Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

43ος Διεθνής Κολυμβητικός Διάπλους του Τορωναίου κόλπου

κλικ για μεγέθυνση
ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
ΝΕΩΝ ΝΙΚΗΤΗΣ «Ο ΣΙΘΩΝ»
ΝΙΚΗΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ


 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο 43ος Διεθνής Κολυμβητικός Διάπλους του Τορωναίου Κόλπου θα διεξαχθεί το Σάββατο 13 Ιουλίου 2013 από την Εκπολιτιστική Εταιρεία Νέων Νικήτης «Ο Σίθων».

Η εκκίνηση των 20 κολυμβητών θα πραγματοποιηθεί στις 8 το πρωί του Σαββάτου από την Καλλιθέα της Κασσάνδρας και από τις 2 το μεσημέρι αναμένονται οι τερματισμοί στην παραλία της Νικήτης της Σιθωνίας.

«Παρά το γαίμαν τους πολλούς εν κάλλιον του πισκόπου»


Του Ανδρέα Ν. Παπαβασιλείου
Διδάκτορα Θεολογίας    

Ενάτη Ιουλίου σήμερα. Κι η μνήμη μας αναπόφευκτα στρέφεται σε μια άλλη 9η Ιουλίου, η οποία καταγράφηκε στις μελανές σελίδες της νεότερης Ιστορίας της Κύπρου, την 9η Ιουλίου του 1821, κατά την οποία συνέβη το μακελλειό στο Σεράγι της Λευκωσίας και σ’ άλλα μέρη της τουρκοκρατούμενης Πατρίδας μας, που συνοδεύθηκε με τον απαγχονισμό του εθνομάρτυρα Αρχιεπισκόπου Κυπρι-ανού και τη σφαγή δεκάδων άλλων κληρικών και προκρίτων της Νήσου.

Γι’ αυτό το γεγονός συντάχθηκε από τον εθνικό μας ποιητή Βασίλη Μιχαηλίδη το γνωστό ποίημά του « Η 9η Ιουλίου 1821, εν Λευκωσία (Κύπρου)», στο οποίο μας πληροφορεί για τα δραματικά γεγονότα, που συνέβησαν στην Κύπρο τον μαύρο Ιούλη του χρόνου εκείνου, κατά τον οποίο το ΄Εθνος ξεσηκώθηκε για την αποτίναξη της μακρόχρονης τουρκικής σκλαβιάς.

Τα «ψηλοτάκουνα» της Μπέτυς στην Επίδαυρο

Αντιδράσεις φέρεται να έχει δημιουργήσει η επιλογή της συντρόφου του Αλέξη Τσίπρα να φορέσει τακούνια στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου, όπου το ζευγάρι παρακολούθησε την παράσταση Μήδεια με τον Γιώργο Κιμούλη.

Είναι γνωστό πως ο κ. Τσίπρας και η σύντροφός του, Μπέτυ Μπαζιάνα αποφεύγουν τις δημόσιες εμφανίσεις. Σε μία από αυτές το περασμένο Σάββατο στην Επίδαυρο, η παρουσία τους σχολιάστηκε για τα παπούτσια που επέλεξε να φορέσει η κυρία Μπαζιάνα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Espresso, η σύντροφος του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης φορούσε ψηλοτάκουνα πέδιλα, την ώρα που στην Επίδαυρο για την προστασία του αρχαιολογικού χώρου απαγορεύεται ρητά να φοράει κανείς τακούνια.

Αποθέωση για Κασιδιάρη, Παναγιώταρο από τους δημοτικούς αστυνομικούς (Video)

Με παρατεταμένα χειροκροτήματα, σφυρίγματα και επευφημίες υποδέχθηκαν συγκεντρωμένοι δημοτικοί αστυνομικοί στην Αγίου Κωνσταντίνου βουλευτές της Χρυσής Αυγής που έσπευσαν να τους εκφράσουν την συμπαράστασή τους, ενώ ο Ηλίας Κασιδιάρης του έδωσε και οδηγίες αντίδρασης.

 Ο Ηλίας Κασιδιάρης του προέτρεψε να βγουν μαζικά στους δρόμους και να προχωρήσουν ακάθεκτοι στις διαμαρτυρίες τους, ενώ ο Ηλίας Παναγιώταρος ανέφερε πως με την κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας θα γίνει πάρτι των λαθρομεταναστών στην Αθήνα. Πρόσθεσε με νόημα πως οποια αδικία γίνει τώρα «επειδή τα πράγματα αλλάζουν γρήγορα σύντομα τα πράγματα θα επανέλθουν στην αρχική τους βάση».

Στο ΔΣ του Πράσινου Ταμείου ο Ιωάννης Τζίτζιος

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πράσινου Ταμείου, ως μέλος, ορίστηκε ο Δήμαρχος Σιθωνίας κ. Ιωάννης Τζίτζιος με την 39335/1-7-13 (ΦΕΚ 311/2-7-13) απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Σκοπός του Πράσινου Ταμείου είναι η ενίσχυση της ανάπτυξης μέσω της προστασίας του περιβάλλοντος  με την διαχειριστική, οικονομική, τεχνική και χρηματοπιστωτική υποστήριξη προγραμμάτων, μέτρων, παρεμβάσεων και ενεργειών που αποβλέπουν στην ανάδειξη και αποκατάσταση του περιβάλλοντος, η στήριξη της περιβαλλοντικής πολιτικής της χώρας και η εξυπηρέτηση του δημόσιου και κοινωνικού συμφέροντος.

Εμπορικός Σύλλογος Νέων Μουδανιών: Θερινές εκπτώσεις 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θέμα: Θερινές εκπτώσεις 2013

Τη Δευτέρα, 15 Ιουλίου θα ξεκινήσουν οι θερινές εκπτώσεις και θα λήξουν το Σάββατο, 31 Αυγούστου.
Σε ότι αφορά την διενέργεια των εκπτώσεων, οι επαγγελματίες πρέπει να προσέξουν τα εξής:

1. Η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (συνήθως διαγραμμένης) και της νέας τιμής των προϊόντων που πωλούνται με έκπτωση είναι υποχρεωτική στα εμφανή σημεία του καταστήματος και οπωσδήποτε στα σημεία όπου αυτά (τα προϊόντα) εκτίθενται.

2. Η αναγραφή ποσοστού έκπτωσης δεν είναι υποχρεωτική και ανήκει στην διακριτική ευχέρεια της επιχείρησης εάν θα αναγράψει ποσοστό ή όχι.  Σε περίπτωση που η επιχείρηση αναγράψει ποσοστό πρέπει να προσδιορίζεται ότι πρόκειται για έκπτωση (π.χ. «50% έκπτωση»).

Εμπορικός Σύλλογος Νέων Μουδανιών - Εκδηλώσεις στη Γιορτή της Σαρδέλας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Εκδηλώσεις Εμπορικού Συλλόγου στη Γιορτή της Σαρδέλας

Στη Γιορτή της Σαρδέλας συμμετέχει φέτος ο Εμπορικός Σύλλογος Ν. Μουδανιών με εκδηλώσεις στην κεντρική πλατεία την Τετάρτη 10 Ιουλίου. Στις 21:15 θα ξεκινήσουμε με έντεχνη μουσική από τους Χρήστο Δαλαμπίρα (κιθάρα), Δημήτρη Οικονομίδη (πιάνο) και Νικολέτα Παπόγλη (φωνή) και θα ακολουθήσει λαϊκή βραδιά με το Δημήτρη Καγιά και τους Χρήστο Καγιά (βιολί) και Στέλιο Λαδά (μπουζούκι).

Το Στρατηγικό βάθος και η Τουρκία

Η Τουρκία, απασχολεί λόγω μεγέθους αλλά και ενός sui generis κοινωνικοπολιτικού μοντέλου συγκρότησης, το σύνολο των όμορων κρατών. Τα τελευταία γεγονότα που έλαβαν χώρα στην Κωνσταντινούπολη και σε άλλα μεγάλα αστικά κέντρα της γείτονος αναδεικνύουν τις δομικές αντιφάσεις πάνω στις οποίες έχει οικοδομηθεί το σύγχρονο τουρκικό γίγνεσθαι.

Το Στρατηγικό βάθος και η Τουρκία αποτελεί μια συλλογική προσπάθεια υπό την επιμέλεια του Καθηγητή Θεωρίας Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Ηλία Κουσκουβέλη και του Επίκουρου Καθηγητή Θεωρίας Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Σπύρου Λίτσα.

Η συμμετοχή ειδικών από την Ελλάδα και το Ισραήλ στο συλλογικό αυτό τόμο (Κουσκουβέλης, Μάζης, Nachmani, Ραπτόπουλος, Καλεντερίδης, Λίτσας, Ήφαιστος) θέτουν τις βάσεις για μια εις βάθος ανάλυση της Τουρκικής εξωτερικής πολιτικής υπό το δόγμα του Στρατηγικού Βάθους του Αχμέτ Νταβούτογλου.