Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

Θησαυροί της Μακεδονίας στην Πέλλα


ΤΗΣ ΧΡΥΣΑΣ ΝΑΝΟΥ
xnanou7@gmail.com

Περισσότεροι από 500 θησαυροί της μακεδονικής γης, ανάμεσά τους χρυσά στεφάνια, χρυσές μάσκες, κοσμήματα, κράνη πολεμιστών, περίτεχνα αγάλματα, αγγεία και πολλές ακόμη αρχαιότητες θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό σε μεγάλη έκθεση που θα εγκαινιαστεί την άνοιξη στο Μουσείο της Πέλλας.

Το 2011 οι Μακεδόνες κατέκτησαν με δύο μεγάλες εκθέσεις την Οξφόρδη (Μουσείο Ashmolean) και το Παρίσι (Λούβρο). Το 2013 έρχεται η ώρα να πατήσουν ξανά στη γενέτειρά τους.

Η περιοδική έκθεση που προετοιμάζεται αυτό τον καιρό από την ΙΖ' Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων έχει τίτλο «Μακεδονικοί θησαυροί»

Δεν κάνουν πίσω οι αγρότες-Αποφάσισαν καθημερινούς αποκλεισμούς του εθνικού δικτύου


Σε πανελλαδικό συντονισμό για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους προχωρούν οι αγρότες ζητώντας, παράλληλα, συνάντηση με τον πρωθυπουργό.

Τη σχετική απόφαση έλαβαν σήμερα, στο πλαίσιο πολύωρης σύσκεψης, που πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο της Νίκαιας, όπου συμμετείχαν εκπρόσωποι αγροτών από 35 μπλόκα σε όλη τη χώρα.

Οι αγρότες αποφάσισαν να συνεχίσουν τον αγώνα προκειμένου η κυβέρνηση να ικανοποιήσει τα δίκαια, όπως τονίζουν, αιτήματά τους και προς αυτή την κατεύθυνση έλαβαν τρεις αποφάσεις: