Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Ματαιώθηκε η λειτουργία στην Αγ. Σοφία


Μετά την έντονη αντίδραση της Άγκυρας η ομάδα του ελληνοαμερικανού Κρις Σπύρου αναγκάσθηκε να ματαιώσει την επίσκεψη της στη Κωνσταντινούπολη και την λειτουργία που προγραμμάτιζε στην Αγ. Σοφία.
Τη ματαίωση ανακοίνωσε με δήλωση του ο Σπύρου προς το τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο ειδήσεων "Ανατολή". Σε σχετικό του τηλεγράφημα το πρακτορείο ανέφερε πως σε δήλωση που έκανε ο κ. Σπύρου στην Αλεξανδρούπολη, από όπου το πρωί θα ξεκινούσε το ταξίδι προς την Κωνσταντινούπολη, είπε πως έλαβε "από τις τουρκικές αρχές έγγραφο με το οποίο η δραστηριότητά του χαρακτηρίζεται προκλητική".

Αμμουλιανή: Στο σχολείο με το... πλοίο!


Και μετά και στο φροντιστήριο...

Πολύ διαφορετικά προβλήματα από τους υπόλοιπους μαθητές της Ελλάδας αντιμετωπίζουν οι μαθητές της Αμμουλιανής για να φτάσουν στο σχολείο τους. Από το νησάκι της Μακεδονίας, κάθε μέρα παίρνουν το πλοίο για να περάσουν απέναντι στη Χαλκιδική για να πάνε στο σχολείο, δρομολόγιο που επαναλαμβάνεται το απόγευμα για όσους παρακολουθούν μαθήματα σε φροντιστήριο.

Όπως είπε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της νησιωτικής Κοινότητας της Αμμουλιανής Βαγγέλης Μιγγίρης, ο δήμος χρησιμοποιεί και ένα ταχύπλοο για να διευκολύνει τους μαθητές.

Προβληματισμός για την εταιρεία χρυσού στη Χαλκιδική


Επιφυλάξεις κρατούν οι περιβαλλοντικές οργανώσεις σχετικά με τις υποσχέσεις μεταλλουργικής εταιρείας χρυσού στη Χαλκιδική ότι δεν προβλέπεται η χρήση κυανίου, αλλά η επεξεργασία με υδροθειούχο νάτριο (θείωση) και διαχωρισμός του πολύτιμου μετάλλου με ένα σύστημα φυγοκέντρησης.

 Δεν καταδικάζουμε προθέσεις, λένε, αλλά μέχρι στιγμής αυτό που γνωρίζουμε για το συγκεκριμένο έργο είναι ότι έχει ολοκληρωθεί μόνο το πρώτο στάδιο...

Από την πλευρά του ο συντονιστής της νομικής ομάδας του WWF Κ. Χασιώτης εξηγεί: Η προκαταρκτική περιβαλλοντική εκτίμηση και αξιολόγηση έχει χαρακτήρα γνωμοδότησης μόνο.

Ο Αντώνης Σαμαράς στο εκλογικό κέντρο του Παναγιώτη Ψωμιάδη

Στη Θεσσαλονίκη ο Σαμαράς


Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς εν όψει της ομιλίας του το βράδυ του Σαββάτου. Ο κ. Σαμαράς εμφανίστηκε με τον υποψήφιο περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας στο πλευρό του και έκανε λόγο για ενθουσιασμό του κόσμου απέναντι στον Π.Ψωμιάδη.

Ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε ότι ο ενθουσιασμός που υπάρχει εδώ, φωτογραφίζει την αγάπη του κόσμου για μια πρώτη πετυχημένη θητεία στην Περιφέρεια του Παναγιώτη Ψωμιάδη.

Ο κ. Σαμαράς συναντήθηκε και με τον υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κ.Γκιουλέκα, για τον οποίο μίλησε με θερμά λόγια.

Δελτίο Τύπου ΔΗΜ.Τ.Ο. Πολυγύρου


ΔΗΜ.Τ.Ο. ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ

17/09/2010


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την ώρα που η πατρίδα μας βιώνει τα αποτελέσματα της πολιτικής της κυβέρνησης συγγενών και φίλων Γεωργίου Παπανδρέου και κάθε ελληνικό σπίτι οδηγείται τάχιστα στην καταστροφή, η παράταξη οφείλει να προχωρήσει περισσότερο ενωμένη από ποτέ στο μονοπάτι της εξόδου από τη λαίλαπα των επιβουλευομένων την εθνική μας υπόσταση και ανεξαρτησία.

«Φανταστικοί» Διάλογοι….


Του Καθηγητή ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ

Φυσικά και δεν υπήρξα αυτήκοος μάρτυρας σε τέτοιους διαλόγους αλλά επειδή εμείς οι Έλληνες διαθέτουμε πλούσια φαντασία έτσι απλά και χωρίς κακή πρόθεση επέτρεψα στον εαυτό μου να γίνει – και βέβαια στον κόσμο της φαντασίας μου – αυτόπτης και αυτήκοος μάρτυρας σε κάποιους διαλόγους όπως σας τους παραθέτω παρακάτω (κάθε πιθανή ομοιότητα με πραγματικά πρόσωπα είναι απολύτως…τυχαία και, φυσικά, φανταστική!)

*****
Συνάντηση επιπέδου Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ και μεταξύ του Dr. Michael Spindelegger, Υπουργό Εξωτερικών της Αυστρίας, κάτοχο «Ντοκτορά» από το Πανεπιστήμιο της Βιέννης (όπου και υπήρξε Lecturer and Researcher at the Institute of Criminal Law)  και του Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδος προκύπτει ο παρακάτω «ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΣ» διάλογος: