Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Kώστας Μαρκόπουλος: "Ποιοί έδωσαν παράνομα άσυλο στον Πακιστανό"

Ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κώστας Μαρκόπουλος, κατέθεσε ερώτηση προς τους υπουργούς Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Αντώνη Ρουπακιώτη και Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη Νίκο Δένδια, ζητώντας εξηγήσεις σχετικά με τον φάκελο παροχής ασύλου και τη σύλληψη του Πακιστανού Αχμέτ Βακάς, ο οποίος κατηγορείται για απόπειρα βιασμού και ανθρωποκτονίας 15χρονης κοπέλας στην Πάρο.

Ο κ. Μαρκόπουλος αναπτύσσοντας την ερώτησή του τονίζει ότι....η αποκάλυψη των στοιχείων της υπόθεσης, προκάλεσαν το περί δικαίου αίσθημα του ελληνικού λαού και έφεραν στο επίκεντρο της επικαιρότητας το δυσεπίλυτο πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης.

«Με λύπη μας διαπιστώσαμε την παροχή εκ μέρους των Αρχών ειδικής μεταχείρισης στον πακιστανό υπήκοο, με το αστυνομικό & δικαστικό σώμα να επιδεικνύουν υπερβάλλοντα ζήλο για την ασφάλεια του και την προστασία της εν γένει προσωπικότητας του.

Προκαλεί η Independent: «Ο Έλληνας ζητιάνος βγήκε στη γύρα για λεφτά»

ΑΠΑΞΙΩΤΙΚΕΣ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

«Ο Έλληνας ασθενής επιστρέφει ξανά για βοήθεια» είναι ο προκλητικός τίτλος της Independent, που σε χθεσινό της άρθρο αναφέρεται στην χώρα μας και την επικείμενη συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ με διόλου κολακευτικά σχόλια.

«Ο Έλληνας ζητιάνος περιοδεύει για μία ακόμη φορά στις ευρωπαικές πρωτεύουσες. Ο πρόεδρος της κυβέρνησης (συνεργασίας) Αντώνης Σαμαράς ζητάει περισσότερο χρόνο για την υλοποίηση του Μνημονίου. Γιατί μετά από τόσα δισ. ευρώ που έριξε η Ευρώπη στην Ελλάδα ως βοήθεια, χρειάζεται να απλώσουν και πάλι το χέρι» αναφέρει χαρακτηριστικά ο αρθρογράφος.

75 ελληνικές οικογένειες ζουν στη Αλάσκα και διοργανώνουν ελληνικό φεστιβάλ!


«Αλάσκα» στη γλώσσα των Εσκιμώων σημαίνει η «γη που δεν είναι νησί».  Στην 49η αυτή πολιτεία των Ηνωμένων Πολιτειών, το τελευταίο σύνορο της γης, όπως τη χαρακτηρίζουν, με τους εντυπωσιακούς παγετώνες, τα σιωπηλά φιόρδ, τις απέραντες τούνδρες και την εκπληκτική άγρια φύση, με το βόρειο πολικό κύκλο να τη διασχίζει, 75 ελληνικές οικογένειες, από κάθε γωνιά της πατρίδας μας, κάνουν αισθητή την παρουσία τους.

Στην ευλογημένη αυτή γη, με τον απίστευτο φυσικό πλούτο (χρυσό, πετρέλαιο, φυσικό αέριο, ξυλεία και αλιεία), η Ελληνική Κοινότητα που έχουν δημιουργήσει οι ομογενείς μας, με έδρα το Άνκορατζ, τη μεγαλύτερη και πιο γνωστή πόλη της Αλάσκας, γίνεται κάθε χρόνο, τέτοια εποχή, σημείο αναφοράς.

Το Ελληνικό Φεστιβάλ, που διοργανώνουν οι ομογενείς μας, εδώ και χρόνια,

Επιμελητήριο Χαλκιδικής: Newsletter νο43

Newsletter

Τετάρτη,  22 Αυγούστου  2012

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής ενημερώνει τα μέλη του

•    ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ «ΘΑΛΑΣΣΑ & ΣΠΟΡ -  ΥΓΡΑΕΡΙΟΚΙΝΗΣΗ – ΕΝΕΡΓΕΙΑ»
Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η έκθεση Χαλκιδική 2012 με θέμα «Θάλασσα και Σπορ – Υγραεριοκίνηση – Ενέργεια» που συνδιοργάνωσαν στις 11 και 12 Αυγούστου 2012  στον παραλιακό χώρο των Μουδανιών, το Επιμελητήριο Χαλκιδικής σε συνεργασία με το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ) και με την υποστήριξη του Δήμου Νέας Προποντίδας. Σε μία ειδική διαμόρφωση της προβλήτας των Ν. Μουδανιών συμμετείχαν 75 επιχειρήσεις του Νομού Χαλκιδικής, αλλά και της Θεσσαλονίκης οι οποίες έμειναν ευχαριστημένες, τόσο από την όλη διοργάνωση, όσο και από τον κόσμο που επισκέφτηκε την έκθεση.