Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

Δελτίο Τύπου της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης

ΟΝΝΕΔ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θεσσαλονίκη , 11/12/2010

Ημέρα ανθρωπίνων δικαιωμάτων η Παρασκευή και η ΟΝΝΕΔ για ακόμη μια φορά έδειξε πως δεν θα μπορούσε να λείπει από ένα τόσο σημαντικό γεγονός ! Πάνω από 100 μέλη και φίλοι της οργάνωσης βρέθηκαν από το πρωί στην πλατεία Αριστοτέλους ώστε να ευαισθητοποιήσουν τον κόσμο που βρισκόταν εκεί σε θέματα παιδείας, εργασίας, δικαίωμα στην ελευθερία του λόγου και πολλά άλλα .

 Με μπλουζάκια διαφορετικού χρώματος όπου το καθένα από αυτά έδινε και το δικό του ιδιαίτερο στίγμα για την σημαντικότητα της ημέρας , όλοι όσοι έγιναν μάρτυρες στην συγκεκριμένη δράση της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης έμειναν πολύ ενθουσιασμένοι,  με την υπόσχεση πως θα ακολουθήσουν και άλλες εξίσου σημαντικές μέσα στα Χριστούγεννα !

Η απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Χαλκιδικής για τα μεταλλεία και την επένδυση

Στα «λευκά» η Ελλάδα


Σημαντικά είναι τα προβλήματα στην κεντρική και νότια Ελλάδα. Μερική απαγόρευση απόπλου προς τα νησιά. Χωρίς ρεύμα το Οροπέδιο Λασιθίου.

«Βουτιά» περίπου 15 βαθμών έκανε μέσα σε ένα 24ωρο ο υδράργυρος, με αποτέλεσμα να χιονίζει στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας, αλλά και στην Αττική.

Κλειστοί είναι οι δρόμοι στην παλαιά εθνική Θηβών, από το ύψος της Μάντρας, από την Ανατολή Πεντέλης έως το Στρατιωτικό Νοσοκομείο και από την Πάρνηθα προς το τελεφερίκ.

Λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στα πελάγη έχει απαγορευτεί ο απόπλους από όλα τα λιμάνια της χώρας καθώς και στις πορθμειακές γραμμές.

Σε αρκετές περιοχές της χώρας παρατηρείται διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος.

Ανακοίνωση της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας για τα διόδια Μαλγάρων


Φίλες και φίλοι της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας

Όπως είναι γνωστό, η ομάδα μας στηρίζει την πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Πιερίας και την εκδήλωση διαμαρτυρίας κατά των διοδίων, η οποία θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο, Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010, 11:00 – 15:00, με άνοιγμα του σταθμού των Μαλγάρων.

Αύριο, Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010, στις 11:00 το πρωί, μέλη της ομάδας μας θα συναντηθούν στην κεντρική Πλατεία της πόλης μας (μπροστά στα παλιά Mc Donalds) για να διανέμουν ενημερωτικό υλικό σχετικά με την παραπάνω εκδήλωση. Καλούμε τα μέλη και τους φίλους της ομάδας μας να βρίσκονται αύριο στις 11:00 στην κεντρική Πλατεία για να βοηθήσουμε όλοι μαζί στην ενημέρωση των συμπολιτών μας.

Ομόφωνο «ναι» στην επένδυση χρυσού στη Χαλκιδική


Εγκρίθηκε χτες ομόφωνα από το νομαρχιακό συμβούλιο Χαλκιδικής η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που αφορά την επένδυση της εταιρίας «Ελληνικός Χρυσός» στη Βόρεια Χαλκιδική.

Πρόκειται για μια πολύ σοβαρή εξέλιξη, καθώς η μελέτη αφορά το επενδυτικό σχέδιο για τη δημιουργία εργοστασίου χρυσού που είχε κατατεθεί πριν από πέντε χρόνια.

Η θετική ανταπόκριση του νομαρχιακού συμβουλίου εκτιμάται ως παράγων ουσίας για την τελική απόφαση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ).

Τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται η τελική απόφαση από την πλευρά της υπουργού, Τίνας Μπιρμπίλη, καθώς έχει ήδη παρέλθει το διάστημα για τη διατύπωση ενστάσεων επί του σχεδίου περιβαλλοντικών επιπτώσεων της εταιρίας.

Θεσσαλονίκη: Ο αέρας πήρε δέντρα και... μπαλκόνια


Οι άνεμοι που έπνεαν χθες στη Θεσσαλονίκη είχαν ένταση ώς 8 μποφόρ και προκάλεσαν δεκάδες ζημιές σε όλη την πόλη. Από τις νυχτερινές ώρες χθες η πυροσβεστική κλήθηκε να κόψει 21 δέντρα, μάλιστα από την πτώση ενός δένδρου στην Τούμπα καταπλακώθηκε ένα αυτοκίνητο.

Της Αλεξάνδρας Παπαδοπούλου
alexpapa@makthes.gr

Η ξαφνική αλλαγή του καιρού και οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν από τις δύο χθες τα ξημερώματα μέχρι το μεσημέρι προκάλεσαν ζημιές σε πολλές περιοχές της Θεσσαλονίκης, ιδιαίτερα στο κέντρο, στη Δυτική Θεσσαλονίκη και στα Διαβατά, ενώ περιοχές στα ανατολικά αντιμετώπισαν προβλήματα ηλεκτροδότησης. Ο συναγερμός στην πυροσβεστική σήμανε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι από την πτώση της κατασκευής.

Περαστικοί και ιδιοκτήτες καταστημάτων σε πάροδο της οδού Μαρία Κάλλας, στη νέα παραλία Θεσσαλονίκης, είδαν έκπληκτοι να πέφτουν τζάμια και πλαστικά στο έδαφος. “Ευτυχώς εκείνη την ώρα δεν περνούσαν πεζοί από το δρομάκι”, είπε ιδιοκτήτης περίπτερου στη “Μ”.

Σε Lego ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων


Όσοι ενδιαφέρονται να κατανοήσουν πως λειτουργούσε ο αρχαιότερος γνωστός υπολογιστής υπάρχει ένας... διασκεδαστικός τρόπος για να το κάνουν. Ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων διατίθεται πλέον σε... lego.

Πριν από περισσότερα από 2.000 χρόνια οι Έλληνες κατασκεύασαν ένα αρχαίο τέχνημα, που πιστεύεται ότι ήταν ένας μηχανικός υπολογιστής και όργανο αστρονομικών παρατηρήσεων.

Ο μηχανισμός, που είναι η αρχαιότερη σωζόμενη διάταξη με γρανάζια έχει προκαλέσει πολλούς προβληματισμούς για τον τρόπο λειτουργίας του.

Οι εταιρείες Small Mammal και Dan Ackerman αποφάσισαν να κάνουν πιο εύκολη και ευχάριστη την εξερεύνησή του. Δημιούργησαν ένα αντίγραφο του μηχανισμού από 1.500 κομμάτια και 110 γρανάζια lego και έφτιαξαν ένα βίντεο στο οποίο εξηγούν το πως λειτουργεί.

ΑΠΘ: Ανοιχτή βραδιά στο Αστεροσκοπείο


Το εργαστήριο Αστρονομίας διοργανώνει μία εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου με θέμα «Υπάρχει ζωή σε άλλους πλανήτες;»

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 18:30 με μία διάλεξη του Καθηγητή Χ. Βάρβογλη του Τομέα Αστροφυσικής,  Αστρονομίας και Μηχανικής του Τμήματος Φυσικής, ο οποίος θα επιχειρήσει να δώσει μια απάντηση στο παραπάνω θέμα. Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα «Βασίλης Ξανθόπουλος» του Αστεροσκοπείου.

Στις 19:30 θα ακολουθήσει νυχτερινή περιήγηση στον ουρανό της Θεσσαλονίκης. Κατά τη διάρκεια της περιήγησης θα γίνουν παρατηρήσεις διαφόρων ουρανίων σωμάτων (Σελήνης, πλανητών, νεφελωμάτων κ.α.) με το τηλεσκόπιο του Εργαστηρίου, εφόσον οι καιρικές συνθήκες είναι κατάλληλες.

Στα…γρήγορα & Πιπεράτα -3-


Του καθηγητή ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!!!…

ΔΕΝ θα αυξηθούν τα όρια ηλικίας για απονομή σύνταξης…
ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ!!!

ΔΕΝ θα αυξηθούν οι συνταξιοδοτικές εισφορές…
ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ!!!

ΔΕΝ θα μειωθούν τα επίπεδα συντάξεων…
ΜΕΙΩΘΗΚΑΝ!!!

ΔΕΝ θα μειωθούν οι μισθοί στο Δημόσιο τομέα…

Δελτίο τύπου της ΔΗΜ.Τ.Ο. Πολυγύρου για τον Όλι Ρεν


ΔΗΜ.Τ.Ο. ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ
Πολύγυρος, 10/12/10

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΔΗΜ.Τ.Ο. Πολυγύρου αισθάνεται την υποχρέωση να ζητήσει συγγνώμη από τον κύριο Όλι Ρεν, διότι ως Έλληνες του στερούμε, το τελευταίο χρονικό διάστημα, τις ποδοσφαιρικές του προπονήσεις.

Την επόμενη φορά που θα επισκεφθεί την πατρίδα μας, τον προσκαλούμε με χαρά σε ποδοσφαιρική προπόνηση, για να μη χάνει τη φόρμα του. Θα διαπιστώσει ότι κι εμείς οι Έλληνες κάτι γνωρίζουμε από ποδοσφαιρικά λακτίσματα.

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

Αντιδράσεις για την επένδυση



Πηγή: Super Tv

Τραγέλαφος και βαριά θολοκουλτούρα χθες στο Πολύγυρο. Οι μισοί διαδήλωναν κατά της επένδυσης και άλλοι μισοί υπέρ.

Καπέλωσαν μία δίκαιη διαμαρτυρία των κατοίκων της Βόρειας Χαλκιδικής, οι Οικολόγοι Πράσινοι και οι ΣΥΡΙΖΑίοι ή ό,τι απόμεινε από αυτούς.

Δεν ξέραμε εμείς από οικολογία, τον Τρεμόπουλο και τον ΣΥΡΙΖΑ περιμέναμε να μας τη μάθουν...