Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

O Kρίτων Αρσένης ξαναχτύπησε ...

Λίγες ημέρες μετά την παρέμβασή του ότι δεν μπορούν να γίνουν έρευνες για πετρέλαιο στη Μεσόγειο γιατί ενοχλούνται οι ..φάλαινες ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κρίτων Αρσένης ξαναχτύπησε με νέες δηλώσεις...

Για εμπόριο ελπίδας γύρω από τις έρευνες για πετρέλαιο και φυσικό αέριο στη χώρα μας έκανε λόγο ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κρίτων Αρσένης, μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου.

Δηλώνει ότι οι προβλέψεις που αφορούν πιθανά κοιτάσματα είναι όχι μόνο αστήρικτες, αλλά και παραπλανητικές καθώς αναβάλλουν τη δημόσια συζήτηση για την αντιμετώπιση της ανεργίας, εν αναμονή μιας μελλοντικής γης της επαγγελίας.

Η παρέμβαση του κ. Αρσένη είναι η εξής:

Στοιχεία σοκ: Μέσα σε τρία χρόνια 3.124 Έλληνες έχουν αυτοκτονήσει ή έχουν αποπειραθεί ν' αυτοκτονήσουν!

- Τα στοιχεία είναι από 1/1/2009 έως 23/08/2012
- "Πρωταθλήτρια" η Αθήνα με 355 στην 2η θέση η Θεσσαλονίκη με 319!
- Μια μικρή κωμόπολη χάθηκε σε 3 χρόνια!


Δραματικές διαστάσεις έχει προσλάβει το φαινόμενο των αυτοκτονιών στην Ελλάδα της κρίσης όπως δείχνουν τα επικαιροποιημένα στοιχεία για τις περιπτώσεις αυτοκτονιών (που έχουν τελεστεί ή και απόπειρες) την περίοδο από το 2009 έως το τέλος Αυγούστου του 2012 που διαβιβάστηκαν στη Βουλή από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη.

Τα στοιχεία που φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα το ΑΠΕ-ΜΠΕ δείχνουν ότι οι τελεσθείσες αυτοκτονίες ή απόπειρες ανήλθαν το διάστημα της κρίσης, δηλαδή, από 1/1/2009 έως 23/08/2012 σε 3.124 πανελλαδικά.

15.000 ευρώ πωλήθηκε η ενότητα επιστολών του Γεωργίου Καραϊσκάκη


Σε τιμές πολλαπλάσιες από την αρχική εκτίμηση, πουλήθηκε σημαντικός αριθμός από τα περίπου 500, συνολικά, σπάνια βιβλία, χειρόγραφα, έγγραφα και χαρακτικά στην δημοπρασία του οίκου Βέργος, που πραγματοποιήθηκε χθες στην Αθήνα.

 Η ενότητα επιστολών του αρχιστράτηγου του 1821 Γεωργίου Καραϊσκάκη, που είχε τραβήξει τα φώτα της δημοσιότητας, πωλήθηκε στα 15.000 ευρώ, όσο ήταν και η αρχική τιμή εκτίμησης. Πρόκειται για 7 επιστολές που απευθύνονται στην επιτροπή των Ψαριανών προσφύγων της Αίγινας, μια επιστολή προς τη Διοίκηση της Ελλάδος και μια προς τον ’γγλο στρατηγό Richard Church.

Δημοπρατήθηκαν τρία υποέργα του έργου «Ολοκληρωμένη Ανάπλαση Δήμου Σιθωνίας»


Δημοπρατήθηκαν τρία σημαντικά υποέργα του έργου: «Ολοκληρωμένη Ανάπλαση Δήμου Σιθωνίας Νομού Χαλκιδικής», που έχει ενταχθεί στον Άξονα Προτεραιότητας ″07 -Αειφόρος ανάπτυξη και ποιότητας ζωής στην ΠΚΜ″ του Επιχειρησιακού Προγράμματος ″Μακεδονία – Θράκη″.

•    Το πρώτο αφορά «ΑΙΣΘΗΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ ΖΩΝΗ ΤΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΝΙΚΗΤΗΣ», προϋπολογισμού μελέτης 2.572.792,67 €.
•    το δεύτερο «ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ», προϋπολογισμού μελέτης 1.594.469,29 € και
•    το τρίτο ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΣΥΚΙΑΣ», προϋπολογισμού μελέτης 3.713.728,48 €.