Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Το Μουσείο της Ακρόπολης επισκέφθηκαν 2.637 Κύπριοι μαθητές


Στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος "Μια μέρα στο Μουσείο"

Λευκωσία: Συνολικά 2.637 μαθητές και 248 συνοδοί καθηγητές από 118 σχολεία της Κύπρου έχουν επισκεφτεί μέχρι σήμερα το Μουσείο της Ακρόπολης στην Αθήνα, μέσω του εκπαιδευτικού προγράμματος «Μια μέρα στο Μουσείο» της Olympic Air.

Μαζί με τους μαθητές ταξίδεψε την Πέμπτη για την Αθήνα και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας, ο οποίος επισκέπτεται την ελληνική πρωτεύουσα για συνομιλίες με την ελληνική κυβέρνηση.

Τα πήρε πίσω όλα ο Π.Τατσόπουλος για τον "αρραβωνιασμένο gay" Θ.Κολοκοτρώνη


"Ήταν το πιο ηλίθιο αστείο της ζωής μου" απολογήθηκε ο συγγραφέας Πέτρος Τατσόπουλος και αφηγητής της σειράς του Σκάϊ «1821» τα όσα υποστήριξε χθες διαδικτυακά στην σελίδα του στο facebook  για τον … σεξουαλικό προσανατολισμό του ηγέτη της ελληνικής Επανάστασης του 1821 στο Μοριά, Θεόδωρου Κολοκοτρώνη (“αρραβωνιασμένος gay”!).

Δεν έχουμε λόγο να αμφιβάλουμε και για τους δύο χαρακτηρισμούς («ηλίθιο αστείο») σε διαφορετική περίπτωση θα αμφιβάλαμε για την ψυχική υγεία του συγγραφέα που, ας πούμε, δεν έχει δώσει δείγματα παράνοιας.

Ελληνική Φιλοξενία


ΓΙΟΥΛΗ ΦΩΚΑ-ΚΑΒΑΛΙΕΡΑΚΗ - ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΧΑΤΖΗΣ

Στα μέσα Αυγούστου, καθώς η καλοκαιρινή σεζόν περνούσε την κρίσιμη καμπή του δεκαπενταύγουστου, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής είχε μια φαεινή ιδέα. Να φιλοξενήσει σε πολυτελέστατο ξενοδοχείο της περιοχής τον πρέσβη του Ιράν στην Ελλάδα για να του εκθέσει το φιλόδοξο σχέδιό του: «να απλώσει η Χαλκιδική γέφυρα συνεργασίας στο Ιράν» δηλαδή να καλέσει Ιρανούς τουρίστες στη Χαλκιδική. Ο πρέσβης της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν ενθουσιάστηκε.

Αφού ανέφερε ότι εκατομμύρια ιρανών τουριστών μέχρι τώρα προτιμούσαν την Τουρκία, την Ισπανία και την Ιταλία, τόνισε το ενδιαφέρον που ήδη υπάρχει από τους Ιρανούς για την Ελλάδα, «μια χώρα με αξιόλογο αρχαίο πολιτισμό και κουλτούρα αντίστοιχα με αυτά των Περσών (sic). Η Χαλκιδική με τη διώρυγα του Ξέρξη και το βαρύ όνομα του Αριστοτέλη» (sic), αξίζει να εξελιχθεί σε αγαπημένο προορισμό των συμπατριωτών του.

Δολιοφθορείς, τζαμπατζήδες, τσαμπουκάδες και κοπρίτες


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Να δείτε που στο τέλος θα μας κάνουν να απολαμβάνουμε τον χαρακτηρισμό «κοπρίτες». Θα τον βρίσκουμε χαριτωμένο, συμπαθητικό, κάτι σαν το… χαϊδευτικό μας. Πώς λέμφε «ατιμούτσικο» ή «αλητάκο» ή «κατεργαράκο»; Κάπως έτσι. 

Πολύ περισσότερο που εκστομίστηκε από πολιτικό, τον Θ. Πάγκαλο, που έσπευσε να απονείμει το μετάλλιο του αρχικοπρίτη στους κατασκευαστές των κοπριτών. Δηλαδή στο ασυνείδητο πολιτικό σύστημα, του οποίου και ο ίδιος αποτελεί επίλεκτο μέλος. 

Σύντομα ο όρος «κοπρίτης» θα αποτελεί υποκοριστικό του αθώου παρελθόντος. Διότι στο μεταξύ θα έχουν προκύψει, έχουν ήδη προκύψει, άλλοι, βαρύτεροι χαρακτηρισμοί. 

ΜΑΚΙ : Όχι στην κατάργηση και συγχώνευση σχολείων


ΜΑΚΙ : Όχι στην κατάργηση και συγχώνευση σχολείων

2 Φεβρουαρίου 2011

Με θλίψη παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες, τη προσπάθεια του Υπουργείου Παιδείας να υποβαθμίσει πλήρως την ποιότητα της παρεχόμενης γνώσης στα σχολεία της χώρας. Οι ενέργειες για την κατάργηση-συγχώνευση σχολικών μονάδων, αποτελούν τη χαριστική βολή για το ελληνικό σχολείο και τους μαθητές.

Για μία ακόμη φορά η ηγεσία του Υπουργείου αντιμετωπίζει την εκπαίδευση μας μόνο με αριθμητικά και οικονομικά κριτήρια, και όχι με παιδαγωγικά και μαθησιακά όπως οφείλει.