Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

Η «πολύχρωμη» πλευρά του Ερμή (Video)


Οι επιστήμονες που εργάζονται για το πρόγραμμα Messenger της NASA έδωσαν στη δημοσιότητα εντυπωσιακές εικόνες γεμάτες χρώμα από τον πλανήτη Ερμή.

Το βίντεο της NASA περιλαμβάνει χιλιάδες φωτογραφίες που πήραν από τον δορυφόρο Messenger κατά την πρώτη χρονιά που τέθηκε σε τροχιά γύρω από τον πλανήτη.

Συρία: Εκλάπησαν 18 μωσαϊκά που αναπαριστούσαν την Οδύσσεια


Η υπουργός Πολιτισμού της Συρίας αποκάλυψε σήμερα ότι τουλάχιστον 18 μωσαϊκά που αναπαριστούν την Οδύσσεια εκλάπησαν στη βορειοανατολική Συρία που πλήττεται από τον πόλεμο, αλλά διαβεβαίωσε ότι τα εκθέματα των συριακών μουσείων έχουν τοποθετηθεί σε ασφαλές μέρος.

"Αυτά τα μωσαϊκά εκλάπησαν με παράνομες ανασκαφές" σε αρχαιολογικούς χώρους στη βορειοανατολική Συρία, δήλωσε η Λούμπανα Μουσάουεχ σε συνέντευξή της που δημοσιεύεται σήμερα από την κυβερνητική εφημερίδα "Τεσρίν".

"Πληροφορηθήκαμε ότι αυτά τα μωσαϊκά βρίσκονται στα συρο-λιβανικά σύνορα", πρόσθεσε ακόμη εκφράζοντας την ελπίδα ότι θα ανακτηθούν.

Κύπρος: Τα τελικά αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών


Λευκωσία: Ο Νίκος Αναστασιάδης με τον Σταύρο Μαλά θα αναμετρηθούν στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, την επόμενη Κυριακή 24 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα. Με καταμετρημένο το σύνολο των εκλογικών τμημάτων στην Κύπρο και στο εξωτερικό, ο Νίκος Αναστασιάδης συγκεντρώνει το 45,46% των ψήφων.

Αντίπαλός του στο δεύτερο γύρο θα είναι ο Σταύρος Μαλάς που έλαβε το 26,91% των ψήφων.

Στην τρίτη θέση είναι ο υποψήφιος Γιώργος Λιλλήκας με 24,93%, ο οποίος στα πρώτα λεπτά της καταμέτρησης έδινε σκληρή μάχη με τον Στ.Μαλά για τη δεύτερη θέση.

Κύπρος: Στο 45,46% το ποσοστό του Αναστασιάδη ο οποίος αναδεικνύεται νικητής του πρώτου γύρου

O Νίκος Αναστασιάδης λίγες ώρες πριν, ρίχνει την ψήφο του στην κάλπη

Στο δεύτερο γύρο εκλέγεται ο Πρόεδρος

Από την καταμέτρηση του συνόλου των ψηφοδελτίων καταδεικνύεται ότι οι κυπριακές εκλογές πάνε στον δεύτερο γύρο με τον κ. Αναστασιάδη να λαμβάνει το 45,46%, ο Μαλάς ξεκαθαρίζει τη δεύτερη θέση και λαμβάνει το 26,91% και ο κ. Λιλλήκας το 24,93%.

Ο κ. Λιλλήκας τόνισε ότι «η πορεία τώρα αρχίζει», συνεχάρη τον κ. Αναστασιάδη, ανέφερε ότι θα τιμήσει την ψήφο που του έδωσαν οι πολίτες και θα στηρίξει κάθε πολιτική που προασπίζεται τα εθνικά συμφέροντα ενώ πολιτικές που εκχωρούν που εκχωρούν τον πλούτο της Κύπτου «θα μας βρουν μπροστά τους» και ευχαρίστησε την ΕΔΕΚ που τον στήριξε.

Επίθεση με μολότωφ στα εργοτάξια Σκουριών της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός στη Χαλκιδική

Επίθεση με βόμβες μολότωφ επιχείρησαν τη νύχτα άγνωστοι κουκουλοφόροι στα εργοτάξια Σκουριών της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός στη Χαλκιδική, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση της αστυνομίας για τον εντοπισμό των δραστών.

Σύμφωνα με τις αρχές, οι άγνωστοι εισέβαλαν στον χώρο παραβιάζοντας την πύλη του εργοταξίου, περιέλουσαν με βενζίνη σημεία των εγκαταστάσεων και έβαλαν φωτιά. Μάλιστα δεν δίστασαν να προπηλακίσουν τους φύλακες και να τραυματίσουν έναν εξ αυτών.