Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Επίσκεψη του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας στον Δήμο Πολυγύρου


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΜΑΖΙ ΣΤΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΕΡΓΩΝ Ο ΔΗΜΟΣ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ ΚΑΙ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Κ.Μ.
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
 ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ


Τα οδικά δίκτυα, οι παρεμβάσεις στον τομέα της αντιπλημμυρικής θωράκισης, οι βιολογικοί καθαρισμοί για τους μικρούς οικισμούς και η αντιμετώπιση του προβλήματος των ελαιολυμάτων βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Δημάρχου Πολυγύρου, Αστέριου Ζωγράφου, με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στη Χαλκιδική.

Τον κ. Τζιτζικώστα υποδέχτηκαν λίγο μετά τη 1.00 μ.μ. στελέχη του Δήμου Πολυγύρου, στο Δημαρχείο της πρωτεύουσας. Σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα ο Δήμαρχος και μέλη της διοίκησης του Δήμου ενημέρωσαν τον Περιφερειάρχη για τα προβλήματα της περιοχής και τις δράσεις που πρέπει άμεσα να προωθηθούν.


«Είχαμε την ιδιαίτερη τιμή να υποδεχτούμε σήμερα τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα. Είναι ένας φίλος από τα παλιά, που παρά το νεαρό της ηλικίας του έχει μεγάλη εμπειρία σε θέματα αυτοδιοίκησης. Ευελπιστούμε μέσα από τους κανόνες της κοινής συνεργασίας και της αλληλεγγύης να έχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα για το Δήμο μας» τόνισε μετά τη συνάντηση ο Δήμαρχος Πολυγύρου κ. Αστέριος Ζωγράφος και συνέχισε: «Ζητήσαμε να λυθεί το θέμα των ελαιολυμάτων. Στην περιοχή μας υπάρχουν πολλές βιοτεχνίες, των οποίων τα λύματα πρέπει να διοχετεύονται σε κατάλληλο χώρο, ώστε να γίνεται και η απαραίτητη επεξεργασία. Είναι ένα έργο που μπορεί να γίνει μόνο μέσα από τη χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ ως μια καινοτόμος ενέργεια απαραίτητη για την προστασία του περιβάλλοντος.

Συζητήσαμε για τις υποδομές, τα μεγάλα έργα και τα οδικά δίκτυα και του ζητήσαμε επιτακτικά να «βγει στον αέρα» από την ΠΚΜ προκήρυξη για τους βιολογικούς για μικρούς οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων, προκειμένου να λύσουμε τα προβλήματα αυτού του είδους σε Γερακινή, Ψακούδια, Μεταμόρφωση, Ταξιάρχη, Βάβδο, Δουμπιά κλπ. Έχουμε την ετοιμότητα και είμαστε σίγουροι ότι  θα εγκριθούν οι παρεμβάσεις αυτές, όπως εγκρίθηκαν μέχρι σήμερα έργα 75 περίπου εκατομμυρίων ευρώ».

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας δεσμεύτηκε ότι θα στηρίξει κάθε προσπάθεια του Δήμου Πολυγύρου για διεκδίκηση έργων και θα συμβάλει στην επίλυση των προβλημάτων της περιοχής.

Στον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας ο Δήμαρχος Πολυγύρου χάρισε το λεύκωμα «Πολύγυρος ο τόπος και οι άνθρωποι» και το ιστορικό βιβλίο «Οι βαλκανικοί πόλεμοι» του Γιώργου Ζωγραφάκη, που εξέδωσε πρόσφατα ο Δήμος Πολυγύρου, ως αναμνηστικά δώρα για την επίσκεψή του Δημαρχείο της πρωτεύουσας της Χαλκιδικής.

Από το Γραφείο Τύπου
του Δήμου Πολυγύρου

Δεν υπάρχουν σχόλια: