Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Θερινά δρομολόγια Αστικής Συγκοινωνίας Δήμου Πολυγύρου


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΡΙΝΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ
ΑΣΤΙΚΗΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ

Ξεκίνησαν τα καλοκαιρινά δρομολόγια της αστικής συγκοινωνίας του Δήμου Πολυγύρου. Κάθε Τρίτη και Πέμπτη, πρωί και μεσημέρι, το μικρό λεωφορείο του δήμου θα μεταφέρει δωρεάν τους πολίτες από τον Πολύγυρο στην Όλυνθο, τις Καλύβες, τη Γερακινή, το Τρίκορφο την περιοχή Πεύκο, Ψακούδια και Ορμύλια.
Συγκεκριμένα:

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ και ΠΕΜΠΤΗ

Το λεωφορείο θα ξεκινά από το Διοικητήριο (πρώην Νομαρχία) στις 9.00 το πρωί ακολουθώντας το δρομολόγιο

Βυζάντιο και Αραβες, μία μεγάλη έκθεση στη Θεσσαλονίκη

Χειρόγραφο του 12ου αιώνα που αναπαριστά τη νίκη των Βυζαντινών επί των Αράβων με το «Υγρό Πυρ»

Για πρώτη φορά εξετάζονται οι σχέσεις και οι αλληλεπιδράσεις των δύο λαών

Οι σχέσεις και οι αλληλεπιδράσεις ανάμεσα στο Βυζάντιο και τους Αραβες είναι το θέμα που εξετάζεται για πρώτη φορά μέσα από μία έκθεση στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού της Θεσσαλονίκης.

Περισσότερα από 100 έργα ανάμεσα στα οποία χειρόγραφα, κοσμήματα, νομίσματα, εικόνες, αγγεία, σταθμία, μαρμάρινες ανάγλυφες πλάκες που προέρχονται από ελληνικά - δημόσια και ιδιωτικά - μουσεία θα παρουσιαστούν στην έκθεση, που με τίτλο «Βυζάντιο και Αραβες» θα εγκαινιασθεί στις 30 Σεπτεμβρίου, ενταγμένη στο πρόγραμμα του υπουργείου Πολιτισμού «Θεσσαλονίκη.

Οι δρόμοι του κρασιού


Πήλινος πολύχρωμος στάμνος με καθιστό Πάνα (Larino, 4ος αιώνας π.Χ.)§Μαρμάρινο άγαλμα του Διονύσου, Θεσσαλονίκη, 2ος αι. μ.Χ.§Χάλκινος καλυκωτός κρατήρας

ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Στους αρχαίους δρόμους του κρασιού της Μακεδονίας και της Κεντρικής Ιταλίας ταξιδεύει τους επισκέπτες η έκθεση «Το δώρο του Διονύσου.

 Η Μυθολογία του κρασιού στην κεντρική Ιταλία (Μολίζε) και τη Βόρεια Ελλάδα», που εγκαινιάζεται σήμερα στην αίθουσα «Μανόλης Ανδρόνικος» του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης. Τα εκθέματα προέρχονται από την Κεντρική Ιταλία και τη Βόρεια Ελλάδα και σχετίζονται με τον Διόνυσο και το κρασί.

Ακόμα μια απόδειξη του εγκλήματος


ΝΕΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ

Η διαστολή του μετάλλου του εμπορευματοκιβωτίου ήταν τόσο εμφανής που θα έπρεπε να είχαν άμεσα μέτρα. Ωστόσο προτίμησαν να θυσιάσουν ανθρώπινες ζωές

Ο «Π» παρουσιάζει σήμερα ακόμα μία φωτογραφία ντοκουμέντο, η οποία λήφθηκε λίγα 24ωρα πριν την έκρηξη των εμπορευματοκιβωτίων στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης».

Πρόκειται για φωτογραφία του εμπορευματοκιβωτίου που βρισκόταν στην αριστερή επάνω θέση του σωρού με τα εκρηκτικά. Είναι η πάνω όψη του εμπορευματοκιβωτίου το οποίο φαίνεται και στην φωτογραφία που δημοσιεύσαμε χθες και είχε διασταλεί σε όλες τις πλευρές του.

Κύπρος: Ασήκωτες οι ευθύνες για το φορτίο του θανάτου

Ο υπουργός Εξωτερικών Μάρκος Κυπριανού

Ματοβαμμένη πολιτική...


Πολιτική και μόνο ήταν η απόφαση να διατηρηθεί το άκρως επικίνδυνο (και δολοφονικό όπως αποδείχθηκε) φορτίο των 98 εμπορευματοκιβωτίων συνολικού βάρους 400 τόνων, υπό τη φύλαξη της Εθνικής Φρουράς, κάτω υπό τις πλέον ακατάλληλες και ριψοκίνδυνες συνθήκες. Το πιο πάνω συνάγεται όχι μόνο από το απόρρητο έγγραφο που δημοσιοποίησε χθες ο «Π» και αφορούσε τα πρακτικά της σύσκεψης της 6ης Αυγούστου του 2009, αλλά και από σωρεία άλλων εμπιστευτικών εγγράφων που έχουμε εξασφαλίσει γύρω από το χειρισμό της όλης υπόθεσης.

Με οδηγίες ΥΠΕΞ

Η πλέον σημαντική επιβεβαίωση της εμμονής στη θέση ότι πολιτικοί λόγοι επιβάλουν τη διατήρηση από την Κυπριακή Δημοκρατία του επικίνδυνου φορτίου, ανεξαρτήτως των σοβαρότατων κινδύνων που ελλόχευαν είναι δύο επιστολές του υπουργείου Εξωτερικών προς το υπουργείο Άμυνας, ημερομηνίας 31 Δεκεμβρίου του 2009 και 7 Ιουλίου του 2010.

Δήμος Σιθωνίας: Ενημερωτική εκστρατεία "Καθαρές Παραλίες"

κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση

Δείτε το Δελτίο Τύπου εδώ

Κύπρος: Πεδίο μάχης το Προεδρικό (Video)


(Τελευταία ενημέρωση 23.15)

Συνεχίζονται τα επεισόδια στο κέντρο της Λευκωσίας

Αναγνώστες του Sigmalive μας κατήγγειλαν ότι η Αστυνομία έκανε αδικαιολόγητη και υπερβολική χρήση δακρυγόνων τη στιγμή που στο χώρο ακόμη βρισκόταν γυναικόπαιδα και ηλικιωμένοι. Αυτή την ώρα τα επεισόδια έχουν μεταφερθεί σε άλλα σημεία μακριά από το Προεδρικό ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις παραμένουν στο χώρο.