Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

Πάτρα: Στερνό αντίο με τραγούδια στον μεγάλο ρεμπέτη Μπάμπη Γκολέ


Σε κλίμα θλίψης αλλά και αρχοντιάς, όπως αρμόζει σε έναν μεγάλο ρεμπέτη, συγγενείς, φίλοι, συνεργάτες, αλλά και πολλοί άνθρωποι που τον γνώρισαν και τον αγάπησαν μέσα από τα τραγούδια του, αποχαιρέτησαν στην Παναγία Αλεξιώτισσα τον αγαπημένο τους Μπάμπη Γκολέ που έφυγε στα 68 του χρόνια μετά από μάχη με τον καρκίνο.

Παρόντες για το τελευταίο αντίο, οι βουλευτές Βασίλης Χατζηλάμπρου, Νίκος Τσούκαλης, Νίκος Καραθανασόπουλος, ο περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας και ο δήμαρχος Κώστας Πελετίδης, η δημοτική σύμβουλος Βίβιαν Σαμούρη, οι πρώην δημοτικοί σύμβουλοι Τάκης Γκίκας, Γιώργος Σιγαλός, ο ρεμπέτης Γιώργος Ξηντάρης και πολλοί πολλοί άλλοι.

Οι υποψήφιοι του ΛΑΟΣ στις εκλογές

Δόθηκαν στη δημοσιότητα τα ονόματα των υποψηφίων του ΛΑΟΣ σε ολόκληρη την επικράτεια για τις εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, κατέρχεται υποψήφιος στην Β’ Αθηνών και Α’ Θεσσαλονίκης.

Η ανανέωση των ψηφοδελτίων ξεπερνά το 75% σε σύγκριση με τις προηγούμενες εκλογές (2012), ενώ το μέσο ηλικιακό επίπεδο των υποψηφίων είναι τα 40 έτη, σύμφωνα με τον ΛΑΟΣ.

Αναλυτικά:

Λαθρεμπόριο... πίτσας τέλος στα ελβετο-γερμανικά συνόρα


Πλήγμα στο πολύ κερδοφόρο εμπόριο πίτσας στα ελβετο-γερμανικά συνόρα επιφέρει η ελβετική τελωνειακή αρχή: Μετά από πολύμηνη συζήτηση, η Βέρνη αρνήθηκε τελικά να κάνει, άτυπα, τα στραβά μάτια στα ντελίβερι πίτσας από τη Γερμανία και θα τα υποχρεώνει πλέον να... περνούν τελωνείο.

Κατά κανόνα, τα πάντα στην Ελβετία είναι ακριβότερα από ό,τι στις γειτονικές χώρες. Σε αυτά συγκαταλέγεται και η πίτσα.

Έτσι, είχε δημιουργηθεί το προφανές πρόβλημα με τις πόλεις που βρίσκονται πολύ κοντά σε άλλες πόλεις πέραν της μεθορίου:

Ανακοίνωση υποψηφιότητας Γιώργου Παραλή με το ΣΥΡΙΖΑ


Με μεγάλη τιμή αλλά και συναίσθηση της ευθύνης που αυτό συνεπάγεται είμαι υποψήφιος Βουλευτής Χαλκιδικής με το ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 25ης του Γενάρη. Αναλαμβάνοντας, εκτός της περιοχής μου, να εκπροσωπήσω και τη νεολαία στα ψηφοδέλτιά μας. Ο αγώνας για απαλλαγή από τα μνημόνια, για να σταματήσει ο κατήφορος της κοινωνίας μας, έχει ξεκινήσει. Είμαι βαθιά πεπεισμένος ότι στις 26 Γενάρη η Ελλάδα μας δε θα γυρίσει απλά σελίδα, αλλά θα αλλάξει βιβλίο.

Γιώργος Πιπερόπουλος: ΑΠΟΧΗ...

ΑΠΟΧΗ…

Γράφει ο Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος

Καλημέρα και Καλή Εβδομάδα!
Με ρωτάνε φίλοι, γνωστοί αλλά και άγνωστοι συμπατριώτες πώς και δεν είμαι σε κάποια Κομματική λίστα υποψηφίων και απαντώ απλά:
ΔΕΝ μου το ζήτησε κανένα Κόμμα και ΔΕΝ το ζήτησα από κανένα Κόμμα!
Καλύτερα έξω από "μαντριά" για να μπορώ να λέω αυτά που θέλω να πω!

Ο Β. Βασιλικός επικεφαλής στο Επικρατείας του Κουβέλη

Οι 12 υποψήφιοι Επικρατείας των ΔΗΜΑΡ - Πράσινων.

Πρώτος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΔΗΜΑΡ και των Πράσινων, ο συγγραφέας Βασίλης Βασιλικός.

Ακολουθούν οι:

    Ο. Θεοδωρικάκου
    Θ. Θεοχαρόπουλος
    Α. Λαφαζάνης
    Α. Αναγνωστοπούλου
    Λ. Βιτάλη

Βυθισμένη πολιτεία: Το χωριό που πνίγηκε κάτω από το νερό πριν 60 χρόνια

  Μόνο το καμπαναριό έμεινε να προεξέχει

ΜΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΓΩΝΙΑ ΤΩΝ ΑΛΠΕΩΝ

Με την πρώτη σκέψη μοιάζει λίγο... σουρεάλ. Με τη δεύτερη λίγο τρομακτικό. Με την τρίτη... ενδιαφέρον. Ναι, αξίζει κανείς να επισκεφθεί το Κουρόν Βενόστα, ένα μικρό τιρολέζικο χωριό στη Βόρεια Ιταλία, στα σύνορα με την Αυστρία. Πρέπει να γνωρίζει, όμως, εκ των προτέρων ότι από ολόκληρο το χωριό θα μπορέσει να δει μόνο το... καμπαναριό της εκκλησίας. Ολο το υπόλοιπο χωριό είναι βυθισμένο κάτω από το νερό της λίμνης Ρέσια.

Το τοπίο είναι κλασικό αλπικό. Μια καταπράσινη, πάντα ήρεμη, λίμνη, ανάμεσα στα βουνά των Αλπεων, με το δάσος να την αγκαλιάζει και στις ακτές εδώ κι εκεί όμορφα τιρολέζικα χωριά. Σε έναν από τους κόλπους της, όμως, το τοπίο είναι πράγματι μοναδικό. Ενα καμπαναριό ξεπροβάλλει από τα γαλαζοπράσινα νερά...

Αυτοί είναι οι 16 μουσουλμάνοι υποψήφιοι βουλευτές των κομμάτων

Οι υποψήφιοι των κομμάτων είναι οι εξής:

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Ξάνθη: Ιρφάν Χατζηγκενέ, Σαμπάν Μπαντάκ
Ροδόπη: Αμέτ Αχμέτ, Ισμαήλ Μουσταφά Χουσέ

ΣΥΡΙΖΑ
Ξάνθη: Χουσεϊν Ζεϊμπέκ
Ροδόπη: Αϊχάν Καραγιουσούφ, Μουσταφά Μουσταφά

ΠΑΣΟΚ
Ξάνθη: Αχμέτ Κεχαγιά, Μεχμέτ Αρναούτ

Μιλτιάδης Τζαλαζίδης: Ο πολιτικός αρχηγός «Χαρίζω Οικόπεδα, Χαρίζω Χρέη, Σώζω Ζωές»

Αποτελεί ίσως περίπτωση διπλής υποψηφιότητας για το βιβλίο Γκίνες. Είναι ο 85χρονος τσιφλικάς Μιλτιάδης Τζαλαζίδης, αρχηγός του κόμματος «Ανεξάρτητη Ανανεωτική Αριστερά, Ανανεωτική Δεξιά, Ανανεωτικό ΠΑΣΟΚ, Ανανεωτική Νέα Δημοκρατία, Όχι στον Πόλεμο, Κόμμα Επιχείρηση Χαρίζω Οικόπεδα, Χαρίζω Χρέη, Σώζω Ζωές, Παναγροτικό Εργατικό Κίνημα Ελλάδος (ΠΑ.Ε.Κ.Ε.).

Η πρώτη του υποψηφιότητα αφορά προφανώς το όνομα του κόμματος, το μεγαλύτερο που έχει υπάρξει στα πολιτικά χρονικά.

Το δεύτερο αφορά στον αριθμό των ψήφων που έλαβε στις εκλογές του Ιουνίου 2012. Μόλις μία, προφανώς τη δική του, καθώς ήταν και ο μοναδικός υποψήφιος σε δύο περιφέρειες την Α' Αθήνας και την Περιφέρεια Αττικής.

Οι υποψήφιοι με την Τελεία - Απόστολος Γκλέτσος


ΕΚΛΟΓΕΣ 2015
Α’ ΑΘΗΝΩΝ


1. Φιλιππίδης Δημήτριος
2. Κωτσάκη (Ρομανού) Ανδριάννα
3. Ισάρης Νικόλαος
4. Παπαδάμ Θαλασσινή
5. Κουμπάνη Έλενα

Β’ ΑΘΗΝΩΝ
1. Αποστολόπουλος Αλέξανδρος
2.Ρούσση Ρεβέκκα