Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Δελτίο Τύπου Συλλόγου τριτέκνων Δήμου Πολυγύρου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

O Σύλλογος Τριτέκνων Δήμου Πολυγύρου «Τρία Αδέρφια» ενημερώνει τα μέλη του ότι το πρόγραμμα «ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΕ ΑΠΟΡΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2013» έχει ξεκινήσει. Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά στα γραφεία του συλλόγου (Νέες εργατικές κατοικίες) μέχρι τις 31 Μαΐου κάθε Πέμπτη 11:00-13:00. Τα τρόφιμα αυτά θα διανεμηθούν σε τρίτεκνες οικογένειες που είναι εγγεγραμμένες στο σύλλογο εφόσον το οικογενειακό τους εισόδημα δεν ξεπερνά τα ποσά τα οποία καθορίζονται από τη σχετική ΚΥΑ (279/23460/22-2-2013).

Τα δικαιολογητικά που πρέπει να υποβάλουν οι ενδιαφερόμενοι είναι τα εξής:

Απότομη επιβράδυνση της τουρκικής οικονομίας

Ο ρυθμός ανάπτυξης της τουρκικής οικονομίας επιβραδύνθηκε απότομα στο 2,2% το 2012 σε σχέση με τα δύο προηγούμενα χρόνια, όταν η αύξηση του ΑΕΠ της χώρας ήταν μεγαλύτερη από 8%.

Σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία της χώρας, ο ρυθμός ανάπτυξης κατά το τελευταίο τρίμηνο της περσινής χρονιάς διαμορφώθηκε σε 1,4%, ήταν δηλαδή κατά πολύ χαμηλότερος από τις προβλέψεις και ο βραδύτερος από το 2009, όταν η τουρκική οικονομία είχε υποφέρει από τις συνέπειες της χρηματοπιστωτικής κρίσης που προκλήθηκαν από την κατάρρευση της Lehman Brothers.

Ο υπουργός Οικονομίας της Τουρκίας Ζαφέρ Τσαγλαγιάν εξέφρασε την απογοήτευσή του για τα στοιχεία αυτά, τα οποία χαρακτήρισε «πικρά» και επέμεινε ότι η αναπτυξιακή επίδοση της χώρας θα ήταν πολύ καλύτερη, εάν δεν είχαν ληφθεί περιοριστικά μέτρα από την κεντρική τράπεζα.

Πόσο πετρέλαιο κρύβει ακόμη ο Πρίνος;

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΙΜΟΣ ΦΑΚΑΛΗΣ

Ιστορικά χαμηλά εξόρυξης πετρελαίου και φυσικού αερίου καταγράφονται και στα τέσσερα βεβαιωμένα κοιτάσματα που ανακαλύφθηκαν στη χώρα μέχρι σήμερα και βρίσκονται στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Καβάλας και Θάσου. Το κοίτασμα φυσικού αερίου της Νότιας Καβάλας έχει ήδη εξαντληθεί, και στο μέλλον μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως υπόγεια αποθήκη φυσικού αερίου. Τα άλλα τρία πετρελαϊκά κοιτάσματα, ο Πρίνος, ο Βόρειος Πρίνος και το Εψιλον, βρίσκονται στη δύση τους, ενώ καινούργια δεν έχουν ακόμη εντοπιστεί, σύμφωνα με τους επιστήμονες.

Ερευνες και γεωτρήσεις για την ανακάλυψη νέων αποθεμάτων βρίσκονται σε εξέλιξη από την εταιρία «Ενεργειακή Αιγαίου», η οποία και θα εκμεταλλεύεται για 25 ακόμη χρόνια τους υδρογονάνθρακες του Πρίνου και της Ν. Καβάλας.

Το παιδικό παιχνίδι που εξόργισε τους Τούρκους

Ζητούν την απόσυρση ενός παλατιού της LEGO επειδή τους θυμίζει την Αγιά Σοφιά

Ένα παιδικό παιχνίδι, εμπνευσμένο από τον «Πόλεμο των Άστρων» έχει προκαλέσει την οργή της τουρκικής κοινότητας στην Αυστρία. Το Jabba’s Palace της LEGO, μοιάζει, σύμφωνα με τους Τούρκους της Αυστρίας, στην Αγιά Σοφιά και στο τέμενος Αλ Καμπίρ της Βυρητού.

Σε ανακοίνωσή της, η τουρκική μειονότητα αναφέρει πως το «παλάτι» στο οποίο κατοικεί ένας «κακός» ήρωας, είναι πρσβλητικό και ρατσιστικό για τους Μουσουλμάνους και τους Ασιάτες. Επιπλέον, παρακινεί τα παιδιά στη χρήση βίας, καθώς διαθέτει «ρουκέτες και πυραύλους».