Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Mεγάλη τουρκική ναυτική δύναμη μεταξύ Ρόδου και Μεγίστης


 Mεγάλος αριθμός τουρκικών σκαφών επιφανείας (φρεγάτες O.H.Perry, ΜΕΚΟ-200ΤΝ και πυραυλάκατοι Kilic) και υποβρυχίων Τype 209/1400 απέπλευσαν πριν λίγες ώρες από τον ναύσταθμο της Μαρμαρίδας (Ακσάζ) και βρίσκονται αυτή την στιγμή μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου, όπου πραγματοποιούν ασκήσεις θαλάσσιας απαγόρευσης και ανθυποβρυχιακού πολέμου με χρήση πραγματικών πυρών. Στην περιοχή υπάρχει μια ελληνική κανονιοφόρος.

Η περιοχή που ασκούνται είναι η ίδια περιοχή στην οποία πρόκειται να ξεκινήσουν έρευνες για πετρέλαιο οι τουρκικές πετρελαϊκές εταιρείες στις αρχές του 2012. Αυτή την στιγμή το Καστελόριζο έχει αποκοπεί σε στρατηγικό επίπεδο από την Ελλάδα, καθώς η Άγκυρα έχει βγάλει δυσανάλογα μεγάλος αριθμό σκαφών για απλή τακτική άσκηση.

Δελτίο Τύπου για το 16ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Μυκητολογίας


Η Ελλάδα διοργανώνει το 16ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Μυκητολογίας


Λουτρά Θέρμης 12-9-2011

Το Ινστιτούτο Δασικών Ερευνών σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Μυκητολογική Ένωση διοργανώνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα το 16ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Μυκητολογίας.  Στο συνέδριο που διοργανώνεται ανά 4ετία θα πραγματοποιηθεί στο συγκρότημα Πόρτο Καρράς στη Σιθωνία Χαλκιδικής από 18 έως 23 Σεπτεμβρίου.  Σε αυτό  θα συμμετάσχουν 235 σύνεδροι από 37 Ευρωπαϊκές αλλά και μη χώρες (Αζερμπαϊτζάν, Αίγυπτος, Αρμενία, Αυστραλία, Βραζιλία, Ιράν, Ισραήλ, ΗΠΑ, Καναδάς, Ν. Αφρική, Ν. Κορέα) ενώ θα ανακοινωθούν 245 επιστημονικές εργασίες.

Το θεματικό φάσμα του συνεδρίου είναι ευρύ με κύριες θεματικές ενότητες την προστασία των μυκήτων, την εφαρμογή κριτηρίων IUCN στις καταγραφές μυκήτων και τη σύνταξη Κόκκινων Καταλόγων απειλούμενων ειδών,

Ξεσπάθωσε κατά του «μαρτυρίου της σταγόνας» ο Νάσος Αλευράς


Σκληρή κριτική στην κυβερνητική πολιτική, και στον πρωθυπουργό προσωπικά, άσκησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νάσος Αλευράς, κάνοντας λόγο για υπερβολικό φόβο έναντι του πολιτικού κόστους και έλλειψη συντονισμού της κυβέρνησης. «Ο συντονισμός της κυβέρνησης δεν είναι αυτό που θα έπρεπε να είναι, και κανείς δεν εξαιρεί τον πρωθυπουργό από τις ευθύνες του» ανέφερε.

«Ο συντονισμός της κυβέρνησης δεν είναι αυτό που θα έπρεπε να είναι, και κανείς δεν εξαιρεί τον πρωθυπουργό από τις ευθύνες του» ανέφερε χαρακτηριστικά στην εκπομπή του ΣΚΑΪ 100,3 «Πρώτη Γραμμή».

Απηχώντας και το κλίμα που επικρατεί σε μεγάλο μέρος των βουλευτών της κυβερνώσας παράταξης,

Καζαντζίδη εσύ σούπερ σταρ


Του Δημήτρη Ν. Μανιάτη

80 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΙ 10 ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΛΑΟΦΙΛΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗ

«Μία γυναίκα έρχεται κάθε πρωί, κρατάει ένα κασετόφωνο που παίζει τραγούδια του Καζαντζίδη, πάει στον τάφο του, μένει για λίγο εκεί και φεύγει. Γενικά, από τότε που πέθανε ο Στέλιος εκατοντάδες κόσμου περνούν από εδώ. Δεν σταμάτησαν ποτέ» μου είπε ο κ. Στάμου, δημοτικός υπάλληλος της Ελευσίνας, έξω από το Νεκροταφείο την περασμένη Κυριακή στο μνημόσυνο του μεγάλου τραγουδιστή.

Και όχι μόνο ανάβουν ένα κεράκι στη μνήμη του αλλά μαθαίνω πως κάποιοι κάνουν και πικνίκ στο μνήμα του με τραγούδια. Δέκα χρόνια από τον θάνατο του Στέλιου Καζαντζίδη οι εκδηλώσεις λατρείας συνεχίζονται, ίσως και εντονότερα από την πρώτη περίοδο,

Ο γενάρχης και οι τρεις γυναίκες

Ο τεράστιος ταφικός πίθος όπου ήταν θαμμένος ο γενάρχης της Ελεύθερνας με τις τρεις γυναίκες

Της ΝΙΝΕΤΤΑΣ ΚΟΝΤΡΑΡΟΥ-ΡΑΣΣΙΑ

ΕΙΧΑΝ ΤΑΦΕΙ ΜΑΖΙ ΣΤΟ ΠΥΘΑΡΙ - ΤΑΦΟ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΝΑ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Μόνο ο γενάρχης της αρχαίας Ελεύθερνας, ο Ελευθερέας (ένας από τους Κουρήτες-πολεμιστές που ανέθρεψαν τον Δία στα βουνά της Ιδης), θα μπορούσε να έχει ταφεί με τρεις γυναίκες και η νεκρική κλίνη του να έχει σκεπαστεί με χρυσοποίκιλτα υφάσματα.

Η νέα ανασκαφική έρευνα στη νεκρόπολη της Ορθής Πέτρας στην Αρχαία Ελεύθερνα (κοντά στο Ρέθυμνο) ξεκαθαρίζει την περσινή εικόνα που αντίκρισε η πανεπιστημιακή ομάδα Κρήτης με επικεφαλής τον καθηγητή Νίκο Σταμπολίδη.

Ανακαλύφθηκαν 50 εξωπλανήτες - 16 με συνθήκες ζωής σαν της Γης


Ευρωπαίοι αστρονόμοι ανακάλυψαν 50 άγνωστους έως τώρα πλανήτες εκτός του ηλιακού μας συστήματος. Ανάμεσά τους, υπάρχουν 16 εξωπλανήτες που εμπίπτουν στην κατηγορία της «σούπερ-Γης», δηλαδή έχουν μάζα μεγαλύτερη από του πλανήτη μας αλλά μικρότερη του Δία. Μία μάλιστα «σούπερ-Γη», σε απόσταση περίπου 35 ετών φωτός, στην κατεύθυνση του Αστερισμού του Ιστίου, βρίσκεται στην λεγόμενη «κατοικήσιμη ζώνη» του άστρου της, δηλαδή σε μια περιοχή που πληροί τις προϋποθέσεις φιλοξενίας ζωής.

Είναι η δεύτερη φορά, μετά την πρώτη το 2007 (πλανήτης Gliese 581 d), που οι αστρονόμοι ανακαλύπτουν έναν εξωπλανήτη σε μια δυνητικά κατοικήσιμη ζώνη (ούτε πολύ ζεστή, ούτε πολύ κρύα), δηλαδή στη σωστή απόσταση από το άστρο του, ώστε να καθίσταται εφικτή η ανάπτυξη ζωής σε αυτόν - τουλάχιστον όπως την ξέρουμε στη Γη.