Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

Έκλεψαν τα δύο γουρούνια, τα έσφαξαν, τα πήραν και έφυγαν. Συνέβη στα Λουτρά Αλεξανδρούπολης

Η είδηση πραγματικά μας συγκλόνισε, αφού κατά κάποιο τρόπο δείχνει σε τι κοινωνία θα μεγαλώσουμε εμείς και τα παιδιά μας.

Συνέβη στο χωριό Λουτρά του Δήμου Αλεξανδρούπολης. Ένας συνταξιούχος από το χωριό με πολύ όρεξη και κέφι μεγάλωνε δύο γουρουνάκια ,τα οποία αγόρασε το καλοκαίρι, για να τα μεγαλώσει και να τα σφάξει τώρα τα Χριστούγεννα έτσι ώστε τα παιδιά του να γευθούν το παραδοσιακό γουρουνόπουλο και όχι αυτό των εκτροφών και των χοιροστασίων.

Καθημερινά μάζευε τροφή για τα γουρουνάκια και όλοι είχαν να λένε για την φροντίδα που έδειχνε. Στις παρυφές του χωριού και μέσα στο χωράφι του τα στέγαζε.

Μυστράς, η ίδρυση, η Πόλη, η Άλωση και το τέλος του Δεσποτάτου

Από το υπέροχο έργο του Steven Runciman, Μυστράς ή Βυζαντινή Πρωτεύουσα της Πελοποννήσου, με μετάφραση Πέι Κορρέ και Τζίνας Καπατσώρη.

Κατά τα τελευταία χρόνια της ηγεμονίας του πρίγκιπα Γοδεφρείδου, η ζωή στην Πελοπόννησο ήταν ήσυχη και πλούσια. Η μόνη πολιτική διαμάχη μέσα στο Πριγκιπάτο είχε προκληθεί από την απόφαση του πρίγκιπα, να υποχρεώσει τους Λατίνους επισκόπους να δώσουν μέρος από τα πλούτη τους στο πριγκιπικό θησαυροφυλάκιο και αυτή ήταν μια διαμάχη που οι Έλληνες υπήκοοι του μπορούσαν να παρακολουθούν με αταραξία.

Η ίδια ειρήνη διατηρήθηκε στη διάρκεια της ηγεμονίας του διαδόχου του, του μεγαλύτερου γιου του, Γοδεφρείδου Β'. Τον Γοδεφρείδο, τον θεωρούσαν σαν τον πιο πλούσιο και πιο ευφυή πρίγκιπα του καιρού του.

Θρησκευτικός παραλογισμός: Είσαι μουσουλμάνα; Μην ξαναγγίξεις… μπανάνες και αγγούρια!

Απαγόρευση στις γυναίκες που ασπάζονται το Ισλάμ να αγγίζουν φρούτα και λαχανικά τα οποία θυμίζουν … ανδρικά γεννητικά όργανα  επέβαλε μουσουλμάνος κληρικός στο Νέο Δελχί.

Σύμφωνα με τις θέσεις του κληρικού, οι οποίες δημοσιεύτηκαν στο θρησκευτικό έντυπο «Εl-Senousa» και αναμεταδόθηκαν από το αιγυπτιακό ειδησεογραφικό site «Bikya Masr», οι συγκεκριμένες γυναίκες δεν πρέπει καν να πλησιάζουν τρόφιμα όπως μπανάνες και αγγούρια. «Αν θέλουν να φάνε μερικά, τότε κάποιο τρίτο πρόσωπο του στενού τους περιβάλλοντος, κατά προτίμηση ο πατέρας ή ο σύζυγός τους, θα πρέπει να τους τα κόβει σε μικρά κομμάτια και να τους τα σερβίρει», τόνισε ο ίδιος. Παράλληλα, στη λίστα με τις «απαγορευμένες τροφές» για τις μουσουλμάνες πρόσθεσε τα καρότα και τα κολοκυθάκια

Έργο του Φασιανού στο σαλόνι της αυστραλέζας πρωθυπουργού

Έργο του διακεκριμένου Έλληνα ζωγράφου, Αλέκου Φασιανού, κοσμεί πλέον και τη συλλογή της αυστραλέζας πρωθυπουργού, Τζούλια Γκίλαρντ.

Η Γκίλιαρντ μαζί με άλλους υπουργούς, βρέθηκαν σε φιλανθρωπική έκθεση, στο χώρο του Ελληνικού Μουσείου Μελβούρνης, όπου λειτουργεί η έκθεση Φασιανού και με την ευκαιρία ξεναγήθηκαν σε αυτήν από τον καλλιτέχνη και τη σύζυγό του, Μαρίζα Φασιανού.

Η τελευταία δώρισε έναν πίνακα του Αλέκου Φασιανού στην αυστραλέζα πρωθυπουργό που δήλωνε εντυπωσιασμένη από τα έργα του έλληνα καλλιτέχνη.

Ικανοποίηση από την Ευρώπη, προβληματισμός για τις δημοσκοπήσεις

Κάνει «ταμείο» η ΝΔ

Σπύρος Γκουτζάνης

Ικανοποιημένη είναι  η ΝΔ από την υποδοχή που  επιφύλαξε το Ευρωπαικό Λαικό  Κόμμα στον κ. Αντώνη Σαμαρά μετά την στροφή που έκανε με την συμμετοχή του στην κυβέρνηση Παπαδήμου και την εγκατάλειψη της αντιμνημονιακής γραμμής.

Κατά την παρουσία του στην γενική συνέλευση του  ΕΛΚ την εβδομάδα που πέρασε ο  κ. Σαμαράς έδωσε το ιδεολογικό του στίγμα μιλώντας για τον κοινωνικό φιλελευθερισμό, άφησε κατά μέρος την παλαιότερη ρητορεία του για την επαναδιαπραγμάτευση ή την τροποποίηση των μνημονίων και τόνισε την ανάγκη η δημοσιονομική πειθαρχία να συνεύεται από την ανάπτυξη αν θέλουμε η Ευρώπη να βγει από την κρίση.

Τάσσος : "Είμαι πρόεδρος, είμαι πλούσιος, έχω καρκίνο, δεν θα κάνω πίσω!" (Video)

Από τις περιβόητες εξομολογήσεις του Κ. Καραμανλή στον δημοσιογράφο, Χιωτάκη όπως δημοσιεύονται στα Επίκαιρα που κυκλοφορούν. Απόσπασμα με πρωταγωνιστή τον Τάσσο Παπαδόπουλο...

«...Η περίοδος που προηγήθηκε και ακολούθησε το Σχέδιο Ανάν ήταν γεμάτη εντάσεις. "Η Βρετανία για να πιέσει τον Τάσσο, έβαλε βέτο στη συμμετοχή της Κύπρου στον οργανισμό για τον Εύξεινο Πόντο (ΟΣΕΠ) και η Ελλάδα, σε απάντηση της πρόκλησης, έβαλε διά του Στυλιανίδη βέτο στη συμμετοχή της Βρετανίας στον ίδιο οργανισμό.

Όταν ο Κύπριος πρόεδρος είδε από κοντά τον Έλληνα υφυπουργό Εξωτερικών,

Συνελήφθησαν αρχαιοκάπηλοι με καλοδιατηρημένο αρχαίο κράνος

Συνελήφθησαν στον Πύργο Ηλείας, από αστυνομικούς του Τμήματος Αρχαιοκαπηλίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής δύο Έλληνες ηλικίας 48 και 53 ετών, για παράβαση του νόμου Αρχαιοτήτων.

Ειδικότερα οι δράστες κατελήφθησαν να κατέχουν παράνομα, εντός Ι.Χ. αυτοκινήτου στο οποίο επέβαιναν ένα χάλκινο κράνος κορινθιακού τύπου ακέραιο, με ελάχιστες φθορές στο επαυχένιο και μικρές οπές σε σημεία της θόλου αρχαϊκών χρόνων, πιθανότατα του 6ου  π.Χ. αιώνα. Επιπλέον, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του 53χρόνου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 6 αργυρά νομίσματα διαφόρων διαστάσεων.

Τα κατασχεθέντα αντικείμενα εξετάσθηκαν από αρχαιολόγο της Δ/νσης Τεκμηρίωσης και Προστασίας Πολιτιστικών Αγαθών του Υπουργείου Πολιτισμού,

«Ματωμένη» η Σελήνη το Σάββατο (Video)

Η Σελήνη αύριο θα «ματώσει». Δείτε το σχετικό βίντεο της NASA

Θα στρέψει τα βλέμματα στον ελληνικό ουρανό το απόγευμα, λόγω της ολικής της έκλειψης

Ειρήνη Βενιού

Μια εντυπωσιακή κόκκινη Σελήνη θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε το απόγευμα του Σαββάτου, λίγο μετά τις 17:00 ώρα Ελλάδος.

Πρόκειται για την τελευταία ολική έκλειψη Σελήνης για το 2011, η εξέλιξη της οποίας θα ξεκινήσει γύρω στις 13:33, ενόσω δηλαδή ο φυσικός μας δορυφόρος θα βρίσκεται ακόμη κάτω από τον ορίζοντά μας.

Ινκόγκνιτο επίσκεψη Ροντούλη στην Ορεστιάδα (Video)

Αιφνιδιαστική επίσκεψη στην Ορεστιάδα πραγματοποίησε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αστέριος Ροντούλης κάτω από δρακόντια μέτρα ασφαλείας, ύστερα από πρόσκληση να παραβρεθεί στην ιδρυτική συνάντηση του Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού «Αμνός Θρακών», που συστήνεται από κτηνοτρόφους της Ορεστιάδας.

Στην συνάντηση εκτός του κ. Ροντούλη παραβρέθηκαν και οι βουλευτές Έβρου Όλγα Ρενταρή-Τέντε, Ελένη Τσιαούση και Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος, χαιρετίζοντας την προσπάθεια αυτή των κτηνοτρόφων που χτίζεται πάνω σε ένα νέο συνεταιριστικό πλαίσιο...»

Γιάννης Μαυρής, Διευθυντής Public Issue, στον ΣΚΑΪ: “Μεγάλο ποσοστό του 2,5% που χάνει το ΛΑ.Ο.Σ πηγαίνει στην Χρυσή Αυγή”

Μαυρής, ιδρυτής Public Issue: «Μεγάλο ποσοστό από το 2,5% που χάνει ο ΛΑ.Ο.Σ., πάει στην Χρυσή Αυγή»

Σε ανάλυση που έγινε στα πλατώ του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, σχετικά με την μηνιαία δημοσκόπηση, που διενεργεί η Public Issue για τον σταθμό και την εφημερίδα «Καθημερινή», ο ιδρυτής της εν λόγων εταιρίας, Γιάννης Μαυρής, είπε ότι μεγάλο ποσοστό από αυτούς που φεύγουν από το ΛΑ.Ο.Σ πηγαίνουν στην Χρυσή Αυγή.

Η αναφορά αυτή έγινε με βάση το «ξεφούσκωμα» του τηλεκόμματος, το οποίο προσγειώθηκε απότομα από το 8,5%, που του έδινε η συγκεκριμένη εταιρία τον προηγούμενο μήνα, στο 6%.

Ο γάιδαρος και το πηγάδι

Μια μέρα o γάιδαρος ενός αγρότη έπεσε σε ένα πηγάδι.

Το ζώο φώναζε απελπισμένα για ώρες κι ο αγρότης προσπαθούσε να καταλάβει τι έπρεπε να κάνει. Τέλος, αποφάσισε ότι το ζώο ήταν γέρικο, και τα έξοδα που απαιτούνταν για να το βγάλει από το πηγάδι ήταν πολλά. Δεν άξιζε τον κόπο να προσπαθήσει να σώσει τον γάιδαρο. Το μόνο που σκέφτηκε να κάνει ήταν να το θάψει ζωντανό.

Κάλεσε όλους τους γείτονές του να έρθουν και να τον βοηθήσουν. Πήραν όλοι από  ένα φτυάρι και άρχισαν να πετάνε χώματα στο πηγάδι. Στην αρχή, ο γάιδαρος συνειδητοποίησε τι συνέβαινε και φώναξε φρικτά. Μετά όμως,  προς έκπληξη όλων, ησύχασε.