Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Παρουσίαση του Συνδυασμού "Αναπτύσσω - Δημιουργώ το μέλλον"

Νανά Μούσχουρη - Ο Υμηττός

Πυρά Γεωργιάδη κατά Παπουτσή-Χρυσοχοΐδη για την «έξωση»

Μεταφέρεται το πάλαι ποτέ υπουργείο Ναυτιλίας, από την Ακτή Βασιλειάδη στη λεωφόρο Γρηγορίου Λαμπράκη

Νίκος Χασαπόπουλος, Δ. Βυθούλκας

Οι υπηρεσίες του τέως υπ. Ναυτιλίας φεύγουν από την Ακτή Βασιλειάδη

Ενώ ο κόσμος καίγεται... στον Πειραιά έχει ξεκινήσει καυγάς μεταξύ υπουργών και υφυπουργού Ανάπτυξης για το κτίριο της Ακτής Βασιλειάδη. Το σκηνικό «ξυπνά» μνήμες από τις κόντρες που είχαν ξεσπάσει το καλοκαίρι για το «εάν θα πρέπει να επανιδρυθεί το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και να ενσωματωθεί σε αυτό το Λιμενικό Σώμα» και οδήγησαν στην παραίτηση του τότε αναπληρωτή υπουργού κ. Χάρη Παμπούκη.

Από τη μια πλευρά οι υπουργοί Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Μιχ. Χρυσοχοΐδης και Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστος Παπουτσής

Γιακουμάτος: Μερικοί στη Ν.Δ. παίζουν το... !


Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά... Δείτε τί είπε το μεσημέρι ο Γεράσιμος Γιακουμάτος για τον Φαήλο Κρανιδιώτη αλλά και για τους αρουραίους της Ν.Δ....

«Γίναμε θεατές ενός έργου που λέει «εδώ καράβια βουλιάζουν και χάνονται και τα σκαφάκια τα μικρά αρμενίζουνε». Ή το λέει καλύτερα ο λαός «πέντε πουλάκια κάθονταν στου Κίτσου το κεφάλι». Εγώ δεν λέω ονόματα. Εγώ δεν ξέρω κανέναν Φαήλο, εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι έχω μια κυβέρνηση εκτάκτου ανάγκης, έχουμε κόμματα που είναι σε επείγουσα ανάγκη και τα παιδάκια παίζουνε, η παιδική χαρά παίζει.

Ο λαός έχει εξοργιστεί, μας έχει καταμαρτυρήσει 40 χρόνων αμέλειες, εμείς καθόμαστε λοιπόν και παίζουμε. Ο ένας παίζει το…μην το πω και ο άλλος παίζει το…μην το πω. Εδώ είναι η ώρα του χρέους και της ευθύνης.

720.000 άνδρες η στρατιωτική δύναμη της Τουρκίας


Για πρώτη φορά στην Ιστορία τους, οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν το μέγεθος του ανθρώπινου δυναμικού που υπηρετεί σε αυτές. Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, το στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό στις ένοπλες δυνάμεις της γειτονικής χώρας ανέρχεται στα 720.000. Ο τουρκικές ένοπλες δυνάμεις είναι η δεύτερη μεγαλύτερη δύναμη στους κόλπους του ΝΑΤΟ, μετά τον αμερικανικό στρατό.

Αναλυτικά, οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις έχουν 365 στρατηγούς, 39.975 αξιωματικοί, 95.824 υπαξιωματικοί, το επαγγελματικό προσωπικό ανέρχεται στους 201.379, οι κληρωτοί στους 465.197, ενώ απασχολείται πολιτικό προσωπικό 53.424 εργαζομένων.

Τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το τουρκικό Γενικό Επιτελείο έχουν ως εξής:

Η επιστολή του Αντώνη Σαμαρά στις 13/11/2011 στους ηγέτες του ΕΛΚ

κλικ στην επιστολή για μεγέθυνση

Το χρονικό μιας τερατώδους θύελλας στον Κρόνο

Ψευδοχρωματικό μωσαϊκό φωτογραφιών που δείχνει την καταιγίδα στο βόρειο ημισφαίριο. Σε αυτή τη φάση, η έκτασή της είναι 5 δισ. τετραγωνικά χλμ.
Βίαιος καιρός

Ουάσινγκτον: Η πρώτη ανωμαλία που κατέγραψε το διαστημικό σκάφος Cassini ήταν μια μικρή, δυσδιάκριτη κηλίδα στην πυκνή ατμόσφαιρα του Κρόνου. Τις εβδομάδες που ακολούθησαν, η μικροσκοπική δίνη εξελίχθηκε σε παγκόσμια καταιγίδα, η οποία τύλιξε τον πλανήτη για σχεδόν ένα χρόνο.

Όπως ο μεγάλος ξάδελφός του ο Δίας, ο Κρόνος είναι στην πραγματικότητα ένας βίαιος κόσμος. Οι χρωματιστές, σχεδόν στατικές ζώνες που διακρίνονται στην ατμόσφαιρά του είναι στην πραγματικότητα ρεύματα αερίων που κινούνται με ταχύτητα 600 χιλιομέτρων την ώρα.

Δελτίο Τύπου του Οργανισμού Τουριστικής Προβολής & Marketing Χαλκιδικής


ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ & MARKETING 
ΝΟΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Πολύγυρος, 21 Νοεμβρίου 2011

Δ Ε Λ Τ Ι Ο  Τ Υ Π Ο Υ

Πρώτη επίσημη συνέντευξη τύπου δόθηκε από τον Πρόεδρο κ. Γρηγόρη Τάσιο και τα μέλη του Δ.Σ. του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής, στα πλαίσια της 27ης Philoxenia, στην οποία δόθηκε η ευκαιρία στους δημοσιογράφους να ενημερωθούν για το πρόγραμμα δράσεων του Οργανισμού για το 2012, καθώς και για τις προωθητικές ενέργειες για τον χειμερινό τουρισμό τόσο του ορεινού όγκου, όσο και της νότιας Χαλκιδικής.

Στη συνέντευξη τύπου παρευρέθηκε και τοποθετήθηκε ο Γ.Γ. του ΕΟΤ κ. Γιώργος Κολέτσος, όπως επίσης και η Διευθύντρια Περιφερειακής Διεύθυνσης Τουρισμού Κεντρικής Μακεδονίας κα. Δάφνη Τσιάμου.

Νευροκόπι: Σε απόγνωση οι παραγωγοί πατάτας

Μανώλης Γασπαράκης

Το 70% της παραγωγής παραμένει αδιάθετο

Το 70% της παραγωγής πατάτας παραμένει στα αζήτητα, με πάνω από 70.000 τόνους να μην μπορούν να βγουν στην ελληνική αγορά, προκαλώντας την έντονη ανησυχία των παραγωγών του Νευροκοπίου καθώς βλέπουν τους κόπους μιας χρονιάς να πηγαίνουν στράφι.

Το γεγονός ότι στην περιοχή υπάρχει μονοκαλλιέργεια, δηλαδή καλλιεργούνται μόνο πατάτες, δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο την κατάσταση στην τοπική κοινωνία.

Όπως είπε στο protothema.gr ο δήμαρχος Νευροκοπίου Μελέτης Μαυρίδης, την ελληνική αγορά κατακλύζουν πατάτες εισαγωγής, κυρίως από Γερμανία και Γαλλία,

Η τραγωδία "Ανδρομάχη" του Ευριπίδη στο Δημοτικό Θέατρο Πολυγύρου


Η ΤΡΑΓΩΔΙΑ "ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ" ΤΟΥ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ

Την τραγωδία του Ευριπίδη «Ανδρομάχη» από τον Οργανισμό Ελληνικού Θεάτρου «Αιχμή», παρουσιάζουν το Κέντρο Πολιτισμού Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και ο Δήμος Πολυγύρου, την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011 και ώρα 20.00 στο Δημοτικό Θέατρο Πολυγύρου.

ΤΟ ΕΡΓΟ
Η «Ανδρομάχη», μία από τις πλέον αμφιλεγόμενες, πολιτικές τραγωδίες του Ευριπίδη, η οποία προκάλεσε πλήθος αντικρουόμενων απόψεων από τη μεριά των μελετητών, διδάχτηκε για πρώτη φορά το 420 π.Χ. στην αυλή του Βασιλιά Θαρύπα των Μολοσσών, στην Ήπειρο.

Αφορά στη μοίρα της χήρας του Έκτορα Ανδρομάχης, την οποία παίρνει μαζί του στη Φθία ως λάφυρο πολέμου, μετά την πτώση της Τροίας,

Ημέρα ανακύκλωσης ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών στο Δήμο Σιθωνίας

Νικήτη 21 Νοεμβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ημέρα ανακύκλωσης ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών στο Δήμο Σιθωνίας

Οι ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές δεν είναι σκουπίδια! Μπορούν να συνεχίσουν να ζουν μέσα από την ανακύκλωση!

Ο Δήμος Σιθωνίας ανακυκλώνει ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου, από τις 9 το πρωί μέχρι τη 1 το μεσημέρι, με τη συνεργασία του Συλλογικού Συστήματος Εναλλακτικής Διαχείρισης των Αποβλήτων Ηλεκτρικού και Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΥΣΚΕΥΩΝ ΑΕ.

Δήλωση του Αντώνη Σαμαρά


Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2011

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνης Σαμαράς, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο επόμενος που θα ασχοληθεί με ανύπαρκτα προβλήματα μέσα στη Νέα Δημοκρατία, που, προσβάλλουν, όχι μόνο τον κάθε Νεοδημοκράτη -αλλά σε αυτές τις δύσκολες ώρες που περνάει ο Ελληνικός λαός- και τον κάθε Έλληνα, ας γνωρίζει ότι θα βρεθεί αυτόματα έξω από το κόμμα.
Και ας μη θελήσει να με δοκιμάσει!».

Τηλεγράφημα του Αντώνη Σαμαρά στον Μαριάνο Ραχόι


Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2011

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνης Σαμαράς, απέστειλε, χθες το βράδυ, το ακόλουθο τηλεγράφημα στο νικητή των εθνικών εκλογών της Ισπανίας, κ. Μαριάνο Ραχόι.

«Φίλε Μαριάνο,
από καρδιάς συγχαρητήρια για τη μεγάλη νίκη και την αυτοδυναμία του κόμματός σου.
Αντώνης Σαμαράς
Πρόεδρος Νέας Δημοκρατίας».

Οι Γερμανοί δεν θέλουν την υπογραφή του Σαμαρά, αλλά την υποταγή του!

του Κώστα Ροδινού

Η επιμονή των Γερμανών να υπογράψει ο κ. Σαμαράς, μια δήλωση που εξευτελίζει την χώρα και θρυματίζει την αξιοπρέπεια μας, είναι προκλητική. Συνιστά δε και ευθεία ανάμειξη στις εσωτερικές μας υποθέσεις, γεγονός που αντίκειται όχι μόνο στις ιδρυτικές συνθήκες της ΕΕ, αλλά και στο διεθνές δίκαιο.

Κατ’ αρχήν, όλοι ενθυμούμεθα, αμέσως μετά τις αποφάσεις της 26ης Οκτωβρίου, την κ. Λαγκάρντ και τους αρμοδίους του Eurogroup, να ανακοινώνουν την αποδέσμευση της 6ης δόσης. Άνευ άλλων όρων, ανταλλαγμάτων και προϋποθέσεων.

Βέβαια, μεσολάβησε η καταστροφική απόφαση του πρώην Πρωθυπουργού για το δημοψήφισμα. Δίκαιη η αγανάκτηση γιατί ο Γ. Παπανδρέου έδειξε να θέτει εν αμφιβόλλω μια απόφαση στην οποία κατέληξαν με δυσκολία μεγάλη. Όμως, από τότε έτρεξε πολύ νερό στ’ αυλάκι:

Συνεχίζεται η κατάληψη της ΓΕΝΟΠ στο κέντρο έκδοσης λογαριασμών της ΔΕΗ


Περίπου 200 εργαζόμενοι της ΔΕΗ κάνουν κατάληψη στο Κέντρο Εκδοσης Εντολών Διακοπής Ρεύματος στη λεωφόρο Μεσογείων
, προκειμένου να «μη φύγει καμία εντολή διακοπής σε κανένα σπίτι φτωχού, ανέργου, μικροσυνταξιούχου», όπως είπε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ν. Φωτόπουλος.

Μάλιστα, από το βράδυ της Κυριακής ξεκαθάρισαν ότι δεν πρόκειται να φύγουν και θα εμποδίσουν τους εργαζόμενους στο κέντρο να μπουν στο κτίριο.

Εν τω μεταξύ, την πραγματοποίηση 48ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών αποφάσισε το Σάββατο σε έκτακτη συνεδρίαση το ΔΣ της ΓΕΝΟΠ, κατά της απόφασης για πώληση λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ και για δημιουργία «μικρής ΔΕΗ».

Ο υποναύαρχος, οι «γκόμενες» και τα τσιγάρα …

Δημήτρης Πώποτας, Άρια Καλύβα

Πολύκροτη υπόθεση λαθρεμπορίας

Το big boss με την ψαροταβέρνα, ο υπαρχηγός με την Porsche και ο υποναύαρχος με τους λογαριασμούς στην Ελβετία. Είναι τα τρία κεντρικά πρόσωπα, της μεγαλύτερης εγκληματικής οργάνωσης εισαγωγής και διακίνησης λαθραίων τσιγάρων που εξαρθρώθηκε ποτέ από τις ελληνικές αρχές.

Οι αστυνομικοί της Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος λένε πως η ζημιά που υπέστη το ελληνικό κράτος από τους δασμούς και τους φόρους ανέρχονται σε πολλά εκατομμύρια ευρώ (μόνο από μια υπόθεση, οι δασμοί και οι φόροι για το ελληνικό Δημόσιο ανέρχονταν σε περίπου 5.0000.000 ευρώ) ενώ το κύκλωμα διέθετε και ιδιόκτητα φορτηγά πλοία και νταλίκες που μετέφεραν τα λαθραία τσιγάρα.

Πατριωτικό Μέτωπο: Έφυγε ο Δάσκαλός μας, Νεοκλής Σαρρής