Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2009

Διώξεις για τη λίμνη Κορώνεια


Στο σκαμνί θα καθίσουν οι υπεύθυνοι είκοσι βιομηχανικών μονάδων, κατηγορούμενοι για τη συστηματική ρύπανση της λίμνης Κορώνειας και την τεράστια οικολογική καταστροφή στον υδροβιότοπο. Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης άσκησε ποινική δίωξη εναντίον τους, για το πλημμέλημα της υποβάθμισης περιβάλλοντος.

Βαφεία, βουστάσια ακόμη και γαλακτοβιομηχανία ενώπιον της δικαιοσύνης για την Κορώνεια. Είναι μόνο μερικές από τις 20 βιομηχανικές μονάδες εις βάρος των οποίων ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, μετά από πολύμηνη έρευνα της Ειδικής Υπηρεσίας Επιθεωρητών Περιβάλλοντος ,άσκησε ποινική δίωξη για την τεράστια οικολογική καταστροφή που προκάλεσαν όλα αυτά τα χρόνια στον υδροβιότοπο.

Σύμφωνα με τη δίωξη, οι βιομηχανίες κατηγορούνται ότι έριχναν τα λύματά τους στη λίμνη χωρίς τον προαπαιτούμενο βιολογικό καθαρισμό.

Η λίμνη Κορώνεια, σύμφωνα με περιβαλλοντικές οργανώσεις θεωρείται πλέον βιολογικά νεκρή. Από το 2004 επίσημα δεν έχει ψάρια, ενώ έχουν σημειωθεί τρία μεγάλα επεισόδια θανάτων χιλιάδων ψαριών και πουλιών το 1995,το 2004 και το 2007.Αν και περιοχή Natura 2000 που προστατεύεται από τη συνθήκη Ραμσάρ, η Κορώνεια υποβαθμίστηκε και αλλοιώθηκε.

Το επόμενο διάστημα αναμένεται το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης για να διαπιστωθεί αν προκύπτουν και ευθύνες σε βάρος στελεχών της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και της Περιφέρειας.

Πηγή: ΕΡΤ

Μπέλλου - Μητσάκης: "Ο Ναύτης" - ένα καραβι απ΄τον Περαία 1976

Γυαλιά- καρφιά τα έκαναν κουκουλοφόροι στην Προξένου Κορομηλά


Έσπασαν βιτρίνες καταστημάτων και διέφυγαν

Ισοπέδωσαν τις βιτρίνες καταστημάτων κουκουλοφόροι πριν από λίγη ώρα στην οδό Προξένου Κορομηλά, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Ομάδα είκοσι ατόμων, οπλισμένοι με λοστούς, ξύλα και βαριοπούλες, έσπασαν τις βιτρίνες σε περισσότερα από 15 επώνυμα, εμπορικά καταστήματα και στη συνέχεια εξαφανίστηκαν

Οι κουκουλοφόροι, μέσα σε ελάχιστα λεπτά διέσχισαν την οδό Προξένου Κορομηλά, από το ύψος της Μοργκεντάου έως την Μητροπολήτου Ιωσήφ, προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές στις βιτρίνες των εμπορικών καταστημάτων.

"Έσπαγαν με μανία οποιαδήποτε βιτρίνα έβρισκαν μπροστά τους. Πέρασαν σαν σίφουνας και εξαφανίστηκαν" δήλωσε στον "Α" η Κατερίνα Παπαζάχου, ιδιοκτήτρια ενός εκ των καταστημάτων.

Έντρομοι οι κάτοικοι και οι περαστικοί παρακολούθησαν το περιστατικό, ενώ ειδοποίησαν άμεσα την αστυνομία. Οι δράστες, σε πολλά καταστήματα άφησαν πίσω τους βαριοπούλες και λοστούς, τα οποία στάλθηκαν στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για δαχτυλικά αποτυπώματα.

Πηγή: Αγγελιοφόρος

Επιστολή διαμαρτυρίας Παναγιώτη Ψωμιάδη σε Ε.Σ.Ρ, καθώς και σε ΕΣΗΕΑ, ΕΣΗΕΜ-Θ


«Επιστολή προς τα προεδρεία της ΕΣΗΕΜΘ, της ΕΣΗΕΑ και του ΕΣΡ απέστειλε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, διαμαρτυρόμενος για την άνιση μεταχείριση της υποψηφιότητάς του για το αξίωμα του Προέδρου της ΝΔ από πολλά ΜΜΕ.

Στην επιστολή του ο Π. Ψωμιάδης επισημαίνει ότι «η πρόθεσή μου να διεκδικήσω την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας φαίνεται ότι για πολλούς και για τα δικά τους αξιακά κριτήρια είναι γεγονός ασήμαντο έως ανύπαρκτο» και ζητά «αποκατάσταση της αντικειμενικότητας και της αλήθειας» και «την αποφυγή της επανάληψης της ίδιας τακτικής και στο μέλλον».

Το πλήρες κείμενο της επιστολής του Παναγιώτη Ψωμιάδη έχει ως εξής:

«Κύριε Πρόεδρε,

Για ακόμα μία φορά το τελευταίο διάστημα βρίσκομαι ενώπιον μίας κατάφωρης αδικίας, όπως άλλωστε γινόταν στο παρελθόν κατά τις προεκλογικές περιόδους των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών.

Η πρόθεσή μου να διεκδικήσω την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, φαίνεται ότι για πολλούς και για τα δικά τους αξιακά κριτήρια είναι γεγονός ασήμαντο έως ανύπαρκτο.

Η συντριπτική πλειοψηφία όσων αναφέρονται στις υποψηφιότητες που υπάρχουν στην παρούσα στιγμή στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης περιορίζεται στην αναφορά «τριών» υποψηφιοτήτων. Μην αναρωτηθείτε ποιόν αφήνουν εκτός. Προφανώς και είμαι για ακόμα μία φορά «το θύμα» μίας μεροληπτικής εις βάρος μου αντιμετώπισης.

Το ζήτημα δεν είναι όμως μόνο αν θίγομαι ή όχι και αν υφίσταμαι κάποιας μορφής αδικία. Το κεντρικό θέμα παραμένει η παραποίηση της αλήθειας και η μεταφορά στους αναγνώστες των εφημερίδων, στους ακροατές ή στους τηλεθεατές, μίας εικόνας, η οποία δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Οι λειτουργοί της ενημέρωσης οφείλουν σύμφωνα με όλους τους κανόνες, γραπτούς και άγραφους, ηθικούς και επαγγελματικούς, να παρουσιάζουν την πραγματικότητα, αποστασιοποιημένοι από δικές τους προσωπικές αντιλήψεις, καθώς κυρίαρχος στόχος είναι η εξυπηρέτηση του γενικότερου συμφέροντος, που δεν είναι άλλο από την ενημέρωση του κοινού.

Με βάση τα ανωτέρω, σας παρακαλώ για την αποκατάσταση της αντικειμενικότητας και της αλήθειας να προβείτε σε σύσταση στα μέλη σας για την αποφυγή της επανάληψης της ίδιας τακτικής και στο μέλλον.

Πηγή: Newsblog

Θεσσαλονίκη - Αρχές Απρίλη θα "ανοίξουν φτερά" οι Μακεδονικές Αερογραμμές.


Στα τέλη Μαρτίου με αρχές Απριλίου τοποθετεί χρονικά η διοίκηση της Olympic Air, την έναρξη πτήσεων από τις Μακεδονικές Αερογραμμές.

Την «επαναδημιουργία» της θυγατρικής εξήγγειλε πρόσφατα ο πρόεδρος της MIG Ανδρέας Βγενόπουλος, με στόχο την κάλυψη των αναγκών για προορισμούς στους οποίους η Olympic Air δεν πετά απευθείας.

Σύμφωνα με τον γενικό εμπορικό διευθυντή της εταιρίας Σταύρο Δαλιάκα, οι αρχικές σκέψεις στο πλαίσιο του σχεδιασμού του πτητικού προγράμματος των Μακεδονικών Αερογραμμών περιλαμβάνουν τη σύνδεση της Θεσσαλονίκης με Μόσχα, Λονδίνο, Παρίσι, Άμστερνταμ αλλά και πόλη της Γερμανίας.

Μάλιστα στη περίπτωση του Άμστερνταμ διερευνάται η περίπτωση συνεργασίας με την KLM, ώστε να δοθεί διέξοδος και για συνδέσεις με υπερατλαντικούς προορισμούς.

Προκειμένου το πρόγραμμα που θα διαμορφωθεί να εξυπηρετεί στο μέγιστο δυνατό βαθμό τις ανάγκες του επιβατικού κοινού, η διοίκηση της Olympic Air συναντάται από το πρωί με εκπροσώπους του επιχειρηματικού και τουριστικού κόσμου της Β. Ελλάδας (επιμελητήρια, τουριστικούς πράκτορες, ενώσεις ξενοδόχων κ.λπ.)

Η συχνότητα των πτήσεων, όπως διευκρίνισε ο κ.Δαλιάκας, θα εξαρτηθεί από την κίνηση που θα έχει ο κάθε προορισμός, ενώ σε πρώτη φάση εκτιμάται ότι θα χρειαστούν τουλάχιστον τρία αεροπλάνα για να φέρουν σε πέρας το πτητικό έργο.

Ο κ. Δαλιάκας εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη μέχρι στιγμής αποδοχή της νέας εταιρίας από το κοινό ενώ έκανε γνωστό ότι στις 25 Οκτωβρίου θα οριστικοποιηθεί το χειμερινό πρόγραμμα της Olympic Air, με περισσότερα δρομολόγια ανά προορισμό (οκτώ στη Θεσσαλονίκη).

Οι πληρότητες των πτήσεων της εταιρίας υπολογίζονται αυτό το διάστημα στο 60%. Στόχος είναι η αύξηση τους. Στην παρούσα φάση δεν εξετάζεται το ενδεχόμενο ένταξης νέων προορισμών στο πρόγραμμα πτήσεων της Olympic Air.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Τα ελληνικά "golden boys" και οι μισθοί τους


Της ΕΛΕΝΗΣ ΚΩΣΤΑΡΕΛΟΥ

Προκλητικούς μισθούς που ξεπερνούν ακόμα και τα 600.000 ευρώ, μπόνους και άλλα τυχερά, όπως μετοχές αξίας εκατομμυρίων ευρώ, απολάμβαναν τα golden boys των επιχειρήσεων και των οργανισμών του Δημοσίου.

Τα αποκαλυπτικά στοιχεία, που προκαλούν το κοινό αίσθημα σε εποχές οικονομικής κρίσης και παρατεταμένης λιτότητας, έδωσε χθες στη δημοσιότητα ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μιχάλης Καρχιμάκης.

Λίγες ημέρες μετά τις δηλώσεις στη Βουλή του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου ότι «τα golden boys τελειώνουν εδώ», τα στοιχεία γίνονται πιο επίκαιρα από ποτέ:

* ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Τάκης Αράπογλου πλέον του μισθού του, 607.835 ευρώ (50.562 ευρώ μηνιαίως, 2.350 ευρώ ημερησίως ή 293 ευρώ την ώρα), εισπράττει μπόνους και ώριμα (προς εξαργύρωση) stock options (συνολικά και τα δύο έφθασαν στα 960.000 ευρώ το 2008).

Tα 16 πιο ακριβοπληρωμένα μεγαλοστελέχη της Εθνικής εισέπραξαν σε μισθούς 4,9 εκατ. ευρώ, 5,34 εκατ. ευρώ σε μπόνους και 523.330 ευρώ σε ώριμα stock options το 2008.

Σύμφωνα με στοιχεία του κ. Καρχιμάκη, τα 5 πιο ευνοημένα μεγαλοστελέχη της τράπεζας εισπράττουν σήμερα 13,85 εκατ. ευρώ υπό μορφή υπεραξιών μετοχών (προνομιακή απόκτηση). Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση γενικού διευθυντή που πήρε 52.775 μετοχές στις 17.1.2007 στην προνομιακή τιμή των 1,25 εκατ. ευρώ, όταν την ίδια ημέρα η αξία τους έφθασε στα 2,24 εκατ. ευρώ! Αν τις πουλούσε αυθημερόν, θα κέρδιζε 995.292 ευρώ!

Αξιοπερίεργο είναι ότι συνταξιούχος δικηγόρος, που έχει διοριστεί γενικός διευθυντής κατά παράβαση του νόμου, έχει συνολικές αποδοχές (μισθός, μπόνους, μετοχές) 620.000 ευρώ ετησίως (52.000 τον μήνα ή 300 ευρώ την ώρα).

Δημοσιεύθηκε στην Ελευθεροτυπία

Πηγή: Foreign Press

Η Ελλάδα έκανε εγκλήματα, δήλωσε σε μαθητικό περιοδικό παλιότερα η Ντόρα Μπακογιάννη!!!



Η απάντηση σε αυτό ξέρετε ποια είναι; Ότι οι Αμερικανοί έχουν κάνει σε άλλες χώρες τα ίδια και χειρότερα εγκλήματα, αλλά απλώς δεν υπήρχε κάμερα να τα πάρει.


Αυτά είναι αηδίες! Βεβαίως και όλες οι χώρες έχουν κάνει εγκλήματα, αλλά όχι τέτοιου είδους εγκλήματα.

Η Ελλάδα, αλήθεια, τι εγκλήματα έχει κάνει;

Όλες, όλες οι χώρες έχουν κάνει εγκλήματα.

Σύμφωνοι, πείτε μας όμως ένα έγκλημα της δικιάς μας!

Δεν υπάρχει πόλεμος χωρίς έγκλημα.

Θέλετε μήπως να κλείσουμε το κασετοφωνάκι για να μας πείτε;

Γιατί, ρε παιδιά, δεν συμμετείχαμε εμείς σε πολέμους; Δεν κάναμε εγκλήματα;

Τα αναφέρει το βιβλίο της Ιστορίας μας;

Όχι βέβαια!

Γι’ αυτό, κάντε μας εσείς ένα μάθημα Ιστορίας!

Παιδιά, έλεος, μια άλλη φορά! Να με καλέσετε το βράδυ για φαΐ και θα σας τα πω όλα τα εγκλήματα…


Το παραπάνω απόσπασμα είναι
από συνέντευξη της Ντόρας Μητσοτάκη - Μπακογιάννη - Κούβελου που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Schοοlήκι τον Ιούνιο του 2003, όταν ήταν Δήμαρχος Αθηναίων.

Μπορείς να μας πείς ψηλοθοδώρα μερικά εγκλήματα που έκανε η Ελλάδα, για να τα μάθουμε κι εμείς;

Κοντά είναι οι εκλογές, θα σου πούμε εμείς τι εγκλήματα έκανε η Ελλάδα. Το μεγαλύτερο έγκλημα που έκανε, είναι ότι ξαναέβαλε τους Μητσοτάκηδες στην πολιτική το 1977... Αυτό κι αν είναι έγκλημα...


Μήπως η Ελλάδα έκανε και εγκλήματα εναντίον των FYROMιανών όπως ισχυρίζονται τα Σκόπια;

Ε κυρά Ντόρα Μητσοτάκη;

Ετοιμο αυθαίρετο παρά τη διακοπή των εργασιών


ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Ολοκλήρωση του αυθαίρετου καταφυγίου στην τοποθεσία Μεγάλη Γούρνα του Ολύμπου σε ύψος 2.500 μέτρων, του ίδιου κτίσματος για το οποίο έχει ενημερωθεί ο εισαγγελέας και οι αρμόδιες υπηρεσίες της Λάρισας είχαν διακόψει τις εργασίες, καταγγέλλουν τα μέλη των «Φίλων του Περιβάλλοντος Πιερίας».

Την περασμένη Κυριακή τα μέλη της οργάνωσης πήγαν ξανά στο σημείο και με έκπληξη διαπίστωσαν ότι όχι μόνο δεν διακόπηκαν οι εργασίες κατασκευής του αυθαιρέτου, αλλά ότι το κτίσμα απέκτησε ακόμη και στέγη. «Οσες ενέργειες κι αν έγιναν από τις υπηρεσίες δεν στάθηκαν ικανές να προστατεύσουν το Βουνό των Θεών από την αυθαιρεσία...», ανέφερε χθες η περιβαλλοντική οργάνωση.

Οι «Φίλοι του Περιβάλλοντος Πιερίας» είχαν καταγγείλει στις αρχές Σεπτεμβρίου την παράνομη ενέργεια αγνώστων να χτίσουν αυθαίρετο στη δυτική πλευρά του Ολύμπου, δίπλα ακριβώς στην υπάρχουσα «καλύβα Χριστάκη». Για το θέμα ενημερώθηκε τότε ο εισαγγελέας Λάρισας και εκδόθηκαν αποφάσεις διακοπής εργασιών από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας και τη Διεύθυνση Δασών Περιφέρειας Θεσσαλίας.

«Οι ευθύνες είναι μεγάλες γι’ αυτούς που το κατασκευάζουν, γι’ αυτούς που τους καλύπτουν αλλά και για τις υπηρεσίες που αδυνατούν να επιβάλλουν τη νομιμότητα», τονίζουν οι «Φίλοι του Περιβάλλοντος».

Πηγή: Καθημερινή

Θεσσαλονίκη - Αποκλειστικά και μόνο για τα ποδήλατα θα είναι ο ποδηλατόδρομος του δήμου Θεσσαλονίκης


«Τέλος» στο φαινόμενο χρήσης του ποδηλατόδρομου από μοτοσικλετιστές αναμένεται να μπει τις επόμενες μέρες, οπότε και παραδίδεται, ολοκληρωμένο, το έργο του δήμου Θεσσαλονίκης μήκους 12 χιλιομέτρων.

«Οι ποδηλατόδρομοι είναι αποκλειστικά και μόνο για τα ποδήλατα. Τελευταία, βλέπουμε ορισμένους μοτοσικλετιστές να χρησιμοποιούν το έργο. Μέχρι να παραδοθεί ο ποδηλατόδρομος ολοκληρωμένος, ζητώ από τους οδηγούς δικύκλων να είναι προσεκτικοί με τους πεζούς και τα ποδήλατα. Από την ολοκλήρωση όμως του έργου και μετά, δικαίωμα εισόδου θα έχουν μόνο οι ποδηλάτες, ενώ οι παραβάτες θα τιμωρούνται», δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας, Θεόδωρος Αθανάσαρος.

Ο ποδηλατόδρομος, που εκτείνεται από το Μέγαρο Μουσικής έως το λιμάνι, με αρκετούς κάθετους άξονες, αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη Οκτωβρίου, ενώ για τις πρώτες μέρες του Νοεμβρίου θα υπολείπεται μόνο η σήμανση στα φανάρια.

Εκτός όμως από τα μηχανάκια, προβλήματα παρατηρήθηκαν και με οδηγούς Ι.Χ. αυτοκινήτων οι οποίοι έσπασαν τους ελαστικούς πασσάλους που διαχώριζαν τον ποδηλατόδρομο με το οδόστρωμα, προκειμένου να παρκάρουν στα πεζοδρόμια. Για το λόγο αυτό, οι πάσσαλοι αντικαθίστανται με ειδικά ελαστικά διαχωρίσματα.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Τροχαίο ατύχημα στην Κατερίνη με δύο τραυματίες


Τροχαίο ατύχημα χθες το βράδυ στην οδό Αυγουστίνου στην Κατερίνη με δύο τραυματίες.

Το ατύχημα προκλήθηκε μετά από μετωπική σύγκρουση δύο ΙΧ αυτοκινήτων, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του οδηγού του ενός αυτοκινήτου και του συνοδηγού του άλλου οχήματος.

Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο γενικό νοσοκομείο Κατερίνης.
Αμέσως κατέφθασαν στο τόπο του συμβάντος άνδρες της πυροσβεστικής και της τροχαίας, οι οποίοι επιλήφθηκαν και της υπόθεσης.

Πηγή: Λευτεριά

Καποδίστριας 2 συνενώσεις Δήμων Νομού Χαλκιδικής


Νομός ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Δήμος 1: Ανθεμούντα, Ορμυλίας, Πολυγύρου

Δήμος 2: Σιθωνίας και Τορώνης

Δήμος 3: Κασσάνδρας, Μουδανιών και Παλλήνης

Δήμος 4: Καλλικράτειας και Τρίγλιας

Δήμος 5: Αρναίας, Ζερβοχωρίου, Παναγίας και Σταγείρων- Ακάνθου