Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

Κωνσταντινούπολη: Επεισόδια και χημικά στην πλατεία Ταξίμ


Ανάμεσα σε αντικυβερνητικούς διαδηλωτές και την αστυνομία

Το πλήθος καλεί τον Ερντογάν να παραιτηθεί, ενώ οι αστυνομικοί απάντούν με δακρυγόνα, πλαστικές σφαίρες και μάνικες νερού

Μετά τις αποκαλύψεις για το σκάνδαλο με τις μίζες η οργή του λαού δεν κοπάζει, με εκατοντάδες να έχουν κατακλίσει απόψε την πλατεία Ταξίμ, η οποία είχε γίνει θέατρο των διαδηλώσεων και το περασμένο καλοκαίρι.

Το πλήθος με συνθήματα όπως «Κλέφτη Ερντογάν» καλεί τον πρωθυπουργό να παραιτηθεί, ενώ οι αστυνομικοί απάντούν με δακρυγόνα, πλαστικές σφαίρες και μάνικες νερού.

Λιάπης: «Δεν ήταν ταξίδι αναψυχής - Έφυγα για να ησυχάσω από το δράμα μου»


Το απόγευμα της Παρασκευής έφτασε στην Ελλάδα ο Μιχάλης Λιάπης έπειτα από εννέα ημέρας διακοπών στην εξωτική Μαλαισία.

Ο πρώην υπουργός υποστήριξε ότιταξίδεψε στην Κουάλα Λουμπούρ επειδή ήθελε να ξεφύγει από το... την υπόθεση της σύλληψης που του προκάλεσε μεγάλη στεναχώρια.

"Δεν ήταν ταξίδι αναψυχής ήταν ταξίδι ψυχικής εκτόνωσης, έφυγα για να ησυχάσω από το δράμα μου", δήλωσε.

Βράβευση της Έλενας Καρανταγλή από τον Δήμο Πολυγύρου

κλικ για μεγέθυνση

Στόλιζαν δέντρο οι αρχαίοι Ελληνες;

Ο θεός Ηλιος επάνω στο άρμα του, από αρχαιοελληνικό αγγείο που βρίσκεται στο Βρετανικό Μουσείο. Στις 25 Δεκεμβρίου οι Ρωμαίοι γιόρταζαν την ημέρα του Αήττητου Ηλίου. Επάνω, προτομή του Ομήρου, ο οποίος στην εποχή του έλεγε κάλαντα που μοιάζουν πολύ με τα σημερινά

Εθιμα παρόμοια με τα σύγχρονα των γιορτών συναντάμε ακόμη και στα χρόνια του Ομήρου

Μαίρη Αδαμοπούλου

Δέντρο στολίσατε, παρά τη βεβαιότητα ότι τηρήσατε ένα ξενόφερτο έθιμο. Γιορτάσατε τα Χριστούγεννα όντες σίγουροι ότι στις 25 Δεκεμβρίου είναι η ημερομηνία γενεθλίων του Ιησού. Θα στοιχηματίζατε όμως 500 ευρώ ότι τα πράγματα είναι έτσι;

Σκεφτείτε το καλά πριν απαντήσετε. Διότι έχουν και τα Χριστούγεννα τους δικούς τους μύθους και οι απαντήσεις μπορεί να μην είναι τόσο εύκολες όσο δείχνουν.

Πόσο μεγάλο είναι το Σύμπαν;

NASA/ESA, G. Illingworth, D. Magee, and P. Oesch

Το πόσο μεγάλωσε το Σύμπαν στη διάρκεια της ζωής του είναι κάτι που παραμένει άγνωστο στους επιστήμονες.

 Η πρόοδος της επιστήμης και της τεχνολογίας μας έχουν βοηθήσει να προσδιορίσουμε με αρκετά μεγάλη ακρίβεια την ηλικία του Σύμπαντος το οποίο γεννήθηκε με μία Μεγάλη Έκρηξη πριν από περίπου 13.8 δισεκατομμύρια χρόνια.

Τον απόηχο από τη Μεγάλη Έκρηξη τον λαμβάνουμε ακόμη στη μορφή μιας ακτινοβολίας μικροκυμάτων. Το πόσο όμως μεγάλωσε το Σύμπαν στη διάρκεια της ζωής του είναι κάτι που παραμένει άγνωστο στους επιστήμονες αφού εξαρτάται από ένα πλήθος παραγόντων τους οποίους δε μπορούν ακόμη να προσδιορίσουν.

«Βροχή» οι παραιτήσεις των κυβερνητικών βουλευτών στην Τουρκία

Συνεχίζονται οι αναταράξεις στο πολιτικό σκηνικό της Τουρκίας, με τους κυβερνητικούς βουλευτές να παίρνουν τη σκυτάλη των παραιτήσεων μετά τους υπουργούς του Ερντογάν.

Στη μία το μεσημέρι ο βουλευτής του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) και πρώην υπουργός πολιτισμού Ερτουγρούλ Γκιουνάι ανακοίνωσε ότι παραιτείται, ενώ προηγήθηκαν σήμερα οι παραιτήσεις πρώτα του βουλευτή Ερντάλ Καλκάν και στη συνέχεια του βουλευτή Χαλούκ Όζνταλγκα.

Χτες το βράδυ το κυβερνών κόμμα είχε ανακοινώσει ότι οι παραπάνω τρεις βουλευτές παραπέμπονται στο πειθαρχικό με αίτημα τη διαγραφή τους.

Στον ανακριτή ο Χάρης Τομπούλογλου

Την άμεση απόλυση του Χάρη Τομπούλογλου από την Εθνική Τράπεζα ζήτησε ο διευθύνων σύμβουλος, Αλέξανδρος Τουρκολιάς - Ο πρόεδρος του «Αγλαΐα Κυριακού» κατηγορείται για απόπειρα εκβίασης σε βαθμό κακουργήματος και παθητική δωροδοκία

Για απόπειρα εκβίασης σε βαθμό κακουργήματος και παθητική δωροδοκία κατηγορείται ο πρόεδρος του νοσοκομείου Παίδων, Αγλαΐα Κυριακού, Χάρης Τομπούλογλου, ο οποίος έφτασε στη μία το μεσημέρι στην Ευελπίδων για να απολογηθεί στον ανακριτή.

Ο κ. Τομπούλογλου, ο οποίος βρέθηκε με 25.000 σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα, θα δώσει τις πρώτες του εξηγήσεις για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες βρέθηκαν τα χρήματα στα χέρια του.

Θεοφάνεια 2014 - Το έθιμο της καμήλας στη Γαλάτιστα και οι Φωταροί στο Παλαιόκαστρο

κλικ για μεγέθυνση
Για μία ακόμη χρονιά ανήμερα των Φώτων αναβιώνουν στο Δήμο Πολυγύρου τα έθιμα της Καμήλας και των Φωταρών.

Στη Γαλάτιστα μετά τον Αγιασμό των Υδάτων κάτοικοι και πολυάριθμοι επισκέπτες αναμένεται να συγκεντρωθούν στην κεντρική πλατεία, όπου νέοι θα μεταφέρουν το ομοίωμα της καμήλας για να ξεκινήσει το παραδοσιακό γλέντι!

"Το έθιμο αναβιώνει την ιστορία της νεαρής πανέμορφης Γαλατσιάνας, Μανιώς, που απήχθη από τους Τούρκους. Μετά την απαγωγή της ο αγαπημένος της σκαρφίστηκε μια πρωτότυπη ιδέα και κατασκεύασε ομοίωμα καμήλας, στο εσωτερικό της οποίας μπήκε ο ίδιος και οι φίλοι του, για να φτάσουν στον τούρκικο μαχαλά, όπου κρατούσαν τη Μανιώ.

ΗΠΑ: Η Κου Κλουξ Κλαν αποκήρυξε τον ρατσισμό!

Εδώ, μιλάμε για κοσμογονική αλλαγή. Η ρατσιστική οργάνωση-εφιάλτης η  Κου Κλουξ Κλαν που τις  δεκαετίες του 50' και του 60', το όνομα της έγινε συνώνυμο του τρόμου και της φρίκης στις ΗΠΑ,  ισχυρίζεται πως θέλει να αποτινάξει από επάνω της τις μαύρες "σκιές" των σελίδων της ιστορίας της. Κάτι σχεδόν ακατόρθωτο...

Ο Ρίτσαρντ Πρέστον, "αυτοκρατορικός μάγος" των "Λευκών Ιπποτών του Ρόσελειντ", έκανε μια ομιλία κατά τη διάρκεια εκδήλωσης της οργάνωσης στο Μέρυλαντ σε μια προσπάθεια της KKK να αποδείξει ότι έχει αφήσει πίσω της τις ρατσιστικές συνήθειες του παρελθόντος και ότι πλέον άλλα είναι αυτά που απειλούν πραγματικά την Αμερική και όχι άνθρωποι άλλου χρώματος ή εθνικότητας.