Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

Τα μυστικά του μουσείου των Βασιλικών Τάφων των Αιγών αποκαλύπτονται

Μπροστά στη μαρμάρινη θύρα η χρυσή φαρέτρα, δυο χάλκινες κνημίδες και αλάβαστρα, όπως βρέθηκαν στον τάφο του Φιλίππου Β τον Νοέμβριο του 1977

Μαίρη Αδαμοπούλου

Ποιος αρχαίος βασιλιάς κάηκε στην πυρά μαζί με τέσσερις Φεράρι της εποχής του;

Ποιος «φόρεσε» το βαρύτερο χρυσό στεφάνι που έφτασε ως τις μέρες μας και ένα από τα πιο βαρύτιμα του αρχαίου κόσμου, σύμφωνα με τους επίσημους καταλόγους των ιερών;

Τα οστά τίνος τοποθετήθηκαν σε μια λάρνακα από ατόφιο χρυσάφι βάρους οκτώ κιλών; Και που βρίσκεται το μεγαλύτερο και σημαντικότερο πρωτότυπο έργο αρχαίας ελληνικής ζωγραφικής που μας σώθηκε;

Σημαντικές αρχαιολογικές ανακαλύψεις στην Αίγυπτο

Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν τη μούμια μιας γυναίκας, ηλικίας 2.000 ετών

 Αιγύπτιοι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν τη μούμια μιας γυναίκας, ηλικίας 2.000 ετών, καθώς και νέες επιγραφές που αποδεικνύουν ότι ο φαραώ Ακενατόν βασίλεψε ταυτόχρονα με τον πατέρα του, τον φαραώ Αμένοφι Γ΄.

Οι αρχαιολόγοι βρήκαν στην περιοχή της Ντακαλέγια, σε απόσταση 100 χλμ. βορείως του Καΐρου, τη μούμια μιας γυναίκας η οποία είχε ενταφιαστεί μαζί με 180 αγαλματίδια. Ο μεγάλος αριθμός των αγαλματιδίων υποδηλώνει ότι η γυναίκα ανήκε σε ανώτερη κοινωνική τάξη της αρχαίας Αιγύπτου, ενώ ο τάφος, πλάτους 7 και μήκους 10 μέτρων, περιείχε μια σαρκοφάγο πλάτους 70 εκατοστών και μήκους 1,77 μέτρου.

Ενα υπέροχο κοσμικό «ζευγάρι»

Η εντυπωσιακή φωτογραφία του Ιάπωνα αστροναύτη

Καταπληκτική φωτογραφία της Σελήνης πίσω από την ατμόσφαιρα της Γης

Θοδωρής Λαΐνας

O Ιάπωνας αστροναύτης Κοίτσι Γακάτα που βρίσκεται στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό τράβηξε μια εντυπωσιακή φωτογραφία στην οποία απεικονίζεται μέρος της ατμόσφαιρας της Γης με φόντο τη Σελήνη που βρίσκεται στη φάση της ημισελήνου.

Ν. Αναστασιάδης: Τα πιο δύσκολα έρχονται

EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς (δεξιά) και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης κάνουν δηλώσεις μετά την συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου.

 «Τα πιο δύσκολα είναι αυτά που ακολουθούν το κοινό ανακοινωθέν», ανέφερε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, στη διάρκεια κοινών δηλώσεών του με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, μετά τη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου παρουσία του υπουργού Εξωτερικών Ευάγγελου Βενιζέλου.

Επανέλαβε ότι από τις μέχρι στιγμής διεργασίες ενδέχεται σύντομα να υπάρξει συμφωνία για μια κοινή διακήρυξη, ωστόσο τόνισε ότι αυτό δεν αποτελεί λύση αλλά θέτει τις παραμέτρους στις οποίες πρέπει να κινηθούν οι δύο πλευρές,

Απ. Τζιτζικώστας: Δήλωση για την έναρξη του προεκλογικού αγώνα στην Κεντρική Μακεδονία (Video)

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και επικεφαλής του Συνδυασμού ‘’Αλληλεγγύη: Σύγχρονη, Ανθρώπινη Μακεδονία’’ Απόστολος Τζιτζικώστας έκανε σήμερα την παρακάτω δήλωση :

«Ο προεκλογικός αγώνας ξεκίνησε. Εύχομαι όλοι οι υποψήφιοι για την Περιφέρειά μας, να δώσουμε έναν έντιμο και πολιτισμένο αγώνα, για το καλό των πολιτών της Κεντρικής Μακεδονίας».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το εάν θα είναι ο ίδιος υποψήφιος Περιφερειάρχης, ο κ. Τζιτζικώστας απάντησε : «Κανονικά».

Υποψήφιος για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ο Γιάννης Ιωαννίδης

Την υποψηφιότητά του για την Κεντρική Μακεδονία ανακοίνωσε την Παρασκευή ο βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Γιάννης Ιωαννίδης. Όπως εκτιμάται η ΝΔ αναμένεται να δώσει την στήριξή της στον κ. Ιωαννίδη, αγνοώντας την υποψηφιότητα του νυν περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα, ο οποίος έσπευσε να ανακοινώσει την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος την Πέμπτη, χωρίς να έχει συμφωνήσει με την Συγγρού.

Σε δήλωσή του, που δημοσιοποιήθηκε από το πολιτικό του γραφείο, ο κ. Ιωαννίδης σημειώνει:

«Είναι γνωστή η αγάπη που τρέφω για τον τόπο μου, καθώς και ο σεβασμός μου για τις θυσίες και τους αγώνες των Μακεδόνων στη μακραίωνη Ιστορία μας.

Απ. Τζιτζικώστας: Δήλωση Υποψηφιότητας για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Πριν από λίγες ημέρες παρουσιάσαμε τον απολογισμό του έργου μας στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
Οι στόχοι που πετύχαμε ήταν αποτέλεσμα σκληρής, ομαδικής δουλειάς.
Ήταν αποτέλεσμα του καθημερινού αγώνα που δίνουμε όλοι μαζί,
τα εκλεγμένα στελέχη, οι Αντιπεριφερειάρχες και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι,
αλλά και οι εργαζόμενοι στην Περιφέρεια.
Μπροστά μας όμως έχουμε μεγάλες προκλήσεις:
Θέλουμε όχι απλώς να εδραιώσουμε, αλλά να ισχυροποιήσουμε την Περιφερειακή Διοίκηση και νοοτροπία.

Αποκριάτικος χορός του Παγχαλκιδικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης

κλικ για μεγέθυνση

Δελτίο Τύπου Συλλόγου Τριτέκνων Δήμου Πολυγύρου

κλικ για μεγέθυνση