Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Πεδίο μάχης για περισσότερες από 4 ώρες το Σύνταγμα


Κορυφώνεται το απεργιακό κύμα σήμερα και αύριο με την 48ωρη γενική πανελλαδική απεργία σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, ενόψει της συζήτησης-ψήφισης στην Ολομέλεια της Βουλής του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών για το νέο μισθολόγιο, την εργασιακή εφεδρεία και τις κλαδικές και επιχειρησιακές συμβάσεις.

19:53 Κουκουλοφόροι εκτόξευσαν βόμβες μολότοφ σε τραπεζοκαθίσματα δύο ψητοπωλείων στην πλατεία Μοναστηρακίου.

Κινητοποιήσεις στον Πολύγυρο 19 - 10 - 2011 (Video)

Κινητοποιήσεις στον Πολύγυρο 19 - 10 - 2011 (Video)

Παλλαϊκός ξεσηκωμός χωρίς προηγούμενο - Μικρή η πλατεία Συντάγματος για αυτό το πλήθος!


- Στα Προπύλαια η πορεία της ΠΟΕ ΟΤΑ, στην Πανεπιστημίου της ΑΔΕΔΥ
- Πολύς κόσμος κατεβαίνει στο κέντρο χωρίς το "καπέλωμα" συνδικάτων
- Μέχρι και οι υπάλληλοι της Βουλής συγκεντρώθηκαν στο προαύλιο του Κοινοβουλίου!
- Κλειστό το 90% των εμπορικών καταστημάτων σε όλη την Ελλάδα
- Περίεργη επίθεση εναντίον αστυνομικών στην πλατεία Καισαριανής
- Συνέλαβαν τέσσερις ανήλικους που μετέφεσαν μολότοφ με... λεωφορείο!

Οι συγκεντρώσεις στο Πεδίον του Άρεως (ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ) αλλά και στην Ομόνοια (ΠΑΜΕ) έδειξαν από νωρίς φάνηκε πως η συμμετοχή στα απεργιακά συλλαλητήρια θα είναι τεράστια! Είναι χαρακτηριστικό ότι όταν η κεφαλή της πορείας του ΠΑΜΕ έφτασε στο Σύνταγμα, η ουρά δεν είχε καν ξεκινήσει από την Ομόνοια!

Βασίλης Παπαγεωργόπουλος: "Το Σύνταγμά μας καταπατείται καθημερινά"


Ο κ.Β.Παπαγεωργόπουλος σχετικά με τις τελευταίες αποφάσεις της Κυβέρνησης και την τήρηση του Συντάγματος έκανε την παρακάτω δήλωση:

ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑΠΑΤΕΙΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Β.Παπαγεωργόπουλος:  «Μέσα στον ορυμαγδό των συνεχών ανακοινώσεων της Κυβέρνησης για την επιβολή νέων δυσβάστακτων φόρων, της εντολής στον Ελληνικό Στρατό να καθαρίσει την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη από τα σκουπίδια της εν συνεχεία επιστράτευσης των εργαζομένων στον τομέα της καθαριότητας  και βλέποντας την απελπισία στα μάτια των συμπολιτών μου, πήρα το Σύνταγμα της Ελλάδος στα χέρια μου για να δω άλλη μία φορά τι προβλέπει για τα έσοδα του Κράτους, τι προβλέπει για την κατανομή των οικονομικών βαρών στους Έλληνες, τι προβλέπει για την τήρηση του Καταστατικού Χάρτη της χώρας μας.

Φλερτάρει με την διαγραφή ο Μίμης Ανδρουλάκης


Κείμενο-καταπέλτη κατά της κυβέρνησης δημοσίευσε στο προσωπικό του ιστολόγιο ο Μίμης Ανδρουλάκης που με το γνωστό καυστικό ύφος του καλεί την κυβέρνηση να μην δεχθεί άκριτα αποφάσεις που θα ληφθούν στην Σύνοδο Κορυφής της 23ης Ιουνίου.

Ο Ανδρουλάκης επικρίνει στελέχη της κυβέρνησης -που δεν κατανομάζει - ότι παριστάνουν τους μεταρρυθμιστές για κλάματα και τους αφ' υψηλού φωταδιστές δίχως χειροπιαστά αποτελέσματα. Φωτογραφίζει τους τρεις υπουργούς του ΠΑΣΟΚ (Α. Διαμαντοπούλου, Α. Λοβέρδο και Γ. Ραγκούση) που εξέδωσαν πριν λίγα εικοσιτετράωρα κοινή δήλωση, λέγοντας ότι δεν "μπορεί να εμφανιζόμαστε σαν βρεγμένες γάτες, ένοχοι εκπρόσωποι ενός λαού που υποτίθεται ότι "δεν καταλαβαίνει" και είναι συντεχνιακά διαβρωμένος"...Ολόκληρη η ανάρτηση του Μίμη Ανδρουλάκη:

Εισβολή συνδικαλιστών στο γραφείο του Μπουτάρη


Στο γραφείο του δημάρχου Θεσσαλονίκης εισέβαλαν χθες το βράδυ συνδικαλιστές των ΟΤΑ της περιοχής της Θεσσαλονίκης, με επικεφαλής τον πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Θεσσαλονίκης, Ηλ. Μανουσαρίδη, σπρώχνοντας αναίτια, προκλητικά και βίαια τον Γιάννη Μπουτάρη, προκειμένου να καταλάβουν το χώρο εργασίας του.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του δήμου, ο κ. Μανουσαρίδης, που προέβη στη βίαιη απώθηση του Γιάννη Μπουτάρη, με στόχο την κατάληψη του γραφείου του, όπου θα πραγματοποιούνταν προγραμματισμένη σύσκεψη με δημάρχους του πολεοδομικού συγκροτήματος με αντικείμενο ένα κοινό πλαίσιο δράσης για την αποκομιδή των συσσωρευμένων απορριμάτων μετα τη λήξη της απεργίας, εισέβαλε ως «ταύρος εν υαλοπωλείω», κραυγάζοντας μαινόμενος.

Ομαδική μήνυση αστυνομικών κατά του ελληνικού Δημοσίου


Θα ζητούν αποζημιώσεις για τραυματισμούς κατά τη διάρκεια επεισοδίων


Αθήνα

Ομαδική μήνυση και αγωγή κατά του ελληνικού δημοσίου και κατά παντός αλλου υπευθύνου ετοιμάζονται να καταθέσουν τουλάχιστον είκοσι αστυνομικοί των ΜΑΤ που έχουν τραυματισθεί σε διάρκεια επεισοδίων τους τελευταίους μήνες!

Οι αστυνομικοί στο δικαστικό έγγραφο τους θα επιρρίπτουν ευθύνες σε ανώτερους και ανώτατους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ ότι τους έδωσαν «λανθασμένες εντολές» στην διάρκεια επεισοδίων, με αποτέλεσμα να τραυματισθούν σοβαρά.

Υπόθεση Σαρρή: Τους ξυλοφόρτωσαν για να καταθέσουν...


ΤΟΥ ΚΛΕΟΠΑ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ

Η «αστυνομία» του ψευδοκράτους επιδίδεται σε μιαν αδυσώπητη και στυγνή προσπάθεια εμπλοκής του πρώην υπουργού Οικονομικών Μιχάλη Σαρρή σε κύκλωμα πορνείας και σωματεμπορίας. Το λεγόμενο δικαστήριο στα κατεχόμενα ανανέωσε χθες την παράνομη κράτηση του κ. Σαρρή γι’ ακόμα δύο ημέρες, κι όχι για οκτώ ημέρες που ζήτησε η «αστυνομία».

Η ψευδοδικαστίνα προέβη σ’ επίπληξη της «αστυνομίας» για το χρόνο κράτησης που ζήτησε και σημείωσε ότι είναι χαριστικά και αυστηρώς που παράτεινε την κράτηση του κ. Σαρρή γι' ακόμα δύο ημέρες, τονίζοντας ότι η «αστυνομία» θα έπρεπε ήδη να ολοκληρώσει το ανακριτικό της έργο.

Δήλωση του Αντώνη Σαμαρά μετά τη συνάντηση του με τον πρωθυπουργό


Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνης Σαμαράς, είχε σήμερα, συνάντηση με τον Πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου.

Μετά τη συνάντηση, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Λόγω των πράγματι κρίσιμων συνθηκών πήγα και άκουσα την ενημέρωση από τον κ. Παπανδρέου.
Αλλιώς, μετά το σημερινό απίστευτο υβρεολόγιό του εναντίον της Παράταξης κι εναντίον μου, δεν θα πήγαινα καθόλου.