Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Επεισόδια στα Προπύλαια – Τραυματίστηκε περαστική από μολότοφ

Ένταση επικρατεί αυτή τη στιγμή στα Προπύλαια, με τους άνδρες των ΜΑΤ να απαντούν με ρίψη μολότοφ.

Αποτέλεσμα ήταν μια γυναίκα που περνούσε απλά από το σημείο και δεν συμμετείχε στις διαδηλώσεις, να υποστεί εγκαύματα στο πόδι.

Η γυναίκα δεν έχει τραυματιστεί σοβαρά.

Κλειστοί οι σταθμοί του ΜΕΤΡΟ σε Σύνταγμα και Πανεπιστήμιο, ενώ στις 5 το απόγευμα θα ξεκινήσει η πορεία από την Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και στις 7 από αντιεξουσιαστές.

VIDEO από τα επεισόδια στη μαθητική πορεία της Θεσσαλονίκης



Πετροπόλεμος, μολότοφ, προσαγωγές και χειροβομβίδες κρότου λάμψης στην πορεία που έκαναν οι μαθητές στη Θεσσαλονίκη στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Εμπρηστική επίθεση σε εργοτάξιο εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές

Στόχος εμπρηστικής επίθεσης έγινε, τα μεσάνυχτα, το εργοτάξιο της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές Χαλκιδικής.

Όπως ανακοινώθηκε, άγνωστοι, λίγο μετά τις 12 τα μεσάνυχτα, πέταξαν δύο αυτοσχέδιες βόμβες μολότοφ και μία φωτοβολίδα, στοχεύοντας στη γεννήτρια του εργοταξίου.

Εξερράγη τελικά μία βόμβα μολότοφ και προκλήθηκε μικρής έκτασης φωτιά που σβήστηκε αμέσως. Δεν αναφέρθηκε τραυματισμός του προσωπικού ασφαλείας που βρισκόταν εκείνη την ώρα στο εργοτάξιο, ούτε ζημιές στις εγκαταστάσεις.

Αναστάτωση στη Βουλή: Ο Τσαυτάρης έπεσε από την καρέκλα


Απολυτίκιο του Αγίου Νικολάου


Η Standard & Poor's υποβάθμισε την Ελλάδα σε καθεστώς χρεοκοπίας

Στις 23.13' ώρα Ελλάδας, η S&P υποβάθμισε την Ελλάδα σε καθεστώς SD

Σε κίνηση σοκ προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's, ανακοινώνοντας την υποβάθμιση της αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας σε καθεστώς επιλεκτικής χρεοκοπίας (Selective Default), από CCC προηγουμένως.

http://taxalia.blogspot.com/2012/12/standard-poors.html

Εχασε οριστικά ο Ψωμιάδης - Επίσημα έκπτωτος ο πρώην περιφερειάρχης

Ούτε η δεύτερη αίτηση του Παναγιώτη Ψωμιάδη για αναίρεση της καταδίκης έγινε δεκτή από τον Αρειο Πάγο, γεγονός που σημαίνει ότι παραμένει η ποινή δωδεκάμηνης φυλάκισης, με τριετή αναστολή, που του είχε επιβληθεί για τη μείωση προστίμου σε πρατηριούχο.

Ο τέως περιφερειάρχης είχε καταδικαστεί το περασμένο έτος σε ένα χρόνο φυλάκιση, καθώς είχε μειώσει στα 5.000 ευρώ πρόστιμο 89.000 ευρώ που είχε επιβληθεί σε πρατηριούχο, που φέρεται να είχε νοθεύσει καύσιμα.

Ωστόσο, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης άσκησε αναίρεση κατά της ποινής στον Αρειο Πάγο, την οποία έκαναν δεκτή οι αρεοπαγίτες και παρέπεμψαν τον κ. Ψωμιάδη σε νέα δίκη ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης.