Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Πολυήμερη επίσκεψη του Πατριάρχη Βαρθολομαίου στο Αγιο Ορος και τη Θεσσαλονίκη

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος κατά τη διάρκεια της ειδικής τελετής υποδοχής του στον αερολιμένα «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης

Στον Αγιον Ορος βρίσκεται ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, όπου θα παραστεί στον εορτασμό για την επέτειο συμπλήρωσης 100 χρόνων από την ενσωμάτωση της μοναστικής πολιτείας του Αθω στο ελληνικό κράτος. Από το προσεχές Σάββατο και μέχρι τις 27 Οκτωβρίου ο κ. Βαρθολομαίος θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη.

«Αισθάνομαι πνευματική ανάταση κάθε φορά που επισκέπτομαι το Αγιον Ορος», δήλωσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης όπου του επιφυλάχθηκε επίσημη υποδοχή από τον υπουργό Μακεδονίας-Θράκης Θεόδωρο Καράογλου, τον περιφερειάρχη κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, και εκπροσώπους των εκκλησιαστικών και στρατιωτικών Αρχών.

«Ζητιάνους» αποκάλεσε τους Έλληνες πολιτικούς ο Ρουμάνος Επίτροπος Γεωργίας της ΕΕ μέσα στη Βουλή!

Πρόκληση από τον Ευρωπαίο αξιωματούχο

«Ζητάτε σαν ζητιάνοι εξαιρέσεις, παρεκκλίσεις για να μπορέσετε να επιβιώσετε στη γεωργία σας», είπε ο Ντάτσιαν Τσιόλος

Πρόκληση δίχως προηγούμενο από τον Ρουμάνο Ευρωπαίο Επίτροπο για θέματα γεωργίας, Ντάτσιαν Τσιόλος, ο οποίος στην αίθουσα της γερουσίας της Ελληνικής Βουλής αποκάλεσε του Έλληνες πολιτικούς «ζητιάνους».

Αναλυτικά, ο κ. Τσιόλος αποδεχόμενος την πρόσκληση των μελών της επιτροπής παραγωγής και εμπορίου και της ευρωπαϊκών υποθέσεων παρέστη στην Βουλή προκειμένου να ενημερώσει για την Κοινή Αγροτική Πολιτική μετά το 2013. Ακούγοντας λοιπόν τις ενστάσεις αρκετών βουλευτών για τα προωθούμενα μέτρα είπε:

«Όχι» σε Μιχαλολιάκο, Λαγό, Παππά για μετάβασή τους αύριο στη Βουλή

Ζήτησαν άδεια για την ψηφοφορία επί της άρσης ασυλίας των έξι συναδέλφων τους

 Αρνητική απάντηση έλαβαν οι προφυλακισμένοι βουλευτές Χρήστος Παππάς και Γιάννης Λαγός και ο Γενικός Γραμματέας Νίκος Μιχαλολιάκος στο αίτημά τους προς τις σωφρονιστικές αρχές να τους δοθεί άδεια ώστε να παραστούν στην αυριανή συνεδρίαση της Βουλής σχετικά με την άρση της ασυλίας έξι συναδέλφων τους της Χρυσής Αυγής.

Σε ανακοίνωση της η Χρυσή Αυγή υποστηρίζει πως «σήμερα οριστικά κατέπεσε το δημοκρατικό προσωπείο του "συνταγματικού" τόξου», όπως και ότι «στην αυριανή ψηφοφορία το αποτέλεσμα θα είναι προϊόν νόθευσης της βούλησης του Σώματος και θα έχει χαρακτήρα πλασματικό».

Αλ. Τσίπρας: Μνημόνιο και ΣΥΡΙΖΑ δεν συμβιβάζονται

«Όσα έλεγαν ότι θα συμβούν με τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, τελικά έγιναν με τον ΣΥΡΙΖΑ στην αντιπολίτευση και το μνημόνιο», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας

 Μνημόνιο και ΣΥΡΙΖΑ δεν συμβιβάζονται, ξεκαθάρισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας σε τηλεοπτική συνέντευξή του στο Star.

Όπως είπε, εάν ο ΣΥΡΙΖΑ συμβιβάζονταν, αυτό θα σήμαινε την πλήρη απαξίωση της πολιτικής και θα αποτελούσε μεγάλο πλήγμα για την αξιοπιστία του κόμματος.

Δήμος Σιθωνίας: 10ο Πέρασμα Δραγουντέλι


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
10Ο ΠΕΡΑΣΜΑ ΔΡΑΓΟΥΝΤΕΛΙ

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες για το 10ο Πέρασμα Δραγουντέλι στη Σιθωνία, που θα πραγματοποιηθεί την  Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013 και διοργανώνεται από τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Σιθωνίας και τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Παρθενών» υπό την αιγίδα του Δήμου Σιθωνίας.

Στο 10ο Πέρασμα Δραγουντέλι θα υπάρχουν έξι (6) περιπατητικές διαδρομές, μία (1) ποδηλατική και μία (1) για άλογα.
  • Σε όλες τις διαδρομές θα υπάρχουν συγκεκριμένες στάσεις ανεφοδιασμού που επισημαίνονται στο χάρτη.

Newpost & GPO - Β΄ Αθήνας: Προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ


Τρίτο κόμμα η Χρυσή Αυγή

Άνοιγμα, της υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ διαφοράς, από τη Νέα Δημοκρατία καταγράφεται στη Β’ Αθήνας, με τα δύο κόμματα, ωστόσο, να κινούνται σε ποσοστά πολύ χαμηλότερα από τις επιδόσεις που είχαν στις εκλογές του Ιουνίου 2012.

Στη μεγαλύτερη περιφέρεια της Ελλάδας, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται στην πρόθεση ψήφου της Ν.Δ. κατά 7,2 μονάδες  (5,2 τον Ιούνιο του 2012) και συγκεντρώνει το 24,2%.

Η Ν.Δ. έπεται με 17% ενώ το ΠΑΣΟΚ με 4,1% εμφανίζεται να χάνει το 50% της ήδη μικρής δύναμης του 2012. Το κόμμα του Ευ. Βενιζέλου κατατάσσεται πέμπτο μετά τη Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ, τα μόνα κόμματα που καταγράφονται σε μεγέθη υψηλότερα των εκλογικών τους ποσοστών.

Newpost & GPO - Α΄ Αθήνας: Προηγείται η Νέα Δημοκρατία - Τρίτο κόμμα η Χρυσή Αυγή

ΜΕΓΑΛΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΟΥ ΝEWPOST ΚΑΙ ΤΗΣ GPO

Εντυπωσιακά είναι τα αποτελέσματα μεγάλης δημοσκόπησης στην Α' Αθηνών του newpost.gr και της GPO.

Η δημοσκόπηση διεξήχθη από 7-11 Οκτωβρίου, κάτι που σημαίνει ότι έχει περισσότερο ξεκάθαρα συμπεράσματα για το πολιτικό κλίμα μετά τις αποκαλύψεις για τη Χρυσή Αυγή και την προφυλάκιση της ηγεσίας της. 

Στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία παραμένει πρώτο κόμμα αλλά με μειωμένη διαφορά από τα εκλογικά αποτελέσματα του Ιουνίου του 2012. Ο ΣΥΡΙΖΑ αν και ψαλιδίζει τη διαφορά ωστόσο δεν αναπτύσσει δυναμική καθώς τα ποσοστά του υπολείπονται κατά 7 μονάδες σε σχέση με το εκλογικό του αποτέλεσμα.