Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

Δηλώσεις Κυριάκου Βελόπουλου σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Καρφίτσα

ΚΑΘΑΡΑ ΧΕΡΙΑ, ΚΑΘΑΡΕΣ ΙΔΕΕΣ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ
Υποψήφιος Περιφερειάρχης – ΛΑ.Ο.Σ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

25-09-2010

Τις εξής δηλώσεις έκανε ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας Κυριάκος Βελόπουλος    του συνδυασμού «Καθαρά χέρια, Καθαρές ιδέες» σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Καρφίτσα:

Δημοσιογράφος: στην παρουσίαση του συνδυασμού του ο κ Ψωμιάδης υποστήριξε ότι η ψυχή των ψηφοφόρων του Λ.Α.Ο.Σ. τον στηρίζουν. Τι του απαντάτε;

Βελόπουλος: «Εγώ ούτε ψυχολόγος, είμαι ούτε ψυχίατρος. Δεν μπορώ να κάνω ψυχανάλυση στους πολίτες ψηφοφόρους. Αν μπορεί να το κάνει ο κ. Ψωμιάδης, άλλωστε μπορεί να υποδυθεί πολλές προσωπικότητες και πολλά επαγγέλματα, εγώ δεν το κάνω. Φίλος ο Παναγιώτης αλλά φιλτάτη η αλήθεια».

Τούρκος στρατηγός ομολογεί "προβοκάτσια" στη Κύπρο


Η πυρπόληση τεμένους στην Κύπρο ήταν μεταξύ των μέσων που χρησιμοποίησε η Τουρκία πριν από το 1974 με σκοπό την πρόκληση αναταραχής, όπως προκύπτει από δήλωση του Τούρκου απόστρατου στρατηγού που την εποχή εκείνη ήταν επικεφαλής της τουρκικής Διεύθυνσης Ανορθόδοξου Πολέμου.

Πρόκειται για τον στρατηγό ε.α. Σαμπρί Γιρμιμπέσογλου, κεντρικό πρόσωπο στα τουρκικά ΜΜΕ αυτές τις ημέρες μετά τον ισχυρισμό που διατύπωσε ο Αχμέτ Οζάλ, γιος του πρώην προέδρου της Τουρκίας Τουργκούτ Οζάλ, ότι το 1988, πίσω από την απόπειρα δολοφονίας εναντίον του τότε πρωθυπουργού Τουργκούτ Οζάλ, βρισκόταν ο Γιρμιμπέσογλου. Ο τελευταίος την περίοδο εκείνη ήταν γενικός γραμματέας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας.

90 χιλιάδες Έλληνες κάνουν μεταπτυχιακό!


Τον αριθμό-ρεκόρ των 87.958 έχουν φτάσει οι νέοι και οι νέες που κάνουν μεταπτυχιακές ή διδακτορικές σπουδές.  Από αυτούς, 52.000 φοιτούν στα 459 προγράμματα σπουδών των ελληνικών πανεπιστημίων, 11.000 στα 26 προγράμματα του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και περίπου 25.000 σε πανεπιστήμια του εξωτερικού (οι περισσότεροι στο Ηνωμένο Βασίλειο), όπως αναφέρουν «Τα Νέα».

Παράλληλα, το ακαδημαϊκό έτος 2009-2010 υπολογίζεται ότι ο αριθμός των πτυχιούχων που κατέθεσαν αίτηση για τη διεκδίκηση μιας θέσης στα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών των ελληνικών πανεπιστημίων ξεπέρασε τις 100.000, καθώς είναι πλέον συνηθισμένο φαινόμενο για τις 25 ή 30 θέσεις ενός μεταπτυχιακού προγράμματος να κατατίθενται έως και δεκαπλάσιες αιτήσεις.

Δελτίο Τύπου ΔΗΜ.Τ.Ο. Πολυγύρου


ΔΗΜ.Τ.Ο. ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ
ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ, 24/09/2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επειδή τις τελευταίες ημέρες εμφανίστηκαν πολλοί τιμητές της καλής λειτουργίας της οργάνωσης, εντός και εκτός των κόλπων της, παρουσιάζοντας σε ορισμένες περιπτώσεις στοιχεία που ουδέποτε είχαν σχέση με την πραγματικότητα, οφείλουμε να επισημάνουμε τα εξής :
Η υποψηφιότητα του κ. Ζωγράφου ήταν η μόνη που έφτασε στη ΔΗΜ. Τ.Ο. Πολυγύρου, μέσω των αρμοδίων οργάνων.

Έκθεση-κόλαφος για Marfin: Κλειδωμένη η έξοδος κινδύνου


Σοβαρές ελλείψεις στο σύστημα πυρασφάλειας του κτιρίου και κλειδωμένες εξόδους διαφυγής αποκαλύπτει το πόρισμα της Επιθεώρησης του υπουργείου Εργασίας για την πυρκαγιά στο υποκατάστημα της Marfin στη Σταδίου τον περασμένο Μάιο, που κόστισε τη ζωή σε τρεις εργαζόμενους.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας το "Βήμα" αλλά και όσα μετέδωσε η τηλεόραση της ΝΕΤ, στο πόρισμα αναφέρεται ότι η μοναδική έξοδος κινδύνου στο υποκατάστημα της οδού Σταδίου ήταν κλειδωμένη ενώ είχε χαθεί το τηλεχειριστήριο που θα μπορούσε να την ανοίξει.