Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Γιουνκέρ: «Δεν θα επαναλάβουμε ποτέ τη λύση που εφαρμόστηκε στην Ελλάδα»


 «Δεν θα επαναλάβουμε ποτέ τη λύση που εφαρμόστηκε στην Ελλάδα» δήλωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο Πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, αναφερόμενος στο πρόγραμμα το οποίο εφαρμόστηκε στη χώρα μας και το οποίο, όπως είπε, ήταν μοναδικό.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου σημείωσε ότι η Ευρωζώνη, η οποία είχε ήδη υποδείξει ότι αυτή η λύση η οποία εφαρμόστηκε στην Ελλάδα ήταν μοναδική, θα πρέπει να είναι προσεκτική αναφορικά με την αξιοπιστία.

Διαβεβαίωσε, επίσης, ότι «δεν θα επαναλάβουμε ποτέ τη λύση που εφαρμόστηκε στην Ελλάδα».

Πάπας Φραγκίσκος: Ταπεινός, εξισορροπιστής και με μια «σκιά» να τον κυνηγά...

ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΡΩΜΑΙΟΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

 Η ανακοίνωση του ονόματος του Χόρχε Μπεργκόλιο ως νέου προκαθήμενου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας προκάλεσε παγκόσμια έκπληξη, κάνοντας πολλούς να αναρωτηθούν ποιος είναι ο Πάπας Φραγκίσκος ο Α'. Ταπεινός, εξισορροπιστής, συντηρητικός είναι μερικές λέξεις που μπορούν να καταδείξουν σύντομα το προφίλ του νέου ποντίφικα, τον οποίο, όμως, κυνηγάει μια αμφιλεγόμενη υπόθεση από το παρελθόν.

Ο Χόρχε Μάριο Μπεργκόλιο γεννήθηκε στις 17 Δεκεμβρίου του 1936 στο Μπουένος Άιρες, έχοντας ιταλικές ρίζες, από το Πιεμόντε. Η οικογένειά του ήταν φτωχή (ο πατέρας του, μετανάστης από την Ιταλία εργαζόταν στο σιδηρόδρομο) και πολυμελής (είχε άλλα τέσσερα αδέρφια).

Επίθεση των ΜΑΤ(!) εναντίον Ελλήνων μαθητών σε ξενοδοχείο της Πράγας

Πρωτοφανής Βαρβαρότητα εναντίον των Μαθητών της Γ’ Λυκείου και των Εκπαιδευτικών-συνοδών που πραγματοποιούσαν την πενθήμερη εκδρομή τους στην Πράγα.

Με τις Ειδικές δυνάμεις(!) πάνοπλες, που άσκησαν την.. τέχνη τους στο σώμα ανήλικων, έδειξε το πνεύμα της φιλοξενίας του και το επίπεδο του πολλαπλώς προβαλλόμενου ευρωπαϊκού νομικού πολιτισμού ο ξενοδόχος του ξενοδοχείου “Albion” της Πράγας, όπου διέμεναν οι μαθητές της Γ’Λυκείου από το Λύκειο των Ανωγείων, του Περάματος, του Πανόρμου, των Αγίων Δέκα, των Τζερμιάδων και του Αγίου Νικολάου Κρήτης, αλλά και ενός Λυκείου της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι πραγματοποιούσαν την πενθήμερη εκδρομή τους.

Μπούμπουκος και ...παπάρας: Σκηνές απείρου κάλους μεταξύ Άδωνι και Βαξεβάνη

Βαριές κουβέντες αντάλλαξαν στους διαδρόμους της Βουλής ο βουλευτής της ΝΔ κ. Άδ. Γεωργιάδη και ο δημοσιογράφος κ. Κ. Βαξεβάνης  έξω από την πόρτα της αίθουσας όπου συνεδριάσε η προανακριτική επιτροπή.

Όλα ξεκίνησαν όταν διακόπηκε η κατάθεση του εκδότη του περιοδικού «HOT DOC», το οποίο δημοσίευσε την φερόμενη ως λίστα Λαγκάρντ, προκειμένου τα μέλη της επιτροπής να συζητήσουν επί του ενημερωτικού σημειώματος που έλαβαν από το ΣΔΟΕ σχετικά με την συλλογή των στοιχείων για τους συγγενείς του κ. Γ. Παπακωνσταντίνου και την σύνταξη του σχετικού πορίσματος που αναμένεται να καθυστερήσει αρκετά.

Σε συνομιλία του με δημοσιογράφους ο μάρτυρας αποκάλεσε τον βουλευτή της ΝΔ «μπουμπούκο» χωρίς να έχει δει ότι ο κ. Γεωργιάδης ήταν από πίσω του.

Ελληνες στον θρόνο του Βατικανού

Πάπας Μιλτιάδης (Μελχεάδης) ο Αφρικανός, άγιος και της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Ανήκε στη φυλή των Βερβέρων
Τα αναθέματα που αντάλλαξαν το 1054 ο Πάπας Λέων Θ' και ο Πατριάρχης Μιχαήλ Α' Κηρουλάριος διαίρεσαν τον Χριστιανισμό οι κοινές ιστορικές ρίζες Δυτικού Καθολικισμού και Ανατολικής Ορθοδοξίας όμως παρέμειναν ζωντανές.

Διατήρησαν κοινούς Αγίους, στους οποίους συγκαταλέγονται 18 Αρχιερείς της Ρώμης και έξι Πατριάρχες Κωνσταντινουπόλεως. Στον Θρόνο του Αποστόλου Πέτρου έχουν εγκατασταθεί 17 Πάπες με ελληνική καταγωγή.

Οι δύο από αυτούς ενθρονίστηκαν μετά το Μεγάλο Σχίσμα. Πρόκειται για τον Ιννοκέντιο Η' (1484 - 1492) και τον Ιούλιο Β' (1484 - 1492).

Το μήνυμα του Πατριάρχη Βαρθολομαίου για την εκλογή του νέου Πάπα Φραγκίσκου


Ἡ Α.Θ. Παναγιότης ὁ Οἰκουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαῖος ἐπί τῇ ἀγγελίᾳ τῆς ἐκλογῆς τῆς Α. Ἁγιότητος τοῦ νέου Πάπα Ρώμης Φραγκίσκου Α´ ἀπέστειλεν αὐτῷ θερμόν συγχαρητήριον Μήνυμα εὐχηθείς ὅπως ἡ θητεία του ἐπί τοῦ παπικοῦ θρόνου συμβάλῃ εἰς τήν εἰρήνην τοῦ τεταραγμένου κόσμου, τήν ἀνακούφισιν τῶν πτωχῶν καί τῶν πασχόντων, ὡς καί εἰς τήν προαγωγήν τοῦ διαλόγου ὑπέρ τῆς ἑνώσεως τῶν δύο Ἐκκλησιῶν.

Βεβήλωση ελληνικού νεκροταφείου στη FYROM


Άγνωστοι προχώρησαν σε βανδαλισμούς στο ελληνικό στρατιωτικό νεκροταφείο στην πόλη Βαλάντοβο της ΠΓΔΜ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, το Γραφείο Συνδέσμου της Ελλάδας στα Σκόπια διαπίστωσε ότι άγνωστοι προέβησαν σε εκτεταμένο βανδαλισμό του ελληνικού στρατιωτικού νεκροταφείου στην πόλη Βαλάντοβο της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας.