Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Ένταση και συλλήψεις στα μπλόκα των αγροτών


Επεισόδια σημειώθηκαν στο 103 χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αθηνών - Πατρών στο Βέλο Κορινθίας, όταν οι αγρότες που βρίσκονται στο μπλόκο προσπάθησαν να καταλάβουν την εθνική οδό.

 Η επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων ήταν άμεση, έγινε περιορισμένη χρήση δακρυγόνων και απωθήθηκαν οι αγρότες, η δε κυκλοφορία των οχημάτων δεν διακόπηκε καθόλου στην εθνική οδό.

Ενημερωτική εκδήλωση για το ΕΙΤ: μεταπτυχιακές σπουδές με έμφαση στην καινοτομία και την επιχειρηματικότητα


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Βρυξέλλες, 14 Φεβρουαρίου 2013

Ενημερωτική εκδήλωση για το ΕΙΤ: μεταπτυχιακές σπουδές με έμφαση στην καινοτομία και την επιχειρηματικότητα

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών η ενημερωτική εκδήλωση των ευρωβουλευτών καθ. Χρυσούλας Παλιαδέλη (ΠΑΣΟΚ) και καθ. Ιωάννη Τσουκαλά (ΝΔ) για τον ρόλο και τις δυνατότητες του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Καινοτομίας και Τεχνολογίας (ΕΙΤ).

Το ΕΙΤ σχεδιάστηκε ως ένας «καταλύτης καινοτομίας» με σκοπό να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ της υψηλού επιπέδου επιστημονικής έρευνας που διεξάγεται στην Ευρώπη και της έλλειψης που παρατηρείται στη δημιουργία καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών.

ΑΤΕΙ-Θ: «Ανοιξαν» τα διόδια Μαλγάρων και συνεχίζουν…

Περισσότεροι από 600 σπουδαστές, καθηγητές και διοικητικοί υπάλληλοι του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης συγκεντρώθηκαν σήμερα, στις 12 το μεσημέρι, στα διόδια των Μαλγάρων, όπου άνοιξαν τις μπάρες για μία ώρα και μοίρασαν έντυπο υλικό ενημερώνοντας τον κόσμο για τις ανατροπές που φέρνει το σχέδιο «Αθηνά» στο ίδρυμα.

«Αυτή τη στιγμή υπερασπιζόμαστε το τέταρτο μεγαλύτερο ΑΕΙ της χώρας», ανέφερε στο «agelioforos.gr» ο ειδικός γραμματέας του Ενιαίου Συλλόγου Εκπαιδευτικού Προσωπικού του ΑΤΕΙΘ, Γιώργος Παπαδιοδώρου εκφράζοντας την αντίθεσή του στη διάλυση του ιδρύματος που επιχειρείται με το σχέδιο «Αθηνά». «Δέκα Τμήματα φεύγουν στις Σέρρες και στη Φλώρινα και 13.800 οικογένειες θα επωμιστούν αυτό το κόστος», υποστήριξε ο κ. Παπαδιοδώρου.

Οι ΗΠΑ βάζουν στο «στόχαστρο» οίκους αξιολόγησης για το ξέσπασμα της κρίσης

Η ΜΗΝΥΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ STANDARD AND POOR'S ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΟΝ... ΑΣΚΟ ΤΟΥ ΑΙΟΛΟΥ

 Στο άκουσμα της είδησης την περασμένη Δευτέρα ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ σκοπεύει να κινηθεί νομικά εναντίον του γνωστού οίκου αξιολόγησης Standard and Poor's για το ρόλο της στο ξέσπασμα της κρίσης το 2008, σίγουρα πολλοί ήταν αυτοί που εξεπλάγησαν.

Σε μία χώρα όπου οι οίκοι αξιολόγησης βρίσκονται στο... νομικό απυρόβλητο, μπαίνει στο στόχαστρο ένας από τους «κλειδοκράτορες» του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος, και μάλιστα η μήνυση αυτή είναι η πρώτη που κατατίθεται από κυβέρνηση για την οικονομική κρίση.

Σύλλογος Κτηματομεσιτών Χαλκιδικής - Κοπή βασιλόπιτας 2013


Το Διοικητικο Συμβουλιο του συλλογου εκοψε την καθιερωμενη  βασιλοπιτα για το 2013 με παραλληλη εκδηλωση - συζητηση για ολα τα τρεχοντα θεματα και  ενημερωση για το site  www.ktimatomesites-chalkidikis.gr  του Συλλογου  στην αιθουσα του Διοικητικου Συμβουλιου του Επιμελητηριου Χαλκιδικης στον Πολυγυρο ..