Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Οι βουλευτές υποφέρουν από τη βαριά λιτότητα

Θα ελεγχθούν και επιχειρήσεις που εντάχθηκαν στην περαίωση !


Του Γιώργου Παλαιτσάκη

Kαταργείται η υπόσχεση του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου ότι με την περαίωση των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων της δεκαετίας 2000-2009 "τραβάμε μια κόκκινη γραμμή με το παρελθόν".

Η υπόσχεση αυτή, την οποία έδωσε ο πρωθυπουργός σε εκατοντάδες χιλιάδες μικρομεσαίους επιχειρηματίες και ελεύθερους επαγγελματίες τον Σεπτέμβριο του 2010 από το βήμα της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης, παύει πλέον να ισχύει, καθώς ο ίδιος ο νόμος για την περαίωση προβλέπει τη δυνατότητα των εφοριών να διενεργούν ελέγχους σε επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες που περαίωσαν τις εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις αλλά δεν υπέβαλαν περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ ή άλλων παρακρατούμενων φόρων ή υπέβαλαν ανακριβείς περιοδικές δηλώσεις για μία ή περισσότερες από τις περαιωθείσες χρήσεις.

Βόρεια Ελλάδα: Απόκριες… οικονομικής κρίσης ξεκινούν την Τσικνοπέμπτη


Για ξεφάντωμα ετοιμάζονται οι μασκαράδες της Βόρειας Ελλάδας, αρχής γενομένης από το βράδυ της Τσικνοπέμπτης, με την οικονομική κρίση να ... εμπνέει αρκετούς απ' αυτούς. Οι αποκριάτικες στολές και οι μάσκες βγαίνουν από τις ντουλάπες και για τις επόμενες δύο εβδομάδες, σε συνδυασμό με τις σερπαντίνες και τα κομφετί, θα έχουν την τιμητική τους.

Την "παράσταση" επιθυμεί να κλέψει η Ξάνθη, που για μία ακόμη χρονιά θέλει να ζήσει την Αποκριά μέσα από την ιστορία, τα έθιμα και τις παραδόσεις. Η ονομασία του φετινού καρναβαλιού είναι "Διεθνής Νομισματική Τρέλα", εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι πολίτες. Το βράδυ της Πέμπτης, κάτοικοι και επισκέπτες θα γιορτάσουν στην πόλη, με χορό, μουσική και εδέσματα.

Αποκριά στον Πολύγυρο 2011 - Η Κατερίνα Βλάχου στο Δημοτικό Θέατρο Πολυγύρου


κλικ για μεγέθυνση

Τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν στην οικογένεια του μικρού Ραφαήλ από τη Συκιά.

Δελτίο Τύπου της ΝΟ.Δ.Ε. Ν.Δ. Χαλκιδικής


Ν Ο Δ Ε 
Χ Α Λ Κ Ι Δ Ι Κ Η Σ
Γ Ρ Α Φ Ε Ι Ο  Τ Υ Π Ο Υ
22ας Απριλίου & Μακεδονίας
63100 ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ
Τηλ.: 23710 22772
Φαξ: 23710 23862
E-mail: ndhalkid@otenet.gr

Πολύγυρος, 24 Φεβρουαρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επίσκεψη Άκη Γεροντόπουλου στη Χαλκιδική

Eπισκέψεις σε όλες τις επαρχικές πόλεις που συνοδεύονται με επαφές με ιδιοκτήτες και εκπροσώπους ΜΜΕ, ξεκίνησε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. Άκης Γεροντόπουλος. Ο στόχος των επαφών δεν είναι άλλος από την όσο το δυνατόν καλύτερη και αποδοτικότερη συνεργασία του κόμματος με τα τοπικά Media. Ο πρώην βουλευτής που διαθέτει εμπειρία στα επικοινωνιακά, θέλει να δημιουργήσει πάνω απ' όλα σχέση εμπιστοσύνης με όσους δραστηριοποιούνται στην επαρχία.

«Άριστη η απόφαση 350/2011 του ΣτΕ για το νόμο περί ιθαγένειας»


Του ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΤΟΥ – ΤΖΑΚΗ
Δικηγόρου, Επικοινωνιολόγου

Δημοσιεύθηκε πρόσφατα η απόφαση 350/2011 του Δ΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας, με την οποία κρίθηκαν αντισυνταγματικές οι βασικές διατάξεις του νόμου 3838/2010 περί αφειδούς απόδοσης της ελληνικής ιθαγένειας σε αλλοδαπούς. Η απόφαση αυτή είναι άριστη από νομική αλλά και από εθνική σκοπιά. Αφενός έδειξε ότι ο νόμος αυτός παραβιάζει το Σύνταγμα, αφετέρου απέδειξε ότι οι νομοθετικές αυτές ρυθμίσεις ήταν απαράδεκτες και από δικαιοπολιτική άποψη.

Ενόψει του μεγάλου προβλήματος της λαθρομετανάστευσης, όλες οι ευρωπαϊκές χώρες – και όχι μόνο – καθιστούν δυσμενέστερο το θεσμικό τους πλαίσιο που αφορά την απόδοση είτε της ιθαγένειας είτε κάποιων δικαιωμάτων στους πολίτες άλλης εθνικής καταγωγής που ζουν στα όρια της επικράτειάς τους.