Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Μητροπολίτης Πειραιώς: ''Που διαφωνώ με την Χρυσή Αυγή''


Απαντήσεις για τις απόψεις του για την Χρυσή Αυγή, δίνει ο Σεβ. Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ με αφορμή τα όσα αναφέρει σε βιβλίο του κ. Ζουμπουλάκης με τίτλο "Χρυσή Αυγή και Εκκλησία".

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο:

Ὁ Ἐλλογιμώτατος κ. Σταῦρος Ζουμπουλάκης μετά τήν ἀποχώρησή του ἀπό τό ἐξαίρετο λογοτεχνικό περιοδικό «ΝΕΑ ΕΣΤΙΑ» ἐπιχειρεῖ νά διατηρηθῆ στήν ἐπικαιρότητα μέ τήν κυκλοφόρηση ἑνός πονηματίου πού τό ἐπιγράφει «Χρυσή Αὐγή καί Ἐκκλησία» ἀπό τίς ἐκδόσεις ΠΟΛΙΣ καί μέ τό ὁποῖο ἐπαναφέρει παλαιότερα ἄρθρα του.

Το πείραμα φυλάκισης του Stanford: Ο "σκοτεινός" άνθρωπος και η εξουσία (Video)

Το "Πείραμα φυλάκισης" του διάσημου Πανεπιστημίου Στάνφορντ", που διεξήχθη στην δεκαετία του ’70 από μια ερευνητική ομάδα ψυχολόγων, διερεύνησε τις επιπτώσεις στην ψυχολογία των ατόμων, ανάλογα με ποια θέση εξουσίας ή μη λαμβάνουν. Κάποια μέλη που συμμετείχαν στο πείραμα πήραν τον ρόλο των δεσμοφυλάκων και κάποια άλλα αυτόν των φυλακισμένων. Η υποτιθέμενη φυλακή μέσα στην οποία κινούνταν, επέδρασε καταλυτικά στην ψυχολογία των ατόμων, αφού όσοι υποδύονταν τους δεσμοφύλακες ανέπτυξαν σαδιστική συμπεριφορά και μάλιστα κάποιοι “φυλακισμένοι” τραυματίστηκαν.

Η ταύτιση με τον εκάστοτε ρόλο μαρτύρησε πως ο άνθρωπος έχει κάποια (πανίσχυρη) σκοτεινή πλευρά που δεν μπορεί να νικήσει, παρά το πέρασμα τόσων αιώνων.

Κινητοποιήσεις από καθηγητές και σπουδαστές του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης

Εκδηλώσεις διαμαρτυρίας ξεκίνησαν καθηγητές και σπουδαστές του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης για το σχέδιο Αθηνά που προβλέπει τη μετακίνηση πολλών τμημάτων του ιδρύματος από τη Σίνδο στις Σέρρες ή την ουσιαστική κατάργηση άλλων.

Εκατοντάδες καθηγητές και σπουδαστές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Αριστοτέλους στο ύψος της οδού Μητροπόλεως. Μοίρασαν ενημερωτικό υλικό και μίλησαν στους διερχόμενους για τις μεγάλες ανατροπές που έρχονται στο ίδρυμα αλλά και στις ζωές χιλιάδων παιδιών.

'Αλλοι σπουδαστές του ΑΤΕΙΘ, μεταξύ τους και μέλη του ΜΑΣ καθώς και σπουδαστές του ΤΕΙ Σερρών που έχουν εκφράσει τη συμπαράσταση τους στο ΑΤΕΙΘ, συγκεντρώθηκαν έξω από το δημαρχείο Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία προς τον «Ευκλείδη».

«Στους δρόμους μέχρι να δικαιωθούμε» λένε οι αγρότες


Δεν θα υπάρξουν αποκλεισμοί


'Ολγα Γκάλη

Την παραμονή των τρακτέρ στις εθνικές και επαρχιακές οδούς αποφάσισε το συντονιστικό όργανο αγώνα των αγροτών, που συνήλθε σήμερα στον Πλαταμώνα.

Εκπρόσωποι αγροτών από 17 νομούς της χώρας κατέληξαν ότι πρέπει να συνεχίσουν τον αγώνα τους, αφού η  κυβέρνηση δεν έχει ικανοποιήσει κανένα από τα αιτήματά τους.

Όπως είπε στο protothema.gr ο εκπρόσωπος των αγροτών της Δράμας, Χρήστος Γκόντιας, όλο και περισσότερα τρακτέρ και αγρότες θα βγουν στους δρόμους, αλλά δεν θα υπάρξουν αποκλεισμοί.

Σωματείο Εργαζομένων στο Μετρό Θεσσαλονίκης: Εξιλαστήριο θύμα οι εργαζόμενοι


ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Τα κακώς κείμενα της κατασκευής του Μετρό Θεσσαλονίκης καλούνται για ακόμη μια φορά να πληρώσουν οι εργαζόμενοι. Με μεγάλη ευκολία η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. απαίτησε από την ανάδοχο κοινοπραξία να προβεί στις απολύσεις πάνω από 400 εργαζομένων στο αρχαιολογικό τμήμα, χωρίς να αναλογιστεί τους ίδιους και τις οικογένειες τους...

Η πρόφαση της έλλειψης αντικειμένου που τεχνηέντως δημιουργήθηκε, αποτελεί άθλια δικαιολογία πίσω από την οποία κρύβεται ο απώτερος σκοπός, της μείωσης του μισθολογικού κόστους που θα οδηγήσει τους εργαζόμενους να αμείβονται με 500€ Ποσό που καταρρακώνει τον οικογενειακό προϋπολογισμό και θέτει σε κίνδυνο την επιβίωση των εργαζομένων και των οικογενειών τους.

Τίτο: Η πρώην Γιουγκοσλαβία θυμήθηκε τον ηγέτη της μέσω ενός "θησαυρού"

Ο πρόεδρος της Σερβίας Τόμισλαβ Νίκολιτς θα επιτρέψει να ανοίξουν τα θησαυροφυλάκια στην Κεντρική Τράπεζα της Σερβίας (NBS), όπου φυλάσσεται η κληρονομιά του Γιόσιπ Μπροζ Τίτο, ισόβιου ηγέτη της πρώην Γιουγκοσλαβίας, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Βέτσερνιε Νόβοστι" του Βελιγραδίου.

Στα θησαυροφυλάκια της Κεντρικής Τράπεζας της Σερβίας, η πρώην προεδρία της Σοσιαλιστικής Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γιουγκοσλαβίας (SFRJ) αποθήκευσε τους θησαυρούς του Τίτο μετά το θάνατό του.

"Στις αρχές της εβδομάδας στείλαμε επιστολή στο δικαστήριο του Βελιγραδίου, ενώπιον του οποίου διεξάγεται συζήτηση για την κληρονομιά του πρώην προέδρου.

Σε αραβικά χέρια ο ελληνικός δορυφόρος Hellas Sat αντί 208 εκ. ευρώ


Σε συμφωνία με την ArabSat ήρθε ο ΟΤΕ για την πώληση του 99,05% της Hellas Sat, η οποία διαχειρίζεται το δορυφόρο HellasSat2. Το τίμημα για την αγορά έφτασε τα 208 εκατομμύρια ευρώ και «ισούται με την αξία των δραστηριοτήτων της Hellas Sat, η οποία ανέρχεται στα €157 εκατομμύρια και των διαθεσίμων της Hellas Sat κατά την ημερομηνία ολοκλήρωσης της συναλλαγής που εκτιμώνται σε €53,4 εκατομμύρια», ενώ παράλληλα, ο ΟΤΕ θα εισπράξει €7 εκατομμύρια ως μέρισμα.

Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί κατά το β' τρίμηνο του 2013, μετά την ολοκλήρωση των απαραίτητων διαδικασιών, ενώ τελεί υπό την αίρεση των εγκρίσεων από τις αρμόδιες αρχές.

«Πετύχαμε μια σημαντική συμφωνία, η οποία εξασφαλίζει τους καλύτερους δυνατούς και πλέον συμφέροντες όρους και επιπλέον αξία για όλους τους εταίρους.

Χουριέτ: Ούτε ο Ερντογάν δεν θα έλεγε, όσα είπε ο Θεοδωρίδης!

κλικ για μεγέθυνση
«Δώρο» στους Τούρκους η δήλωση του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ ότι τα Ίμια είναι τουρκικά

Θέμα σε όλες τις τουρκικές εφημερίδες και τα ηλεκτρονικά media της γειτονικής χώρας έχει γίνει το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Θεοδωρίδης ο οποίος προ ημερών αποκάλεσε τα Ιμια «Καρντάκ», προκαλώντας πονοκέφαλο στην ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και χαρίζοντας ένα ανέλπιστο δώρο στην Άγκυρα που ήδη η τουρκική προπαγάνδα αξιοποιεί...

Ανήμερα της θλιβερής επετείου του 1996, ο κ. Θεοδωρίδης έγραψε στη σελίδα του στο Facebook: «Με αφορμή την επέτειο των Ιμίων (κατ' εμέ Καρντάκ, διότι η παραχώρηση Δωδεκανήσων από Ιταλία προς Ελλάδα περιελάμβανε ων Δωδεκανήσων από την Ιταλία προς την Ελλάδα περιελάμβανε μόνο τις παρακείμενες προς αυτά βραχονησίδες, ενώ οι συγκεκριμένες είναι σαφώς πιο κοντά στην Τουρκία παρά στην Κάλυμνο»....

Νάσος Θεοδωρίδης: Πόντιοι - Από πού κι ως πού Έλληνες; !

κλικ για μεγέθυνση
του Νάσσου Θεοδωρίδη, Μέλος Π.Κ. ΣΥΡΙΖΑ
http://www.facebook.com/nassos.theodoridis

Οι αυτοαποκαλούμενοι Πόντιοι είναι το εκχριστιανισμένο σκέλος της παρακαυκάσιας ιθαγενούς φυλής των Μουσουλμάνων Λαζών που αποπέμφθηκε στην Ελλάδα το 1923 βάσει της συνθήκης της Λωζάνης.

Το δέυτερο και πλειοψηφόν σκέλος των Λαζών παρέμεινε στο Λαζιστάν (Πόντος) επειδή ασπάζεται το Μουσουλμανικό θρήσκευμα.

Ταυτιζόμενοι φυλετικά με τους Πόντιους, οι Λαζοί αποτελούνε γηγενή λαό της ΒΑ Τουρκίας με Καυκάσια καταγωγή και ιδιάζουσα γλώσσα που μοιάζει με την Γεωργιανή.
Η ιστορία ουδέποτε ανέδειξε Ελληνοποντιακή εθνότητα.

ΓΑΠ: Δεν θα ψηφίσω την αλλαγή του νόμου Ραγκούση

Κατηγορηματικά αντίθετος με την κατάργηση του νόμου Ραγκούση για την ιθαγένεια δηλώνει ο πρώην Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Σε ανακοίνωση του αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι «η κυβέρνησή του έκανε πράξη μία σαφή προεκλογική δέσμευση, παρά την λυσσαλέα αντίδραση των δυνάμεων της οπισθοδρόμησης.

Σύμφωνα με τα δεδομένα αυτού του θεσμικού πλαισίου, ετέθησαν κανόνες δικαίου σε ένα αδιαφανές σύστημα, που χαρακτηριζόταν από πελατειακές αντιλήψεις και συμπεριφορές και καθιστούσε προϊόν εμπορίου την Ελληνική ιθαγένεια»

Ο πρώην Πρωθυπουργός υποστηρίζει πως η απόφαση του ΣτΕ δεν ακυρώνει τα δομικά στοιχεία του νόμου.