Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

Ανακοίνωση Παπαδήμου

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου οι πολιτικοί αρχηγοί των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση συμφώνησαν στα εξής:

1) Τη λήψη μέτρων εντός του 2012 για τον περιορισμό των δημόσιων δαπανών κατά 1,5% του ΑΕΠ.

2) Την εξασφάλιση της βιωσιμότητας των επικουρικών συνταξιοδοτικών ταμείων.

3) Την αντιμετώπιση του ελλείμματος ανταγωνιστικότητας με τη λήψη μέτρων που περιλαμβάνουν ρυθμίσεις σε διάφορους τομείς, όπως η μείωση του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους, με στόχο την ενίσχυση της απασχόλησης και της οικονομικής δραστηριότητας.

Ανοιχτή επιστολή της Σεμίνας Διγενή στον Κάρολο Παπούλια

Κάποτε ήμουν πραγματικά ηλίθια. Αθώα, ευκολόπιστη, Κάποτε πίστευα με τη μία τους ανθρώπους, μ έπειθαν τα λόγια. Τώρα θυμώνω εύκολα, γιατί μάλλον ξύπνησα, βγήκα από το λήθαργο, μαζί με όλους, ξαφνικά. Εξοργίζομαι λοιπόν, όταν με κοροιδεύουν. 

Ο Κάρολος Παπούλιας, υπήρξε πολύ φίλος μου. Έχουμε κάνει μαζί από τσιπουρομαχίες και συνεντεύξεις σε βάρκα στη λίμνη Παμβώτιδα, μέχρι καταβάσεις σε γκρεμούς του Μετσόβου. Έχω απολαύσει αποκαλυπτικές εξομολογήσεις πολιτικού περιεχομένου και εντυπωσιακά περιστατικά με αρχηγούς κρατών και πιπεράτα παραλειπόμενα, που εννοείται θα κρατήσω μόνο για τον εαυτό μου.   Τότε πίστευα, ότι στη μεγάλη σοσιαλιστική επανάσταση, ο Παπούλιας θα κρατούσε αυτοδικαίως το λάβαρο..

Δήλωση του Αντώνη Σαμαρά


Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνης Σαμαράς, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Για πρώτη φορά γίνεται διαπραγμάτευση. Μας ζητούν  περισσότερη ύφεση, που η χώρα δεν αντέχει. Παλεύω, και παλεύω με κάθε τρόπο για να το αποτρέψω».

Μανώλης Μητσιάς - Του Ντούλα η μάνα

Ραντεβού για αύριο έδωσαν οι πολιτικοί αρχηγοί - Εξοργιστικοί εκβιασμοί από την τρόικα

Ολοληρώθηκε η κρισιμότερη ίσως σύσκεψη των τελευταίων ετών του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς.

Σε κρίσιμη καμπή η συζήτηση για τη χώρα, νέο ραντεβού έδωσαν οι πολιτικοί αρχηγοί για αύριο. Ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς αποχώρησε πρώτος από τη σύσκεψη, ενώ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου και ο αρχηγός του ΛΑ.ΟΣ., Γιώργος Καρατζαφέρης έμειναν λίγα λεπτά στο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό. Μάλιστα, ο κ. Καρατζαφέρης δήλωσε μετά τη σύσκεψη « Αύριο η συνέχεια. Δεν θα συμβάλλω στην έκρηξη επανάστασης από εξαθλίωση που θα καταστρέψει στη συνέχεια την Ευρώπη».

Διαφωνούν οι πολιτικοί αρχηγοί, ενώ οι διαβουλεύσεις κράτησαν πέντε ώρες. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι πολιτικοί αρχηγοί επιμένουν στις θέσεις τους. Στο τραπέζι των συζητήσεων το εργασιακό καθεστώς σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα (απολύσεις και κατώτατος μισθός), το ασφαλιστικό και οι δαμάνες σε Υγεία και Άμυνα.

Αποδοκιμάστηκε ο Ροντούλης στο Διάσελλο Τρικάλων

Χρειάστηκε η παρέμβαση αντρών της Ελληνικής Αστυνομίας προκειμένου να αποφευχθούν τα… χειρότερα εις βάρος του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Αστέριου Ροντούλη, το πρωί της Κυριακής στο Διάσελλο Τρικάλων.

Ο υφυπουργός έφτασε στο χωριό (… στο οποίο σχεδιάζεται εδώ και μια εικοσαετία και πλέον (!!!) να γίνει κτηνοτροφικό πάρκο) προκειμένου να μιλήσει σε προγραμματισμένη εκδήλωση για το μέλλον της Ελληνικής κτηνοτροφίας και των επιδοτήσεων.

Νέοι κτηνοτρόφοι του Διασέλλου, αλλά και από τα γύρω χωριά, δεν άντεξαν να ακούνε για άλλη μια φορά υποσχέσεις για το… μέλλον και αποδοκίμασαν έντονα, χρησιμοποιώντας βαριές εκφράσεις, τον Λαρισαίο υφυπουργό, ενώ υπήρξαν και ένας-δυο πιο θερμόαιμοι.

Παρουσίαση του βιβλίου «Τα Αγιορειτικά Μνημεία της Φύσεως»

Καστανιές, αγριόλευκες, πλατάνια, δρύες, σφενδάμια, οξιές και έλατα, φυλλοβόλα και αειθαλή δέντρα υψώνονται επί αιώνες ανάμεσα στα μοναστηριακά συγκροτήματα, τα κελιά και τις σκήτες του Αγίου Ορους, αποτελώντας εξαιρετικά δείγματα όχι μόνο της σπάνιας χλωρίδας του αλλά και του μνημειακού του πλούτου.

Κι αν γενικότερα για το φυσικό περιβάλλον του Αγίου Ορους έχουν γραφτεί ως σήμερα αρκετά βιβλία, για τα αιωνόβια δέντρα του δεν υπήρχαν σχετικές μελέτες. Το κενό αυτό στη βιβλιογραφία ανέλαβε να συμπληρώσει ένας Αγιορείτης μοναχός, ο Μάξιμος Ιβηρίτης, συνηθισμένος χρόνια να περιηγείται στα αγιορείτικα δάση και να τ' αγκαλιάζει με το βλέμμα του.

Για όλα φταίνε...οι πρώην και οι επόμενες...

Το φιλικό blog Sarisa, μας έστειλε τα παρακάτω θέματα για αναδημοσίευση:
...δημοτικές αρχές φυσικά!!!

Για το κλειστό γυμναστήριο που βάζει νερά από τη στέγη...

Κλειστό Γυμναστήριο Πολυγύρου 2-12-2009 (ΒΙΝΤΕΟ) 

Αγρυπνοι στη Σαντορίνη

Οι «ψίθυροι» στο κέντρο του Αιγαίου έχουν προσελκύσει την προσοχή της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας

Α. Γαλδαδάς

Η Σαντορίνη γίνεται και πάλι κέντρο επιστημονικού ενδιαφέροντος και το ηφαίστειό της, αν και ήδη θεωρούνταν ένα από τα περισσότερο μελετημένα στον κόσμο, γίνεται τώρα ξανά αντικείμενο νέων μετρήσεων από διαπρεπείς έλληνες και ξένους ειδικούς. Η άποψη που επικρατεί είναι ότι, αντίθετα από τους σεισμούς, τα ηφαίστεια είναι προβλέψιμα στη συμπεριφορά τους. Αρκεί να σκύψεις με προσοχή και με την προχωρημένη τεχνολογία που υπάρχει να αφουγκραστείς προσεκτικά τα σήματά τους.

Μαθαίνοντας περισσότερα αυξάνουμε και την ασφάλεια των ανθρώπων που ζουν γύρω από τα ηφαίστεια και αποφεύγουμε τον πανικό που μπορούν να σπείρουν ανεύθυνες φήμες.

Κύπρος: Καταστράφηκε η τεράστια Ελληνική σημαία στη Δένεια και αρνούνται να την αντικαταστήσουν (Video)

Αποδοκίμασαν τον βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ. Χρυσανθακόπουλο, στην Κάτω Αχαΐα (Video)

Νέα αναβολή στην κρίσιμη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών - Ασφυκτικές πιέσεις της τρόικας

Αναβάλλεται εκ νέου η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που είχε προγραμματιστεί για τη μία μετά το μεσημέρι. Ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος θα συναντηθεί στις 12 με το κλιμάκιο της τρόικας και  η συνάντησή του με Παπανδρέου, Σαμαρά και Καρατζαφέρη θα πραγματοποιηθεί μετά τις 3 μ.μ.

Κατά πάσα πιθανότητα, στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών θα συμμετάσχει και ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Η διαπραγμάτευση τρόικας – κυβέρνησης για το PSI, τη δανειακή σύμβαση και το νέο οικονομικό πρόγραμμα 2012-2015 που περιλαμβάνει και νέα δυσβάσταχτα μέτρα υπό τις ασφυκτικές πιέσεις της τρόικας μοιάζει σχοινί έτοιμο να σπάσει.

Αμερικανοί "αποκρυπτογράφησαν" αρχαία ελληνικά φάρμακα από ναυάγιο!

Ο Ιπποκράτης φροντίζει έναν ασθενή
Το περιεχόμενο χαπιών που έφτιαχναν οι γιατροί στην αρχαία Ελλάδα «αποκρυπτογράφησαν» Αμερικανοί αρχαιοβοτανολόγοι. Τα φάρμακα εντοπίστηκαν σε γυάλινα δοχεία, μέσα σε ναυάγιο ελληνικού πλοίου που ανακαλύφθηκε το 1989 ανοικτά της Τοσκάνης. Το πλοίο από ξύλο καρυδιάς, που ναυάγησε το 130 π.Χ., μετέφερε γυαλικά από τη Συρία και φάρμακα, τα οποία είχαν παραμείνει άθικτα από το νερό, αφού τα προστάτευαν τα γυάλινα δοχεία.

Μετά από 20 χρόνια ερευνών, οι μελετητές κατάφεραν, όπως διαβάζουμε στο flashnews.gr, να αναλύσουν τα σκευάσματα, διαπιστώνοντας πως κάθε χάπι ήταν μείγμα από τουλάχιστον δέκα διαφορετικά εκχυλίσματα φυτών, όπως ο ιβίσκος και το σέλινο, και τα οποία χρησίμευαν για τη θεραπεία των ασθενών στην αρχαία Ελλάδα.

«Για πρώτη φορά έχουμε, πλέον, φυσικά στοιχεία όσων περιέχονται στα γραπτά των αρχαίων Ελλήνων γιατρών Διοσκουρίδη και Γαληνού», δήλωσε ο Αλέν Τουγουέιντ

Βιβλική καταστροφή στην Ηλεία, πλημμύρες στον Πύργο και σε δεκάδες χωριά (Video)


Τραγική είναι η κατάσταση τις τελευταίες ώρες στον Πύργο. Η καταιγίδα διαρκείας που ξέσπασε τα μεσάνυχτα έχει προκαλέσει εκτεταμένες πλημμύρες στην πόλη και στα περίχωρα

με το νερό της βροχής να ξεπερνά σε κάποιες περιπτώσεις και τα εβδομήντα εκατοστά σε διαμερίσματα μέσα στην πόλη. Σπίτια, καταστήματα, αυτοκίνητα και δρόμοι έχουν πλημμυρίσει, μια απέραντη λίμνη είναι οι εγκαταστάσεις του σιδηροδρομικούς σταθμού του ΟΣΕ και κανείς δεν μπορεί να μιλήσει με βεβαιότητα για το μέγεθος της καταστροφής.

Ακόμα και το πρώτο φως της ημέρας δεν θα αποκαλύψει πλήρως τι έχει συμβεί. Το μόνο που μπορούμε να αναφέρουμε με σαφήνεια βάση των στοιχείων του Θοδωρή Κονδύλη, πως ο Πύργος ζει την σφοδρότερη καταιγίδα στο νομό τουλάχιστον των τελευταίων πέντε ετών.

Κομισιόν: προσωρινό «πάγωμα» της νέας πολιτικής απορρήτου της Google

Προσπαθεί να διασφαλισει τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών

Να καθυστερήσει η Google την εφαρμογή της νέας πολιτικής απορρήτου της ζητούν οι αρχές προστασίας προσωπικών δεδομένων των «27» της ΕΕ και η Κομισιόν, θέλοντας να εξετάσουν εάν οι προτεινόμενες αλλαγές διασφαλίζουν επαρκώς τα δεδομένα των εκατομμυρίων χρηστών στην Ευρώπη.

Η Google ανακοίνωσε τον Ιανουάριο πως προχωρεί σε αλλαγή και απλοποίηση των κανονισμών της αναφορικά με τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών των υπηρεσιών της, ενοποιώντας τις 60 βασικές αρχές της σε μία ενιαία πολιτική απορρήτου που θα ισχύει για όλο το εύρος των πληροφοριών της -κυρίως τα YouTube, Gmail και Google+.

Το σημερινό διακύβευμα είναι η εθνική ταυτότητα και η ελευθερία μας

Απόψε οι εκτελεσθέντες στο μαρτυρικό Δίστομο στριφογυρίζουν στους τάφους τους.

Προσπαθούν απελπισμένα να στείλουν μήνυμα στους πολιτικούς αρχηγούς που συνεδριάζουν σήμερα.

Ανέλαβαν οι νεκροί, γιατί οι ζωντανοί ούτε ακούγονται ούτε εισακούγονται.

“Θυμηθείτε γιατί χύθηκε το αίμα μας” νεύουν από το Επέκεινα.

“Και δέστε τι μπορούμε να περιμένουμε όταν προσφεύγουμε, αδύναμοι, σε ξένους κατήδες για να βρούμε το δίκιο μας”.

Φωτογραφίες από τον Βάβδο Χαλκιδικής

Α. Σαμαράς: Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα

Βαρύ είναι το κλίμα στην ΝΔ καθώς τα περιθώρια ελιγμών του Αντώνη Σαμαρά όσον αφορά το δεύτερο μνημόνιο έχουν εκμηδενισθεί. Χθες, Παρασκευή, τα τηλέφωνα "πήραν φωτιά" στην Συγγρού καθώς στελέχη της ΝΔ προσπαθούσαν εναγωνίως να μάθουν τις προθέσεις του αρχηγού της ΝΔ.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο αρχηγός της ΝΔ θα πεί το "Ναι" στις απαιτήσεις της τρόικας, καθώς δεν είναι διατεθειμένος να "σηκώσει το βάρος" της άτακτης χρεοκοπίας και της εξόδου της χώρας από το ευρώ.

Το "Ναι" θα εξαγριώσει το μεγαλύτερο κομμάτι της ΝΔ. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Γιάννης Μανώλης, γραμματέας του συνδικαλιστικού της ΝΔ, διοργανώνει αντιμνημονιακή εκδήλωση στο Περιστέρι την ερχόμενη Τετάρτη.