Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

Ο Ψωμιάδης διευκόλυνε τις «ιερές ανταλλαγές»

O Π. Ψωμιάδης στις 25 Νοεμβρίου 2008 κατέθετε στην εξεταστική της Βουλής: «Αν υπάρχει παράγκα, ψάξτε τη στην Αθήνα, όχι στη Θεσσαλονίκη». Πετώντας ουσιαστικά το μπαλάκι των δικών του ευθυνών στην κυβέρνηση.

Η αλληλογραφία Νομαρχίας - υπ. Αγροτι­κής Ανάπτυξης δείχνει τις μεθοδεύσεις που έγιναν για να καταλήξουν τα 76 οικόπεδα-φιλέτα στην «Ανθεμιάς» και στη μονή

Τη «σφραγίδα» του Π. Ψωμιάδη φέρει το σκάνδαλο του Βατοπεδίου στη Βόρεια Ελλάδα, καθώς ο νυν νομάρχης και υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας με τη ΝΔ διευκόλυνε την ανταλλαγή των 76 οικοπέδων «φιλέτων» στον νομό Θεσσαλονίκης, παρά το γεγονός ότι εκ της θέσεώς του είχε την ευθύνη της προστασίας και της διαχείρισης των εκτάσεων του υπουργείου Γεωργίας.

«Πλαστό» το χρυσόβουλλο της Βιστωνίδας;


ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΟΥ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ  

Υπόνοιες για χάλκευσή του διατυπώνονται σε έγγραφα της Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Κομοτηνής

ΓΙΑΝΝΑ ΠΑΠΑΔΑΚΟΥ

Δύο έγγραφα που περιλαμβάνονται στην πολυσέλιδη δικογραφία του Βατοπαιδίου θέτουν ερωτήματα περί χάλκευσης του χρυσόβουλλου του Ιωάννη Ούγκλεση, από το 1371, το οποίο απέκτησε χαρακτήρα τίτλου ιδιοκτησίας της λίμνης Βιστωνίδος για τη Μονή! Είναι δε ένα από τα νομικά επιχειρήματα με βάση τα οποία δεν εκδόθηκε ποτέ απόφαση στην «αμαρτωλή» δίκη στο Πρωτοδικείο Κομοτηνής, μετά την οποία παραδόθηκε η λίμνη στη Μονή και ακολούθησαν οι ανταλλαγές!

Παναγιώτης Ψωμιάδης-Γιώργος Καρατζαφέρης: Δυο ξένοι στην ίδια πολυκατοικία


Από πορεία “χέρι-χέρι” που ακολουθούσαν μέχρι πρότινος, πλέον Παναγιώτης Ψωμιάδης και Γιώργος Καρατζαφέρης εμφανίζονται ως “δυο ξένοι” με διαφορετικές πολιτικές πορείες και επιδιώξεις.

Του Βαγγέλη Πλάκα
plakasv@gmail.com

Από την περίοδο πριν από τις ευρωεκλογές του 2009, οπότε ο νομάρχης Θεσσαλονίκης και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ μοιράζονταν προτάσεις για τη δημιουργία μιας μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης, έως τώρα, λίγο πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές, μεσολάβησαν πολλά που επηρέασαν τη μεταξύ τους σχέση.

Αφορμή μπορεί να ήταν το “βέτο” της Ρηγίλλης στην αρχική επιλογή του Παναγιώτη Ψωμιάδη αναφορικά με τον αδελφό του, Διονύση, τον οποίο

Η θλιβερή μοναξιά του Δ. Χριστόφια


Στις πόρτες της ΑΚΕΛικής-αριστερής Γαλιλαίας συνετρίβησαν ήδη από καιρό πολλές βεβαιότητες και προσδοκίες. Οι βεβαιότητες αφορούσαν στην εκλογή Χριστόφια ως «προέδρου λύσης» και καταλύτη. Και οι προσδοκίες στόχευαν στην επίλυση του Κυπριακού στη βάση αρχών, που ο Πρόεδρος δεν σταματά να κανοναρχεί αλλά δεν διευκρινίζει.

Ο Δ. Χριστόφιας πέτυχε έναν θλιβερό άθλο: Σε διάστημα μόλις δυόμισι χρόνων κατάφερε να διαλύσει τη συγκυβέρνηση, να μείνει μόνος με το ΑΚΕΛ και η πολιτική και οι χειρισμοί του να τυγχάνουν γενικής απόρριψης και απαξίωσης.

Οι τελευταίες δύο σταγόνες, που οδήγησαν στην απομόνωση και στη μοναξιά του προέδρου Χριστόφια είναι οι προτάσεις του για το περιουσιακό και η πρόσφατη ομόφωνη απόφαση του ΔΗΚΟ να τις απορρίψει επειδή «το κατατεθέν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας έγγραφο με τις προτάσεις για το περιουσιακό δεν μπορεί να αποτελέσει βάση λύσης του προβλήματος».