Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Γροθιές και καρεκλιές στο ΠΑΣΟΚ


ΓΙΑ ΤΙΣ «ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ» ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ


 Σοβαρό επεισόδιο με γροθιές και... καρεκλιές μεταξύ στελεχών του ΠΑΣΟΚ σημειώθηκε σήμερα στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, με αφορμή τις καταγγελίες που υπάρχουν για τη διεξαγωγή του Συνεδρίου.

Ειδικότερα, κορυφαία μέλη της ΚΟΕΣ, μεταξύ των οποίων, οι Πάρις Κουκουλόπουλος, Κώστας Πανταζής και Γρηγόρης Φελώνης επιτέθηκαν στους γραμματείς δύο Νομαρχιακών Επιτροπών, κυρίους Αξαρλή και Σωτηρόπουλο όταν εκείνοι υποστήριξαν ότι δρομολογούνται αδιαφανείς διαδικασίες ενόψει του Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, αλλά και ότι λήγουν την Πέμπτη οι προθεσμίες για να κατατεθούν οι υποψηφιότητες των συνέδρων χωρίς όμως να έχει "βγει" το μέτρο για την εκλογή τους.

Απάντηση Δημάρχου Πολυγύρου σχετικά με το Δελτίο Τύπου του κ. Καπλάνη


Κάθε φορά που εξαγγέλλονται και είναι σε εξέλιξη μεγάλα έργα στον Δήμο μας ο κ. Καπλάνης αντί να μας συγχαρεί και να βοηθήσει στην προσπάθεια αυτή, διαλέγει για μία ακόμη φορά τον δρόμο του γραπτού μονόλογου, της παραπληροφόρησης, του ψεύδους, της ανακρίβειας και του λαϊκισμού.

Η τακτική αυτή είναι προσφιλής μέθοδος αναποτελεσματικών, μικρόψυχων και μικρού  βεληνεκούς αυτοδιοικητικών ανδρών.

Εφόσον δεν έχει το ηθικό ανάστημα να επικροτήσει και να χαιρετήσει τις χρηματοδοτικές επιτυχίες του Δήμου και ειδικά σε μια τόσο δύσκολη εποχή, όπως αναφέρει και ο ίδιος, τουλάχιστον θα ήταν πολιτικά ορθό τις όποιες αντιρρήσεις,

Η λιτότητα «γκρέμισε» τη κυβέρνηση στη Βουλγαρία


Την παραίτησή της κυβέρνησής του ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ μετά τις διαδηλώσεις χιλιάδων πολιτών σε ολόκληρη τη χώρα για τα μέτρα λιτότητας.

Είχε προηγηθεί η παραίτηση του αντιπροέδρου της βουλγαρικής κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών Συμεών Ντιάνκοφ, έπειτα από αίτημα του βούλγαρου πρωθυπουργού Μπόικο Μπορίσοφ, ο οποίος σήμερα ανακοίνωσε ότι παραιτούνται όλα τα μέλη της κυβέρνησής του.
«Δεν μπορώ να συμμετέχω σε μια κυβέρνηση υπό την οποία η αστυνομία δέρνει τους πολίτες», δήλωσε ο Μπορίσοφ στο βουλγαρικό Κοινοβούλιο.

 Χθες Τρίτη, ο Βούλγαρος πρωθυπουργός ανάγκασε σε «παραίτηση» τον Ντιάνκοφ, απειλώντας παράλληλα με κυρώσεις τις επιχειρήσεις ηλεκτρικής ενέργειας.

Δημοπρατήθηκε το 6θέσιο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Καλυβών - Πολυγύρου


ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΘΗΚΕ
ΤΟ 6ΘΕΣΙΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΥΒΩΝ – ΓΕΡΑΚΙΝΗΣ


Ένα νέο έργο σχολικής στέγης έρχεται να βελτιώσει τις υποδομές της εκπαίδευσης στο Δήμο της Πρωτεύουσας. Πρόκειται για το «6θέσιο ολοήμερο δημοτικό σχολείο Καλυβών - Γερακινής Δήμου Πολυγύρου», που δημοπρατήθηκε την περασμένη εβδομάδα. Ο συνολικός προϋπολογισμός της παρέμβασης, που είναι ενταγμένη στο Ε.Π. Μακεδονία -Θράκη 2007-2013 ανέρχεται σε 2.895.051 ευρώ. 

Το έργο αφορά την κατασκευή τριώροφου σχολικού κτιρίου με υπόγειο, σε ιδιωτικό οικόπεδο του Δήμου Πολυγύρου, εμβαδού 1691,29 τ.μ., το οποίο είναι χαρακτηρισμένο για ανέγερση κτιρίων εκπαίδευσης με προβλεπόμενη χρήση δημοτικού σχολείου από το εγκεκριμένο ρυμοτομικό. Το 6θέσιο Δημοτικό σχολείο, που θα κατασκευαστεί, έχει συνολική επιφάνεια 1716,86 τ.μ. και αύλειο χώρο 1084,20 τ.μ.

Δήμος Πολυγύρου: Δελτίο Τύπου για την εκδήλωση - αφιέρωμα στο Ν. Καζαντζάκη


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Με εξαιρετικό ενδιαφέρον παρακολούθησε το κοινό του Πολυγύρου την ομιλία για τον Ν. Καζαντζάκη της ιστορικού - αρχαιολόγου Γιούλης Ιεραπετράκη, εκπροσώπου της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Ν. Καζαντζάκη στη Θεσσαλονίκη - Χαλκιδική στο πλαίσιο της εκδήλωσης με τίτλο «Ο Καπετάν Μιχάλης στον 21ο Αιώνα», που διοργάνωσαν ο Δήμος Πολυγύρου, η Διεθνής Εταιρεία Φίλων Νίκου Καζαντζάκη και ο Σύλλογος Κρητών Χαλκιδικής «Ν. Καζαντζάκης».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013, επέτειο συμπλήρωσης 130 χρόνων από τη γέννηση του οικουμενικού στοχαστή, Νίκου Καζαντζάκη, στο χώρο του κέντρου Νεότητας Πολυγύρου.

Θεσσαλονίκη: Η πρόταση των Ελλήνων Αρχαιολόγων για τα αρχαία ευρήματα του σταθμού Βενιζέλου

Επίθεση στην «Αττικό Μετρό» κάνει ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων – Τοπικό Παράρτημα Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας μέσω της ανακοίνωσης που εξέδωσε πριν από λίγο, όπου και προτείνεται αναλυτικά η δική τους βιώσιμη λύση όσον αφορά τα αρχαία ευρήματα που βρέθηκαν στην περιοχή του σταθμού Βενιζέλου.

Συγκεκριμένα, κάνει λόγο για «άρνηση» της «Αττικό Μετρό», «να αντιμετωπίσει το θέμα με σοβαρότητα» και προτείνει τη δημιουργία ενός μοναδικού χώρου που θα αλλάξει την εικόνα της γύρω περιοχής. Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της ανακοίνωσης:

 Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:

Δωρεάν Τεστ ΠΑΠ στο Δήμο Πολυγύρου


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΩΡΕΑΝ ΤΕΣΤ ΠΑΠ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ
ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ


Αυξάνεται η ευαισθητοποίηση των νέων γυναικών στο Δήμο Πολυγύρου σε θέματα πρόληψης του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας. Αυτό προκύπτει από το πρόγραμμα δωρεάν προληπτικού ελέγχου, που υλοποιεί ο Δήμος Πολυγύρου και το Κέντρο Υγείας Παλαιοχωρίου για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Στη δεύτερη φάση του προγράμματος, που βρίσκεται σε εξέλιξη σε Τοπικά Διαμερίσματα της Δημοτικής Ενότητας Πολυγύρου και μετά την επιτυχημένη υλοποίησή του σε χωριά της Δημοτικής Ενότητας Ζερβοχωρίων, δεκάδες γυναίκες έχουν υποβληθεί σε δωρεάν τεστ ΠΑΠ.

Ετήσιος χορός Χορευτικού Συγκροτήματος Γαλάτιστας

κλικ για μεγέθυνση

Σπάνιες & αδημοσίευτες φωτογραφίες από το εσωτερικό του Βατικανού!


 To Βατικανό ονομάζεται επίσημα το κράτος της Πόλης του Βατικανού και είναι μία πόλη-κράτος το έδαφος του οποίου αποτελείται από θύλακες τοιχωμάτων μέσα στην πόλη της Ρώμης, στην Ιταλία.

Η έκτασή του είναι 44 εκτάρια και με λιγότερους από 800 κατοίκους είναι το μικρότερο ανεξάρτητο κράτος στον κόσμο. Κανείς εκτός από τους κατοίκους, πλην εξαιρετικών εξαιρέσεων, δεν μπορεί να μπει στο εσωτερικό του.

Επίσκεψη του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας στον Δήμο Πολυγύρου


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΜΑΖΙ ΣΤΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΕΡΓΩΝ Ο ΔΗΜΟΣ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ ΚΑΙ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Κ.Μ.
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
 ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ


Τα οδικά δίκτυα, οι παρεμβάσεις στον τομέα της αντιπλημμυρικής θωράκισης, οι βιολογικοί καθαρισμοί για τους μικρούς οικισμούς και η αντιμετώπιση του προβλήματος των ελαιολυμάτων βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Δημάρχου Πολυγύρου, Αστέριου Ζωγράφου, με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στη Χαλκιδική.