Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Βαθιά ρήξη στις σχέσεις Τουρκίας - Γαλλίας για την αρμένικη γενοκτονία

Τουρκικής καταγωγής κάτοικοι του Παρισιού, διαμαρτύρονται έξω από το Γαλλικό Κοινοβούλιο ενάντια στην ποινικοποίηση της άρνησης της αρμένικης γενοκτονίας, κρατώντας ένα πανό που αναφέρει στα γαλλικά: «Η ιστορική συζήτηση δεν είναι πολιτική συζήτηση»
Προεκλογικό κόλπο του Σαρκοζί η ποινικοποίησή της υποστηρίζει ο Ερντογάν

Προεκλογικό τρικ του Νικολά Σαρκοζί θεωρεί ο τούρκος πρωθυπουργός την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων από την γαλλική Βουλή. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε τον γάλλο πρόεδρο ότι «ασκεί πολιτική μέσω της ξενοφοβίας».

Η Τουρκία πάγωσε την Πέμπτη όλες τις πολιτικές και στρατιωτικές σχέσεις με τη Γαλλία επειδή η γαλλική Βουλή ενέκρινε νόμο που ποινικοποιεί την άρνηση της γενοκτονίας των Αρμενίων, έγκλημα που διαπράχθηκε πριν από έναν αιώνα. Ως απάντηση, η Αγκυρα ανακάλεσε τον πρέσβη της στο Παρίσι, διέκοψε κάθε στρατιωτική συνεργασία, ματαίωσε όλα τα διμερή πολιτιστικά και εκπαιδευτικά προγράμματα καθώς και τις διμερείς πολιτικές και οικονομικές συναντήσεις.

Κλέφτες εισέβαλαν σε μαντρί και... άρμεξαν πρόβατα


Ένα περίεργο περιστατικό συνέβη προ ημερών σε μαντρί, σε χωριό κοντά στη Βόνιτσα.

Σύμφωνα με το agrinionews.gr, ένας κτηνοτρόφος αντίκρισε παραβιασμένη την πόρτα που οδηγούσε στο μαντρί με τα πρόβατά του. Αμέσως σκέφτηκε ότι κάποιοι είχαν κλέψει τα ζώα, αλλά... τα πρόβατα ήταν στη θέση τους... Αυτό που έλειπε ήταν το γάλα!

Οι κλέφτες είχαν αρμέξει όλα τα πρόβατα, ενώ καθώς αποδείχθηκε η ποσότητα ήταν τόσο μεγάλη που άφησαν μια καρδάρα με γάλα ως «δώρο» στον ιδιοκτήτη...

Πηγή: NewPost

Η μήνυση του Μητροπολίτη Πειραιώς κατά των Ρ/Καθολικών Ιερωμένων


Η μήνυση του Μητροπολίτη:

ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΕΝΤΙΜΟΤΑΤΟΥ
ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΣ ΠΛΗΜΜΕΛΙΟΔΙΚΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

ΜΗΝΥΣΙΣ

Μητροπολίτου Πειραιώς ΣΕΡΑΦΕΙΜ
κατοίκου Πειραιώς, οδός Ακτή Θεμιστοκλέους 198
τηλ. 210 4514833 (εσωτ. 19)
κατόχου του υπ’ αριθμ. ΑΔΤ: ΜΟ12069/Ζ Παρ. Ασφ. Αθηνών

ΚΑΤΑ

Του κ. Νικολάου Φωσκόλου,
Αρχιεπισκόπου των εν Αθήναις Ρωμαιοκαθολικών
κατοίκου Αθηνών, Ομήρου 9,

Μήνυση του μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ κατά του Ρωμαιοκαθολικού αρχιεπισκόπου Νικολάου


Μήνυση κατά του Ρωμαιοκαθολικού Αρχιεπισκόπου Νικολάου, κατέθεσε σήμερα ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά, κατηγορώντας την Ρωμαιοκαθολική παρασυναγωγή για την ανίερη, όπως υποστηρίζει, δράση της, εξαπολύοντας συγχρόνως δριμύ κατηγορώ εναντίον του ρωμαιοκαθολικισμού.

Ο ιεράρχης στην μήνυσή του εγκαλεί τον καθολικό ιεράρχη γιατί στα εκπαιδευτήριο του Μοναχικού Τάγματος Αγίου Ιωσήφ όπου φοιτούν παιδιά ορθοδόξων και ρωμαιοκαθολικών γονέων τελείται αγιασμός της νέας σχολικής περιόδου «υπό του Ρωμαιοκαθολικού Εφημερίου Πειραιώς κ. Ιωάννου Πάτση, και δια τους ορθοδόξους μαθητάς, γεγονός που απάδει εις την εκκλησιολογίαν και ποιμαντικήν της Εκκλησίας διότι αμβλύνει την ορθόδοξον αυτοσυνειδησίαν των μικρών ευπλάστων μαθητών, επιφέρει μίαν συγκρητιστικήν οικουμενιστικήν αντίληψιν και εμπίπτει εις τας περί προσηλυτισμού διατάξεις του δικαιϊκού εν Ελλάδι συστήματος.

O Ριζοσπάστης ξανακτύπησε: Καπιταλιστικά μπαλόνια επιτέθηκαν στη Β. Κορέα!


Αναδημοσιευμένο από τον σημερινό "Ριζοσπάστη" χωρίς σχόλια :

"Εκστρατεία προπαγάνδας κατά του Κόμματος Εργατών Κορέας και της ηγεσίας της ΛΔ Κορέας ενέκριναν χτες οι νοτιοκορεατικές αρχές, επιτρέποντας σε δεκάδες «ακτιβιστές» και Βορειοκορεάτες αποστάτες να στείλουν με μπαλόνια 200.000 (επικριτικά για τις βορειοκορεατικές αρχές) φυλλάδια, μόλις τέσσερις μέρες από το θάνατο του προέδρου της ΛΔ Κορέας Κιμ Γιονγκ Ιλ.

Δεν υπήρξε άμεση αντίδραση στην άσκηση ψυχολογικού πολέμου από τη γείτονα χώρα, με την Πιονγιάνγκ να επιλέγει στάση αναμονής και ψυχραιμίας. Ο λαός της χώρας με το χαρακτηριστικό του τρόπο, του έντονου θρήνου (σημείωση Insider: sic,sic), συνεχίζει το προσκύνημα στο Μαυσωλείο στη σορό του Κιμ Γιονγκ Ιλ. Πάντως το πρακτορείο «Ρόιτερς», επικαλούμενο πηγές σε ΛΔ Κορέας και Κίνα, μεταδίδει ότι η νέα βορειοκορεατική ηγεσία θα ασκηθεί συλλογικά, όχι μόνον από τον 30χρονο Κιμ Γιονγκ Ουν, γιο του θανόντος.

Χιόνια στη Βόρεια Χαλκιδική


Τα πρώτα χιόνια έπεσαν και στη βόρεια Χαλκιδική, χωρίς ωστόσο να σημειωθούν έντονα προβλήματα.

Αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα που κινούνται στην επαρχιακή οδό Νεοχωρίου – Βαρβάρας, καθώς και στο ύψος της Κερασιάς στην εθνική οδό  μεταξύ Αγίου Προδρόμου – Αρναίας.

Μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας και της ΔΕΣΕ βρίσκονται επί ποδός και καθαρίζουν το οδικό δίκτυο.

Μαντινάδες για την Άννα των αόρατων βιβλίων...

κλικ για μεγέθυνση
Ωραίο το καπίστρι που φοράει στο λαιμό. Μας άρεσε ιδιαίτερα!

Οι βρακοφόροι της Κρήτης είπαν τα κάλαντα στην βιβλιοκτόνο Υπουργό, της είπαν και δύο μαντινάδες... και η Αννούλα καμάρωνε και ήτανε μέσα στην τρελή χαρά, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες.

1η Μαντινάδα
- Για μια γυναίκα στο ΠΑΣΟΚ τώρα χτυπά η καμπάνα, Διαμαντοπούλου αρχηγός και το μικρό της…Άννα!

2η Μαντινάδα
- Τώρα που αλλάζει το ΠΑΣΟΚ αν θέλει να πετύχει γυναίκα να χει αρχηγό και αυτό θα φέρει τύχη!

Β. Κορέα: Σειρά «θαυμάτων» μετά τον θάνατο του Κιμ Τζονγκ Ιλ

Στον Περισσό έγινε κάτι ανάλογο;

Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA της Β. Κορέας, μετά τον θάνατο του Κιμ Τζονγκ Ιλ παρατηρήθηκε μια σειρά περίεργων φυσικών μεταβολών

Σε μια από τις πιο γνωστές λίμνες που βρίσκεται κοντά στο όρος Pektu-san (όπου φημολογείται ότι γεννήθηκε ο «Αγαπημένος Ηγέτης»), ο πάγος άρχισε να σπάει τόσο δυνατά που «σχεδόν μετακινήθηκαν ο ουρανός κι η γη», αναφέρει το πρακτορείο, ενώ προσθέτει πως την ημέρα θανάτου του κυβερνήτη έκανε την εμφάνισή της πάνω από το συγκεκριμένο βουνό μια μυστηριώδης λάμψη.  

Ακόμη, σε μια πέτρα αποκαλύφθηκε η φωτεινή επιγραφή «Όρος Pektu-san, ιερό όρος της επανάστασης, Κιμ Τζονγκ Ιλ», που όμως χάθηκε με τη δύση του ηλίου.

Ο Βενιζέλος, ο Βορίδης και του... κουτρούλη ο γάμος στο υπουργικό!


Νέος ενδοκυβερνητικός καυγάς σημειώθηκε στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο, όπου συζητήθηκε το νομοσχέδιο για την ταχύτερη απονομή της Δικαιοσύνης, με «πρωταγωνιστές» αυτή την φορά τον υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο και τον υπουργό Μεταφορών, Μάκη Βορίδη.

Όλα άρχισαν όταν η συζήτηση οδηγήθηκε στο αξιόποινο των μεταναστών. Ο κ. Βορίδης διαφώνησε ανοικτά με τη διάταξη του νομοσχεδίου, που προβλέπει τη μειωση του αξιόποινου κάποιων πράξεων, που αφορούν και τους μετανάστες.

Τα αίματα, όμως, «άναψαν» κυριολεκτικά όταν η κουβέντα έφτασε στο θέμα του διαζυγίου και στη νέα διαδικασία που προωθείται για τη λύση ενός γάμου.

Κοσμικό χριστουγεννιάτικο στολίδι παρουσιάζει η NASA


Εντοπίστηκε ένα λαμπρό αλλά «παράξενο» πάλσαρ, το SXP 1062

Θοδωρής Λαΐνας

Η NASA έδωσε στη δημοσιότητα εικόνες ενός αστέρα νετρονίου που εντόπισαν τα διαστημικά τηλεσκόπια Chandra και ΧΜΜ-Newton. Το πάλσαρ ονομάστηκε SXP 1062 και οι επιστήμονες αναφέρουν ότι έχει ιδιότητες που για πρώτη φορά διαπιστώνονται σε αυτού του είδους τα σώματα. Ίσως για αυτό μοιάζει με ένα «κοσμικό χριστουγεννιάτικο στολίδι» όπως είπαν κάποιοι ειδικοί όταν είδαν τις εικόνες.

Ο «παράξενος» αστέρας

Οι αστέρες νετρονίου ή πάλσαρ είναι σώματα πολύ υψηλής πυκνότητας. Σχηματίζονται από άστρα τα οποία έχουν ολοκληρώσει τον κύκλο της ζωής τους και καταρρέουν.

Bild: «Οι Ελληνες μας αφήνουν άφωνους» λέει η γερμανική εφημερίδα

Έντονες επικρίσεις σε βάρος του ελληνικού πολιτικού κόσμου εκφράζει και η εφημερίδα Bild, χαρακτηρίζοντας «δήλωση χρεοκοπίας» τη δημοσιοποίηση των περιουσιακών στοιχείων των πολιτικών

Εντονες επικρίσεις μετά την δημοσίευση του «πόθεν έσχες» ελλήνων βουλευτών

Πληθαίνουν οι ενδείξεις ότι ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος δεν θα μπορέσει να ολοκληρώσει εγκαίρως τις μεταρρυθμίσεις που έχει συμφωνήσει με τους διεθνείς χρηματοδότες, αναφέρουν αρκετά Μέσα Ενημέρωσης στη Γερμανία.

Το περιοδικό Focus σημειώνει ότι συμβαίνει αυτό για το οποίο προειδοποιούσαν όλοι: από την ημέρα που βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους έχει επιβραδυνθεί ο ρυθμός των μεταρρυθμίσεων.

Βασίλης Παπαγεωργόπουλος: "24 ώρες κράτησε η σκευωρία"

Ο κ. Β.Παπαγεωργόπουλος σχετικά με τα τελευταία γεγονότα   έκανε την παρακάτω δήλωση:

24 ΩΡΕΣ ΚΡΑΤΗΣΕ Η ΣΚΕΥΩΡΙΑ

«Μόλις πήρα στα χέρια μου την δικογραφία με τα σχετικά «στοιχεία» που είδαν το φως της δημοσιότητας της τελευταίες ημέρες, η αλήθεια έλαμψε!

Με μια απλή ανάγνωση αποδεικνύεται ο δόλος, η συκοφαντία, ο σχεδιασμός για τη πολιτική μου δολοφονία, η προσπάθεια διοχέτευσης χαλκευμένων στοιχείων στην Ελληνική Δικαιοσύνη για να την εκτρέψουν  από την προσπάθεια της να βρεθεί η αλήθεια και να τιμωρηθούν οι ένοχοι, αποδεικνύεται η αγωνία συγκεκριμένων κύκλων να διασωθεί ο κύριος ένοχος της υπεξαίρεσης στο ΔΘ η οποία άρχισε όπως απέδειξε ο έλεγχος της εφορίας 6 ολόκληρα χρόνια πριν εκλέγω Δήμαρχος.

Διασύρουν τους Έλληνες με απαράδεκτο τρόπο!..


Γράφει ο ΒΑΣ. Α. ΚΟΚΚΙΝΟΣ,
Επίτ. Πρόεδρος του Αρείου Πάγου

Σε κεντρική πλατεία του Βερολίνου, σχετικώς προσφάτως, υψώθηκε τεράστιο πανώ, στο οποίο παρομοιάζονται οι Έλληνες δι’ ενός χοίρου και προβάλλεται το σύνθημα «αποδοκιμάστε τους τεμπέληδες Έλληνες»!

Οι Γερμανοί δεν πρέπει να έχουν κανένα λόγο να χαρακτηρίζουν τους Έλληνες ως «τεμπέληδες». Διότι ούτε οι Έλληνες μετανάστες στη Γερμανία τους έδωσαν αυτό το δικαίωμα, ούτε βεβαίως ο Ελληνικός Λαός, όταν αυτοί έρχονται στην Ελλάδα ως τουρίστες.

Διεφθαρμένους και τεμπέληδες χαρακτήρισε τους Έλληνες, που τον ψήφισαν, ο πρύτανις του ψεύδους και της προπαγάνδας πρώην Πρωθυπουργός μας.

Χριστουγεννιάτικη γιορτή Παιδικού Σταθμού Αγ.Νικολάου


Χριστουγεννιάτικη γιορτή παρουσίασαν οι νηπιαγωγοί και τα μικρά παιδιά του Παιδικού Σταθμού Αγίου Νικολάου, την Τετάρτη το απόγευμα, στην αίθουσα τελετών του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Νικολάου.

Ο Παιδικός Σταθμός Αγίου Νικολάου ξεκίνησε φέτος για πρώτη φορά τη λειτουργία του, αφού εντάχθηκε στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2011-2013, υπό την εποπτεία του Ν.Π.Δ.Δ. «Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» του Δήμου Σιθωνίας.

Ο πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. «Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ»  κ.Στέλιος Κωστίκας ευχήθηκε σε γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές καλές γιορτές, με υγεία και οικογενειακή ευτυχία για τον καθένα και τόνισε ότι η «Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» και ο Δήμος Σιθωνίας θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν και να αναπτύσσουν τις κοινωνικές δομές στην περιοχή της Σιθωνίας.

Η Ναμίμπια αναγνώρισε τη FYROM ως "Μακεδονία"

Άλλη μια επιτυχία του (π)ανίσχυρου ΠΑΣΟΚ...

Η Ναμίμπια, χώρα της Νότιας Αφρικής, αναγνώρισε την ΠΓΔΜ με το συνταγματικό της όνομα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, ενώ οι δύο χώρες προχώρησαν στην υπογραφή συμφωνίας για τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων.

Τη συμφωνία υπέγραψαν χθες στη Νέα Υόρκη, οι πρέσβεις των μονίμων αντιπροσωπειών των δύο χωρών στα Ηνωμένα Έθνη, Πάγιο Αβίροβιτς της ΠΓΔΜ και Βίλφριντ Εμβούλα της Ναμίμπια.

Η σχετική ρηματική διακοίνωση θα διανεμηθεί στη συνέχεια σε όλα τα κράτη - μέλη του ΟΗΕ, σύμφωνα με το πρωτόκολλο του Οργανισμού.

Ευχές από το Κέντρο Τέχνης Σύνθεση


Πολλές ευχές για παραμυθένιες γιορτές και για έναν καινούριο χρόνο γεμάτο υγεία, ευτυχία και δημιουργικότητα!!!

ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ - ΩΔΕΙΟ ΖΑΦΕΙΡΗ ΦΩΤΙΑΔΗ

Δελτίο Τύπου του Απόστολου Πάνα για τη συνέχιση του προγράμματος Βοήθεια στο σπίτι


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Α. Πάνας για τη συνέχιση του προγράμματος Βοήθεια  στο σπίτι»

Το πρόγραμμα βοήθεια στο σπίτι, ένα από τα πιο πετυχημένα προγράμματα κοινωνικής φροντίδας, παίρνει ανάσα ζωής λίγες μέρες πριν την λήξη του.

Η συνέχεια της λειτουργίας του προγράμματος που χρηματοδοτούνταν μέχρι τώρα από συγχρηματοδοτούμενες δράσεις με την Ε.Ε θα διασφαλισθεί από συνέργειες των Υπουργείων Εσωτερικών, Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Ευχές από τον βουλευτή Αργύρη Λαφαζάνη

κλικ για μεγέθυνση

Ευχές από την ιστοσελίδα eklogika.gr

κλικ για μεγέθυνση

Ευχές από το κτηματομεσιτικό γραφείο Στιβαχτάρη

κλικ για μεγέθυνση

Δημοκρατική Συμμαχία: "Επιστρέψτε τα χρήματα και τιμωρήστε τους ενόχους"

Από το γραφείο Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η καταδίκη της εταιρείας Ferostaal από τη γερμανική δικαιοσύνη και η παραδοχή της ότι δωροδόκησε στελέχη του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, είναι το κερασάκι στην τούρτα της διαφθοράς που χαρακτηρίζει την υπόθεση των υποβρυχίων.

Ο ελληνικός λαός έχει ήδη πληρώσει 3 δισ. € και έχει πάρει "μισό" υποβρύχιο αντί των εννιά που προβλέπουν οι συμβάσεις!

Η Δημοκρατική Συμμαχία ζητάει την ταχύτατη διαλεύκανση της υπόθεσης και την επιστροφή των χρημάτων στην χώρα μας με παράλληλη τιμωρία των ενόχων!»

Πόθεν έσχες; Θα τρίζουν τα κόκαλα του Ιασονίδη

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Πόθεν έσχες ήσαν και πέρασαν. Άλλωστε δεν βγαίνει άκρη. Ούτε συνέβη δε και τίποτε το σπουδαίο και το ριζοσπαστικό, επειδή τάχα μου αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της Βουλής.

Κάθε χρόνο δημοσιεύονται οι δηλώσεις του πόθεν έσχες – κατεβατά ολόκληρα δημοσίευαν οι εφημερίδες και προ διαδικτύου -  κάθε χρόνο επαναλαμβάνουμε ότι βλέπουμε μόνο το «έσχες» και ποτέ το «πόθεν», κάθε χρόνο πληροφορούμεθα πως κάποτε θα γίνει και η σύγκριση των εισοδημάτων από την είσοδο στην πολιτική μέχρι σήμερα.

Φέτος, απλώς, υπήρχε και λίγο σασπένς, επειδή κάποιοι δεν δικαιολόγησαν τι έκαναν τα χρήματα που αφαίρεσαν από τους λογαριασμούς τους.