Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2010

Ατίμασαν την κατσίκα και πρέπει να την παντρευτούν


Δύο νεαροί που συνελήφθησαν για κτηνοβασία, έχουν να αντιμετωπίσουν κάτι πολύ χειρότερο από την επιβολή προστίμου. Ο ιδιοκτήτης της κατσίκας που «ατίμασαν» ζητεί την αποκατάστασή της

Δύο νεαροί από τη Μοζαμβίκη που συνελήφθησαν για κτηνοβασία, έχουν να αντιμετωπίσουν κάτι πολύ χειρότερο από την επιβολή του προβλεπόμενου προστίμου, καθώς ο ιδιοκτήτης του ζώου, μίας κατσίκας, ζητεί την αποκατάστασή της μέσω της σύναψης παραδοσιακού γάμου.

Οι δύο νεαροί συνελήφθησαν επ' αυτοφόρω από την αστυνομία, κοντά σε ένα χωριό στην κεντρική Μοζαμβίκη.

Αυτόπτης μάρτυρας επιβεβαίωσε στο κρατικό ραδιόφωνο της χώρας ότι οι δύο άνδρες βίασαν το ζώο.

Ο εισαγγελέας της περιοχής δήλωσε ότι θα διωχθούν σίγουρα για απόπειρα κλοπής του ζώου, καθώς το είχαν πάρει από τον ιδιοκτήτη του, αλλά αυτό είναι το λιγότερο από τα προβλήματά τους: ο ιδιοκτήτης της κατσίκας απαιτεί τώρα να του καταβάλουν την "λόμπολα", την προίκα που σύμφωνα με την παράδοση ο γαμπρός πρέπει να καταβάλει στους γονείς της νύφης πριν τον γάμο.

Πηγή: Έθνος

Επεισόδια σε συγκέντρωση υπέρ των αλιεργατών στη Ν. Μηχανιώνα Θεσσσαλονίκης


Η ένταση εκτονώθηκε μετά και την επέμβαση αστυνομικών δυνάμεων

Επεισόδια σημειώθηκαν λίγο μετά τις 11 το πρωί στη Νέα Μηχανιώνα Θεσσαλονίκης, ανάμεσα στους συμμετέχοντες σε συγκέντρωση συμπαράστασης προς τους αιγύπτιους αλιεργάτες, που διοργάνωσε η γραμματεία Θεσσαλονίκης του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (ΠΑΜΕ) και σε πλοιοκτήτες αλιείς της περιοχής. Η ένταση εκτονώθηκε μετά και την επέμβαση αστυνομικών δυνάμεων.

Σύμφωνα με εκπροσώπους του ΠΑΜΕ, ομάδα περίπου 20 ατόμων, αποτελούμενη από πλοιοκτήτες αλιείς, επιτέθηκε απρόκλητα στους συγκεντρωθέντες, και προκάλεσε τον τραυματισμό ενός αιγύπτιου αλιεργάτη, ο οποίος, όπως υποστηρίζουν, χρειάστηκε να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο. «Η επίθεση ήταν μία προσπάθεια τρομοκράτησης των Αιγύπτιων αλιεργατών, που βρίσκονται δυο μήνες σε απεργία διεκδικώντας αύξηση των αποδοχών τους», επισημαίνουν.

«Δεν προκαλέσαμε εμείς τα επεισόδια, πήγαμε να ζητήσουμε από τους εκπροσώπους του ΠΑΜΕ να μην εξαπατούν την κοινή γνώμη, καθώς δεν υπάρχει καμία απεργία. Από τους αιγύπτιους αλιεργάτες, που συμμετείχαν στη νομίμως αναγνωρισμένη- από 4 Φεβρουαρίου και μετά- απεργία, περίπου 80 γύρισαν οικειοθελώς στην πατρίδα τους, ενώ οι περί τους 15 που έχουν μείνει, είναι στα σκάφη και δουλεύουν», δήλωσε από την πλευρά της Πανελλήνιας Ένωσης Πλοιοκτητών Μέσης Αλιείας, ο πρόεδρός της, Δημήτρης Ταουλτζής.

Υπενθυμίζεται ότι η απεργία των αλιεργατών κρίθηκε νόμιμη από το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης. Οι πλοιοκτήτες άσκησαν έφεση, η οποία εκδικάζεται αύριο το πρωί. Το ΠΑΜΕ, με ανακοίνωσή του, καλεί τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση συμπαράστασης προς τους αλιεργάτες, που διοργανώνει στις 9 το πρωί, έξω από τα δικαστήρια.

Πηγή: Αγγελιοφόρος

Πρώτη στα τροχαία η Χαλκιδική


Πηγή: Super TV

"Θα πω στον επίτροπο να στείλει επιστολή στον Πρωθυπουργό!"

Ο προϊστάμενος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Σεσίλιο Ορέλιο

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Οι διάλογοι των ελεγκτών με στελέχη του υπουργείου Εσωτερικών αποκαλύπτουν πώς μας αντιμετωπίζουν οι Βρυξέλλες

Ενα ντοκουμέντο που αποκαλύπτει το απαξιωτικό ύφος και την προσβλητική συμπεριφορά που επιφύλαξαν οι ευρωπαίοι ελεγκτές προς τα στελέχη των υπουργείων τα οποία επιθεώρησαν πρόσφατα αποκαλύπτει σήμερα «Το Βήμα». Επιχειρώντας να καταστήσουν σαφές ότι πλέον το ελληνικό κράτος διοικείται από τις Βρυξέλλες, οι κοινοτικοί υπάλληλοι που επισκέφθηκαν την περασμένη εβδομάδα το υπουργείο Εσωτερικών ζήτησαν από τους γενικούς γραμματείς με τους οποίους συναντήθηκαν να πειθαρχήσουν άμεσα στις εντολές τους, προειδοποιώντας τους μάλιστα ότι σε διαφορετική περίπτωση «θα πουν του επιτρόπου να γράψει επιστολή στον Πρωθυπουργό» !

Οπως προκύπτει από τα πρακτικά της συζήτησης αυτής, οι κοινοτικοί υπάλληλοι κατηγορούν την Ελλάδα ότι διασπάθισε κονδύλια του Προγράμματος Διοικητικής Μεταρρύθμισης 2007-2013, ύψους περίπου 700 εκατ. ευρώ, υπονομεύοντας το έργο, το οποίο κινδυνεύει τώρα με ακύρωση.

«Δεν έχετε συναίσθηση σε τι κατάσταση βρίσκεται η χώρα σας» επαναλάμβανε καθ΄ όλη τη διάρκεια της συνάντησης ο προϊστάμενος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Σεσίλιο Ορέλιο, απευθυνόμενος σε πέντε γραμματείς των υπουργείων Εσωτερικών, Οικονομίας και Δικαιοσύνης ( Εφη Μπεργελέ, Στ. Γκρίτζαλη , Ν. Γεωργαράκη, Θ. Τσέκο ), στη σύμβουλο του υπουργού Οικονομικών κυρία Κλαουδάτου και σε μέλη της Επιτροπής Παρακολούθησης του ΕΣΠΑ και του Προγράμματος Διοικητικής Μεταρρύθμισης. «Θέλω να που πείτε τώρα πού πήγαν τα λεφτά μου» έλεγε με οργίλο ύφος, αφήνοντας παράλληλα υπόνοιες για σκάνδαλα γύρω από τη διαχείριση του Προγράμματος.

O προϊστάμενος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής απειλούσε μάλιστα τους παρισταμένους ότι θα ζητήσει από τον επίτροπο να στείλει επιστολή στον πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου ζητώντας ευθύνες για τις καθυστερήσεις στην υλοποίηση των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η χώρα μας. «Σύμφωνα με αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου, την εφαρμογή των οποίων πρέπει να παρακολουθώ ως κοινοτικός υπάλληλος» , είπε, «πρέπει να απαντήσετε για την επιτάχυνση του Επιχειρησιακού Προγράμματος για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση ως τις 15 Μαρτίου 2010. Αν ως τις 30 Μαρτίου δεν έχω ικανοποιηθεί θα ζητήσω από τον επίτροπο να γράψει στον Πρωθυπουργό σας ότι δεν υπάρχει πρόοδος».

Ο πορτογάλος προϊστάμενος της Επιτροπής, όπως προκύπτει από τα πρακτικά της συνάντησης τα οποία έχει στη διάθεσή του «Το Βήμα», επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση διότι το Πρόγραμμα δεν είναι συμβατό με το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης. «Στο μέλλον», του είπε, «στις αναφορές για την πρόοδο του Προγράμματος Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα πρέπει να αναφέρεστε και στο ΠΣΑ επειδή, σύμφωνα με το έγγραφο που υποβάλατε στην ΕΕ, αυτό περιέχει και το αναθεωρημένο Εθνικό Πρόγραμμα Μεταρρυθμίσεων. Το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα είναι πρόγραμμα για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση και όχι για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση, η οποία αποτελεί εργαλείο για τη συνολικότερη μεταρρύθμιση της διοίκησης».

«Τι γίνεται με τα έργα-σημαίες;» ρωτούσε ο κ. Ορέλιο, ο οποίος μιλούσε συνήθως και εκ μέρους των τεσσάρων ακόμη ελεγκτών που μετείχαν στη συνάντηση. «Μην έλθετε σε πέντε μήνες και μας πείτε ότι θα τα αλλάξετε. Λέτε ότι θα αντικαταστήσετε το έργο για τα Κέντρα Τεκμηρίωσης και τη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησηςαλλά δεν γνωρίζετε με τι, ούτε μπορείτε να αναφέρεστε σε δράσεις που σχετίζονται με τη λειτουργία του Υπουργικού Συμβουλίου». «Υπάρχει αντίφαση σε αυτά που λέτε» τόνιζε στους παρευρισκομένους χτυπώντας το χέρι στο τραπέζι. Και όταν του παρατηρήθηκε ότι η συνάντηση δεν μπορεί να συνεχιστεί σε αυτό το ύφος και ότι το κλίμα που μεταφέρει είναι εχθρικό προς τη χώρα μας, ο προϊστάμενος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είπε σαρκάζοντας: «Θέλετε να σας μιλήσω ευγενικά. Ωραία λοιπόν. Πέστε μου, δημιουργείτε ή όχι πρόβλημα αξιοπιστίας;».

Προς επίρρωση μάλιστα των... ισχυρισμών του, ο κοινοτικός ελεγκτής κάλεσε τα στελέχη της κυβέρνησης να του απαντήσουν σε συγκεκριμένα παραδείγματα: «Από τη μία “απεντάσσετε” το έργο για τα Κέντρα Τεκμηρίωσης και από την άλλη η πολιτική που παρουσιάζετε είναι προς την κατεύθυνση της υποστήριξης του στρατηγικού σχεδιασμού» τόνιζε. «Από τη μία έχετε σύμβουλο τον ΟΟΣΑ και από την άλλη δεν δίνετε προτεραιότητα στις συστάσεις του». «Μιλάτε για νέα αξιολόγηση και κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων και δεν έχετε σχεδιάσει ούτε πρόγραμμα κινητικότητας ούτε πρόγραμμα εκπαίδευσης των προϊσταμένων για το πώς θα διεξάγονται οι αξιολογήσεις». «Μιλάτε για αναθεώρηση του Προγράμματος σε επίπεδο ειδικού στόχου ενώ δεν υπάρχει ανάγκη». «Μιλάτε για λίγους ενδιαφερόμενους δικαιούχους και δεν μας λέτε τι κάνατε για την ενεργοποίηση και πληροφόρηση των υφιστάμενων δικαιούχων». «Κάντε μας πρόταση ποιους δικαιούχους θέλετε να αλλάξετε και γιατί». «Πείτε μας ποια υπουργεία καθυστερούν και δεν θέλουν να μπουν στο Πρόγραμμα».

Οι ελεγκτές δεν δίστασαν ακόμη να αφήσουν υπόνοιες και για σκάνδαλα γύρω από τη διαχείριση του Προγράμματος για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση το οποίο, ειρήσθω εν παρόδω, είχε ξεκινήσει από την κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά η απορροφητικότητα τα δύο πρώτα χρόνια (2007 και 2008) ήταν μηδαμινή, γεγονός που σημαίνει ότι αν η χώρα μας δεν απορροφήσει ως το τέλος του 2010 περίπου 132 εκατ. ευρώ τότε θα χάσει όλα τα χρήματα που έχουν εγκριθεί ως σήμερα. «Μιλάτε για πρόβλημα ρευστότητας» είπε ο κοινοτικός προϊστάμενος στους παρευρισκομένους, όταν του είπαν ότι το κράτος δεν διαθέτει τα αναγκαία κονδύλια. «Να μου πείτε εγγράφως τι κάνατε τις προκαταβολές, πού τις χρησιμοποιήσατε».

Οι ελεγκτές ζήτησαν από τα κυβερνητικά στελέχη να επιταχύνουν τις διαδικασίες για την ολοκλήρωση των έργων. «Διαφορετικά, κινδυνεύετε να κάνετε έργα και εμείς να μην σας πληρώσουμε» τους είπαν. «Πρέπει να ενημερωθούν οι πολιτικοί σας προϊστάμενοι. Τι μέτρα μπορείτε να πάρετε για να αλλάξει αυτή η κατάσταση; Να μου πείτε σήμερα. Γιατί δεν συγκαλείτε την Επιτροπή Παρακολούθησης του Προγράμματος, το ανώτερο πολιτικό όργανο,περισσότερες φορές τον χρόνο εφόσον βλέπετε ότι υπάρχει πρόβλημα στην υλοποίησή του;Δεν θα δεχτούμε η Ετήσια Εκθεση Εφαρμογής του Προγράμματος να μην συζητείται στην Επιτροπή Παρακολούθησης και να εγκρίνεται με τη γραπτή διαδικασία».

Απέρριψαν τη χρηματοδότηση του «Καλλικράτη»

Το κλιμάκιο των ελεγκτών της Ευρωπαϊκής Ενωσης απέρριψε ουσιαστικά και το αίτημα του υπουργού Εσωτερικών κ. Ι. Ραγκούση να χρησιμοποιηθούν τα χρήματα από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση για τη στήριξη του «Καλλικράτη», γεγονός που αποτελεί και το πρώτο σοβαρό εμπόδιο στην αλλαγή του κράτους. Το σκεπτικό που ανέπτυξαν οι ελεγκτές της Ενωσης είναι ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν διαθέτει το αναγκαίο σχέδιο. «Δεν υπάρχει ανάγκη αλλαγής του Επιχειρησιακού Προγράμματος για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση» είπαν σε έντονο ύφος προς τα στελέχη της κυβέρνησης.

«Μπορεί να στηρίξει ως έχει τις πολιτικές σας. Τι δράσεις θέλετε να αναπτύξετε για να στηρίξετε το πρόγραμμα “Καλλικράτης” που δεν μπορούν να ενταχθούν στο Πρόγραμμα για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση όπως έχει σήμερα; Αφού δεν έχετε πάρει συγκεκριμένα μέτρα για την εφαρμογή του Προγράμματος, πώς ζητάτε τώρα αναθεώρησή του; Είστε ακόμη στον σχεδιασμό. Οι αποφάσεις πρέπει να εφαρμοστούν ακόμη κι αν τις έχει λάβει η προηγούμενη κυβέρνηση. Δεν θέλουμε πια άλλα σχέδια δράσης ή μελέτες. Είμαστε στη φάση των δράσεων εφαρμογής».

Πηγή: Το Βήμα

Δείξε μου το κατοικίδιό σου….


Του Καθηγητή ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ

Μια φορά και έναν καιρό, εκεί πιο πάνω στην «Αγγελάκη» ήταν μια μεγάλη αλάνα όπου κλωτσούσαμε τη μπάλα και παίζαμε κρυφτούλι, μακριά γαϊδούρα, τσανταλίνα-μανταλίνα και αμάδες…

Μια φορά και ένα καιρό είχαμε τους φίλους και τους κολλητούς να λέμε τα μυστικά μας, να μοιραζόμαστε χαρές που έτσι διπλασιάζονταν και λύπες που μειώνονταν επειδή τις βγάζαμε από το στέρνο μαζί με τα δάκρυα από τα μάτια..

Μια φορά και έναν καιρό….είχαμε!..

Γιατί τώρα πια όχι μόνο στην πάλαι ποτέ τη δικιά μας τη νυφούλα του Θερμαϊκού, την ανοιχτόκαρδη, γενναιόδωρη και τόσο φιλόξενη «φτωχομάνα» Θεσσαλονίκη, αλλά δυστυχώς σε ολάκερη την αγαπημένη και μοναδική μας ελληνική επικράτεια που άκουγε στο παρατσούκλι της «Ψωροκώσταινας» σε εποχές που οι Αθηναίοι έδεναν τα σκυλιά με τα…λουκάνικα, τώρα πια δεν έχουμε ούτε αλάνες, ούτε παρέες παιδιών, ούτε κρυφτούλι και κυνηγητό, ούτε φίλους …

Μας τύλιξε μια απέραντη μοναξιά!

Θεέ μου!…Τι κρίμα!

θέλω να σταθώ στο μεστό νοημάτων θέμα της προσπάθειας κάποιων μοναχικών, και όχι μόνο, συμπολιτών μας να γεμίσουν τη μοναξιά του σύγχρονου Έλληνα με τη φιλοξενία ενός μικρού ζώου, ενός ψαριού, ενός φυτού στο σπίτι μας.

«Επικοινωνώ άρα…υπάρχω», έλεγε η παλιά μου εκπομπή στην ΕΡΤ-3 εκείνη που προσπαθούσε να μας θυμίσει ότι ο δρόμος προς τη μοναξιά είναι στρωμένος με υποσχέσεις για ανεξαρτησία, αυτοδυναμία, προσωπική επάρκεια και αποκοπή από τον ομφάλιο λώρο της…παρέας!... Με παράδοση, αμαχητί, στην καθολικά πλέον διαδεδομένη παρέα όχι με ανθρώπους και μικρούς εκπροσώπους της φύσης αλλά με τη σαγηνευτική μας τηλεόραση που τα κατάφερε να μας αποκοιμίσει, μοναχούς, στην εικονική πραγματικότητα μιας δήθεν, μιας αντικειμενικά ανύπαρκτης «παρέας…»

82,000 συνανθρώπους μας μετρήσαμε να ζούνε μοναχοί μόνο στο πολεοδομικό συγκρότημα της πόλης μας, της πάλαι ποτέ…φτωχομάνας! Για την Αθήνα, δεν τολμώ να αναφέρω τους αριθμούς γιατί είναι μαχαιριές στην ανθρώπινη καρδιά. Και η επαρχία μας, δυστυχώς, δεν πάει πίσω!

Μια γυάλα, ένα ενυδρείο, ένα μικρό ζωάκι σίγουρα δεν είναι τα πλέον επιθυμητά υποκατάστατα του φίλου, της παρέας.

Όμως θα το πω σε σας φίλες και φίλοι αναγνώστες που καμιά φόρα με κεκτημένη ταχύτητα και ανεξέλεγκτα στερεότυπα, εξισώνουμε τις γνωστές και δικαίως συχνά αντιπαθητικές φιγούρες της «κυρίας και του κυρίου» από το Κολωνάκι που βγάζουν βόλτα τον αζώρ και την μπουμπούκα…

Κάποτε λέγαμε, «δείξε μου το φίλο σου να σου πω ποιος είσαι»

Τολμώ να πω δείξε μου το κατοικίδιο που διάλεξες για συντροφιά και θα σου πω ποιες ευαισθησίες σε διακρίνουν ως σύγχρονο άνθρωπο, πόσο κοντά θες να είσαι στη φύση εσύ και τα παιδιά σου, καθώς μπουχτίσαμε από άσφαλτο, πλακάκια πεζοδρομίου και, νοσταλγικά, θυμάσαι τις αλάνες, το κρυφτούλι, τις λάσπες στο δρόμο και τα σκυλιά που στην παλιά Αθήνα τα έδεναν με…λουκάνικα…

Δεν εννοώ να γυρίσουμε πίσω, αλλά τα κατοικίδια μας κρατούν στην πραγματικότητα της ζωής με σάρκα και οστά σε έναν κόσμο που γέμισε πλαστικά και εικονική πραγματικότητα ψηφιακής μορφής χωρίς…σάρκα και οστά, χωρίς τη χαρά και τον πόνο της ζωής και του θανάτου…

Ναι και του θανάτου, εάν τολμήσετε να ρωτήσετε αυτόν ή αυτήν που ο θάνατος τους στέρησε το αγαπημένο κατοικίδιο…

ΟΝΝΕΔ: Με την Πένα ή το Ξίφος;


Τεράστιος διάλογος έχει αναπτυχτεί ανά τους αιώνες σχετικά με το εάν η πένα υπερέχει σε ισχύ του ξίφους ή αν ισχύει το αντίστροφο. Η συζήτηση αυτή φαίνεται πως το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει μεταφερθεί στο εσωτερικό της ΟΝΝΕΔ καθώς οι δύο κυριότεροι διεκδικητές της θέσης του Προέδρου της γαλάζιας νεολαίας, Α. Παπαμιμίκος και Κ. Χατζής, φανέρωσαν τα πρώτα δείγματα της στρατηγικής τους στην έναρξη του προσυνεδριακού διαλόγου στα Γιάννενα.

Ο Α. Παπαμιμίκος έδειξε πως θα κινηθεί με το ξίφος. Με τη θορυβώδη συνοδεία των υποστηρικτών του από τη Θεσσαλονίκη, έδωσε απαντήσεις για την δικαστική του περιπέτεια ως μέλος του ΔΣ της ΕΥΑΘ την περίοδο που υπήρξε σύμβουλος του Υπουργού Ε. Στυλιανίδη και απάντησε σε όσους τον κατακρίνουν για τη ΟΝΝΕΔ ΑΕ τονίζοντας την ανάγκη της νεολαίας να αποκτήσει Αριθμό Φορολογικού Μητρώου. Παράλληλα, ανέλυσε τους άξονες λειτουργίας της νέας ΟΝΝΕΔ όπως την επιθυμεί, την ανάγκη για δημοκρατικότητα και συμμετοχή. Δεσμεύτηκε πως θα αναλύσει και θα συγκεκριμενοποιήσει τις προτάσεις του για την νεολαία κατά τη διάρκεια του προσυνεδριακού διαλόγου ενώ δεν δίστασε να προτείνει την οριοθέτηση ανώτατου ορίου θητειών στις πολιτικές θέσεις της νεολαίας. Συγκινητική υπήρξε η στιγμή που ανέλυσε τις πολιτικές θέσεις από τις οποίες ο ίδιος υπηρέτησε τη νεολαία από το 1999. Σύνθημα του: Αξίζουμε Περισσότερα.

Ο Κ. Χατζής κινήθηκε με την πένα. Ανέλυσε με ηρεμία το όραμα των νέων ανθρώπων για την ΟΝΝΕΔ των αξιών, του ήθους και της πολιτικής. Ζήτησε από όλους μαζί να συνδιαμορφώσουν το όραμα για μία παράταξη που θα ενσωματώνει και θα αξιοποιεί όλες τις απόψεις, που θα συνθέτει και θα παράγει πολιτική, για μια παράταξη που θα χρησιμοποιήσει την εμπειρία του παρελθόντος, καλή και κακή, για να μπορέσει με αποτελεσματικότητα να υπερασπίσει την δοκιμαζόμενη από την κρίση νέα γενιά ανθρώπων. Τόλμησε να προτείνει το ασυμβίβαστο μεταξύ εκλεγμένων στο εκτελεστικό της ΟΝΝΕΔ μελών και εργαζομένων σε πολιτικά γραφεία βουλευτών και πολιτευτών του κόμματος. Δεν περιορίστηκε όμως μόνο σε ζητήματα εσωτερικής οργάνωσης της ΟΝΝΕΔ. Ανέπτυξε τις θέσεις που πρέπει να έχει μία σύγχρονη παράταξη για ζητήματα που απασχολούν όλους τους νέους. Ενωτικός στις τοποθετήσεις του και μετριοπαθής στην στάση του απέφυγε να ανεβάσει τους τόνους και να οξύνει την αντιπαράθεση με τους συνυποψήφιους του κερδίζοντας το χειροκρότημα όλων στην αίθουσα. Σύνθημα του: Η Πολιτική στο Προσκήνιο.

Με την Πένα ή το Ξίφος, οι Χατζής και Παπαμιμίκος ξεχώρισαν μακράν των άλλων δύο συνυποψήφιων τους Β. Αξιώτη και Κ. Ιωάννου. Ο δρόμος για την ανάδειξη επόμενου Προέδρου στην ΟΝΝΕΔ είναι ακόμα μακρύς και σίγουρα κεντρίζει το ενδιαφέρον. Όλα δείχνουν πως η εκλογική αναμέτρηση θα εξελιχτεί σε ντέρμπι για δύο και μένει να δούμε αν τα στελέχη του Κ. Χατζή, θα πείσουν τη νεολαία ή αν θα επικρατήσουν οι υποστηρικτές του Α. Παπαμιμίκου. Πάντως η νεολαία που δοκιμάζεται από την οικονομική κρίση και βιώνει σκληρότερα από οποιαδήποτε άλλη ηλικιακή ομάδα τα επίπονα κυβερνητικά μέτρα…διαθέτει και κρίση και μνήμη.

Βασίλης Σερέτης
Ένας ΟΝΝΕΔίτης Παρατηρητής

Η ΟΝΝΕΔ και η συστημική υποψηφιότητα Παπαμιμίκου


Σε λυσσαλέο πόλεμο υπέρ της υποψηφιότητας του Ανδρέα Παπαμιμίκου για την προεδρία της ΟΝΝΕΔ έχουν επιδοθεί το τελευταίο διάστημα τα blog που όχι μόνον υποστήριξαν τη Ντόρα, αλλά καθύβριζαν νυχθημερόν τον Αντώνη Σαμαρά.

Γιατί άραγε; Μήπως γιατί με την υποψηφιότητά του θα επιχειρήσουν να πλήξουν τον εκλεγμένο Πρόεδρο της Ν.Δ. τον Αντώνη Σαμαρά;

Μήπως γιατί την υποψηφιότητά του στηρίζουν οι στενότεροι συνεργάτες από τα απολιθώματα της κυβερνητικής περιόδου της Ν.Δ., δηλαδή οι συνεργάτες Αλογοσκούφη, Βουλγαράκη κλπ;

Μήπως γιατί οι στενότεροι συνεργάτες του κ. Παπαμιμίκου (οι κ. Τοκάκης, Κατσαφάδος) ήταν από τους φανατικότερους υποστηρικτές της κας Ντόρας Μπακογιάννη στις εσωκομματικές εκλογές εκτοξεύοντας τότε ύβρεις κατά του Αντώνη Σαμαρά;

Μήπως γιατί η διαπλοκή μεταξύ πρυτάνεων, ΜΚΟ, επιχορηγήσεων επί υπουργίας Μπακογιάννη στο ΥΠΕΞ σημαίνει ότι μπορεί να έχει στο χέρι το νέο Πρόεδρο;

Αυτά τα ερωτήματα δεν χρειάζονται απάντηση.

Δείτε μόνο πόσο πανομοιότυπη είναι η στρατηγική του κ. Παπαμιμίκου και της κας Μπακογιάννη ως υποψήφιοι Πρόεδροι: Και οι δύο χρησιμοποίησαν μεγάλο όγκο υπογραφών για να «πείσουν» για τη δύναμή τους. 1000 η Ντόρα, 10.000 ο κ. Παπαμιμίκος.

Απέναντι στις 1000 συστημικές υπογραφές της Ντόρας τότε ο Αντώνης Σαμαράς είχε να επιδείξει 28 υπογραφές Οννεδιτών (μεταξύ των οποίων ο Κώστας Χατζής), που τον καλούσαν, να είναι υποψήφιος.

Σήμερα, το «σύστημα» των υπουργικών γραφείων, των Διοικητικών Συμβουλίων, των Ινστιτούτων, οι βολεμένοι δηλαδή, βρίσκονται στο πλευρό Παπαμιμίκου.

Επικαλούνται την νομιμοφροσύνη τους στο νέο Πρόεδρο, παρότι οι μισοί στήριξαν μετά μανίας τη Ντόρα.

Ανακαλύπτουν και ρίχνουν «λαγούς» ως υποψήφιους, που θα κόψουν ψήφους από το Χατζή, στην εκλογική διαδικασία, όπως προσπάθησε τότε και η Ντόρα.

Μην απορήσετε αν δείτε και δημοσκόπηση για την ΟΝΝΕΔ, όσο πλησιάζουμε στις εκλογές.

Όμως οι γνήσιοι αγωνιστές της ΟΝΝΕΔ γνωρίζουν. Αυτό που κατάφερε ο «μηχανισμός» Παπαμιμίκου είναι να συσπειρώσει το πολιτικά καταδικασμένο πολιτικό προσωπικό και να δημιουργήσει και πάλι κινηματικού τύπου διαδικασίες ακόμα και μέσα στην ΟΝΝΕΔ.

Είναι το ίδιο κίνημα που εξέλεξε στις 29 Νοεμβρίου τον Αντώνη Σαμαρά Πρόεδρο της ΝΔ.

Είναι το ίδιο κίνημα που σύντομα, θα τον κάνει Πρωθυπουργό όλων των Ελλήνων.

Δ. Μανιάτης

Πηγή: Antinews

Κυπελλούχος Β.Ελλάδας ο Α.Ο.Π. στο Πινγκ-Πονγκ


Αλλη μια μεγάλη επιτυχία απο το τμήμα Ανδρών Πινγκ-Πονγκ.

Κατέκτησε το Κύπελλο Β.Ελλάδος το Σάββατο 27/2 και συνεχίζει στις 16 καλύτερες ομάδες του Κυπέλλου Ελλαδος.

Οι αθλητές της Ανδρικής ομάδας Πινγκ-Πονγκ είναι οι εξής:

Κελιαφάνος Γιάννης

Στεργιούδης Γιώργος

Κουρούπας Γιάννης

Κουμπούρης Άρης

Μουστάκας Γιάννης

Οι ομάδες που συμμετείχαν στο final-8 ήταν:
ΑΠΣ ΑΙΑΣ ΕΥΟΣΜΟΥ
ΠΑΣ ΕΧΕΔΩΡΟΥ
ΑΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ
ΑΦΘ ΑΔΩΝΙΣ
ΕΦΕΑ ΑΠΟΛΛΩΝ ΒΟΛΟΥ
ΑΣΕΑ ΚΑΒΑΛΑΣ
ΟΕΑ ΒΕΡΟΙΑΣ

Τα νικηφόρα παιχνίδια ήταν με την σειρά:
ΑΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ - ΑΦΘ ΑΔΩΝΙΣ 4-2
ΑΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ - ΑΠΣ ΑΙΑΣ ΕΥΟΣΜΟΥ 4-1 (ημιτελικος)
ΑΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ -ΕΦΕΑ ΑΠΟΛΛΩΝ ΒΟΛΟΥ 4-1 (τελικος)

Να αναφέρουμε έδω οτι ο ΑΟΠ στο Πρωτάθλημα Β' Εθνικής Β.Ελλάδας τερματισε πρώτος στον Ομιλο του και συνεχίζει στη τελική φάση με απώτερο σκοπό την κατάκτηση του Πρωταθλήματος.

Πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά που τόσα χρόνια προσπαθούν πάντα για το καλύτερο του συλλόγου.