Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Αξιοποιείται η παλαιότερη σωζόμενη οικία της Αθήνας

Κτήριο - Μουσείο η οικία Μπενιζέλων στην Πλάκα

Το Συμβούλιο Μουσείων ενέκρινε ομόφωνα τη μουσειολογική και μουσειογραφική μελέτη του κτηρίου - Μουσείου της οικίας Μπενιζέλων, του αρχοντικού της οδού Αδριανού 96 στην Πλάκα, η οποία είναι η παλαιότερη σωζόμενη οικία της Αθήνας.

Μοναδικό δείγμα αρχοντικής κατοικίας των μεταβυζαντινών χρόνων

Το αρχοντικό, το οποίο έχει συνδεθεί με την οσία Φιλοθέη, καθώς υπήρξε απόγονος της γνωστής αθηναϊκής οικογένειας, αποτελεί χαρακτηρισμένο ιστορικό διατηρητέο μνημείο και μοναδικό σωζόμενο δείγμα αρχοντικής κατοικίας των μεταβυζαντινών χρόνων για την περιοχή της Αθήνας. Η κύρια φάση του ανήκει στα τέλη του 17ου με αρχές του 18ου αιώνα και η παλαιότερη στον 16ο - 17ο αιώνα.

Νέα Πλάγια Χαλκιδικής: Ληστεία με έναν νεκρό σε βενζινάδικο


Τραγική κατάληξη είχε η ληστεία που έγινε πριν από λίγο σε βενζινάδικο στα Νέα Πλάγια Χαλκιδικής.

Οι δύο δράστες οπλισμένοι με καραμπίνες εισέβαλαν στο πρατήριο και προκειμένου να αρπάξουν τις εισπράξεις δε δίστασαν να πυροβολήσουν τον ιδιοκτήτη ,ανθρωποκυνηγητό και μπλόκα της αστυνομίας σε όλο το οδικό δίκτυο της περιοχής του Δήμου Προποντίδας και όλης της Χαλκιδικής.

Οι πληροφορίες αναφέρουν για αλλοδαπούς υπό την επήρεια αλκοόλ που σκότωσαν εν ψυχρώ τον άτυχο 32χρονο πρατηριούχο στα Πλάγια.

Βενιζέλος: Ο Τσίπρας υιοθετεί τις αμαρτίες Τσοχατζόπουλου

Πολιτική κόντρα για τα υποβρύχια που γέρνουν και τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά

Διπλή επίθεση του υπουργού Εξωτερικών σε ΣΥΡΙΖΑ και Αβραμόπουλο - Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε πει ότι θα ζητήσει Εξεταστική για τις συμβάσεις των υποβρυχίων του 2010, ενώ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κράτησε σαφείς αποστάσεις από τη σύμβαση του 2010
Το... γάντι που έριξε ο Αλέξης Τσίπρας, ζητώντας τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής επί της σύμβασης του Ευάγγελου Βενιζέλου, το 2010, για τα υποβρύχια, δεν αρνήθηκε να σηκώσει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών.

Απαντώντας στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, από τη Βουλή, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ουσιαστικά παρείχε σήμερα κάλυψη στις αμαρτωλές συμβάσεις Τσοχατζόπουλου, «όπως έχει υιοθετήσει και τα αμαρτωλά στελέχη Τσοχατζόπουλου».

Θύμα απαγωγής το ξανθό κοριτσάκι που βρέθηκε σε οικισμό τσιγγάνων;

Μυστήριο καλύπτει την υπόθεση

Οι αστυνομικοί ζήτησαν να γίνει λήψη δείγματος DNA στην 4χρονη και επανεξετάζουν όλους τους φακέλους με υποθέσεις εξαφάνισης παιδιών από το 2009 και μετά


Σοβαρές υπόνοιες ότι  ένα 4χρονο κοριτσάκι που εντοπίστηκε  χθες το απόγευμα σε καταυλισμό τσιγγάνων  στα Φάρσαλα μπορεί να είναι θύμα απαγωγής, εκφράζουν οι αστυνομικοί  της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Θεσσαλίας! Το κατάξανθο παιδί βρέθηκε έπειτα από ανώνυμο τηλεφώνημα στην ΕΛ.ΑΣ., το οποίο έδωσε και το έναυσμα για την επιχείρηση.

Οι αστυνομικοί που  εντόπισαν το ανήλικο κορίτσι  διαπίστωσαν αμέσως ότι τα χαρακτηριστικά του δεν έχουν σχέση με ρομά. Όταν ρώτησαν ποιοι είναι οι γονείς του, πήραν αόριστες απαντήσεις και μετά από ώρες εμφανίστηκε μια γυναίκα η οποία παραδέχθηκε πως η μικρή ζούσε μαζί της.

17 Οκτωβρίου 1941, Σφαγή στα Άνω και Κάτω Κερδύλια

Ξημερώματα της 17 Οκτωβρίου 1941, δύο λόχοι του 220ου Τάγματος Σκαπανέων της Βέρμαχτ με δύναμη 250 ανδρών υπο τις διαταγές των λοχαγών Βέντλερ (Wendler) και Σράινερ Σράινερ ξεκίνησαν από τον Σταυρό Θεσσαλονίκης για τα Κερδύλια έχοντας μαζί τους κρατούμενους Κερδυλιώτες. Φτάνοντας κοντά στα χωριά άφησαν τα αυτοκίνητα, άρχισαν να ανεβαίνουν από τρία σημεία και περικύκλωσαν τα Άνω Κερδύλια από την θέση Στρόβολο και τα Κάτω Κερδύλια από την θέση Λειβάδια. (Τα χωριά Άνω και Κάτω Κερδύλια βρίσκονταν χτισμένα σε ορεινή περιοχή του νομού Σερρών, κοντά στις ακτές του Στρυμονικού Κόλπου και την Αμφίπολη).

Η χρονική στιγμή εκδήλωσης της επιχείρησης και το γεγονός ότι άφησαν τα αυτοκίνητα μακριά από τα χωριά δείχνει οι Γερμανοί στρατιώτες ήθελαν να αιφνιδιάσουν τους κατοίκους. Και πραγματικά σχεδόν το σύνολο των κατοίκων των δύο χωριών συνελήφθη. Κανείς δεν προσπάθησε να αποδράσει επειδή οι κάτοικοι, καθώς δεν υπήρχε ανάλογο προηγούμενο, δεν πήραν στα σοβαρά τις γερμανικές απειλές.

1.741.500 ευρώ στον Δήμο Πολυγύρου για αντιπυρική προστασία

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

1.741.500 ευρώ στον Δήμο Πολυγύρου
για αντιπυρική προστασία


Με 1,7 εκατομμύρια ευρώ χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007-2013» το έργο «Αντιπυρική Προστασία των Κοινοτικών και Προστατευτικών Δασών του Δήμου Πολυγύρου» μετά την ένταξή  του στο Μέτρο 226 Δράση 1 «Βελτίωση των συνθηκών πρόληψης για την αντιπυρική προστασία των δασών και των δασικών εκτάσεων και αποκατάσταση δασών και δασικών εκτάσεων που έχουν υποστεί καταστροφές κυρίως από τις πυρκαγιές».

Ο Δήμαρχος Πολυγύρου, Αστέριος Ζωγράφος μετά τη χρηματοδότηση του έργου τόνισε:

Ένσταση αντισυνταγματικότητας κατέθεσε η Χρυσή Αυγή

ΕΝΣΤΑΣΗ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ (κατ’ άρθρο 100 του Κανονισμού της Βουλής)
της υπ’ αριθμόν 851/110 από 11/10/2013 τροπολογίας (Σχετικά με την αναστολή χρηματοδότησης και οικονομικής ενίσχυσης κομμάτων σε περίπτωση άσκησης δίωξης για τα εγκλήματα των άρθρων 187 και 187Α του Ποινικού Κώδικα) στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής «Ρυθμίσεις θεμάτων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και άλλες διατάξεις»

Στο άρθρο 29 παρ. 2 του Συντάγματος, ορίζεται ότι «τα κόμματα έχουν δικαίωμα στην οικονομική τους ενίσχυση από το κράτος, για τις εκλογικές και λειτουργικές τους δαπάνες, όπως νόμος ορίζει». Σε εφαρμογή αυτής της συνταγματικής διάταξης, έχει εκδοθεί ο Νόμος 3023/2002, ο οποίος ρυθμίζει τα σχετικά με την κρατική επιχορήγηση στα πολιτικά κόμματα.

Εξεταστική για τη σύμβαση για τα υποβρύχια ζητά ο Τσίπρας

Στο στόχαστρο του ΣΥΡΙΖΑ μπαίνει εκ νέου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευ.Βενιζέλος. Ο Αλέξης Τσίπρας προανήγγειλε το πρωί της Πέμπτης από το βήμα της Βουλής ότι θα ζητήσει σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το ζήτημα της σύμβασης των υποβρυχίων του 2010, που φέρει τις υπογραφές των Ευ.Βενιζέλου και Γ.Παπακωνσταντίνου (τότε υπουργών Αμυνας και Οικονομικών), κάνοντας λόγο για νόμο - σκάνδαλο.

 Με τη σύμβαση του 2010, το 75,1% των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά πέρασε στην Abu Dhabi Mar και το 24,9% παρέμεινε στην THYSSEN KRUPP MARINE THYSSENS. Επιπλέον, συμφωνήθηκε η ναυπήγηση δύο νέων υποβρυχίων τύπου 214.

Αναπτύσσοντας την ερώτηση που απηύθυνε στον υπουργό Αμυνας Δ.Αβραμόπουλο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι η σύμβαση για τα υποβρύχια του 2010 αποτελεί μεγάλο πολιτικό και οικονομικό σκάνδαλο εις βάρος των συμφερόντων του ελληνικού λαού και για το λόγο αυτό θα ζητηθεί άμεσα η σύσταση εξεταστικής επιτροπής και η παραπομπή όλων όσοι εμπλέκονται στην υπόθεση.

Καταφτάνουν τα Windows 8.1

Διαθέσιμη γίνεται σήμερα η αναβάθμιση

Διαθέσιμη γίνεται σήμερα η ανανεωμένη έκδοση 8.1 των Windows 8. Οι χρήστες του λειτουργικού θα μπορούν να κάνουν λήψη της αναβάθμισης δωρεάν από το μεσημέρι.

Η αναβάθμιση λύνει ορισμένα προβλήματα που είχαν οι χρήστες με τα Windows 8 και προσθέτει νέα χαρακτηριστικά και δυνατότητες στο λογισμικό, που πρωτοκυκλοφόρησε πέρυσι τον Οκτώβριο.

Η αναβάθμιση δεν επηρεάζει το διττό τρόπο λειτουργίας του λογισμικού που γίνεται είτε μέσω ποντικιού και πληκτρολογίου, είτε μέσω τεχνολογίας αφής σε υβριδικά συστήματα. Βέβαια, οι πληροφορίες θέλουν το Start button κάτω αριστερά να επιστρέφει καθώς και να δίνεται η επιλογή εκκίνησης του υπολογιστή στο γνωστό desktop περιβάλλον.

Θεσσαλονίκη: Κλειστή η Βασιλίσσης Όλγας από πτώση δέντρου


Απότομα άλλαξε ο καιρός χτες το βράδυ, με τον δυνατό αέρα να λυσομανάει. Αποτέλεσμα των δυνατών ανέμων ήταν η πτώση ενός δέντρου που έκλεισε πριν λίγο την Βασ. Όλγας λίγο μετά από το αστυνομικό τμήμα.

Η κυκλοφορία αυτή την ώρα έχει μπλοκαριστεί με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί τεράστιο μποτιλιάρισμα και μεγάλη ταλαιπωρία για τους οδηγούς.

Στο σημείο έφτασε η πυροσβεστική που προσπαθεί να σηκώσει το δέντρο από το δρόμο.

Θα συνεχιστεί και σήμερα η κακοκαιρία

Το Σάββατο θα φτιάξει ο καιρός σε όλη τη χώρα
Δείτε τι πρέπει να προσέξετε σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας - Τα φαινόμενα στα νησιά του Αν. Αιγαίου ενδέχεται να είναι κατά τόπους ισχυρά

Βροχές και καταιγίδες θα συνεχίσουν να πλήττουν όλη τη χώρα και σήμερα, Πέμπτη.

Οι βροχές που εκδηλώνονται στις περισσότερες περιοχές της χώρας προβλέπεται πως θα συνεχιστούν καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας. Αναμένεται, ωστόσο, να περιοριστούν σταδιακά από σήμερα, κυρίως στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Αισθητή θα είναι σήμερα και η πτώση της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα, ενώ από την Παρασκευή προβλέπεται μικρή άνοδος. Οι βροχές πάντως προβλέπεται να σταματήσουν σε όλη τη χώρα το Σάββατο.

Περπατώντας στα μονοπάτια του Πηλίου

Εκτεταμένο δίκτυο πεζοπορίας στο βουνό των Κενταύρων

Το Πήλιο, πανέμορφο κάθε εποχή του χρόνου, υψώνεται επιβλητικό πάνω από την πόλη του Βόλου, ανάμεσα στον Παγασητικό κόλπο και το Αιγαίο πέλαγος.

Κένταυροι έχουν περπατήσει στα δασωμένα μονοπάτια του, νύμφες έχουν δροσιστεί στα τρεχούμενα νερά του, πολεμιστές έχουν διαβεί τα τοξωτά γεφύρια του, ευσεβείς προσκυνητές έχουν αναζητήσει το Θείο μεγαλείο στην ασφαλή αγκαλιά του…

Όμως, πάνω απ’ όλα αυτά, είναι η παραδείσια φύση που μαγνητίζει τους πολυάριθμους επισκέπτες των γραφικών χωριών του, από τα ομορφότερα της πατρίδας μας. Το Visit Greece μας προτείνει τις καλύτερες διαδρομές για να ανακαλύψουμε το μυθικό βουνό των Κενταύρων.

Αρκαδία: Πέθανε ο πατέρας του Παναγιώταρου - Κατέρρευσε όταν είδε τον γιο του με χειροπέδες!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
Δύσκολες ώρες για τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής - Ο πατέρας του μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο και άφησε την τελευταία του πνοή σε χρόνο ρεκόρ...

Δύσκολες ώρες για τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Παναγιώταρο. Εκτός από τις χειροπέδες, τις ανακρίσεις και τις προφυλακίσεις βουλευτών του συνδέσμου, πριν λίγα 24ωρα έχασε τον πολυαγαπημένο του πατέρα!

Ο Κωνσταντίνος Παναγιώταρος πέθανε σε ηλικία 86 ετών και η κηδεία του έγινε την Τρίτη (15-10-2013) στο Αρτεμίσιο Αρκαδίας. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού τύπου, ο πατέρας του Χρυσαυγίτη βουλευτή πέθανε λίγες μέρες μετά τις  τελευταίες καταιγιστικές εξελίξεις, που έφεραν τον γιο του με χειροπέδες.

Αποχωρούν 35 στελέχη από τους Ανεξάρτητους Έλληνες

Σοβαρό πρόβλημα στην Α Αθήνας από τα στελέχη που δημιουργούν νέο κόμμα!

Με μία επιστολή-βόμβα 35 στελέχη των ΑΝΕΛ ανακοίνωσαν την αποχώρησή τους από το κόμμα του Πάνου Καμμένου. Χαρακτηριστικό ήταν το σχόλιο ενός από τους υπογράφοντες ότι δεν υπήρξε καμία επικοινωνία από το κόμμα και καμία επίσης διάθεση να τους μεταπείσουν.

Μετά από αυτήν την κίνηση τα πράγματα για τους ΑΝΕΛ δυσκολεύουν αρκετά στη Α’ Αθήνας ενώ οι 35 ανακοινώνουν ότι δημιουργούν νέο κόμμα.

Αυτά είναι τα 35 ονόματα:

Στον Άρειο Πάγο η απόφαση για την παραγραφή ή μη των αδικημάτων Παπακωνσταντίνου

Για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ

Το νομικό ζήτημα που ανακύπτει συνδέεται με τη Βουλή της μιας μέρας που συγκροτήθηκε μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου

Το Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου θα αποφασίσει για το ζήτημα της παραγραφής ή μη των αδικημάτων που αντιμετωπίζει ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, στην οποία περιλαμβάνονταν ονόματα συγγενικών του προσώπων.

Ο αρεοπαγίτης ειδικός ανακριτής Ιωσήφ Τσαλαγανίδης, με έγγραφο του προς το Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου, χωρίς να εκφράζει άποψη υπέρ ή κατά της παραγραφής, ζητεί να επίλυσει το καυτό θέμα της παραγραφής (εξάλειψη του αξιοποίνου) το επίμαχο Συμβούλιο του Ανωτάτου Διακστηρίου.