Κυριακή 21 Ιουνίου 2009

Ουρά 10 χιλιομέτρων με ταχύτητα... χελώνας στην Εθνική Οδό από Κορινό ως Μακρύγιαλο... λόγω ΑΙΓΑΙΟΥ ΑΕ...



Απίστευτη ταλαιπωρία για τους οδηγούς στην Εθνική Οδό από το ύψος του Κορινού ως τον Μακρύγιαλο, όπου σχηματίστηκε ουρά 10 χιλιομέτρων και η κυκλοφορία μέχρι και αυτή την ώρα διεξάγεται με ταχύτητα... χελώνας.

Αίτια της ταλαιπωρίας είναι η κατάργηση μιας λουρίδας κυκλοφορίας και από τις δύο κατευθύνσεις για εργασίες, ενώ στο χώρο των εργασιών δεν υπήρχε σήμερα ούτε ένας εργάτης Καλά η ΑΙΓΑΙΟΥ ΑΕ μέσα στο κατακαλόκαιρο βρήκε να ταλαιπωρεί τον κόσμο και τους ξένους τουρίστες;

Μπράβοι ρε, και μετά θέλουμε να μας έρχονται και οι τουρίστες, για να τους ταλαιπωρούμε με... σαδιστκή μανία...

Πηγή: Λευτεριά

Η Ντόρα εξευτελίζει τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Και δεν το λέμε εμείς αυτό, αλλά οι Παμμακεδονικές Ενώσεις ΗΠΑ, Αυστραλίας, Ευρώπης, Καναδά και Αφρικής, σε επιστολή τους προς τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια!!!

Του υπενθυμίζουν την αξιοπρεπή και εθνική στάση του, όταν δεν επέτρεψε το προεδρικό αεροπλάνο του προέδρου της ΠΓΔΜ...

Τσερβενκόσφσκι να προσγειωθεί στην Ελλάδα και τον παρακαλούν να παρέμβει για να ματαιωθεί ο προγραμματισμένος απο τη Ντόρα νέος εθνικός εξευτελισμός!

Η επιστολή :

19 Ιουνίου 2009

Προς Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια
Προεδρικό Μέγαρο
Βασιλέως Γεωργίου Β΄2
Αθήνα Τ.Κ 100 28

Εξοχότατε κύριε Πρόεδρε,

Οι Παμμακεδονικές Ενώσεις ΗΠΑ, Αυστραλίας, Ευρώπης, Καναδά και Αφρικής εκφράζουν έντονη διαμαρτυρία για την απαράδεκτη, εθνικά επιζήμια, προσωπική απόφαση της Υπουργού Εξωτερικών κ. Ντόρας Μπακογιάννη (σύμφωνα με δημοσιεύματα έγκυρων Ελληνικών εφημερίδων), να αποδεχτεί την είσοδο στην Ελλάδα του Υπουργού Εξωτερικών της πΓΔΜ, κ.Μιλόσοσκι για τη Σύνοδο του ΟΑΣΕ στην Κέρκυρα στις 27-28 Ιουνίου, με αεροσκάφος των«Μακεδονικών» αερογραμμών.

Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Μιλόσοσκι πρόσφατα βρέθηκε στη Νέα Υόρκη για να προωθήσει το θέμα της μηνύσεως της πΓΔΜ εναντίον της Ελληνικής Δημοκρατίας. Είναι ο ίδιος κ. Μιλόσοσκι ο οποίος μιλά για καταπιεσμένη «Μακεδονική», «Αλβανική» και «Τουρκική» μειονότητα στην Ελλάδα. Ακόμη είναι ο ίδιος κ. Μιλόσοσκι ο οποίος σε συνέντευξή του στην ελληνική τηλεόραση προ δυο ετών μιλούσε για προβλήματα μεταξύ «Μακεδόνων» και Ελλήνων και μεταξύ «Μακεδονίας» και Ελλάδας, χωρίς καμιά αντίδραση από την κ. Μπακογιάννη.

Επίσης, ο Υπουργός Εξωτερικών της πΓΔΜ σε διάφορες συνεντεύξεις του στον Ελληνικό και διεθνή Τύπο ισχυρίστηκε πως έως και το 1988 το βόρειο αυτό κομμάτι της ελληνικής γης δεν ονομαζόταν Μακεδονία, αλλά Βόρεια Ελλάδα... και το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών ουδέποτε τον διέψευσε.

Η απόφαση αυτή της κυρίας Υπουργού αποτελεί εξευτελισμό της χώρας μας με απόλυτη υπευθυνότητα του Υπουργείου Εξωτερικών διότι δεν είναι «εξαίρεση», όπως ισχυρίστηκε ο αντιπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, κ. Δελαβέκουρας, αλλά σαφέστατη απόκλιση από την πολιτική που έχει διακηρύξει η παρούσα κυβέρνηση και ενέκρινε ο ελληνικός λαός δια της ψήφου του και διακύβευση εθνικών συμφερόντων.

Υπενθυμίζουμε ότι όταν η Εξοχότητά Σας κάλεσε τον τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας της πΓΔΜ, κ. Τσερβενκόφσκι δεν του επετράπη να μπει στη χώρα με αεροσκάφος των
«Μακεδονικών» αερογραμμών, μια πολύ σωστή και εθνικά αξιοπρεπής απόφαση. Η ως άνω παραχώρηση της κυρίας Υπουργού αναιρεί την αξιοπρεπή αυτή στάση του Προέδρου της Δημοκρατίας, παραβιάζει την κόκκινη γραμμή της κυβέρνησης και αυτό πριν καν αρχίσει ο νέος κύκλος διαπραγματεύσεων για το θέμα της ονομασίας της πΓΔΜ.

Οι Παμμακεδονικές Ενώσεις ανά την υφήλιο σας καλούν με την ιδιότητά σας ως Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας καθώς και τους πολιτικούς αρχηγούς όλων των κομμάτων να παρέμβετε άμεσα και να διαφυλάξετε τα εθνικά συμφέροντα και την εθνική αξιοπρέπεια της Ελλάδος, ματαιώνοντας την προκλητική πτήση του κ. Μιλόσοσκι.

Με εκτίμηση,

Παμμακεδονική Ένωση Αμερικής-Νίνα Γκατζούλη, Ύπατη Πρόεδρος

Παμμακεδονική Ένωση Αυστραλίας-Δημήτρης Μηνάς, Πρόεδρος

Παμμακεδονική Ένωση Καναδά-Χαράλαμπος Μουτουσίδης, Πρόεδρος

Παμμακεδονική Ένωση Ευρώπης-Αρχιμανδρίτης Παντελεήμων Τσορμπατζόγλου, Πρόεδρος

Μακεδονικά Τμήματα Αφρικής-Δημήτριος Βουγιουκλής, πρώην Πρόεδρος

Κοινοποίηση:

Πρωθυπουργό κ. Κώστα Καραμανλή

Αρχηγό Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Γιώργο Παπανδρέου

Πρόεδρος Βουλής κ. Σούφια

Αρχηγούς κομμάτων

Υπουργό Εξωτερικών κ. Ντόρα Μπακογιάννη

Ελληνικό Κοινοβούλιο

Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης

Αναρτήθηκε από Kazantzidis Anastasios

Πηγή: taxalia

Πληθαίνουν οι πονοκέφαλοι στην ΚΟ της ΝΔ



Πληθαίνουν οι πονοκέφαλοι στη Νέα Δημοκρατία, καθώς μετά την προαναγγελθείσα παραίτηση Μανώλη, ο βουλευτής Ηρακλείου Κώστας Μπαντουβάς έρχεται να ταράξει κι αυτός τα νερά της κυβερνώσας παράταξης.

Ο κ. Μπαντουβάς παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» και δήλωσε πως δεν θα ψηφίσει στο εφεξής κανένα νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης εάν δεν ιδρυθεί έδρα Εφετείου στο Ηράκλειο. «Η κυβέρνηση μας υποτιμά και μας προσβάλλει, δηλώνει ο βουλευτής, καθώς αντιμετωπίζει 400.000 ανθρώπους ως πολίτες β’ κατηγορίας».

Το ξέσπασμα του βουλευτή προκάλεσε η είδηση ότι η ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης ετοιμάζεται να προχωρήσει στην ίδρυση έδρας Εφετείου στη Μυτιλήνη, αγνοώντας το αίτημα των Ηρακλειωτών για εφετείο στην πόλη τους.

Για τις προθέσεις του ο Κώστας Μπαντουβάς έχει ήδη ενημερώσει με επιστολή του τόσο τον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Δένδια όσο και τον γενικό γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννη Τραγάκη.

Εν τω μεταξύ, δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου του Ηρακλείου αναφέρουν ότι για το επίμαχο θέμα αντικαταστάθηκαν από το Α’ Θερινό Τμήμα της Βουλής ο κ. Μπαντουβάς, αλλά και ο έτερος κυβερνητικός βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος επίσης φερόταν δυσαρεστημένος από την επικείμενη αναβάθμιση του Εφετείου στη Λέσβο.

Πηγή: Κράχτης

Πολλά χ'νέρια του κάνουν οι βουλευτές του, του υπερήφανου Μακεδόνος εξ Αθηνών...

Είναι απορίας άξιον πως είναι ακόμα Πρωθυπουργός!

Σε λίγο θα έχει μετακινήσει όλους τους βουλευτές από τα θερινά τμήματα...

Τι άλλο τον περιμένει ακόμα;

Δεν ακούσαμε να λέει κάτι για τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη όμως. Του το απαγορεύει η Ντόρα;

Αυτός κατάντησε ... Ο Κώστας της Ντόρας και του Κυριάκου...

Αφιέρωμα στον Ανδρέα Παπανδρέου

Μνημόσυνο για τα 13 χρόνια χωρίς τον Ανδρέα Παπανδρέου



Ρεπορτάζ: Δ. Αλιφερόπουλος

Δεκατρία χρόνια πέρασαν από τον θάνατο του αείμνηστου ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Παπανδρέου και το πρωί του Σαββάτου τελέστηκε το μνημόσυνο στο παρεκκλήσι των Αγίων Θεοδώρων του Α΄ Νεκροταφείου Αθηνών. Στο μνημόσυνο παρέστησαν οι γιοι του Γιώργος, Νίκος και Ανδρίκος, η χήρα του Δήμητρα Λιάνη-Παπανδρέου, δεκάδες στελέχη του ΠΑΣΟΚ και απλοί πολίτες. Σε δηλώσεις του ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Απόστολος Κακλαμάνης τόνισε, ότι «ο Ανδρέας δείχνει το δρόμο στους νεότερους».

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Λιάνης δήλωσε ότι «ο Ανδρέας Παπανδρέου λείπει από τον Ελληνικό λαό όλο και περισσότερο, αλλά ο λαός τον τιμάει και τώρα τον πιστεύει ακόμη περισσότερο». Στο ίδιο πνεύμα και η βουλευτής Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, η οποία δήλωσε, ότι «αυτό τον καιρό οι ιδέες του Ανδρέα Παπανδρέου είναι πιο επίκαιρες από ποτέ». Η χήρα του ιστορικού ηγέτη του ΠΑΣΟΚ Δήμητρα Λιάνη-Παπανδρέου απευθυνόμενη στον αείμνηστο είπε: «Πολιτικέ μας πατέρα, Ανδρέα, εσύ μας άφησες μια μεγάλη παρακαταθήκη. Εμείς, τα πολιτικά σου παιδιά, άλλοτε την σεβαστήκαμε και άλλοτε όχι». Ο γιος του και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου άφησε από ένα τριαντάφυλλο στον τάφο του παππού του Γεωργίου Παπανδρέου και τον τάφο της Μελίνας Μερκούρη.

Πηγή: Alpha Tv

Η ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στα εγκαίνια του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης

Το "χοντραίνει" το παιχνίδι ο Μανώλης. Θέτει θέμα ηγεσίας αν...



"...Επανίδρυση με φθαρμένα υλικά δεν μπορείς να κάνεις..."

"...Αυτοκάθαρση και επανίδρυση του κόμματος με την απομάκρυνση όλων όσων έχουν εμπλακεί σε υποθέσεις σκανδάλων όσο ψηλά κι αν βρίσκονται..."

προτείνει ο βουλευτής Αργολίδας κ. Γιάννης Μανώλης και συνεχίζει:

"...Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών έδειξε ότι υπάρχει πρόβλημα. Αν αυτό συνεχιστεί και οδηγηθούμε σε μεγαλύτερη ήττα στις εθνικές εκλογές, τότε ίσως κάποιοι θέσουν θέμα ηγεσίας στη ΝΔ...", τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ επιμένει στην πρότασή του για "αυτοκάθαρση και επανίδρυση" του κυβερνώντος κόμματος.

Ο ίδιος επανέλαβε ότι θα παραιτηθεί στις 8 Σεπτεμβρίου ξεκαθάρισε όμως ότι ενδεχόμενη συνεργασία της ΝΔ με το ΛΑΟΣ δεν είναι εφικτή αυτή τη στιγμή "...γι' αυτό και εγώ μιλώ για επανίδρυση της Κεντροδεξιάς..."

Σε δήλωσή του στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής, τονίζει ότι δεν είναι εκβιαστής και καλεί τη ΝΔ να δώσει στη δημοσιότητα τη επιστολή του.

"...Ξέρουν πού διαφωνώ και πότε θα παραιτηθώ. Δεν χρειάζονται ερωτηματικά και διλήμματα. Ας δώσουν την επιστολή στη δημοσιότητα, γιατί εγώ δεν θα το κάνω ποτέ, για λόγους ηθικής τάξης...", λέει χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, δηλώνει ότι έχει να επικοινωνήσει με τον Γιώργο Καρατζαφέρη πάνω από πέντε μήνες, απαντώντας έτσι στα περί συνεργασίας με τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό.

Πηγή: gianniotis.gr

Yποτέλεια κι ευτέλεια ...



Από ποιον πήρε την άδεια η κυρία Μπακογιάννη να δώσει άδεια στον κ. Μιλόσοσκι, υπουργό Εξωτερικών της FYROM, να προσγειωθεί στην Κέρκυρα

στις 27 Ιουνίου επιβαίνων κι ερχόμενος με αεροπλάνο που φέρει τα διακριτικά και το εθνόσημο της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας»;

Ασκεί «προσωπική πολιτική» η κυρία Μπακογιάννη; Μπα; Από πότε ο Υπουργός Εξωτερικών μιας χώρας μπορεί να ασκεί διαφορετική πολιτική από εκείνη που έχει διακηρύξει η κυβέρνησή του κι έχει εγκρίνει ο λαός με την ψήφο του;

Σε άλλες εποχές (όταν ακόμα οι λέξεις δεν είχαν σταλεί εξορία χάριν της επικοινωνίας) θα μιλάγαμε για προδοσία! Ναι, για προδοσία.

Ιδού γιατί επεξηγηματικά:

α. Λέει το Υπουργείο Εξωτερικών ότι η συνάντηση του ΟΑΣΕ (27-28 Ιουνίου, Κέρκυρα) για την οποίαν καταφθάνει ο κ. Μιλόσοσκι, «είναι πολύ σοβαρή» για να φέρει ενοχλητικά (σε ποιους;) προσκόμματα η οικοδέσποινα (!) κυρία Μπακογιάννη.

Το ότι η συνάντηση είναι όντως σοβαρή είναι ένας λόγος παραπάνω για να μην κάνει η χώρα μας ούτε ένα βήμα πίσω από τη διακηρυγμένη πολιτική της!

β. Αν η ίδια η χώρα μας προδίδει (αδειάζει το λένε τώρα ως πιο ευκολοχώνευτο) την πολιτική της, ποια πολιτική θα διαπραγματευθεί στη συνέχεια;

γ. Στις διεθνείς σχέσεις δεν υπάρχουν δημόσιες σχέσεις (πόσω μάλλον προσωπικές πολιτικές). Ο,τι γίνεται καταχωρίζεται ως προηγούμενο, το οποίον μπορούν να χρησιμοποιήσουν ως δεδομένο οι ενδιαφερόμενοι.

Εν προκειμένω ο κ. Μιλόσοσκι θα πατήσει στο ελληνικό έδαφος (καθώς και οι συνοδοί του) με τα εθνικά διακριτικά που υποτίθεται ότι διαπραγματεύεται και διαπραγματευόμαστε.

Σε αυτήν την περίπτωση δεν είναι μόνον ο κ. Μιλόσοσκι που χλευάζει την πολιτική μας (και την εθνική μας κυριαρχία), αλλά και η κυρία Μπακογιάννη. Κυρίως αυτή. Η οποία χλευάζει έτσι ακόμα περισσότερο απ' τον όποιον κ. Μιλόσοσκι την ίδιαν της τη χώρα...

Πώς λέγεται αυτό;

Προσωπικές σχέσεις; δημόσιες σχέσεις; -θα καγχάζουν μαζί μας οι πάντες. Οχι μόνον με τον (ύστερα και απ' αυτό) μικρομεγαλισμό μας, αλλά και με την εθελοντική μας ανικανότητα να υπερασπιστούμε ακόμα και το μίνιμουμ. Μήπως αυτό λέγεται γραικυλισμός;

δ. Λέει το ελληνικό (;) Υπουργείο Εξωτερικών ότι όλο αυτό γίνεται «κατ' εξαίρεσιν»! Παραδέχεται δηλαδή έτσι ότι παραβιάζει την εξωτερική μας πολιτική -μπράβο! Αυτό πώς λέγεται; Διότι περί ελιγμού δεν πρόκειται, πρόκειται για παραδοχή που συνιστά τετελεσμένο.

Τετελεσμένο διαφορετικό από τις υποσχέσεις, τις υποχρεώσεις και τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης. Αυτό πώς λέγεται;

ε. Δεν υπήρχε ώς τώρα προηγούμενο! Σε ανάλογη περίπτωση δεν επετράπη στον κ. Τσερβέρνκοφσκι να πατήσει το πόδι του στην Ελλάδα με τα διακριτικά και τα εθνόσημα της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας». Η κυρία Μπακογιάννη δημιουργεί τέτοιο προηγούμενο τώρα.

Συνεπώς συμβαίνουν δύο τινά: ή έχουμε αλλάξει (και δεν το ξέρουμε) την εξωτερική μας πολιτική εις όσα αφορούν τη FYROM ή η κυρία Μπακογιάννη απλώς την πρόδωσε.

Εδώ δεν χωράνε χαριτωμενιές τύπου Ουρουγουάης.

Η κυρία Μπακογιάννη υποδέχεται σε ελληνικό έδαφος τον κ. Μιλόσοσκι, Υπουργό Εξωτερικών της Μακεδονίας, Μακεδόνα στο έθνος, Μακεδόνα και στη γλώσσα.

Αν αυτό η κυρία Μπακογιάννη το έκανε εν αγνοία τού κ. Καραμανλή, φέρνοντάς τον προ τετελεσμένων και ο άνθρωπος δεν την αποκεφάλισε εν τω άμα, τότε δεν είναι Πρωθυπουργός, αλλά το παιδί για τα θελήματα των Αμερικανών.

Αν, τέλος, η κυρία Μπακογιάννη κινήθηκε σε συνεννόηση με του Μαξίμου (όπως άλλωστε ισχυρίζεται και δηλώνει), τότε ο κ. Καραμανλής, εκτός από παιδί για τα θελήματα των Αμερικανών είναι και μπιστικός στις δουλειές των Μητσοτάκηδων...

Βαρειές κουβέντες;

Μπα; οι κουβέντες είναι βαρειές και όχι τα καμώματα; Μιας δράκας ραγιάδων που ποτίζουν με τον ιδρώτα του φόβου τους το δέντρο του νεο-οθωμανισμού...

ΣΤΑΘΗΣ Σ. 19.VI.2009 stathis@enet.gr

Από την στήλη Ναυτίλος του Στάθη, στην προχθεσινή Ελευθεροτυπία

Καρμανιόλα η οδός Νέων Μουδανιών-Κασσάνδρας



Έξι άτομα έχουν σκοτωθεί από την αρχή του έτους. Η στενότητα του δρόμου, η αυξημένη κίνηση, οι έντονες στροφές και η ανυπαρξία στηθαίου, οι βασικότερες αιτίες πρόκλησης ατυχημάτων.

Του Φώτη Κουτσαμπάρη

Σε δρόμο-καρμανιόλα έχει μετατραπεί τους τελευταίους μήνες η επαρχιακή οδός Νέων Μουδανιών - Κασσάνδρας, σε μήκος 7 χλμ., μέχρι τη γέφυρα της Ποτίδαιας. Η στενότητα του δρόμου σε σχέση με την αυξημένη κίνηση, κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες, οι έντονες στροφές και η ανυπαρξία στηθαίου θεωρούνται από τις βασικότερες αιτίες πρόκλησης ατυχημάτων.

Τα στοιχεία της Τροχαίας Νέων Μουδανιών είναι ενδεικτικά της επικινδυνότητας του οδικού αυτού τμήματος. Σύμφωνα με αυτά, από την αρχή του έτους μέχρι σήμερα, και ειδικότερα τον τελευταίο μήνα, σημειώθηκαν 5 θανατηφόρα τροχαία με 6 νεκρούς, 2 σοβαρά τραυματισμένους και 7 ελαφρά τραυματισμένους.

Τα πέντε δυστυχήματα συνέβησαν από σύγκρουση αυτοκινήτων και το ένα από εκτροπή, στο 1ο, 3ο, 5ο, 6,5ο και 7ο χιλιόμετρο. Το μέγεθος του προβλήματος φαίνεται από το ότι σε όλη τη διάρκεια του 2008, στο ίδιο τμήμα, σημειώθηκαν μόνο δύο θανατηφόρα με δύο νεκρούς, δύο σοβαρά ατυχήματα με δύο σοβαρά τραυματισμένους και τέσσερα ελαφρά με 5 ελαφρά τραυματισμένους.

“Η ανυπαρξία στηθαίου είναι η κύρια αιτία αλλά και ο παράγοντας άνθρωπος. Στο τμήμα αυτό γίνονται πολλές αναστροφές σε σημεία που δεν υπάρχει ορατότητα και επέρχονται συγκρούσεις. Τα περισσότερα δυστυχήματα έγιναν όταν οδηγοί επιχείρησαν αναστροφή ή επικίνδυνη προσπέραση”, αναφέρει αξιωματικός της Τροχαίας.

“Ένας από τους παράγοντες επίσης είναι η στενότητα του δρόμου. Έχει τα χαρακτηριστικά της επαρχιακής οδού, με μόνο μια λωρίδα ανά κατεύθυνση και ούτως ή άλλως δεν μπορεί να απορροφήσει την κίνηση του καλοκαιριού. Φέτος, η κυκλοφορία των οχημάτων για το πρώτο πόδι έχει αυξηθεί σημαντικά σε σχέση με προηγούμενες χρονιές.

Είναι και οι μεγάλες ταχύτητες που αναπτύσσονται”, προσθέτει ο ίδιος. “ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΑΙΜΑ” Η επικινδυνότητα του συγκεκριμένου τμήματος και τα πολλά τροχαία μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα έχει αναγκάσει τους κατοίκους σε κινητοποιήσεις. Προ εικοσαημέρου, περισσότεροι από τριακόσιοι κάτοικοι της Νέας Ποτίδαιας είχαν κλείσει συμβολικά το δρόμο, με κύριο σύνθημα “όχι άλλο αίμα στην άσφαλτο”.

Τόσο οι κάτοικοι όσο και οι τοπικοί φορείς ζητούν να προχωρήσουν άμεσα τα έργα για τη διαπλάτυνση του δρόμου. “Θέλουμε έναν ασφαλή δρόμο για να πάψουμε να θρηνούμε θύματα. Δεν είναι δυνατόν να είναι κολλημένα εδώ και χρόνια τα έργα”, διαμαρτύρεται στη “Μ” κάτοικος της Ποτίδαιας.

Ακόμη και να μην προκαλούνταν ατυχήματα, όπως περιγράφουν οι κάτοικοι, η διαπλάτυνση του δρόμου είναι αναγκαία καθώς κατά την επιστροφή των Θεσσαλονικέων τα Σαββατοκύριακα δημιουργείται τεράστιο μποτιλιάρισμα και τα αυτοκίνητα μένουν ακινητοποιημένα για πολλή ώρα. Το τμήμα Νέα Μουδανιά - Ποτίδαια, εδώ και τέσσερα χρόνια, έχει σχεδιαστεί να διαπλατυνθεί και ο δρόμος να γίνει κλειστός αυτοκινητόδρομος, ταχείας κυκλοφορίας, με δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση κυκλοφορίας.

Είναι ενταγμένο στο έργο νέας χάραξης Σωζόπολης - Μουδανιών, με συνολικό προϋπολογισμό 25 εκατ. ευρώ. Μέχρι τα Νέα Μουδανιά έχει ολοκληρωθεί από πέρυσι το έργο, από την Εγνατία Οδό Α.Ε., με διαπλάτυνση του άξονα και τοποθέτηση στηθαίου. Ωστόσο, για τη διαπλάτυνση του τμήματος Νέων Μουδανιών - Ποτίδαιας δημιουργήθηκε πρόβλημα με τις απαλλοτριώσεις και σημειώθηκε καθυστέρηση.

Εκτός αυτού, επαγγελματίες της περιοχής προσέφυγαν στο ΣτΕ, καθώς είναι αντίθετοι στο σχεδιασμό του κλειστού αυτοκινητόδρομου και ζητούν ο δρόμος να έχει εξόδους στα παρόδια καταστήματα. Αναμένεται να οριστεί δικάσιμος για τις απαλλοτριώσεις και, σύμφωνα με την Εγνατία Οδό Α.Ε., μόλις ξεκαθαρίσει το τοπίο, θα ξεκινήσουν οι εργασίες καθώς η χρηματοδότηση του έργου είναι εξασφαλισμένη. Το τρέχον καλοκαίρι πάντως ο δρόμος θα συνεχίσει να είναι στενός, με όλους τους κινδύνους.

Εθνικής οδός χωρίς βοηθητικές λωρίδες Ιδιαίτερα επικίνδυνη χαρακτηρίζεται η εθνική οδός Θεσσαλονίκης - Νέων Μουδανιών, στο τμήμα της από τη Σωζόπολη μέχρι τα Νέα Μουδανιά. Παρά την διαπλάτυνση που έγινε και την τοποθέτηση στηθαίου, δεν προβλέφθηκε βοηθητική λωρίδα έκτακτης ανάγκης.

Έτσι, σε περίπτωση που ένα αυτοκίνητο υποστεί βλάβη ή λάστιχο, θα πρέπει ο οδηγός του να το σταθμεύσει στη μέση της μίας λωρίδας κυκλοφορίας. Πέρα από τα κυκλοφοριακά προβλήματα που δημιουργούνται σε τέτοια περίπτωση, υπάρχει κίνδυνος σύγκρουσης, καθώς τα διερχόμενα αυτοκίνητα κινούνται με μεγάλη ταχύτητα. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της προηγούμενης Κυριακής, όταν ανεφλέγη τουριστικό λεωφορείο με σκοπιανές πινακίδες, πριν από τον κόμβο της Νέας Τρίγλιας.

Το τουριστικό παρέμεινε στη μέση της λωρίδας κυκλοφορίας για περισσότερο από μιάμιση ώρα και τα αυτοκίνητα που επέστρεφαν στη Θεσσαλονίκη σχημάτιζαν ουρές χιλιομέτρων. Μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος τις νυχτερινές ώρες, που δεν υπάρχει φωτισμός και είναι δύσκολο να διακρίνει κανείς ένα σταθμευμένο όχημα.

Μία από τις παραλείψεις των έργων θεωρείται και η μη ολοκλήρωση του παράπλευρου δικτύου, το οποίο είναι ασφαλτοστρωμένο μόνο σε κάποια τμήματα και τα υπόλοιπα είτε είναι χωματόδρομος είτε στο στάδιο χωματουργικών εργασιών. “Εάν ήταν ολοκληρωμένο το παράπλευρο δίκτυο, θα μπορούσαμε να διοχετεύσουμε κίνηση σε αυτό, κυρίως τις Κυριακές που έχουμε επιστροφή Θεσσαλονικέων”, υπογραμμίζει αξιωματικός της Τροχαίας.

Σύμφωνα με την Τροχαία Νέων Μουδανιών, στο παράπλευρο δίκτυο της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Νέων Μουδανιών, από τις αρχές του έτους μέχρι σήμερα σημειώθηκε ένα θανατηφόρο τροχαίο με έναν νεκρό, στο 34ο χλμ. και ένα σοβαρό με έναν σοβαρά τραυματισμένο, στο 53ο χλμ. Στον κύριο άξονα δεν σημειώθηκε κανένα τροχαίο. Κατά το 2008, στον άξονα Θεσσαλονίκης - Νέων Μουδανιών έγιναν τρία θανατηφόρα τροχαία με τρεις νεκρούς και έξι ελαφρά με 8 ελαφρά τραυματισμένους.

ΑΠΟΨΗ Το κόστος των τροχαίων Γράφει ο Β. Παπαδημούλης

Η κοινή (και κάθε άλλη) λογική υπαγορεύει ότι κανένα κράτος δεν θέλει να σκοτώνει πολίτες του. Για χίλιους υποθετικούς λόγους και για έναν κυνικά πραγματικό: το πολιτικό κόστος.

Η πολύπαθη οδός που οδηγεί στο πρώτο πόδι της Χαλκιδικής σκοτώνει (οι έξι νεκροί πριν καλά καλά το καλοκαίρι αρχίσει δεν αφήνουν αμφιβολίες γι’ αυτό). Παρά τις ασταμάτητες βελτιώσεις, διορθώσεις και παρεμβάσεις - πάρα ή εξαιτίας τους; Γιατί, αν επιτράπηκαν τέτοιες εκπτώσεις στον αρχικό σχεδιασμό ενός δρόμου που καλείται να απορροφήσει το μεγαλύτερο όγκο κίνησης εκδρομέων στη Βόρεια Ελλάδα, είναι μοιραίο στα εκ των υστέρων μπαλώματα να αρχίσουν τα ξεπουλήματα.

Θέλεις να τελειώνεις γρήγορα, επειδή η ανάγκη είναι επείγουσα. Ελάχιστα σε απασχολεί η σύνδεση του δρόμου με την παλιά εθνική οδό και προσπερνάς αμέριμνος εισόδους και εξόδους καρμανιόλες. Διαπιστώνεις όψιμα ότι πρέπει να τοποθετήσεις διαχωριστικό, κάνεις τη μία συν μία (βοηθητική) λωρίδα δύο και παραβλέπεις ότι είναι στενές.

Θέλεις να είναι ο δρόμος ταχείας κυκλοφορίας. Τον χαρακτηρίζεις έτσι, και ας μην έχει σημεία στάσης εκτάκτου ανάγκης. Και πάει λέγοντας, σε μια αλυσίδα κραυγαλέων παραχωρήσεων, στην αρχή της οποίας υπάρχει η καλή πρόθεση και στο τέλος της νεκροί.

Η εθνική οδός Θεσσαλονίκης-Κασσάνδρας σκοτώνει. Ένας ακόμη δρόμος ανάμεσα στους τόσους που σκοτώνουν στην Ελλάδα με τέτοιο ρυθμό που αυτό το διαρκές φονικό έχει αναχθεί πια στη σφαίρα του αυτονόητου, ακυρώνοντας κάθε πιθανότητα ουσιαστικών παρεμβάσεων για την αποτροπή του. Ο νεκρός εκδρομέας είναι πια αυτονόητη απώλεια. Και οι αυτονόητες απώλειες δεν έχουν πολιτικό κόστος.

ΑΠΟ ΘΕΣΕΩΣ

1. Γιατί δεν επεμβαίνει εισαγγελέας για την μη ύπαρξη βοηθητικής λωρίδας;

2. Υπάρχει ή όχι απόφαση να γίνουν απαλλοτριώσεις για την κατασκευή της;

3. Έχει κανείς εκ των “αρμοδίων” τα κότσια να αναλάβει το πολιτικό κόστος για τους έξι νεκρούς του 2009 και για αυτούς που προφανώς θα προστεθούν στην μακάβρια λίστα;

4. Ποιος φωτεινός εγκέφαλος συνέλαβε την ιδέα ύπαρξης εθνικής οδού χωρίς ούτε χώρο στάθμευσης;

"ΜτΚ"

Πηγή: Μακεδονία

Σύγκρουση δύο τζετ-σκι στην Χαλκιδική..



Νεκρός ο ένας χειριστής!

Θανάσιμα τραυματίστηκε το απόγευμα του Σαββάτου στη θαλάσσια περιοχή Ζωγράφου Σιθωνίας Χαλκιδικής 50χρονος Έλληνας, χειριστής θαλασσίου τζετ σκι, όταν συγκρούστηκε κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, με άλλο τζετ σκι που οδηγούσε 45χρονος, επίσης Έλληνας.

Ο 45χρονος συνελήφθη από τους λιμενικούς και ανακρίνεται, ενώ υπεβλήθη σε αλκοτέστ, προκειμένου να διαπιστωθεί αν ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ.

Πηγή: Greece-Salonika

Το ξεφτιλοblog της Χαλκιδικής

Υπάρχει ένα blog στην Χαλκιδική το οποίο κάνει την εξής αθλιότητα συστηματικά. Κλέβει θέματα από εμάς και από άλλα blogs και ενώ κάνει μέρες να βάλει ένα άρθρο, την επόμενη μέρα ξαφνικά εμφανίζει θέματα που δεν ειχαν μπει την προηγούμενη μέρα και μάλιστα πειράζοντας την ώρα, για να φαίνεται ότι έχει αναρτήσει πριν από πολλές ώρες το θέμα αυτό. Πολλές ώρες πριν από τα blogs που πρωτο-ανάρτησαν το συγκεκριμένο θέμα.

Αυτή την αθλιότητα την έχουμε παρατηρήσει εδώ και καιρό. Όμως αν αυτό το νομίζει εξυπνάδα, αυτός ο γελοίος τύπος, οι αναγνώστες βλέπουν και καταλαβαίνουν. Υποθετο υμε ότι δεν βοηθάς έτσι τη Νέα Δημοκρατία. Μάλλον ζημιά της κάνεις κλεφτράκο θεμάτων.

Μάθε έστω και τώρα ότι αν πάρεις ένα θέμα από άλλο blog το αναφέρεις κιόλας. Εκτός αν είσαι τόσο μαλάκας που θα συνεχίσεις να το κάνεις νομίζοντας ότι οι υπόλοιποι είναι βλάκες.

Κουτσοί στραβοί στον ... Αγ. Παντελεήμονα (ΛΑΟΣ)



Ρωμαίος αναζητεί γαλάζιες «νύφες»...

Της Μαριλης Mαργωμενου

Είναι πλέον προφανές: ο Γ. Καρατζαφέρης έχει αδυναμία στις τρυφερές υπάρξεις που ατύχησαν στον πολιτικό τους βίο. Δεν είναι μόνο ο Γ. Μανώλης που κούνησε την ουρά του χαριτωμένα, κάνοντας τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ να... δαγκώσει τη γαλάζια λαμαρίνα. Μέχρι σήμερα τα βέλη του καρατζαφερικού έρωτα στόχευσαν άπειρες γαλάζιες «νύφες»: απ’ τον Π. Μαντούβαλο, όταν σκόνταψε στα ερείπια του παραδικαστικού, μέχρι τον Στ. Μάνο, που όπως λέγεται, ο κ. Καρατζαφέρης τον θέλει για δήμαρχο Αθηναίων.

Δεν πτοείται

Το γεγονός πως η χυλόπιτα ελλοχεύει, ποτέ δεν πτόησε τον πρόεδρο. Ως «γείτονας στη γαλάζια πολυκατοικία» και πάντα διαθέσιμος «να με πάρουν τηλέφωνο να τους δώσω συμβουλές», ο κ. Καρατζαφέρης ξεμοναχιάζει τις εγκαταλελειμμένες κορασίδες στο ασανσέρ: αυτές κατεβαίνουν αποδιωγμένες απ’ το ρετιρέ του Μαξίμου, κι εκείνος ανεβαίνει με τα εκλογικά ποσοστά του ΛΑΟΣ. Μεταξύ ορόφων, επιστρατεύει το σλόγκαν που επινόησε τον παλιό καιρό ως διαφημιστής: «από έξω εμφάνιση κι από μέσα άνεση».

Η οποία άνεση βασίζεται στις παλιές φιλίες. «Με τον Β. Πολύδωρα και τον Π. Τατούλη ήταν στενοί φίλοι παλιά στη Ν.Δ.», λένε τα στελέχη του ΛΑΟΣ. Και μόνο που δεν κλείνουν το μάτι, αφού οι παιδικές φιλίες συχνά στην εφηβεία καταλήγουν σε έρωτα σφοδρό. Εξ ου και ο κ. Καρατζαφέρης αποτόλμησε να πλέξει τούλι για το νυφικό του κ. Τατούλη την εποχή που εκείνος περνούσε την πρώτη του ερωτική απογοήτευση απ’ τη γαλάζια παράταξη. Ο κ. Τατούλης πήγε στο ραντεβού ανυποψίαστος, νομίζοντας πως απλώς θα πει στον κ. Καρατζαφέρη τις ιδέες του. Αν κρίνει κανείς απ’ το ότι δεύτερο ραντεβού δεν υπήρξε ποτέ, η ερωτική εξομολόγηση θα πρέπει να τον τρόμαξε!

Αλλά ο κ. Καρατζαφέρης δεν πτοείται. Απλώς ανοίγει το καρνέ με τις παλιές αγάπες και μυρίζει ξανά την κολόνια που το μεθυστικό της άρωμα κρατά χρόνια: εκείνη που φορά ο Π. Ψωμιάδης. Καιρό τώρα οι νομαρχιακές φερομόνες σέρνουν τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ στη Θεσσαλονίκη, όπου η παράνομη σχέση ανθεί κάτω από τα μακεδονικά λάβαρα. Στα ενδιάμεσα των ταξιδιών μια σπίθα (σαν κι αυτή του Γ. Μανώλη αυτή την εβδομάδα...) αρκεί για ν’ αναζωπυρωθεί το πάθος. Γιατί όσο να ’ναι οι δοκιμασμένες σχέσεις έχουν τα πλεονεκτήματά τους. Βλέπετε, ο κ. Καρατζαφέρης όταν βγαίνει στις καινούργιες «νύφες» από δεξιά, πάντα φοβάται μην τον χρησιμοποιήσουν και τον πετάξουν. Οταν, ως άλλος Ρωμαίος, ξημεροβραδιαζόταν κάτω απ’ το μπαλκόνι του Β. Πολύδωρα, έκανε το λάθος να πει πως «δεν θα γίνουμε η μακριά γαϊδούρα για να ασκήσει κάποιος προσωπική πολιτική». Και μπορεί ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ να μην μοιάζει με γαϊδούρα (και δη μακριά), αλλά ο Β. Πολύδωρας καθόλου δεν εκτίμησε τη δήλωση: μετά απ’ αυτήν, άρχισε τα… τσαλίμια: λίγες μέρες αργότερα, στην εκδήλωση που βρέθηκαν οι δυο τους για τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη, ο κ. Καρατζαφέρης μόνο ανθοδέσμη δεν κρατούσε. Αλλά όσοι ήταν παρόντες στη ρομαντική συνάντηση εντυπωσιάστηκαν απ’ το πόσο πολύ έμοιαζε η γκριμάτσα του κ. Πολύδωρα με εκείνη της Γεωργίας Βασιλειάδου στην ταινία που διάφορα ναυάγια της ζωής την περιτριγυρίζουν ως γαμπροί της ευτυχίας… Οπως είπε και ο ίδιος ο Βύρων φεύγοντας, «εγώ είμαι παιδί της Ν.Δ. και του Κολοκοτρώνη». Που θα πει πως το «πεντιγκρί» του δεν επιτρέπει προξενιά β΄ διαλογής.

Κάπου εκεί, ο κ. Καρατζαφέρης κόντεψε να καταντήσει... «καληνυχτάκιας»: ο τύπος, δηλαδή, που γυρίζει σπίτι την κοπέλα, και στα σκαλιά της Ρηγίλλης εκείνη να τον παρατά σύξυλο φοβούμενη μην τους δει απ’ το παράθυρο η μητέρα παράταξη.

Δείπνο με κεριά

Ευτυχώς σε μια περίπτωση κάπως διεσώθη το προφίλ του. Ο Ν. Καραχάλιος, μετά που τον χώρισε η Ν.Δ., εθεάθη μαζί του σε δείπνο με κεριά στο ρουφ γκάρντεν της Μεγάλης Βρεταννίας! «Κουμπάρος» του ζεύγους λέγεται πως ήταν ο Μάκης Βορίδης (τον οποίο η Ν.Δ. απ’ την άλλη πλευρά καλοβλέπει ως γαμπρό, αλλά αυτό το ειδύλλιο εντάσσεται στο κεφάλαιο «η αγάπη άργησε μια δεκαετία»). Εκείνο το βράδυ στο ρουφ γκάρντεν, πάντως, ρόλο… «ρουφ» έπαιξε ο Προκόπης Παυλόπουλος: είδε τον κ. Καραχάλιο να χαριεντίζεται και τον «κάρφωσε» στο Μαξίμου σαν νεαρή μοιχαλίδα!

Οσο για τον κ. Καρατζαφέρη... Αυτός έζησε για μια ακόμη φορά το δράμα της πολιτικής χυλόπιτας. Γιατί όπως φαίνεται, οι γαλάζιες νύφες είναι πονηρές: όσο κι αν τους αρέσει να αισθάνονται πολύφερνες μ’ αυτό το νεαρό κόμμα που τις γλυκοκοιτάζει, ξέρουν πως το φλερτ δεν μπορεί να διαρκέσει αιώνια. Κάποτε αναγκάζεσαι να βάλεις το νυφικό του ΛΑΟΣ και ν’ ανέβεις τα σκαλιά των γραφείων του. Και πλέον, το θέμα έχει τελειώσει: όλοι ξέρουν τι θα σου συμβεί την πρώτη νύχτα του γάμου!

Πηγή: Καθημερινή

Σκίτσο: Νεοελληνικές απορίες


κλικ στο σκίτσο για μεγέθυνση

Είχες φοβερή έμπνευση φτιάχνοντας αυτό το σκίτσο φίλτατε Χολομώντα.

Η καλύτερη απάντηση στον ανούσιο καυγά που γίνεται αυτές τις ημέρες, σχετικά με το ποιός είχε την ιδέα ίδρυσης του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης.

Το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης

18η φορά δεν πλήρωσε διόδια ο κ. Βιτάλης στα Τέμπη



Για 18η φορά αρνήθηκε να πληρώσει τα διόδια των Τεμπών, ο εκπρόσωπος Τύπου του Πανελληνίου Μακεδονικού Μετώπου κ. Σταύρος Βιτάλης, επικαλούμενος τον ευρωπαϊκό νόμο 1999/62/EC ο οποίος προβλέπει για την επιβολή διοδίων, δρόμο με χαρακτηριστικά εθνικής οδού.

Αυτή την είδηση την διαβάσαμε στο blog του ΠΑ.Μ.ΜΕ. (το κόμμα των Παπαθεμελή - Ζουράρι).

Ποιό είναι το νόημα που ο κύριος Βιτάλης δεν πληρώνει μόνο τα διόδια των Τεμπών αφού πληρώνει όλα τα υπόλοιπα;


Ο υπόλοιπος δρόμος είναι σε καλύτερη κατάσταση; Ασφαλώς όχι.

Δεν καταλαβαίνουμε αυτή την επιμονή του να μην πληρώνει στα συγκεκριμένα διόδια. Εκτός και αν το κάνει για να το γράφουν στο blog του ΠΑ.Μ.ΜΕ.

Λίγη σοβαρότητα κύριοι;

Αλλόκοτες Μορφές στον κάμπο του Κιλκίς.



Κάθε Ιούνιο, προς τα τέλη του μήνα, ένα περίεργο, εξωπραγματικό γεγονός συμβαίνει στον κάμπο του Κιλκίς. Ένα απόγευμα, όταν ο ήλιος κουρασμένος αρχίζει και παίρνει την κατηφοριά του, όποιος βρίσκεται στον κάμπο και κοιτάξει προς τον νότιο ουρανό, θα δεί να σχηματίζονται αργά και σταθερά τέσσερις Μορφές. Δυσδιάκριτες στην αρχή, εμφανέστερες λίγο αργότερα, πάντως πρίν βασιλέψει για τα καλά ο ήλιος.

Είναι ένας ηλικιωμένος άνδρας, με χαραγμένα τα χαρακτηριστικά του από τα χρόνια, μια ηλικιωμένη γυναίκα, σκαμμένη και αυτή από τον χρόνο, τυλιγμένη σφιχτά μ΄ένα μαύρο μαντήλι, μια νεαρότερη γυναίκα με ξέμπλεκα μαλλιά, και δύο μικρά παιδιά, ένα αγόρι κοντά κουρεμένο, και ένα κοριτσάκι μελαχροινό, με μαλλιά μέχρι τους ώμους.

Τα τέσσερα αυτά πρόσωπα κοιτάνε επίμονα – σαν να ζητάνε κάτι – προς τα σταροχώραφα του Κιλκίς. Δεν μιλάνε, τα στόματα τους είναι σφραγιστά. Μόνο κοιτάνε. Όταν χάνεται ο ήλιος, χάνονται και οι Μορφές.

Την δεύτερη μέρα, οι Μορφές φαίνονται ολοκάθαρα από το πρωί, και δεν ξεθωρίζουν ούτε καν τις ώρες που ό ήλιος βάζει όλη του την δύναμη για να πυρώσει την γή.

Από τ΄απόγευμα όμως, όταν ο ήλιος ξαναπαίρνει την κατηφοριά του, τότε τις αέρινες αυτές Μορφές, ακούγεται να τις συνοδεύει και ένας ήχος. Τι είναι ; Είναι θρήνος, τραγούδι, ξόδι, κανείς δεν μπορεί να καταλάβει καθαρά. Πάντως είναι και αυτός ο ήχος κάτι αλλόκοτο, όπως αλλόκοτο είναι να το βλέπεις Μορφές στον ουρανό.

Σαν παίρνει το σούρουπο, οι Μορφές παίρνουν κίνηση, χείλη του κουνιούνται τα μάτια τους δακρύζουν και ο αλλόκοτος ήχος γίνεται η φωνή τους, και παραδόξως ακούγονται να μιλάνε – σε ποιους άραγε – και η φωνή τους αγκαλιάζει όλον τον κάμπο και τρυπώνει στο παραμικρό νεροφάγωμα και νερολακιά

- Στείλαμε τα παιδιά μας, τους άνδρες μας, τους πατεράδες μας, για σένα Μακεδονία. Τους κράτησες εδώ, στα χώματα σου. Κλαίμε και πονάμε από μέσα μας. Δεν το δείχνουμε, γιατί είμαστε από την Λακωνία, τον Μωριά, την Κρήτη, την Ρούμελη και την Κύπρο. Και ό,τι είναι αυτά τα μέρη για μας, είσαι και συ Μακεδονία.

Μετά, οι Μορφές ξαναμένουν ακίνητες, ο αλλόκοτος ήχος χάνεται, η νύχτα απλώνεται, και οι Νεκροί, σηκώνονται και ανεβαίνουν αργά ν΄ανταμώσουν τις Μορφές.

Την τρίτη ημέρα το πρωί, σαν αύριο 21 Ιουνίου, οι Μορφές με πιο επίμονο και σκληρό βλέμμα είναι από το χάραμα είναι στον ουρανό, και περιμένουν…

Από μακρυά αρχίζει και φαίνεται ένα πλήθος. Κοντεύει, και φαίνεται μια κοπέλλα - είναι η ίδια η Μακεδονία - σαν βασίλισσα, να προηγείται μιας παράξενης στρατιάς ανδρών που κάποιοι απ΄αυτούς βαδίζουν τιμητικά δεξιά και αριστερά της, και οι υπόλοιποι σε φάλαγγα κατ΄ άνδρα την ακολουθούν. Οι άνδρες είναι ντυμένοι με στρατιωτικές στολές, και όλοι, μα όλοι είναι ματωμένοι, ενώ μερικοί είναι αποκρουστικοί. Σ άλλον λείπει ένα πόδι, σ΄αλλον τα δυό χέρια, αλλουνού το στήθος είναι ορθάνοιχτο…….

Η πομπή μαζεύεται στο Μνημείο των Νεκρών, το δικό τους Μνημείο, με τις Μορφές να στέκονται από πάνω, αόρατοι όλοι τους από τα πλήθη των ανθρώπων που συγκεντρώθηκαν και αυτοί γύρω από το μνημείο των Νεκρών. Ηρώο το λένε.
΄Ολοι μαζί, θα δοξάσουν και θα στεφανώσουν τους Νεκρούς.

Η δοξολογία τελείωσε, τα θυμιάματα σκόρπισαν τις ευωδίες τους στον πρωινό αέρα, το Μνημείο γέμισε δάφνες δοξαστικές. Τα πλήθη των ανθρώπων έφυγαν.

Στο Μνημείο μείναν οι Μορφές, οι Νεκροί και η Μακεδονία.

Κοιτάχτηκαν βουβά, σιωπηλά, χωρίς δάκρυα, αγκαλιάστηκαν, φιλήθηκαν και χωρίστηκαν. Η πομπή ξαναγύρισε προς τα πίσω, με την Μακεδονία πρώτη-πρώτη, την τιμητική συνοδεία δεξιά κι΄αριστερά, και τους υπόλοιπους Νεκρούς σε φάλαγγα κατ΄ άνδρα.

Οι Μορφές, με γαληνεμένο μάτι ξεπροβόδισαν τους Νεκρούς τους, και με αναπαυμένες τις ψυχές τους, για το ότι δεν ξεχάστηκαν τα παιδιά τους, οι άνδρες τους και οι πατεράδες τους, αρχισαν σιγά-σιγά να διαλύονται στον ουρανό, για να ξανάρθουν πάλι, μετά από ένα χρόνο.

Να ηχήσουν οι μακεδονικοί ζουρνάδες και να χτυπήσουν τα νταούλια. Να στηθούν χοροί παντού, σε πόλεις και χωριά, για τους Νεκρούς του Κιλκίς-Λαχανά

Πηγή: cummulus4