Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Το χρονικό της κατάληψης της Θεσσαλονίκης από τον Ελληνικό στρατό σύμφωνα με τον Βρετανό ανταποκριτή των TIMES Κρόφορντ Πράις (26 Οκτωβρίου 1912)


(Υπό Κρόφορντ Πράις, ειδικού απεσταλμένου εφημερίδος «Times»)

Το θέμα της Θεσσαλονίκης δημιούργησε ζωηρές αντιγνωμίες. Τα γεγονότα διαστράφηκαν με κακοβουλία και κακεντρέχεια. Θεώρησα καθήκον μου να επεκτείνω τις παρατηρήσεις μου με εξονυχιστική έρευνα. Κατά τη διάρκειά της κατάφερα να συγκεντρώσω πολλά έγγραφα. Πιστεύω ότι η αφήγησή μου είναι από κάθε άποψη αυθεντική.

Οι έξι μεραρχίες του ελληνικού στρατού πέρασαν τον ποταμό Αξιό την 25η Οκτωβρίου. Το αρχηγείο του εγκαταστάθηκε στο Τοψίν. Στις 4.30μμ ο διάδοχος Κωνσταντίνος ειδοποιήθηκε ότι ειδικό τρένο είχε φθάσει στο Τεκελί (όπου ήδη δύο τάγματα ευζώνων με επικεφαλής τον συνταγματάρχη Κωνσταντινόπουλο, είχαν κάνει στάση).

Η Δυτική Αττική τιμά τον Μέγα Αλέξανδρο


Η μεγαλοπρεπής προτομή του Μεγάλου Αλεξάνδρου κοσμεί από την Κυριακή το πρωί τη Δυτική Είσοδο της πόλεως των Αθηνών, στη συμβολή της Ιεράς Οδού με τη Λεωφόρο Αθηνών στο Χαϊδάρι σε περίοπτη θέση.

Με τη συμβολή του Δήμου Χαϊδαρίου και ύστερα από επίπονες προσπάθειες του δραστήριου προέδρου της Ένωσης Μακεδόνων Δυτικής Αττικής κ. Απόστολου Καραπέτρου και την ενεργό συμμετοχή και συμπαράσταση των μελών του Δ.Σ., ένα όνειρο ετών έγινε πραγματικότητα.

Τα αποκαλυπτήρια της προτομής έκαναν ο Νομάρχης Αθηνών κ. Δημήτρης Σγουρός και ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου κ. Δημήτρης Μαραβέλιας.

Ξεχειλίζει η οργή για Χριστόφια


ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΑΓΓΕΛΑΚΗ

Οργή, αγανάκτηση, πικρία, απογοήτευση… Είναι μερικά μόνο από τα συναισθήματα που ξεχείλισαν στο άκουσμα των δηλώσεων Χριστόφια περί εισβολής και της Ελλάδας στην Κύπρο, το 1974.

Γυναίκες που έχασαν τους συζύγους τους, αδέρφια που αναζητούν ακόμα τους αγαπημένους τους και όσες μανάδες που άντεξαν και περιμένουν μάταια να γυρίσουν τα βλαστάρια τους, είναι σοκαρισμένοι με αυτά που άκουσαν από τα χείλη του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο οποίος μπροστά σε αμερικανικό κοινό ούτε λίγο ούτε πολύ εξίσωσε Τουρκία και Ελλάδα στην τραγωδία του ’74!

Κι από τον κατακλυσμό των συναισθημάτων αυτών των ανθρώπων εκείνο που κυριαρχεί και υποσκελίζει όλα τα άλλα είναι η αίσθηση της προδοσίας σε βάρος των ίδιων και κυρίως σε βάρος των ηρώων που χάθηκαν ή αγνοούνται.

Πρόγραμμα ομιλιών του υπ. Δημάρχου Πολυγύρου, Αστέριου Ζωγράφου


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΜΙΛΙΩΝ

Υποψήφιου Δημάρχου Πολυγύρου
κ. Αστέριου Ζωγράφου

 Σήμερα Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010 ο Υποψήφιος Δήμαρχος Πολυγύρου κ.Αστέριος Ζωγράφος  θα μιλήσει στις 18:30 στα Ριζά και στις 19:30 στον Γεροπλάτανο.

Αύριο Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010 στις 19:00 θα πραγματοποιηθεί η τελετή εγκαινίων του εκλογικού κέντρου (στην Κωνσταντινουπόλεως 11, πίσω από τα παλιά δικαστήρια) παρουσία του Αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ.Δημήτρη Αβραμόπουλου.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πρόγραμμα επισκέψεων και ομιλιών του υποψήφιου Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής Γιάννη Γιώργου


Πολύγυρος 26 Οκτωβρίου 2010

Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ ΚΑΙ ΟΜΙΛΙΩΝ ΥΠ. ANTIΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΙΩΑΝΝΗ ΓΙΩΡΓΟΥ

Στο πλαίσιο της περιοδείας του σε ολόκληρη την Χαλκιδική ο υπ. Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Ιωάννης ΓΙΩΡΓΟΣ επισκέπτεται όλους τους Δήμους και τα Δημοτικά Διαμερίσματα, όπως διαμορφώθηκαν από το σχέδιο «Καλλικράτης».

Το πρόγραμμα του κ. Γιώργου για σήμερα Τρίτη 26 Οκτωβρίου έχει ως εξής:

Το πρωί επισκέφθηκε την Κασσανδρεία και στις 12:15 θα δώσει συνέντευξη στο Ράδιο Σταρ 95.5 Fm. Στις 19:00 θα επισκεφθεί τη Ν. Φώκαια, στις 19:30 την Καλλιθέα, στις 20:00 το Πολύχρονο και στις 20:30 το Πευκοχώρι.

Αύριο Τετάρτη 27 Οκτωβρίου στις 11.00 το πρωί θα επισκεφθεί το Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής και θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο και το Δ.Σ. του Σωματείου των εργαζομένων.

Στις 19:00 θα παραστεί στα εγκαίνια του Εκλογικού Κέντρου του Συνδυασμού «ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ – ΙΣΧΥΡΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ» του Υπ. Δημάρχου Πολυγύρου κ. Αστέριου Ζωγράφου.

Στις 20:00 θα μιλήσει στην Ν. Τρίγλια (αίθουσα συλλόγου Τριγλιανών).


Από το Γραφείο Τύπου

Πρόγραμμα υποψήφιου αντπεριφερειάρχη Χαλκιδικής, Πάνα Απόστολου, για Τετάρτη 27 Οκτωβρίου


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Χαλκιδική, 26 Οκτωβρίου 2010

Θέμα : Πρόγραμμα υποψήφιου αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής κ. Πάνα Απόστολου για Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

    Ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής κ. Απόστολος Πάνας μαζί με υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους θα επισκεφθούν :

Στις 18.00 το Γομάτι
Στις 19.00 τα Ν. Ρόδα
Στις 20.00 την Ουρανούπολη

Έκκληση βοήθειας απ' τα Πατήσια - Κραυγή αγωνίας από μια κάτοικο της περιοχής


Αθήνα 09.10.2010

Αγαπητοί συμπολίτες,

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στα ιστορικά Πατήσια. Στα Πατήσια που άλλοτε δέσποζαν εξοχικές κατοικίες και τα άφθονα νερά της περιοχής ξεδιψούσαν τα φοινικόδεντρα. Στα Πατήσια που γέννησαν, στέγασαν και φιλοξένησαν μεγάλες προσωπικότητες των χώρων της Πολιτικής, της Τέχνης, των Γραμμάτων. Ανήκω στα παιδιά εκείνα που έβγαιναν κάθε απόγευμα στο δρόμο και έπαιζαν μπάλα, τα κερνούσε παγωτό ο ψιλικατζής της γωνίας, έμαθαν να χαιρετούν του γείτονές τους (γιατί τους εγνώριζαν όλους με τα ονόματά τους).

Σήμερα ζω και μεγαλώνω τα παιδιά μου σε μια φρίκη. Με τη δική μου παρότρυνση, από σεβασμό στον τόπο που μεγάλωσα και παρά τους ενδοιασμούς του συζύγου μου, επιλέξαμε τελικά να επενδύσουμε αγοράζοντας το σπίτι μας (με δάνειο που θα πληρώνουμε μέχρι να πεθάνουμε) στην ίδια περιοχή (Πλατεία Καραμανλάκη).

Οργανώθηκε Ελληνική Κοινότητα στο Newcastle


Το Πανεπιστήμιο του Newcastle upon Tyne ξεκίνησε ως Ιατρική σχολή το 1834 και του δόθηκε ο τίτλος Newcastle University upon Tyne με πράξη του Βρετανικού Κοινοβουλίου τον Αύγουστο το 1963.

Στις 10 Οκτωβρίου 2010 (10/10/10) δημιουργήθηκε στο Πανεπιστήμιο για πρώτη φορά η Ελληνική Κοινότητα (Hellenic Society).

Επισυνάπτουμε τα στοιχεία του blog μας και του facebook ώστε να πληροφορηθούν την ύπαρξη μας Έλληνες και Κύπριοι απόφοιτοι του Πανεπιστημίου, να θυμηθούν τα χρόνια τους σε αυτήν γοητευτική μεγαλούπολη του Βρετανικού Βορρά, που συνδυάζει την κλασσική Βρετανική αρχιτεκτονική με την μοντέρνα και την διασχίζει ο ποταμός Tyne λίγα μόλις χιλιόμετρα πριν την εκβολή του στην βόρεια θάλασσα.

http://newcastle-gr.blogspot.com/
http://www.facebook.com/group.php?gid=153024084733654

Ομιλίες του Κώστα Μπογδάνου και εγκαίνια του εκλογικού κέντρου, του συνδυασμού του, στην Γαλάτιστα


Πολύγυρος, 26 Οκτωβρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Κωνσταντίνος Μπογδάνος, στo πλαίσιο των συναντήσεων του με τους Δημότες του νέου Δήμου Πολυγύρου, θα βρίσκεται:

Την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010 στις 6:00 το απόγευμα στο Παλαιόκαστρο, και στις 7:00 το απόγευμα στον Άγιο Πρόδρομο.

Υπενθυμίζουμε ότι την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010, στις 8:00 το απόγευμα θα γίνουν τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του συνδυασμού, στην Γαλάτιστα.

Από το Γραφείο Τύπου

Πρόγραμμα ομιλιών του υπ. Δημάρχου Πολυγύρου, Αστέριου Ζωγράφου, για αύριο Τρίτη 26 Οκτωβρίου


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΜΙΛΙΩΝ
Υποψήφιου Δημάρχου Πολυγύρου
κ. Αστέριου Ζωγράφου

Αύριο Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010 ο Υποψήφιος Δήμαρχος Πολυγύρου κ.Αστέριος Ζωγράφος  θα μιλήσει στις 18:30 στα Ριζά και στις 19:30 στον Γεροπλάτανο.


ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ