Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

Σε Μουσείο θα μετατραπεί η οικία του Α. Σικελιανού στη Λευκάδα

Στολίδι της ιστορίας της Λευκάδας θα παραμείνει η οικία του Άγγελου Σικελιανού, ύστερα από τη συμφωνία της δημοτικής αρχής του νησιού και της Εθνικής Τράπεζας για τη  χρηματοδότηση της αναστήλωσης της  και τη μετατροπή της σε Μουσείο.

«Σε ένα μήνα θα ξεκινήσουν οι εργασίες και επιτέλους θα σώσουμε το σπίτι όχι απλά ενός ποιητή, αλλά ενός εθνικού ποιητή που έχει και μια οικουμενικότητα με βάση το έργο που έχει προσφέρει» ανέφερε ο δήμαρχος Λευκάδας, Κώστας Δρακονταειδής, μετά την υπογραφή της συμφωνίας για τη χορηγία του έργου αναστήλωσης, από την Εθνική Τράπεζα.

Ο δήμαρχος του νησιού  εκτίμησε ότι οι εργασίες θα ολοκληρωθούν σύντομα και ότι το καλοκαίρι το οίκημα θα είναι έτοιμο να λειτουργήσει ως Μουσείο Άγγελου Σικελιανού.

Ε. Καρανάσιος: Απασχόληση επιπλέον 6 χιλ. ανέργων σε πρόγραμμα του ΟΑΕΔ

Απασχόληση επιπλέον 6 χιλ. ανέργων σε πρόγραμμα του ΟΑΕΔ.

Μετά από το έντονο ενδιαφέρον που υπήρξε για συμμετοχή στο πρόγραμμα  επιχορήγησης επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα για την απασχόληση ανέργων, το Υπουργείο Εργασίας, αυξάνει από τις 5.000 στις 11.000 τον αριθμό των ανέργων ηλικίας 25 – 66 ετών που μπορούν να  απασχοληθούν σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που ασκούν οικονομική δραστηριότητα, με στόχο να  ικανοποιηθούν όσο το δυνατόν περισσότερο οι ανάγκες της αγοράς εργασίας.

Ο βουλευτής Χαλκιδικής της Νέας Δημοκρατίας κ. Ευθύμης Καρανάσιος, τονίζει ότι, το νέο - τροποποιημένο - πρόγραμμα, το οποίο θα υλοποιηθεί άμεσα από τον ΟΑΕΔ είναι συνολικού προϋπολογισμού 59,4 εκατ. ευρώ,