Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

Καταστροφές στα Βράσταμα


Μεγάλες καταστροφές κυρίως σε ελαιοκαλλιέργειες προξένησε το χαλάζι που έπεσε το βράδυ της Δευτέρας στα Βράσταμα. Οι καλλιεργητές με το πρώτο φως της ημέρας αντίκρισαν ολοκληρωτική καταστροφή καθώς το χαλάζι που έπεσε είχε μέγεθος καρυδιού σύμφωνα με τους ίδιους.

Από το πρωί βρέθηκε στην περιοχή η επόπτρια του ΕΛΓΑ, ο αντινομάρχης Δημ.Τζηρίτης και ο αντιδήμαρχος Πολυγύρου Γιώργος Γκολόης. Οι καταστροφές σημειώθηκαν σε χιλιάδες στρέμματα ελιών ενώ σε πολλά κτήματα η καταστροφή φθάνει το 100%.

«Το δυνατό χαλάζι δεν έκανε ζημιά μόνο στον καρπό, ο οποίος χάθηκε για φέτος, αλλά και στα δέντρα. Είναι βέβαιο πως του χρόνου θα έχουμε πρόβλημα στην παραγωγή» λένε οι ελαιοπαραγωγοί στα Βραστά.

Ζημιές προξενήθηκαν επίσης και σε κερασιές.

Στο μεταξύ, οι παραγωγοί του δήμου Πολυγύρου που έπαθαν ζημιά σε καλλιέργειες και φυτείες από χαλάζι μπορούν να υποβάλουν δήλωση ζημιάς στον ανταποκριτή του ΕΛΓΑ το αργότερο έως τις 30 Ιουνίου 2010. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα, τον ΑΦΜ και τον αριθμό λογαριασμού της ΑΤΕ. Τα τέλη εκτίμησης είναι 10 λεπτά ανά δέντρο.

Η χαλαζόπτωση της Δευτέρας έπληξε όμως και ελαιώνες στην Ολύνθο και στην Ν.Τρίγλια, ενώ οι ζημιές στα σιτηρά είναι μικρότερες.

Οι αγρότες ζητούν από τον ΕΛΓΑ να στείλει άμεσα γεωπόνους για να γίνει εκτίμηση των ζημιών πριν περάσουν οι μέρες και δεν είναι δυνατή η εκτίμηση σε όλο της το μέγεθος.

Πηγή: HalkidikiNews

Δελτίο Τύπου ΝΟΔΕ Χαλκιδικής


ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟ.Δ.Ε. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
Γ Ρ Α Φ Ε Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ
63100 ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ
Τηλ.: 23710 22772
Φαξ: 23710 23862


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πολύγυρος, 22 Ιουνίου 2010

Η Νομαρχιακή Διοικούσα Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας Χαλκιδικής, γνωστοποιεί στα μέλη του κόμματος ότι οι εσωκομματικές διαδικασίες για την ανάδειξη υποψηφίων για τις επερχόμενες εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης –πρώτου και δεύτερου βαθμού- θα ανακοινωθούν σε χρόνο, μετά το Εθνικό Συνέδριο του κόμματος που θα λάβει χώρα κατά τις ημερομηνίες 25, 26 και 27 Ιουνίου 2010, τηρουμένων των εγκυκλίων οδηγιών που θα εκδοθούν από την Κεντρική Διοίκηση.

Μέχρι την επίσημη ανακοίνωση για την έναρξη των ως άνω διαδικασιών καμία δήλωση υποψηφιότητας δεν θα λαμβάνεται υπόψη από τα όργανα του κόμματος.

Προσωπικές επιθυμίες, που εκφράζονται ακόμα και δημόσια, είναι σεβαστές, όμως θα κριθούν από τα αρμόδια όργανα όταν, συντεταγμένα και κατά την προβλεπόμενη διαδικασία, θα περιέλθουν σε γνώση της Επιτροπής.

Η ΝΟΔΕ Χαλκιδικής πιστεύει στην τήρηση των διαδικασιών, όπως αυτές θα οριοθετηθούν από τη Διοίκηση του κόμματος, καθώς μόνο με οργανωμένη δράση, πειθαρχία και ενότητα θα επιτευχθούν τα καλύτερα αποτελέσματα στην επερχόμενη εκλογική μάχη.

Από το Γραφείο Τύπου

Εγκληματικό: Γης μαδιάμ από την Αστυνομία


Μία ακόμη πορεία των φίλων της ομάδας είναι στους δρόμους. Το ραντεβού ήταν και πάλι στο Ιβανώφειο και για μία ακόμη φορά ο κόσμος δεν λογάριασε τίποτε. Ούτε την κούραση από τις κινητοποιήσεις τόσων ημερών, ούτε το ότι μπορεί να βρέξει, τίποτα. Ενα πλήθος, μια ακόμη λαοθάλασσα με παλμό και πάθος είναι στους δρόμους εδώ και ώρα. Η πορεία ξεκίνησε από το Ιβανώφειο και κατευθύνεται προς το κέντρο της Θεσσαλονίκης. Εδώ και μέρες, ο κόσμος με το τρομερό πάθος δείχνει ξεκάθαρα τη διάθεσή του να υψώσει ανάστημα στο σχέδιο που εξυφαίνεται κατά του Ηρακλή.

Διανύουμε τα πιο κρίσιμα 24ωρα στην ιστορία του Ηρακλή. Μέχρι την Πέμπτη θα γνωρίζουμε αν θα αποτραπεί το ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ στα χρονικά του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο κόσμος παραμένει στην επάλξεις και είναι αποφασισμένος να παλέψει μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο για την ΔΙΚΑΙΩΣΗ. Το μήνυμα που στέλνουν οι φίλοι της ομάδας, είναι βέβαιο ότι θα πάει και πάλι παντού. Και σίγουρα θα το πάρουν και στην Αθήνα.

Κατά τις 21:00 η πορεία έχοντας κατεβεί από τα Πανεπιστήμια, βρίσκεται στην Εγνατία, στην Πλατεία Συντριβανίου και κλείνει τον δρόμο. Ο κόσμος φωνάζει συνθήματα.

Η πορεία συνεχίζει τη διαδρομή της και κατεβαίνοντας την Εθνικής Αμύνης πλησιάζει στην Τσιμισκή. Η πορεία συνεχίζεται στην Τσιμισκή κι ενώ η ώρα πλησιάζει 21:30, η πορεία βρίσκεται στο ύψος της Δημητρίου Γούναρη.

Λίγο μετά τις 21:30 σημειώνεται ένταση στο πίσω μέρος της πορείας με τις Αστυνομικές Δυνάμεις. Αυτή τη φορά η Αστυνομία ήταν πολύ κοντά στο τέλος της πορείας και έψαχνε την παραμικρή αφορμή. Από την ένταση δεν άργησε να δοθεί και άρχισε να γενικεύεται. ΔΥΣΤΥΧΩΣ, η Αστυνομία κάνει και πάλι χρήση δακρυγόνων και χημικών σε μεγάλο βαθμό. Μεγάλη ένταση...

Οταν μετά από αρκετά λεπτά, η πορεία συνεχίζει. Δεν διασπάται. Κατεβαίνει από την Αριστοτέλους και κατά τις 21:45 υπάρχει και πάλι ένταση αυτή τη φορά στις καφετέρειες. Ανεξήγητο. Εγκληματικό... Δεν δίνεται η παραμικρή αφορμή. Ο κόσμος του Ηρακλή διαδηλώνει χωρίς να ενοχλεί κανέναν.

Η Αστυνομία όμως έχει το δικό της σχέδιο. Ψάχνει την παραμικρή αφορμή. Επιτίθεται στον κόσμο του Ηρακλή και κάνει ΚΑΙ ΠΑΛΙ χρήση δακρυγόνων, μπροστά στις καφετέρειες. Ο κόσμος χειροκροτά ειρωνικά. Οι φίλοι του Ηρακλή πηγαίνουν στη Λεωφόρου Νίκης. Ο υπόλοιπος κόσμος φεύγει τρέχοντας από τις καφετέρειες. Γονείς παίρνουν τα παιδιά τους και απομακρύνονται και αναρωτιούνται για τη σκοπιμότητα της ενέργειας της Αστυνομίας. Οι αστυνομικοί είναι υπόλογοι και πάλι.

Ο κόσμος του Ηρακλή είχε αποδείξει σε όλες τις πορείες ότι δεν ασχολείται με τον υπόλοιπο κόσμο. Διαδηλώνει ήρεμα και ειρηνικά και δεν ενοχλεί κανέναν. Το ίδιο έκανε και σήμερα μέχρι που η Αστυνομία ξεπερνώντας κάθε όριο και χωρίς να υπάρχει ΚΑΝΕΝΑΣ ΛΟΓΟΣ έκανε άνω-κάτω μια ολόκληρη πλατεία και έθεσε σε κίνδυνο πολίτες. Ποιος θα δώσει ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ; ΠΟΙΟΣ;

Σύμφωνα με κόσμο που βγαίνει στα ερτζιανά της Θεσσαλονίκης γίνονται καταγγελίες για χρήση λαστιχένιων σφαιρών!

Η ατμόσφαιρα στο κέντρο της πόλης είναι για ώρα αποπνικτική από τα δακρυγόνα. Κόσμος του Ηρακλή υπάρχει και στην Τσιμισκή και στην Εγνατία στο ύψος της Καμάρας. Είναι κλειστή και η Εγνατία. Οι καταγγελίες είναι βροχή στα ερτζιανά.

"Ημουν στο τέλος της πορείας στην Τσιμισκή στο ύψος της Αγίας Σοφίας. Οταν τα ΜΑΤ άρχισαν να πλησιάζουν, μπήκα στο τέλος της πορείας με το παιδί μου και τους είπα, μην προκαλείτε. Απομακρυνθείτε. Υπάρχουν παιδιά. Με γράψανε κανονικά και έκαναν αυτό που έκαναν", λέει κάποιος. Ολοι επώνυμα.

Βγαίνει άλλος και προσθέτει: "Οταν τα ΜΑΤ πλησίασαν στο τελευταίο μέρος της πορείας, οι Αστυνομικοί φορούσαν ήδη μάσκες. Κι από τα μεγάφωνα των Ζητάδων, μας έλεγαν, απομακρύνετε τα παιδιά"!

Λέει κάποιος: "Τα στοιχεία μου είναι στη διάθεσή σας. Να μαζέψουμε υπογραφές και να κάνουμε μήνυση για να φύγει από την πόλη ο διευθυντής της Αστυνομίας".

Κατά τις 22:45 ο κόσμος πηγαίνει προς το Ιβάνωφειο. Λίγα λεπτά αργότερα, υπάρχει ένταση και μπροστά στο Κατσάνειο. Υπάρχουν και εκεί δυνάμεις των ΜΑΤ, διμοιρίες και ομάδα από ζητάδες. Η ένταση είναι μεγάλη... Η Αστυνομία ΔΕΙΧΝΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΤΡΟΠΟ για μία ακόμη φορά ότι το σχέδιο ήταν χθες να διαλύσει την πορεία. Και να μην σταματά τις προκλήσεις.. Με κάθε τρόπο, ακόμη και εγκληματικό.

Η Αστυνομία είναι έξω από το Κατσάνειο!!!! ΡΙΧΝΟΥΝ ΠΕΤΡΕΣ, ΔΑΚΡΥΓΟΝΑ, μέσα στο Κατσάνειο προς τον κόσμο. ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ και εγκληματικό. Υπάρχει ένα λεωφορείο, ακινητοποιημένο, με τον οδηγό να είναι μέσα και το χρησιμοποιούν ως προπύργιο. Το λεωφορείο δεν μπορεί να φύγει και η Αστυνομία συνεχίζει να ρίχνει ό,τι βρίσκει. Ο κόσμος ουρλιάζει. "Τι κάνετε; Τι κάνετε;" Επικρατεί πανικός.

Πηγή: BlueArena

Συμπλοκές στην Θεσσαλονίκη


Επεισόδια μεταξύ οπαδών του Ηρακλή και αστυνομικών εκτυλίσσονταν έξω από το Κατσάνειο. Εκεί ήταν συγκεντρωμένοι οι οπαδοί του Ηρακλή που είχαν καταλήξει μετά την πορεία στο κέντρο της πόλης, ενώ είχαν προηγηθεί συγκρούσεις σε διάφορα σημεία και συνεχής ρίψη χημικών από τα ΜΑΤ.

Εξι διμοιρίες των ΜΑΤ προσπάθησαν να μπουν στο Κατσάνειο φορώντας αντιασφυξιογόνες μάσκες το οποίο οδήγησε σε νέο πετροπόλεμο και ρίψη δακρυγόνων που μετέτρεψαν την περιοχή σε εμπόλεμη ζώνη. Διαμαρτυρίες έγιναν από το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ για την ρίψη χημικών.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν από την οδό Τσιμισκή όταν αστυνομικοί θέλησαν να μπουν στην πορεία των Ηρακλειδών. Ακολούθησαν μάχες σώμα με σώμα με υλικές ζημιές σε καταστήματα και αρκετούς καμένους κάδους, ενώ οι αστυνομικοί έριξαν χημικά και δακρυγόνα. Η πορεία συνεχίζεται ενώ η ένταση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης είναι σε… πολεμικά επίπεδα.

Συνεχίστηκαν οι συμπλοκές ακόμη και μέσα στην πλατεία Αριστοτέλους όπου οι αστυνομικοί έριξαν δακρυγόνα γύρω από τις καφετέριες. Ακολούθως κατέβηκαν στην λεωφόρο Νίκης.

Πηγή: ThePlayer