Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

Στρατιωτική συνεργασία Τουρκίας – Σκοπίων!

Τούρκοι και Σκοπιανοί στρατιωτικοί κατά την κοινή άσκηση σε στρατόπεδο της Σμύρνης

ΜΕ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Τηλέμαχος Κόκκος

Συμφωνία οικονομικού και στρατιωτικού περιεχομένου υπέγραψαν παραμονές Χριστουγέννων Άγκυρα και Σκόπια. Η συμφωνία προβλέπει δωρεάν στρατιωτική βοήθεια από την Τουρκία προς την ΠΓΔΜ σε συμβουλευτικό - εκπαιδευτικό επίπεδο, αλλά και σε στρατιωτικό υλικό, αξίας 1 εκ. δολαρίων για το 2011.

O Τούρκος υπουργός Άμυνας Βεσντί Γκιονούλ που πραγματοποίησε, συνοδευόμενος από αξιωματικούς, διήμερη επίσκεψη στα Σκόπια, επισκέφθηκε το στρατιωτικό τεχνικό κέντρο και δώρισε υλικό αξίας 253 χιλιάδων δολαρίων ΗΠΑ.

Βασίλης Παπαγεωργόπουλος: Αποκαλύπτονται αυτοί που θέλουν την Θεσσαλονίκη βρώμικη


Κάποιοι θέλουν για λόγους αντιπολιτευτικούς την Θεσσαλονίκη βρώμικη, εκτός από την προεκλογική περίοδο, ακόμη και την Πρωτοχρονιά και πρέπει δυστυχώς να τους αποκαλύψω για να μάθουν οι Θεσσαλονικείς την αλήθεια.

Οι Θεσσαλονικείς βεβαίως γνωρίζουν πολύ καλά ότι η πόλη μας επί 11,5 χρόνια δεν είχε κανένα πρόβλημα ιδιαίτερα στον τομέα της καθαριότητας.

Γνωρίζουν επίσης ότι ο Δήμος Θεσσαλονίκης όχι μόνον διέθετε τον μεγαλύτερο και καλύτερο στόλο απορριμματοφόρων, αλλά και βοηθούσε όλα αυτά τα χρόνια γειτονικούς αλλά και μακρινούς Δήμους στον τομέα της καθαριότητας, δανείζοντας ή και χαρίζοντας ακόμη με αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, απορριμματοφόρα στους Δήμους αυτούς.

Τα highlights της Αρχαιολογίας το 2010


Η Ελλάδα εκπροσωπείται στη λίστα του αμερικανικού περιοδικού «Archaeology» με τα 10 πιο σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα του 2010 παγκοσμίως. Συγκεκριμένα, στο Τοπ - 10 του περιοδικού συμπεριλήφθηκαν τα παλαιολιθικά εργαλεία, που βρέθηκαν στον Πλακιά του Ρεθύμνου και μετρούν από 130.000 έως και 700.000 χρόνια ζωής.

Καθώς η Κρήτη δεν έχει πρόσβαση από ξηρά εδώ και 5 εκατομμύρια χρόνια, συμπεραίνεται ότι οι κατασκευαστές των εργαλείων αυτών έφτασαν εκεί μέσω θαλάσσης. Ετσι, πηγαίνει πίσω η ιστορία της ναυσιπλοΐας στην περιοχή για περισσότερα από 100.000 χρόνια. Μέχρι σήμερα η αρχαιότερη θαλάσσια μετακίνηση είχε καταγραφεί πριν από 60.000 χρόνια, όταν αποικίστηκε η Αυστραλία.

«Κάθε υπόθεση που έχουμε κάνει σχετικά με τους πρώτους ανθρώπους, τις μεταναστεύσεις, τη νοημοσύνη και τις ικανότητές τους είναι υπό αμφισβήτηση.

Ερευνα: Οι Νεάντερταλ ήξεραν και από φυτά και από λαχανικά


Φυτά και λαχανικά μαγείρευαν και έτρωγαν οι προϊστορικοί συγγενείς του ανθρώπου, οι Νεάντερταλ, σύμφωνα με τα ευρήματα μιας νέας έρευνας αμερικανών επιστημόνων, με βάση κατάλοιπα φυτικής τροφής που βρέθηκαν στα δόντια τους.

Είναι η πρώτη φορά που επιβεβαιώνεται ότι η διατροφή των Νεάντερταλ δεν περιοριζόταν στο κρέας και η παλαιολιθική «κουζίνα» τελικά φαίνεται πως ήταν πιο εμπλουτισμένη από ό, τι πίστευαν οι ερευνητές μέχρι τώρα.

Η έρευνα, από επιστήμονες του τμήματος Ανθρωπολογίας και του εργαστηρίου αρχαιοβιολογίας του Εθνικού Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Σμιθσόνιαν της Ουάσιγκτον, υπό την Ντολόρες Πιπέρνο, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό "Proceedings" της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ (PNAS), σύμφωνα με το BBC, το Γαλλικό Πρακτορείο και τη «Γκάρντιαν», ανατρέπει εν μέρει τη διαδεδομένη εικόνα των Νεάντερταλ ως κατ' εξοχήν κρεατοφάγων, με δεδομένο πως η χημική ανάλυση των οστών τους είχε δείξει ότι έτρωγαν λίγα ή καθόλου λαχανικά.

Στα γρήγορα και …πιπεράτα -7-


Του καθηγητή ΓΙΩΡΓΟΥ  ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ

Χρονιάρες μέρες, λίγα 24ωρα μετά την συμβολική γέννηση του Θεανθρώπου και  λίγα 24ωρα πριν την είσοδο του Νέου Χρόνου (που προμηνύεται επώδυνος για όλους μας) και ενώ είχα υποσχεθεί στον εαυτό μου να κλείσω το 2010 με τα «πιπεράτα νούμερο 6» όπου έγραφα, όπως θα θυμάστε…

«ΓΙΑΤΙ πάλι συνέπεσε Κυρίες και Κύριοι Δημοσιογράφοι η απεργία σας και το κλείσιμο των ΜΜΕ και είχαμε σε επανάληψη το γνωστό πια «black-out» στην ενημέρωση της «παραπληροφορημένης» ελληνικής κοινής γνώμης;

Ήταν οι πλέον ΜΑΖΙΚΕΣ πορείες, και υπήρξαν εκτεταμένα και σοβαρά, ευτυχώς ΧΩΡΙΣ νεκρούς, επεισόδια στην Αθήνα που τα μάθαμε (όπως μάθαιναν τα νέα στην Κατοχή οι γονείς μας), από τα ξένα ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ!!!

Ξενοφώντος Ελληνικά


Με μεγάλη μας έκπληξη, διαβάσαμε εργασία αρχαιολόγου, σε ηλεκτρονικό περιοδικό της Βορειοανατολικής Χαλκιδικής, όπου αυτή η κυρία διαστρέβλωσε την ιστορική πραγματικότητα.

Δηλαδή έγραψε πως μόνοι τους οι Ακάνθιοι πήγαν και ζήτησαν βοήθεια από τη Σπάρτη, λογοκρίνοντας το κείμενο του Ξενοφώντος, που ξεκάθαρα αναφέρει την αποστολή Απολλωνιατών μαζί με Ακανθίους στη Σπάρτη.

Επειδή το ψέμμα έχει κοντά ποδάρια, δημοσιεύουμε το αρχαίο κείμενο του Ξενοφώντος.

Ε, ποιός είναι ο Ξενοφών μπροστά σε αυτή την αρχαιολόγα;... Που μπορεί να κόβει και να ράβει τα αρχαία κείμενα στα μέτρα ενός χωριού και μόνο. Τι νόμιζε; Ότι εδώ στον Πολύγυρο τζιτζίκια πεταλώνουμε ή δεν ξέρουμε τι μας γίνεται;

Βιβλίο Ε΄, Κεφάλαιο ΙΙ


11 ἐξ Ἀκάνθου δὲ καὶ Ἀπολλωνίας, αἵπερ μέγισται τῶν περὶ Ὄλυνθον πόλεων, πρέσβεις ἀφίκοντο εἰς Λακεδαίμονα. ἀκούσαντες δ' οἱ ἔφοροι ὧν ἕνεκα ἧκον, προσήγαγον αὐτοὺς πρός τε τὴν ἐκκλησίαν καὶ τοὺς συμμάχους.