Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

Συγκλονίζουν τα ευρήματα: Στο φως θησαυρός μυκηναϊκού θολωτού τάφου στην Άμφισσα

Την πρώτη παρουσίαση του ευρήματος θα κάνουν η διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Φωκίδας και ο αρχαιολόγος Ν. Πετρόχειλος στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών

Ανήκει στα συγκλονιστικά αρχαιολογικά ευρήματα της χρονιάς που πέρασε. Ο ασύλητος μυκηναϊκός θολωτός τάφος της Αμφισσας αποκαλύπτει τώρα τα μυστικά του.

Πρόκειται για μνημείο μοναδικό. Το πρώτο του είδους του που γίνεται γνωστό στη Δυτική Λοκρίδα και ένα από τα ελάχιστα που έχουν εντοπιστεί στη Στερεά Ελλάδα.

Η ανασκαφή του πρόσφερε καταπληκτικά κινητά ευρήματα. Αγγεία, δαχτυλίδια, σφραγιδόλιθους με ζωικά, φυτικά και γραμμικά μοτίβα, γυναικεία και ζωόμορφα ειδώλια…

Εκατοντάδες δισ. «αδέλφια» της Γης στον Γαλαξία

Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι υπάρχουν αμέτρητοι πλανήτες σαν την Γη στον γαλαξία μας αλλά και το Σύμπαν

Νέα μελέτη επιβεβαιώνει προηγούμενες ότι στον Μίλκι Ουέι είναι γεμάτος κατοικήσιμους πλανήτες

ΘΟΔΩΡΗΣ ΛΑΪΝΑΣ

Μια νέα μελέτη ερευνητών στην Αυστραλία επιβεβαιώνει προηγούμενες που αναφέρουν ότι υπάρχει τεράστιος αριθμός αριθμός πλανητών με χαρακτηριστικά παρόμοια με αυτά της Γης στον γαλαξία μας, δηλαδή πλανητών φιλόξενων προς την ζωή.

Ο Τσίπρας, η Ρωσία και ο Υψηλάντης

Η ιστορία λένε πως διδάσκει. Και διδάσκουν, κυρίως, οι μεγάλες προδοσίες της ιστορίας.

Το  ελληνικό κράτος, πάντοτε μικρό και αδύναμο, πίστεψε πολλές φορές σε φίλους από το εξωτερικό.

Οι φίλοι συχνά αποδείχτηκαν εχθροί, όταν πέτυχαν αυτό που ήθελαν. Ο σημερινός πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, γνωρίζει καλά την ελληνική ιστορία.

Η δική του ιστορία, θα αποδείξει και αν έχει διδαχτεί από αυτήν.

Βουλή: Η ορκωμοσία των νέων βουλευτών, οι πρωτιές και τα παραλειπόμενα

Μια Βουλή που για πρώτη φορά ορκίστηκε κατά πλειοψηφία με πολιτικό όρκο, είχε στις τάξεις τις προφυλακιστέους βουλευτές και μια εντυπωσιακή ανανέωση σε σχέση με την περασμένη ολομέλεια

Η ορκωμοσία των βουλευτών της νέας βουλής έγινε το πρωί της Πέμπτης, με κάθε επισημότητα, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου. Ο μητροπολίτης Αθηνών και Πάσης Ελλάδος τέλεσε τον καθιερωμένο αγιασμό, ενώ στη συνέχεια όρκισε τους βουλευτές που επιθυμούσαν να χρισθούν στο αξίωμα του βουλευτή με χριστιανικό όρκο. Οι βουλευτές όπως πάντα, έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν να δώσουν πολιτικό ή θρησκευτικό (χριστιανικό ή μουσουλμανικό) όρκο.

Ενδιαφέρον έχει το γεγονός πως για πρώτη φορά στην ελληνική Βουλή η πλειοψηφία των βουλευτών φαίνεται πως θα επιλέξει πολιτικό και όχι θρησκευτικό όρκο.