Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

Άκου Έλληνα (Video)



Το video το βρήκαμε στο blog Εφεδρεία

Μιχαήλ Γεωργάλλας


Ο Μιχαήλ Γεωργάλλας γεννήθηκε στο χωριό Μαραθόβουνος, της επαρχίας Αμμοχώστου, στις 6 Νοεμβρίου 1936. Ο Μιχάλης, από τα γυμνασιακά του χρόνια, υπεράσπιζε με ζήλο τα «ελληνοχριστιανικά ιδεώδη», πρωτοστατώντας σ’ όλες τις μαθητικές διαδηλώσεις του Παγκυπρίου Γυμνασίου.

Τα επόμενα χρόνια, η αγωνιστικότητα του εκδηλώθηκε με την ενεργή του ...συμμετοχή, στις ομάδες του εκτελεστικού Λευκωσίας. Η έντονη δράση του, τον οδήγησε σε σύλληψη και καταδίκη σε οχτάμηνη φυλάκιση. Ο Μιχάλης φυλακίσθηκε στα κρατητήρια της Κοκκινοτριμιθιάς, απ’ όπου στις 12 Σεπτεμβρίου του 1956 δραπέτευσε μαζί με έξι συγκρατούμενους του.

Στήθηκε το άγαλμα του Φιλίππου Β' στην παραλία Μεθώνης Πιερίας


Λάγιος Απόστολος
Γραφείο τύπου Δήμου Μεθώνης

Συνδημότης στο νέο Καλλικρατικό Δήμο ο μέγιστος των Ελλήνων Βασιλεύς των Μακεδόνων Φίλιππος ο Β'.

Μέσα σε μια απλή, σεμνή ατμόσφαιρα παρουσία του Δημάρχου του Δήμου Μεθώνης κ. Αβραμίδη Κώστα και των συμβούλων του, και πολλών δημοτών έγινε η εγκατάσταση του ανδριάντα του Φιλίππου Β' στην παραλία του Δ.Δ Μεθώνης.

Η στιγμή της εμφάνισης του ανδριάντα ιστορική, η συγκίνηση μεγάλη, η ικανοποίηση στα μάτια όλων απερίγραπτη, το όνειρο έγινε πραγματικότητα.

Ενθύμιο Αγάπης και Ευχαριστιών από την Διοικούσα Επιτροπή της Νέα Δημοκρατίας Ν.Θεσσαλονίκης στον Βασίλη Παπαγεωργόπουλο για την προσφορά του.



Β.Παπαγεωργόπουλος : "Σας ευχαριστώ για την εξαιρετική τιμή "

Δηλώσαν:

*Νίκος Βακάλης (1998-2004) : «Αληθινός μαχητής, έγραψε ιστορία και θα συνεχίσει να γράφει διότι κουβαλά συσσωρευμένη εμπειρία»

*Βάκης Φραντζής (2004-2009) : «Από τους ελαχίστους γνώστες των θεμάτων της Θεσσαλονίκης»

Αντί να επιτεθεί στην Κυβέρνηση επιτίθεται στον Παπαγεωργόπουλο ο Κ. Μπουτάρης για τα σκουπίδια


Β.ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ: Ο κ.Μπουτάρης γνωρίζει ότι η απόφαση της Κυβέρνησης να απαγορευθεί εδώ και μήνες στον Δήμο Θεσσαλονίκης να επισκευάζει τα απορριμματοφόρα του και σε εξωτερικά συνεργεία εκκριθεί ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ από την Επιτροπή του άρθρου 152!

Γνωρίζει επίσης ότι η Κυβέρνηση ακόμη μέχρι σήμερα ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΓΚΡΙΝΕΙ το αποτέλεσμα του διαγωνισμού που διεξήγαγε ο Δήμος Θεσσαλονίκης για την επιλογή εξωτερικών συνεργείων, εμποδίζοντας με τον τρόπο αυτόν την επισκευή των 35 από τα 68 απορριμματοφόρα του Δήμου Θεσσαλονίκης!

Δελτίο Τύπου του Αργύρη Λαφαζάνη για την δημοπράτηση του δρόμου Γαλάτιστας - Θέρμης

κλικ για μεγέθυνση

Αργύρης Λαφαζάνης
Βουλευτής Ν. Χαλκιδικής


Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο (email)
info@alafazanis.gr

Ιστοσελίδα (web site)
www.alafazanis.gr

Μοίρασαν μισθούς και τώρα «καρφώνουν» τους εργαζόμενους

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Το υπουργείο των Οικονομικών, στην προσπάθειά του να πείσει περί της ορθότητας της πολιτικής του έναντι των ΔΕΚΟ, των εργαζομένων τους και των ελλειμμάτων τους, έδωσε πάλι χθες στη δημοσιότητα λίστα με τις αποδοχές στον (πάντα ζημιογόνο) τομέα των συγκοινωνιών.

Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό. Συνέβαινε και επί Ν.Δ. Και τότε, όποτε στριμώχνονταν τα πράγματα, δίνονταν από την τότε ηγεσία του υπουργείου των Οικονομικών στοιχεία μια «χρυσούς μισθούς», πλασματικές υπερωρίες και παράλογα επιδόματα.

Ερωτήσεις του Κυριάκου Βελόπουλου

κλικ στις ερωτήσεις για μεγέθυνση

Έκρηξη στο Πρωτοδικείο Αθηνών


Ο εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί στην εξωτερική πλευρά του κτιρίου. Δεν υπάρχουν τραυματίες, παρά μόνο ισχυρές υλικές ζημιές.

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε στις 08:22 το πρωί, έξω από το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών, στη Λουίζης Ριανκούρ στους Αμπελοκήπους.

Η έκρηξη σημειώθηκε από αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό που είχαν τοποθετήσει άγνωστοι σε μοτοποδήλατο, το οποίο ήταν σταθμευμένο στη νησίδα ακριβώς απέναντι από την είσοδο του Πρωτοδικείου.

Στις 07:38 άγνωστος τηλεφώνησε στον τηλεοπτικό σταθμό Alter και προειδοποίησε για τη βόμβα, λέγοντας ότι θα εκραγεί σε 40 λεπτά. Από την έκρηξη προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημιές στην πρόσοψη του κτιρίου και σε γύρω σταθμευμένα οχήματα.