Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Οι Νυμφόπετρες έχουν τη δική τους ιστορία


ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΛΙΜΝΩΝ ΚΟΡΩΝΕΙΑΣ & ΒΟΛΒΗΣ

Γεωλογικό πάρκο που αξίζει να δείτε καθ' οδόν προς τη Θεσσαλονίκη
αν επιλέξετε φεύγοντας από Εγνατία τη διαδρομή των λιμνών

Σε απόσταση 25 λεπτών από τη Θεσσαλονίκη και περίπου 20 λεπτών από τον Στρυμωνικό κόλπο, επιστρέφοντας για Θράκη αξίζει να κάνετε μια στάση που θα σας ανταμείψει πολλαπλά. Είναι το χωριό Νυφόπετρες που διαθέτει 900 κατοίκους κι ένα φιλόξενο περιβάλλον με επίκεντρο το γεωλογικό μνημείο της φύσης που γύρω του περιστρέφονται πολλοί μύθοι.

Εκεί θα δοκιμάσετε τοπικά προϊόντα, θα προμηθευτείτε αυθεντικό τσίπουρο,

Μοναχός σκότωσε σκυλί μπροστά στα μάτια του αφεντικού του! (Video)


Ο νεαρός άνδρας κρατά στα χέρια το σκυλί του. Δεν μπορεί να πιστέψει αυτό που συνέβη. Όπως καταγγέλλει, μοναχός από την Ιερά Μονή Oμπλού της Πάτρας, βγήκε έξω και το εκτέλεσε εν ψυχρώ με μία καραμπίνα...

Ολα συνέβησαν την Κυριακή το μεσημέρι. Ο Νώντας Καλλιακμάνης ήθελε να εκπαιδεύσει το σκυλί του στο κυνήγι. Πήγε στην περιοχή του Ομπλού λίγο έξω από την Πάτρα. Είδε τον ρασοφόρο να βγαίνει από το μοναστήρι, δεν πρόλαβε όμως να σώσει το ζώο του. Το δολοφόνησε μπροστά στα μάτια του...

Στο σημείο έσπευσε η αστυνομία. Οι μοναχοί είχαν κλειστεί στην ιερά μονή. Αστυνομικός πήγε και παρέλαβε το όπλο για το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες δεν υπήρχε άδεια.

Η κυκλική φιλοσοφία των Μάγια


ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Γράφει η Ιωάννα Φωτιάδη

Ομιλητής ο δημοσιογράφος φωτορεπόρτερ, συνεργάτης του «Χρόνου» Λούης Γκόμεζμπεκ

Το επικείμενο τέλος του κόσμου το 2012 έχει δώσει τροφή στη φαντασία και στο επιχειρηματικό δαιμόνιο πολλών, ενώ έχει φέρει τη φυλή των Μάγια στην επικαιρότητα περισσότερο από ποτέ. Απαντήσεις στο φλέγον θέμα ενόψει Πρωτοχρονιάς έδωσε, με μια διαφωτιστική ομιλία στην πρεσβεία του Μεξικού, στην Αθήνα, ο δημοσιογράφος Luis Gomezbeck χθες, ακριβώς έναν χρόνο πριν από την ημερομηνία-ορόσημο 21.12.2012 ή 13.0.0.0.0. σύμφωνα με το ημερολόγιο των Μάγια.

Κυνηγοί εξωγήινων: Το ινστιτούτο SETI αναζητά τη ζωή.


Η αναζήτηση εξωγήινης ζωής συνεχίζεται ύστερα από 50 χρόνια προσπαθειών. Οι απόπειρες του ινστιτούτου SETI διακόπηκαν, όμως, λόγω έλλειψης κεφαλαίων.

Ο Σεθ Σοστάκ, επικεφαλής Αστρονόμος του SETI στο Μάουντεν Βιού της Καλιφόρνια, λέει ότι οι προσπάθειες επανέναρξης λειτουργίας του κέντρου δεν έχουν ακόμη αποδώσει καρπούς. Φανατικοί υποστηρικτές των προσπαθειών του SETI, όπως ο πρώην αστροναύτης Μπιλ Αντερς, ο συγγραφέας Λάρι Νίβεν και η ηθοποιός Τζόντι Φόστερ, συνέλεξαν κάποια χρήματα δίνοντας πίστωση ζωής μερικών μηνών στο ινστιτούτο. «Μετά το 1993, το SETI στηρίχθηκε σε δωρεές ιδιωτών για να συνεχίσει το έργο του. Είμαι βέβαιος ότι εντέλει θα βρούμε τα χρήματα για να συνεχίσουμε και να βρούμε τον ΕΤ», λέει ο ο δρ. Σοστάκ.

Σεληνιακό πέτρωμα βρέθηκε στη Γη

Ο τρανκουϊλιτίτης εντοπίστηκε για πρώτη φορά στα δείγματα που έφεραν οι αποστολές Apollo από τη Σελήνη. Τώρα βρέθηκε και στη Γη Εικόνα Birger Rasmussen

Βαγγέλης Πρατικάκης

Ως τώρα ο τρανκουϊλιτίτης θεωρείτο αποκλειστικά σεληνιακό ορυκτό, τελικά όμως εντοπίσθηκε στην Αυστραλία

Ένα ορυκτό που είχε εντοπιστεί ως σήμερα μόνο σε δείγματα πετρωμάτων από τη Σελήνη βρέθηκε τελικά και σε αρκετές τοποθεσίες της Αυστραλίας, γεγονός που υποδεικνύει ότι ο πλανήτης μας και το φεγγάρι του έχουν ίδια χημικά χαρακτηριστικά.

Η τελευταία ανακάλυψη αφορά τον «τρανκουιλιτίτη» (tranquillityite), ένα από τα τρία άγνωστα ως τότε ορυκτά που είχαν εντοπιστεί στα δείγματα των αποστολών Apollo τις δεκαετίες του 1960 και 1970.

Διευκρινήσεις σχετικά με το πρόστιμο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις αγροτικές επιδοτήσεις

Αθήνα, 5 Ιανουαρίου 2012

Πρόστιμο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την επιστροφή
425 εκατ. Ευρώ από «παράνομες» επιδοτήσεις αγροτών


Διευκρινήσεις ζητά ο Λευτέρης Αυγενάκης και φέρνει το θέμα στη Βουλή

Διευκρινίσεις για τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν ώστε να αποφευχθεί η καταβολή του προστίμου, αλλά και τη διαβεβαίωση ότι το ποσό δεν θα επιβαρύνει τους έλληνες αγρότες ζητά με κοινοβουλευτική του παρέμβαση ο Βουλευτής Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Λευτέρης Αυγενάκης, προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Κ. Σκανδαλίδη.

Ειδικότερα, στο έγγραφό του, ο κ. Αυγενάκης επισημαίνει ότι «στις αρχές του 2009 έγιναν πληρωμές ύψους 415 εκατ. ευρώ σε αγρότες μέσω του ΕΛΓΑ,

Εκδήλωση του Δήμου Θεσσαλονίκης στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο

κλικ για μεγέθυνση

Διαρρήκτες εισέβαλαν στο κτίριο της Εθνικής Πινακοθήκης & έκλεψαν 2 πίνακες

Καμια παραίτηση Υπουργού θα υπάρξει;;;

Στο στόχαστρο διαρρηκτών μπήκε λίγο πριν από τις 5 τα ξημερώματα η Εθνική Πινακοθήκη που βρίσκεται στη Βασ. Κωνσταντίνου 50, απέναντι από το ξενοδοχείο Χίλτον. Αγνωστοι εισέβαλαν στο κτίριο, έκλεψαν δύο έργα τέχνης και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, που δεν έχουν επιβεβαιωθεί ακόμα επισήμως, πρόκειται για ένα έργο του Πικάσο και ένα του Μόντριαν, τα οποία ήταν μέρος της έκθεσης «Στα άδυτα της Εθνικής Πινακοθήκης».

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο πίνακας του Πικάσο φιλοτεχνήθηκε το 1934 και τη δεκαετία του 1940 τον έκανε δώρο ο Γαλλικός Σύλλογος στην Εθνική Πινακοθήκη.

Άρχισε η επιτήρηση του Θερμαϊκού, με μη επανδρωμένο ελικόπτερο

Την πρώτη του πτήση πραγματοποίησε το μεσημέρι το ειδικό, μη επανδρωμένο ελικόπτερο, το οποίο θα «παρακολουθεί» την κατάσταση του Θερμαϊκού κόλπου.

Συγκεκριμένα, με την σύμπραξη πέντε συμμετεχόντων φορέων, της Γενικής Γραμματείας Μακεδονίας-Θράκης της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του δήμου Δέλτα, του Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Αξιού και του εργαστηρίου τηλεπισκόπησης και γεωγραφικών συστημάτων πληροφοριών του ΑΠΘ, δημιουργείται κεντρική βάση δεδομένων για την Ολοκληρωμένη Διαχείριση της Παράκτιας Ζώνης (ΟΔΠΖ) στη δυτική πλευρά του Θερμαϊκού Κόλπου.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης κ. Τζιτζικώστα, «αποτελεί μια από τις ενέργειες που έχουμε προχωρήσει για την αντιμετώπιση της ρύπανσης του Θερμαϊκού και, σε συνεργασία με όσους μπορούν να συμβάλλουν, προχωράμε σε δράσεις που έχουν ουσιαστικά αποτελέσματα για τη βελτίωση της σημερινής κατάστασης».

Αθήνα: Κλοπή δύο πινάκων από την Εθνική Πινακοθήκη

Σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα της Αστυνομίας για τον εντοπισμό άγνωστων διαρρηκτών, οι οποίοι εισέβαλαν στην Εθνική Πινακοθήκη τα ξημερώματα και έκλεψαν δύο πίνακες ζωγραφικής.

Όπως έγινε γνωστό, στις 4.52 κτύπησε ο συναγερμός της Εθνικής Πινακοθήκης και ο φύλακας, που δεν είχε αντιληφθεί τίποτα μέχρι εκείνη τη στιγμή, είδε ένα άτομο να απομακρύνεται τρέχοντας από το κτίριο.

Αμέσως ερεύνησε τους χώρους και διαπίστωσε ότι λείπουν δύο πίνακες ζωγραφικής, γι' αυτό ειδοποίησε την Αστυνομία και τους υπευθύνους.

Από την ώρα εκείνη βρίσκονται στο κτίριο αστυνομικοί της Ασφάλειας και της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας,

Διαβουλεύσεις στην ΠΓΔΜ, με αφορμή τις διαπραγματεύσεις με Νίμιτς


Συντονιστική συνάντηση, υπό την αιγίδα του προέδρου της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ, είχε σήμερα το βράδυ στα Σκόπια η ηγεσία της ΠΓΔΜ, ενόψει του νέου γύρου διαπραγματεύσεων που έχει συγκαλέσει ο διαμεσολαβητής του ΟΗΕ για το θέμα της ονομασίας Μάθιου Νίμιτς στις 16 και 17 Ιανουαρίου στη Ν.Υόρκη.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην προεδρική κατοικία, συμμετείχαν, πέραν του κ.Ιβάνοφ, ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκολα Πόποσκι, ο εκ των αντιπροέδρων της κυβέρνησης Μούσα Τζαφέρι και ο πρόεδρος της Βουλής Τράικο Βελιάνοσκι.

Σε ανακοίνωση από το γραφείο του κ.Ιβάνοφ, μετά τη συνάντηση, αναφέρεται ότι η ΠΓΔΜ παραμένει απολύτως προσηλωμένη και θα σεβαστεί το πλαίσιο στο οποίο διεξάγονται οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα για το ζήτημα της ονομασίας, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ.

Την ποινική δίωξη του Κουλούρη ζητάει ο ειδικός φρουρός που τραυματιστήκε

Την ποινική δίωξη του Κίμωνα Κουλούρη, ζητάει ο 25χρονος ειδικός φρουρός, τον οποίο τραυμάτισε ο πρώην βουλευτής με το αυτοκίνητο του χτες το βράδυ, στη διασταύρωση Βουλιαγμένης και Καλλιρρόης.

Ο ειδικός φρουρός έδωσε κατάθεση το απόγευμα στην Τροχαία Καισαριανής που διενεργεί την προανάκριση και περιέγραψε το γεγονός, ενώ ζητάει την ποινική δίωξη του κ. Κουλουρη για το τροχαίο ατύχημα και ότι προκύψει από τον τραυματισμό του. Παράλληλα, όπως και οι συνάδελφοι του, καταθέτει, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ότι ο πρώην βουλευτής δεν συνεργάστηκε στον έλεγχο και τους μίλησε απαξιωτικά, κάτι όμως που σύμφωνα με τις διατάξεις του τελευταίου ΚΟΚ, είναι πταίσμα.