Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Ενημερωτική εκδήλωση για το ΕΙΤ: μεταπτυχιακές σπουδές με έμφαση στην καινοτομία και την επιχειρηματικότητα


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Βρυξέλλες, 14 Φεβρουαρίου 2013

Ενημερωτική εκδήλωση για το ΕΙΤ: μεταπτυχιακές σπουδές με έμφαση στην καινοτομία και την επιχειρηματικότητα

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών η ενημερωτική εκδήλωση των ευρωβουλευτών καθ. Χρυσούλας Παλιαδέλη (ΠΑΣΟΚ) και καθ. Ιωάννη Τσουκαλά (ΝΔ) για τον ρόλο και τις δυνατότητες του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Καινοτομίας και Τεχνολογίας (ΕΙΤ).

Το ΕΙΤ σχεδιάστηκε ως ένας «καταλύτης καινοτομίας» με σκοπό να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ της υψηλού επιπέδου επιστημονικής έρευνας που διεξάγεται στην Ευρώπη και της έλλειψης που παρατηρείται στη δημιουργία καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών.
Ένας από τους βασικούς στόχους του είναι, ως το 2020, να εκπαιδεύσει 10.000 μεταπτυχιακούς φοιτητές και 10.000 διδάκτορες, παρέχοντάς τους υψηλής ποιότητας τίτλους αλλά και εμπειρίες καινοτομικής επιχειρηματικότητας.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν οι δραστηριότητες του ΕΙΤ για την προώθηση της καινοτομίας, επιτυχημένες ευρωπαϊκές start up εταιρείες υψηλής τεχνολογίας, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις ευκαιρίες συνεργασίας με τα ελληνικά πανεπιστήμια και στις δυνατότητες που προσφέρονται στους φοιτητές για μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές.


Στην εκδήλωση μίλησαν ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας & Τεχνολογίας, καθ. κ. Βασίλης Μάγκλαρης και οι εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του EIΤ:
  • Καθ. Κεραυνού Παπαηλιού, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΙΤ, Πρύτανης του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου
  • Lucia Recalde, Γενική Διεύθυνση Εκπαίδευσης και Πολιτισμού, Ευρωπαϊκή Επιτροπή
  • Mathea Fammels, Διοικητική έδρα του ΕΙΤ
  • Καθ. Richard Templer, ΚΓΚ- Κλιματική αλλαγή, Διευθυντής του τμήματος εκπαίδευσης της ΚΓΚ για την κλιματική αλλαγή και του κέντρου συστέγασης της Μ.Βρετανίας
  • Καθ. Torsten Fransson, ΚΓΚ- Βιώσιμη ενέργεια, Διευθυντής Εκπαίδευσης
  • Καθ. Carl-Gustaf Jansson, ΚΓΚ- Κοινωνία της πληροφορίας και της επικοινωνίας, Διευθυντής Μεταπτυχιακών Σπουδών
  • Nicholas Tenhue, ΚΓΚ- Κοινωνία της πληροφορίας και της επικοινωνίας,  φοιτητής 
  • Sandrine van Odijk, ΚΓΚ- Κλιματική αλλαγή, Πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων
  • Pep Salas,ΚΓΚ- Κοινωνία της πληροφορίας και της επικοινωνίας, Διευθύνων Σύμβουλος της start up εταιρείας Enerbyte
«Είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι η κοινή μας αυτή πρωτοβουλία τέθηκε υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και βρήκε θετική ανταπόκριση από την ελληνική ακαδημαϊκή και ερευνητική κοινότητα – ελπίζουμε ότι θα αξιοποιήσει τις δυνατότητες που της παρέχει ο συγκεκριμένος θεσμός», δήλωσαν οι δύο ευρωβουλευτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: