Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

Ίδας ο Μέγας Ο 11ος Βασιλιάς της Ατλαντίδας

Βιβλίο: Ίδας ο Μέγας Ο 11ος Βασιλιάς της Ατλαντίδας

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Θούλη

Έχετε ποτέ αναρωτηθεί αν όλα όσα αναφέρει ο Πλάτωνας στον "Τίμαιο" για την Ατλαντίδα μπορεί τελικά να μην είναι "μύθος" αλλά "ανάμνηση" ενός κόσμου απίστευτα λαμπερού που χάθηκε ξαφνικά χωρίς ν' αφήσει εμφανή ίχνη από την παρουσία του;
Μη βιαστείτε ν' απαντήσετε αν δε διαβάσετε πρώτα την "ιστορία" του Ίδα, του ενδέκατου Βασιλιά της Ατλαντίδας, όπως τη διέσωσε ο Απολλόδωρος, από την Τριτώνια Ταλώ, μια από τις αναρίθμητες πόλεις που χάθηκαν σε μια νύχτα από την ακατανόητη οργή του Ποσειδώνα... τότε που καταβυθίστηκε στον Ωκεανό το νησί της Ατλαντίδας κι έσβησαν για πάντα υπερήφανα γένη ανθρώπων, που κατοικούσαν στις ακτές της Μέσης Γης.

Αναβολή εκδηλώσεων Γιορτής Μανιταριού


Από το Δήμο Πολυγύρου ανακοινώνεται ότι οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις (Παρασκευή 3 και Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2010) για τη Γιορτή του Μανιταριού, στο Τοπικό Διαμέρισμα του Ταξιάρχη, αναβάλλονται λόγω του τραγικού συμβάντος, που έπληξε την μικρή μας κοινωνία με τον ξαφνικό θάνατο ενός νέου ανθρώπου σε τροχαίο δυστύχημα.
Ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο εκφράζουν τα θερμά συλλυπητήριά τους στην οικογένεια του εκλιπόντος.
Νέες ημερομηνίες θα ανακοινωθούν σύντομα.

ΔΗΜΟΣ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ
ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ 50
63100 ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ
τ. 23710 21420
φ. 23713 50783
info@poligiros.gr
www.polygyros.gr
www.poligiros.gr

Η λειτουργία θα γίνει ακόμη και στα σύνορα

«Αν δεν μας επιτρέψουν να κάνουμε τη λειτουργία στην Αγία Σοφία, θα την κάνουμε στα σύνορα» τόνισαν τα μέλη της Παγκόσμιας Ενορίας για τη «μητέρα όλων των εκκλησιών», σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν χθες στην Αθήνα, εν όψει του ταξιδιού τους στην Κωνσταντινούπολη.
Πιστοί απ’ όλο τον κόσμο θα ξεκινήσουν στις 16 Σεπτεμβρίου από την Αθήνα προκειμένου να βρίσκονται την επόμενη μέρα στην Κωνσταντινούπολη για να τελέσουν Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας, ανήμερα της εορτής της.

Σήμερα η κηδεία του Γιώργου


Σήμερα κηδεύεται στις 5 το απόγευμα, από την εκκλησία του Αγίου Νικολάου, ο άτυχος Γιώργος 21 ετών, στρατιώτης, που έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα στον δρόμο καρμανιόλα Νέων Μουδανιών - Ποτίδαιας.
Ο Πολύγυρος κηδεύει ακόμα ένα παιδί του, που έφυγε εντελώς άδικα από κοντά μας.
Καλό Ταξίδι Γιώργο.

Κυριακή 6 9 2010 στο Λιβάδι Ολύμπου: Τιμάται ο Γεωργάκης Ολύμπιος

Στο Λιβάδι Ολύμπου την Κυριακή, τιμάται η μνήμη του Γεωργάκη Ολύμπιου και του ολοκαυτώματος στη Μονή Σέκου.

O Γεωργάκης Ολύμπιος γεννήθηκε την άνοιξη του 1772 στο Λιβάδι. Η μητέρα του ήταν κόρη Λιβαδιώτη προύχοντα, ο δε πατέρας του Νικόλαος γεννήθηκε στη Φτέρη Πιερίας και καταγόταν από τους φημισμένους αρματωλούς του Ολύμπου, τους Λαζαίους, τους οποίους η Δημοτική μούσα έχει υμνήσει: «Εκεί μοιράζουν τα φλωριά, και τα καπετανάτα Του Νίκου πέφτ’ η Ποταμιά, του Χρίστου η Ελασσώνα ο Τόλιος καπετάνευε στην Κατερίνη εφέτος και το μικρό Λαζόπουλο πήρε τον Πλαταμώνα». 

Βέτο Σαμαρά για τον Διονύση Ψωμιάδη

Εμπλοκή στο γαλάζιο στρατόπεδο και θερμό επεισόδιο μεταξύ του Αντώνη Σαμαρά και του Παναγιώτη Ψωμιάδη προκάλεσε η πρόθεση του υποψηφίου περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας να κατεβάσει ως υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης τον αδερφό του Διονύση.

Του Βαγγέλη Πλάκα

Ο πρόεδρος της ΝΔ, μόλις πληροφορήθηκε την πρόθεση του κ. Ψωμιάδη, του τηλεφώνησε ζητώντας του να αλλάξει τον υποψήφιο στη Θεσσαλονίκη.

Λαχτάρησαν στη Βουρβουρού


ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΠΕΚΛΑΡΗ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΑΥΛΟΣ ΜΑΚΡΙΔΗΣ

Η τεράστια κινητοποίηση Πυροσβεστικής, εθελοντών αλλά και κατοίκων απέτρεψε την επέκταση της φωτιάς που ξέσπασε χτες το απόγευμα σε δασική περιοχή μεταξύ Βουρβουρούς και Ορμου Παναγίας στη Σιθωνία Χαλκιδικής.

Λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν, εντάσεως έως 8 μποφόρ, σήμανε αμέσως συναγερμός, που είχε ως αποτέλεσμα να τεθεί πολύ γρήγορα υπό πλήρη έλεγχο, ενώ είχε προλάβει να κάψει 5 στρέμματα με πεύκα, ελαιόδεντρα και πουρνάρια.

Δελτίο Τύπου ΟΝΝΕΔ


Δελτίο Τύπου

Αθήνα, 1 Σεπτεμβρίου 2010

Περιοδεία στην Πάτρα

Επίσκεψη στη Πάτρα πραγματοποίησε ο Αντιπρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Κώστας Κατσαφάδος ο οποίος συνοδεύονταν από μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου της ΟΝΝΕΔ και τους Γραμματείς της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΑΕΙ και ΤΕΙ. Τα στελέχη της ΟΝΝΕΔ, είχαν συνάντηση με τους Προέδρους των Νομαρχιακών Οργανώσεων Νοτίου Ελλάδος.