Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

CNN: Επισκεφθείτε τις Αιγές, αξίζει...

Η πρωτεύουσα του Μακεδονικού βασιλείου δεύτερη στη λίστα με τους σημαντικότερους χώρους

Ανδίρα Αννα

Στο επίκεντρο του CNN βρίσκεται για άλλη μία φορά η Ελλάδα, αλλά τώρα οι λέξεις «economy» ή «Grexit» απουσιάζουν.

Το δημοσίευμα στην ιστοσελίδα του αμερικανικού τηλεοπτικού δίκτυο, στην ενότητα «Ταξίδια», έχει έντονο το «ελληνικό άρωμα» γιατί προβάλλει δέκα χώρους παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, που κρύβουν συναρπαστικές ιστορίες, και τους οποίους αξίζει κάποιος να επισκεφθεί.

Στη δεύτερη θέση αυτής της λίστας είναι οι Αιγές, η πρωτεύουσα του Μακεδονικού βασιλείου...

Παραπέμπεται σε δίκη η Χρυσή Αυγή

Σύσσωμη στο τριμελές εφετείο κακουργημάτων η κοινοβουλευτική ομάδα του 2012

Της Σοφιας Σπιγγου

Σύσσωμη την κοινοβουλευτική ομάδα της Χρυσης Αυγης του 2012 παραπέμπει το Δικαστικό Συμβούλιο με βούλευμά του στο τριμελές εφετείο κακουργημάτων προκειμένου να δικαστούν για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και άλλα αδικήματα. Με το υπ'αριθμόν 215/2015 βούλευμα το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών αποφάσισε απο τους συνολικά 85 κατηγορούμενους την απαλλαγή 13 απο το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης, ενώ ορισμένοι εκ των κατηγορουμένων παραπέμπονται για άλλα αδικήματα, όπως παράνομη οπλοκατοχή και απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Στην απόφαση μειοψήφισε ένας δικαστής, ο εισηγητής της υπόθεσης Νίκος Σαλάτας, ο οποίος είχε την άποψη ότι θα πρέπει να εκπέσει η κατηγορία της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης υποστηρίζοντας ότι για να στοιχειοθετηθεί η κατηγορία, σύμφωνα με τη σύμβαση του Παλέρμο το 2000, θα έπρεπε να έχει εντοπιστεί οικονομικό όφελος.

Συρία, η «Μικρή Μακεδονία»: Αμφίπολη, Δίον, Πέλλα

Στο τέρμα του σουκ αλ-Χαμιδιέ: Το πρόπυλο του Ιερού του Διός ανάμεσα στα μαγαζιά, κοντά στο Μεγάλο Τζαμί.
Έκθεση με 300 και πλέον φωτογραφίες από τη Συρία, έναν «κόσμο οριστικά χαμένο», εγκαινιάζεται στις 6 Φεβρουαρίου, στο Πολιτιστικό Κέντρο Θεσσαλονίκης του ΜΙΕΤ.

Ο «χαιρετισμός» στη «φιλτάτη Συρία» είχε ξεκινήσει πολύ νωρίτερα. Από την έναρξη -σχεδόν- του εμφυλίου πολέμου (το 2011) στον σπαρασσόμενο τόπο της Μέσης Ανατολής, σε μία από τις αρχαιότερες χώρες στον κόσμο, με ιστορία 7.000 χρόνων.

Μόλις τον περασμένο Δεκέμβριο, το Ινστιτούτο των Ηνωμένων Εθνών για την Εκπαίδευση και την Έρευνα (UNITAR) ανακοίνωνε πως περίπου 290 χώροι ή μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς στη Συρία έχουν καταστραφεί από τον συνεχιζόμενο εμφύλιο πόλεμο, όπως προκύπτει από δορυφορικές φωτογραφίες.

Δωρεάν τεστ ΠΑΠ στην Παλαιόχωρα

Συνεχίζεται το πρόγραμμα ΔΩΡΕΑΝ προληπτικού ελέγχου για το καρκίνο του τραχήλου της μήτρας σε απομακρυσμένα χωριά του δήμου Πολυγύρου.  Σε τεστ Παπανικολάου θα υποβληθούν από μαίες του Κέντρου Υγείας Παλαιοχωρίου γυναίκες την Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015 στην Παλαιόχωρα.

Η εξέταση θα γίνεται από τις 9.00 το πρωί έως τη 1.00 το μεσημέρι στο αγροτικό ιατρείο του τοπικού διαμερίσματος. Οι γυναίκες, που ενδιαφέρονται να εξεταστούν θα πρέπει, για τη δική τους καλύτερη εξυπηρέτηση, να τηλεφωνούν στο 2371061750 (εργάσιμες ώρες) για να δηλώνουν συμμετοχή.

ΔΗΜΟΣ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνέντευξη του τ. βασιλιά Κωνσταντίνου στην εφημερίδα «Sunday Times»

Συνέντευξη παραχώρησε ο βασιλιάς Κωνσταντίνος στην εφημερίδα ″The Sunday Times″, που κυκλοφόρησε στις 31 Ιανουαρίου 2015, με τίτλο:

Η Ελλάδα έχει υποφέρει πάρα πολύ – πρέπει να δώσουμε στον νέο μας ηγέτη μια ευκαιρία. (Greece has suffered too much – we must give our new leader a chance)

Επιμέλεια: Ανδρέας Μέγκος

“Ο βασιλιάς Κωνσταντίνος επέστρεψε από την εξορία και βλέπει ελπίδα στις πολιτικές κατά της λιτότητας” αναφέρει το δημοσίευμα της εφημερίδας, που φιλοξενεί δηλώσεις στήριξης του Κωνσταντινου στη νέα κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.

Παρουσίαση του βιβλίου του Μάκη Πάνου "Οι δικοί μας άγιοι οι δικοί μας άγγελοι"

κλικ για μεγέθυνση

Το πρωί της Πέμπτης η ορκωμοσία των βουλευτών

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

Στις 11 το πρωί της Πέμπτης θα γίνει η τελετή ορκωμοσίας των βουλευτών.

Πρόκειται για τους βουλευτές που εξελέγησαν στις εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015.

Μία ημέρα αργότερα, δηλαδή το πρωί της Παρασκευής, αναμένεται να πραγματοποιηθεί η μυστική ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Βουλής. Για το αξίωμα έχει προταθεί από τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου.