Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

«Δεν παραιτούμαι» διαμήνυσε ο «έκπτωτος» Γιανουκόβιτς



«Έπεσε η δικτατορία» δήλωσε η Τιμοσένκο

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην Ουκρανία. Δεν παραιτείται ο πρόεδρος Βίκτορ Γιανουκόβιτς όπως διαμήνυσε σε διάγγελμά του μιλώντας για πραξικόπημα, ενώ το κοινοβούλιο τον κήρυξε έκπτωτο και προκήρυξε εκλογές για τις 25 Μαΐου. Απελευθερώθηκε η Γιούλια Τιμοσένκο η οποία δήλωσε ότι «πέφτει η δικτατορία»

«Η δικτατορία έπεσε» στην Ουκρανία, είπε η Γιούλια Τιμοσένκο στην πρώτη δήλωσή της μετά την απελευθέρωσή της, σύμφωνα με τον ιστότοπο του κόμματός της. «Η δικτατορία έπεσε, όχι χάρη στους πολιτικούς και στους διπλωμάτες αλλά χάρη στον κόσμο που βγήκε στον δρόμο για να προστατεύσει την οικογένειά του και τη χώρα του», είπε.

Συγκεντρώσεις κατά της εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές

Οργανώσεις που είναι ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής έχουν αναρτήσει πανό διαμαρτυρίας, στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής ημέρας κατά της λεηλασίας της φύσης, στην πλατεία Αριστοτέλους.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές και τις συγκρούσεις με την αστυνομία πραγματοποιείται στην Αριστοτέλους  (από την Μητροπόλεως μέχρι την Τσιμισκή) στη Θεσσαλονίκη.

Ανάλογη συγκέντρωση γίνεται και στη Χαλκιδική στην τοποθεσία Χοντρό Δέντρο,

Ν.Παπαδόπουλος: Αποχώρηση από την κυβέρνηση Ν.Αναστασιάδη

Παραίτηση υπουργών στις 4 Μαρτίου

Με 22 ψήφους υπέρ, 15 εναντίον και δύο αποχές το Εκτελεστικό Γραφείο του ΔΗΚΟ με προεξέχοντα τον Νικόλα Παπαδόπουλο εισηγήθηκε στην Κεντρική Επιτροπή του Κόμματος, η οποία θα συνέλθει την Τετάρτη το απόγευμα, την αποχώρηση από την Κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη στη Κύπρο, αποφασισμένος να ακολουθήσει την ένδοξη πορεία του πατέρα του Τάσου Παπαδόπουλου.

Σημειώνεται επίσης ότι η ψηφοφορία στην Κ.Ε. είναι μυστική.

Σύμφωνα με το προσχέδιο της απόφασης το οποίο διέρρευσε στα ΜΜΕ και από εκεί στο διαδίκτυο, προνοεί την παραίτησή των τεσσάρων υπουργών του ΔΗΚΟ στις 4 Μαρτίου.

Βασίλης Μιχαλολιάκος: Δεν έχω δηλώσει ακόμα αν θα είμαι υποψήφιος ή όχι

Σιγήν ιχθύος τηρεί ο νυν δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος για την εκ νέου υποψηφιότητά του.

Οπως δήλωσε μιλώντας στον Real Fm «δεν έχω δηλώσει αν θα είμαι υποψήφιος ή όχι. Δεν θεωρώ τον εαυτό μου σπουδαίο, αλλά διεκδικώ το δικαίωμά μου να αυτοπροσδιορίζομαι».

«Προερχόμενος από τον σκληρό πυρήνα της Νέας Δημοκρατίας, πήρα μια απόφαση που μου άλλαξε τη ζωή. Είπα ότι παραιτούμε από όλα τα αξιώματα και είμαι υποψήφιος Δήμαρχος. Με τίμησαν οι Πειραιώτες και εδώ και τρία χρόνια, κάνουμε μαζί ένα σημαντικό έργο», επεσήμανε.

Ο κ. Μιχαλολιάκος πρόσθεσε πως «η προεκλογική περίοδος ακυρώνει τη λειτουργιά του Δήμου.

Γιώργος Πιπερόπουλος: Γυνή και θάλασσα, (χωρίς «πυρ»)


Γράφει ο Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος

Ίσως το ξέρετε αλλά σας το στέλνω για να χαμογελάσετε στην Ελλάδα της τρόικα, της κατήφειας, των στερήσεων…
   
Ένας άνδρας καθισμένος σε ένα παγκάκι στην παραλία του Σαν Φρανσίσκο θαυμάζοντας την θρυλική γέφυρα Golden Gate και ενώ προσευχόταν ενδόμυχα ξαφνικά είπε μεγαλόφωνα:

«Κύριε, κάνε την ευχή μου πραγματικότητα…».

O συννεφιασμένος ουρανός πάνω από το κεφάλι του άνοιξε και ακούστηκε η «φωνή του Κυρίου»: