Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Γλυκερία - Μες στην νύχτα περπατούσα


Οι τοιχογραφίες της Κνωσού και πάλι στο Μουσείο Ηρακλείου

Μινωική τοιχογραφία που θα εκτίθεται στο Μουσείο Ηρακλείου

Από τις 4 Νοεμβρίου ανοίγει και η αίθουσα έκθεσης των σημαντικών αυτών μινωικών έργων

Ανοίγει από την Κυριακή 4 Νοεμβρίου και η αίθουσα της έκθεσης των μινωικών τοιχογραφιών του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου, το οποίο παραδίδεται σιγά σιγά στο κοινό μετά το έργο της ανακαίνισής του.

Να σημειωθεί, ότι οι τοιχογραφίες από τα μινωικά ανάκτορα και τις επαύλεις, που παρουσιάζονται στη νέα έκθεση συγκαταλέγονται στα σημαντικότερα εκθέματα του μουσείου, καθώς πρόκειται για ζωγραφικά έργα υψηλής τέχνης, που αποτυπώνουν εικόνες του μινωικού κόσμου από την κοινωνική και θρησκευτική ζωή, το περιβάλλον της ανακτορικής αυλής και την πλούσια κρητική φύση.

Κλήση σε 10χρονο στη Μυτιλήνη επειδή το ποδήλατό του δεν είχε... κουδούνι

Ενας αρχιφύλακας στη Μυτιλήνη έκοψε κλήση 80 ευρώ σε ένα 10χρονο παιδί, επειδή οδηγούσε ποδήλατο χωρίς κουδούνι!Το περιστατικό, που επιβεβαιώθηκε από την Αστυνομία, σημειώθηκε πριν από περίπου 15 μέρες στην περιοχή του Συνοικισμού της Μυτιλήνης, όταν το ποδήλατο που οδηγούσε το παιδί συγκρούστηκε ελαφρά με ένα μοτοποδήλατο που οδηγούσε ενήλικος. Το περιστατικό αποκάλυψε η εφημερίδα «Εμπρός» της Λέσβου.

Αποτέλεσμα του τροχαίου ήταν μια απλή εκδορά στο γόνατο του δεκάχρονου. Κάποιος, όμως, ειδοποίησε την Τροχαία, η οποία έσπευσε επιτόπου, προκειμένου να επιληφθεί του ατυχήματος.

Ο αρχιφύλακας της Τροχαίας βεβαίωσε πρόστιμο 80 ευρώ στον δεκάχρονο δικυκλιστή, επειδή στο ποδήλατό του δεν είχε κουδούνι.

Στις 24 Νοεμβρίου η τελετή ενθρόνισης του Μητροπολίτη Θεόκλητου στην Αρναία

Εκδρομές στη Θεσσαλονίκη ετοιμάζουν τρία τουριστικά γραφεία της Τρίπολης

Το Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012 θα γίνει η τελετή ενθρόνισης του νέου Μητροπολίτη Ιερισσού, Αρδαμερίου και Αγίου Όρους Θεόκλητου.

Συγκεκριμένα, θα γίνει το Σάββατο στις 12.00 το μεσημέρι στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Στεφάνου Ἀρναίας Χαλκιδικής.

Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στην Τελετή μπορούν να απευθύνονται στα Τουριστικά Γραφεία:

Πρωταγωνίστρια σε «ροζ» διαφήμιση η βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας


Μετά τα σκάνδαλα στους γαλαζοαίματους του Ηνωμένου Βασιλείου, φαίνεται ότι ήρθε η ώρα να χάσει τον ύπνο της και η βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας. Ο λόγος; Μια ροζ διαφήμιση γνωριμιών σε αμερικάνικο site που χρησιμοποιεί το πρόσωπό της!

Με τη βοήθεια του photoshop, οι ειδικοί έβαλαν τη βασίλισσα να χαμογελά και να αγκαλιάζει ένα ημίγυμνο άντρα. «Απόψε δεν πρέπει να κοιμηθείς μόνη σου» είναι το σλόγκαν που συνοδεύει την εν λόγω φωτογραφία, όπου η Σοφία διαφημίζει την  αμερικανική σελίδα Ashley Madison, που ενθαρρύνει τις εξωσυζυγικές γνωριμίες, σύμφωνα με το δημοσίευμα της “Espresso”.

Σύλλογος Κτηματομεσιτών Χαλκιδικής - Νέα του Συλλόγου

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΣΙΤΩΝ ΑΣΤΙΚΩΝ
ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ  ΧΑΛ/ΚΗΣ

ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ   ΧΑΛ/ΚΗΣ
Τ.Κ. 63100
23710-22810

 ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΩΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΓΥΡΟ , ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΠΟΛΛΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ( ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ )  , ΚΑΙ Η ΣΧΕΤΙΚΗ  ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΟ ΝΟΜΟ ΠΕΡΙ ΜΕΣΙΤΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ , ΕΛΥΣΕ ΤΑ ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ .

 ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ , ΟΠΩΣ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ BLOG ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΥΝΑΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ,

Υποψήφιοι αιρετοί της Χριστιανικής Εναλλακτικής Κίνησης για ΚΥΣΔΕ και ΚΥΣΠΕ

ΧΡIΣTIANIKH ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ


Και φιλεύαν ο ένας τον άλλο τους ψωμί και αλάτι,
βγαλμένο από τις αλυκές που σχημάτιζε ο λαός με το δάκρυ του.
Και τα δισκοπότηρα που μεταλαβαίναν,
αντί κρασί είχαν μέσα τους το πόνο του Έθνους.
(Ν. Βρεττάκος)


  Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

«Η εκπαίδευση πρέπει να είναι χαρά και η διδασκαλία πανηγύρι» συμφωνούν τα παιδαγωγικά συγγράμματα. Όμως χρειάζεται μεγάλη ψυχική δύναμη για να στηθεί ένα τέτοιο πανηγύρι ειδικά σήμερα εξαιτίας του φόβου και της θλίψης που έχει καταλάβει την ελληνική κοινωνία, ως άμεση συνέπεια της κοινωνικοοικονομικής κρίσης.

 Η πατρίδα μας έγινε το θέατρο ενός ακήρυκτου παγκόσμιου οικονομικού πολέμου.

«Το δράμα της Δυτικής Θράκης»!

Νέα προκλητική δημοσιογραφική επίθεση στην…ανελεύθερη και αυταρχική Ελλάδα για την καταπίεση και την παραβίαση των δικαιωμάτων των «Τούρκων της Δυτικής Θράκης»!

     Σε συνέχεια όσων γράφαμε προχθές στο «Προξενείο-Στοπ» για τη συνάντηση των μειονοτικών δημοσιογράφων της Θράκης με τους Τούρκους συναδέλφους τους – και κυρίως βέβαια σε συνέχεια όλων των γελοιοτήτων που ειπώθηκαν εκεί για τη δήθεν έλλειψη ελευθεροτυπίας στην Ελλάδα και τη δήθεν απόπειρα φίμωσης του μειονοτικού τύπου της Θράκης – σας αναφέρουμε σήμερα ένα πολύ χαρακτηριστικό δείγμα της εκμετάλλευσης όλων αυτών από τουρκικούς κύκλους.

Ο λόγος για δημοσίευμα του δημοσιογράφου Χουσεΐν Γκιουλερτζέ  στη γνωστή τουρκική εφημερίδα «Ζαμάν» (στις 17/10/2012) με τον πολύ εύγλωττο τίτλο «Το δράμα της Δυτικής Θράκης»(!!!),

Τρεις μονάδες προβάδισμα για τον ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ, τρίτο κόμμα η Χρυσή Αυγή

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ PULSE

 Διαφορά τριών μονάδων εμφανίζει ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας σε δημοσκόπηση της εταιρείας PULSE, για την εφημερίδα «Ποντίκι» που δημοσιεύεται την Παρασκευή.

Στη πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 23%, με την Νέα Δημοκρατία να παραμένει δεύτερη συγκεντρώνοντας 20%. Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Χρυσή Αυγή η οποία συγκεντρώνει, 11,5%, ενώ στην τέταρτη θέση βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ 6,5%, όπως και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες. Ακολουθούν ΚΚΕ με 5% και Δημοκρατική Αριστερά με 4%.

Οι αναποφάσιστοι φτάνουν στο ποσοστό του 8.5%.

Αθώος κρίθηκε ο Κώστας Βαξεβάνης για τη δημοσιοποίηση της «λίστας Λαγκάρντ»

ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΓΙΑ ΕΝΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ

 Αθώος κρίθηκε ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης για τη δημοσιοποίηση της «λίστας Λαγκάρντ» παρά το δριμύ εισαγγελικό «κατηγορώ».

«Την απόφαση την ξέρετε. Η απόφαση βγήκε μέσα απο τις εξελίξεις. Ήταν απελευθέρωση της δημοσιογραφίας. Η απόφαση του δικαστηρίοου είναι μια πολύ σοβαρη νομολογία που επιτρέπει στους δημοσιογράφους να κάνουν τη δουλειά τους, ανέφερε χαρακτηριστικά μετά το τέλος της δίκης ο δημοσιογράφος ο οποίος παράλληλα ευχαρίστησε τόσο τα ξένα ΜΜΕ για τη συμπαράσταση, όσο και πολλούς έλληνες δημοσιογράφους.