Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Ο Γ.Α.Π. στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης: Τον αποδοκίμασαν, τους... χαιρέτησε (video)


Υπό τις αποδοκιμασίες εργαζομένων του δήμου Θεσσαλονίκης που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ, έφτασε το μεσημέρι της Παρασκευής ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η συνάντηση με το δημαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη.

Ο κύριος Παπανδρεου συνοδεία ισχυρότατης αστυνομικής δύναμης βγήκε από το αυτοκίνητό του και κατευθύνθηκε σε μια πλαϊνή σκάλα για να μπει στο κτίριο. Την ώρα που οι συγκεντρωμένοι τον αποδοκίμαζαν έντονα, εκείνος τους... χαμογέλασε και αρκέστηκε στο να τους χαιρετήσει.

Ομάδα δημοτικών υπαλλήλων και μέλη του ΠΑΜΕ είχαν  αποκλείσει την κεντρική είσοδο του Μεγάρου, ενώ δυνάμεις της αστυνομίας έχουν παραταχθεί στο χώρο, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει χρειαστεί να επέμβουν.

Δελτίο τύπου του Δ/ντη του ΕΠΑΛ Ν. Μουδανιών για την έναρξη της σχολικής χρονιάς


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Διευθυντής  και ο σύλλογος  των καθηγητών του Ε.Π.Α.Λ. Ν. Μουδανιών  με  την έναρξη της σχολικής  χρονιάς  εύχεται  σε όλους  τους  μαθητές  καλή  σχολική χρονιά και ενημερώνει ότι:
  • Λόγω της αναμενόμενης καθυστέρησης της διανομής των σχολικών βιβλίων, η ύλη μερικών μαθημάτων της Α’, Β’, Γ΄ Λυκείου θα δοθεί σε ψηφιακή μορφή (DVD) στους μαθητές.
  • Επίσης, η προσπάθεια που ξεκίνησε το προηγούμενο έτος για την επιστροφή των βιβλίων θα συνεχιστεί και φέτος, γι’ αυτό καλούμε τους μαθητές των παλαιότερων τάξεων/ετών να επιστρέψουν στο σχολείο όσα βιβλία βρίσκονται σε καλή κατάσταση.

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ  ΞΕΝΟΦΩΝ

Δελτίο Τύπου του Δήμου Σιθωνίας


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ολοκληρώθηκαν οι παρεμβάσεις στα σχολικά κτίρια

Ολοκληρώθηκαν οι παρεμβάσεις συντήρησης στα σχολικά κτίρια Α΄θμιας και Β΄θμιας εκπαίδευσης του Δήμου Σιθωνίας, ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς, υπό την επίβλεψη του αρμόδιου αντιδημάρχου Παιδείας, Γιώργου Ψηλογιάννη.

Οι εργασίες άρχισαν από τον Αύγουστο με στόχο να εξασφαλιστούν έγκαιρα και πριν από τη νέα σχολική περίοδο  όλες οι προϋποθέσεις και οι όροι για μια πλήρη και άρτια οργάνωση και στήριξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας, χωρίς προβλήματα και ελλείψεις.  Με εντολή του Δήμου, τα συνεργεία έδωσαν προτεραιότητα στα θέματα  υγιεινής, ασφάλειας  και  λειτουργικότητας, ενώ έγιναν και παρεμβάσεις αισθητικής αναβάθμισης όπως ελαιοχρωματισμοί κλπ.

«Επίθεση στην Κύπρο σημαίνει επίθεση στην Ελλάδα»


Χρήστος Μπόκας

Απαντά στις τουρκικές απειλές ο Πάγκαλος

«Επίθεση εναντίον της Κύπρου σημαίνει επίθεση εναντίον της Ελλάδας». Αυτό είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Θεόδωρος Πάγκαλος μιλώντας στην ολομέλεια της Βουλής τονίζοντας επιπλέον ότι «αποτελεί μεγάλο λάθος της Τουρκίας που παρεμβαίνει με επιχειρήματα εκφοβισμού» και σημείωσε ότι την γείτονα χώρα «πρέπει να την βλέπουμε σαν μια κατά συνθήκη αναγκαιότητα. Δεν τους διαλέξαμε. Ήρθαν και μας βρήκανε. Εγκαταστάθηκαν εκεί».

Είχε προηγηθεί η τοποθέτηση του προέδρου του ΛΑΟΣ κ. Γιώργου Καρατζαφέρη ο οποίος είπε: «Να παρακαλέσω ιδιαιτέρως τον πρωθυπουργό της χώρας να μην ζητήσει να πάει πίσω η έναρξη των γεωτρήσεων (σ.σ. στην Κύπρο). Δεν έχετε κανένα λόγο να δώσετε εσείς διέξοδο στο λάθος που έκανε η Τουρκία. Κανείς δεν θέλει τον πόλεμο αλλά πρέπει να δώσουμε στον Τούρκο να καταλάβει…».

ΟΚ για αυθαίρετα και σε αρχαιολογικούς χώρους


Συγχωροχάρτι για το… ταμείο των προστίμων


Μόνο τα δάση έχει εξαιρέσει προς το παρόν το υπουργείο Περιβάλλοντος από την διαδικασία «νομιμοποίησης» των αυθαιρέτων.

Με τις αλλαγές της τελευταίας στιγμής, συγχωροχάρτι δίνεται σε αυθαίρετα κτίσματα που βρίσκονται σε αρχαιολογικούς χώρους και περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλους, ενώ διάταξη «τακτοποιεί» ακόμη και αυθαιρεσίες που εντοπίζονται σε προστατευόμενες περιοχές, προκαλώντας το μένος των περιβαλλοντικών οργανώσεων. 

Το τρικ που χρησιμοποιεί το υπουργείο για να εξευμενίσει τις αντιδράσεις της αγοράς είναι ότι νομιμοποιούνται τα αυθαίρετα, που είναι σε ευαίσθητες περιοχές,

Με απειλή καταβύθισης των τουρκικών φρεγατών απαντά το Ισραήλ!


Το Ισραήλ «σήκωσε το γάντι» που του πέταξε η Τουρκία και για πρώτη φορά στην μεταξύ τους διαμάχη απειλεί με χρήση στρατιωτικής δύναμης και καταβύθιση των τουρκικών πολεμικών σκαφών που θα θελήσουν να συνοδεύσουν τα τουρκικά εμπορικά που θα επιχειρήσουν να σπάσουν τον αποκλεισμό της Γάζα.

Περισσότερο ευθεία προειδοποίηση δεν θα μπορούσε να υπάρξει καθώς ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου απαντώντας στις απειλές μέσω του Αλ Τζαζίρα που διατύπωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρ.Τ. Ερντογάν δήλωσε ότι «Το Ισραήλ για την ανατολική Μεσόγειο έχει δύο πολύ δυνατά χέρια. Το ένα είναι το Ναυτικό του και το άλλο η Αεροπορία του. Και όταν λέμε για ισραηλινή Αεροπορία, όλοι καταλαβαίνουμε τι σημαίνει»!

Παραλήρημα στα Σκόπια με το σύμβολο της Βεργίνας


Έκρηξη αδιαλλαξίας από τον Γκρουέφσκι

Ρεσιτάλ αδιαλλαξίας από την ηγεσία των Σκοπίων, στη διάρκεια του επίσημου εορτασμού για την επέτειο της συμπλήρωσης 20 ετών από την ανεξαρτησία της χώρας, το 1991 από την ενιαία Γιουγκοσλαβία.

Μιλώντας ενώπιον χιλιάδων συμπατριωτών του, το βράδυ της Πέμπτης στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων,  που προκλητικά αποκαλούν «Μακεδονία», ο πρωθυπουργός  Νίκολα Γκρούεφσκι ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να αποδεχτεί λύση που θα αμφισβητεί τη «μακεδονικό» έθνος και τη «μακεδονική» γλώσσα, ενώ επανέλαβε πως μια πιθανή συμφωνία με την Ελλάδα για την ονομασία, θα επικυρωθεί με δημοψήφισμα από το λαό.

Στη Γ' Εθνική ο Ηρακλής!


Προθεσμία να αποσύρει την προσφυγή του έδωσε η ΕΠΟ


«Δεν θα υποκύψουμε σε εκβιασμούς και απειλές»

Απρόβλεπτες διαστάσεις παίρνει πλέον η μετωπική σύγκρουση του Ηρακλή με την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία. Η κίνηση του «Γηραιού» να προσφύγει στα πολιτικά δικαστήρια έχει ως συνέπεια τον υποβιβασμό του στην αμέσως επόμενη κατηγορία (Γ' Εθνική) ύστερα από σημερινή απόφαση της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΕΠΟ.

Στον Ηρακλή δίδεται προθεσμία μέχρι τις 11 το πρωί της Παρασκευής για να αποσύρει τα ασφαλιστικά μέτρα, αλλιώς η απόφαση θα ισχύσει κανονικά, με τους «κυανέρυθρους» να πέφτουν δύο κατηγορίες μέσα σε ένα καλοκαίρι.