Κυριακή 21 Ιουνίου 2009

Κουτσοί στραβοί στον ... Αγ. Παντελεήμονα (ΛΑΟΣ)



Ρωμαίος αναζητεί γαλάζιες «νύφες»...

Της Μαριλης Mαργωμενου

Είναι πλέον προφανές: ο Γ. Καρατζαφέρης έχει αδυναμία στις τρυφερές υπάρξεις που ατύχησαν στον πολιτικό τους βίο. Δεν είναι μόνο ο Γ. Μανώλης που κούνησε την ουρά του χαριτωμένα, κάνοντας τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ να... δαγκώσει τη γαλάζια λαμαρίνα. Μέχρι σήμερα τα βέλη του καρατζαφερικού έρωτα στόχευσαν άπειρες γαλάζιες «νύφες»: απ’ τον Π. Μαντούβαλο, όταν σκόνταψε στα ερείπια του παραδικαστικού, μέχρι τον Στ. Μάνο, που όπως λέγεται, ο κ. Καρατζαφέρης τον θέλει για δήμαρχο Αθηναίων.

Δεν πτοείται

Το γεγονός πως η χυλόπιτα ελλοχεύει, ποτέ δεν πτόησε τον πρόεδρο. Ως «γείτονας στη γαλάζια πολυκατοικία» και πάντα διαθέσιμος «να με πάρουν τηλέφωνο να τους δώσω συμβουλές», ο κ. Καρατζαφέρης ξεμοναχιάζει τις εγκαταλελειμμένες κορασίδες στο ασανσέρ: αυτές κατεβαίνουν αποδιωγμένες απ’ το ρετιρέ του Μαξίμου, κι εκείνος ανεβαίνει με τα εκλογικά ποσοστά του ΛΑΟΣ. Μεταξύ ορόφων, επιστρατεύει το σλόγκαν που επινόησε τον παλιό καιρό ως διαφημιστής: «από έξω εμφάνιση κι από μέσα άνεση».

Η οποία άνεση βασίζεται στις παλιές φιλίες. «Με τον Β. Πολύδωρα και τον Π. Τατούλη ήταν στενοί φίλοι παλιά στη Ν.Δ.», λένε τα στελέχη του ΛΑΟΣ. Και μόνο που δεν κλείνουν το μάτι, αφού οι παιδικές φιλίες συχνά στην εφηβεία καταλήγουν σε έρωτα σφοδρό. Εξ ου και ο κ. Καρατζαφέρης αποτόλμησε να πλέξει τούλι για το νυφικό του κ. Τατούλη την εποχή που εκείνος περνούσε την πρώτη του ερωτική απογοήτευση απ’ τη γαλάζια παράταξη. Ο κ. Τατούλης πήγε στο ραντεβού ανυποψίαστος, νομίζοντας πως απλώς θα πει στον κ. Καρατζαφέρη τις ιδέες του. Αν κρίνει κανείς απ’ το ότι δεύτερο ραντεβού δεν υπήρξε ποτέ, η ερωτική εξομολόγηση θα πρέπει να τον τρόμαξε!

Αλλά ο κ. Καρατζαφέρης δεν πτοείται. Απλώς ανοίγει το καρνέ με τις παλιές αγάπες και μυρίζει ξανά την κολόνια που το μεθυστικό της άρωμα κρατά χρόνια: εκείνη που φορά ο Π. Ψωμιάδης. Καιρό τώρα οι νομαρχιακές φερομόνες σέρνουν τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ στη Θεσσαλονίκη, όπου η παράνομη σχέση ανθεί κάτω από τα μακεδονικά λάβαρα. Στα ενδιάμεσα των ταξιδιών μια σπίθα (σαν κι αυτή του Γ. Μανώλη αυτή την εβδομάδα...) αρκεί για ν’ αναζωπυρωθεί το πάθος. Γιατί όσο να ’ναι οι δοκιμασμένες σχέσεις έχουν τα πλεονεκτήματά τους. Βλέπετε, ο κ. Καρατζαφέρης όταν βγαίνει στις καινούργιες «νύφες» από δεξιά, πάντα φοβάται μην τον χρησιμοποιήσουν και τον πετάξουν. Οταν, ως άλλος Ρωμαίος, ξημεροβραδιαζόταν κάτω απ’ το μπαλκόνι του Β. Πολύδωρα, έκανε το λάθος να πει πως «δεν θα γίνουμε η μακριά γαϊδούρα για να ασκήσει κάποιος προσωπική πολιτική». Και μπορεί ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ να μην μοιάζει με γαϊδούρα (και δη μακριά), αλλά ο Β. Πολύδωρας καθόλου δεν εκτίμησε τη δήλωση: μετά απ’ αυτήν, άρχισε τα… τσαλίμια: λίγες μέρες αργότερα, στην εκδήλωση που βρέθηκαν οι δυο τους για τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη, ο κ. Καρατζαφέρης μόνο ανθοδέσμη δεν κρατούσε. Αλλά όσοι ήταν παρόντες στη ρομαντική συνάντηση εντυπωσιάστηκαν απ’ το πόσο πολύ έμοιαζε η γκριμάτσα του κ. Πολύδωρα με εκείνη της Γεωργίας Βασιλειάδου στην ταινία που διάφορα ναυάγια της ζωής την περιτριγυρίζουν ως γαμπροί της ευτυχίας… Οπως είπε και ο ίδιος ο Βύρων φεύγοντας, «εγώ είμαι παιδί της Ν.Δ. και του Κολοκοτρώνη». Που θα πει πως το «πεντιγκρί» του δεν επιτρέπει προξενιά β΄ διαλογής.

Κάπου εκεί, ο κ. Καρατζαφέρης κόντεψε να καταντήσει... «καληνυχτάκιας»: ο τύπος, δηλαδή, που γυρίζει σπίτι την κοπέλα, και στα σκαλιά της Ρηγίλλης εκείνη να τον παρατά σύξυλο φοβούμενη μην τους δει απ’ το παράθυρο η μητέρα παράταξη.

Δείπνο με κεριά

Ευτυχώς σε μια περίπτωση κάπως διεσώθη το προφίλ του. Ο Ν. Καραχάλιος, μετά που τον χώρισε η Ν.Δ., εθεάθη μαζί του σε δείπνο με κεριά στο ρουφ γκάρντεν της Μεγάλης Βρεταννίας! «Κουμπάρος» του ζεύγους λέγεται πως ήταν ο Μάκης Βορίδης (τον οποίο η Ν.Δ. απ’ την άλλη πλευρά καλοβλέπει ως γαμπρό, αλλά αυτό το ειδύλλιο εντάσσεται στο κεφάλαιο «η αγάπη άργησε μια δεκαετία»). Εκείνο το βράδυ στο ρουφ γκάρντεν, πάντως, ρόλο… «ρουφ» έπαιξε ο Προκόπης Παυλόπουλος: είδε τον κ. Καραχάλιο να χαριεντίζεται και τον «κάρφωσε» στο Μαξίμου σαν νεαρή μοιχαλίδα!

Οσο για τον κ. Καρατζαφέρη... Αυτός έζησε για μια ακόμη φορά το δράμα της πολιτικής χυλόπιτας. Γιατί όπως φαίνεται, οι γαλάζιες νύφες είναι πονηρές: όσο κι αν τους αρέσει να αισθάνονται πολύφερνες μ’ αυτό το νεαρό κόμμα που τις γλυκοκοιτάζει, ξέρουν πως το φλερτ δεν μπορεί να διαρκέσει αιώνια. Κάποτε αναγκάζεσαι να βάλεις το νυφικό του ΛΑΟΣ και ν’ ανέβεις τα σκαλιά των γραφείων του. Και πλέον, το θέμα έχει τελειώσει: όλοι ξέρουν τι θα σου συμβεί την πρώτη νύχτα του γάμου!

Πηγή: Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια: