Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

«Δεν ξέρω πού είναι το αρχικό CD»

Ρεπορτάζ: Κωνσταντάτου Μαριάνθη

Χωρίς να δώσει απάντηση στο ερώτημα πού βρίσκεται το αρχικό cd με τα ονόματα των Ελλήνων καταθετών σε ελβετική τράπεζα που του είχε παραδώσει η Κριστίν Λαγκάρντ ολοκλήρωσε την μαραθώνια κατάθεση του στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ο κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

-Ζ. Κωσταντοπούλου: Σε ποιον δώσατε το CD;

Ο πρώην Υπουργός Οικονομικών, κατά την διάρκεια της εξάωρης κατάθεσης του, αποκάλυψε ότι αρχική οι γαλλικές αρχές του απέστειλαν τα ονόματα των 2.000 καταθετών σε ένα cd και ότι ο ίδιος ζήτησε από τις υπηρεσίες του Υπουργείο να αντιγράψουν το εν λόγω υλικό σε usb, το οποίο είναι πιο ασφαλές. «Το usb το έδωσα στον κ. Διώτη, πριν φύγω από το Υπουργείο Οικονομικών.

Τέρενς Κουίκ: Οι Τούρκοι γιορτάζουν την Εθνική τους επέτειο στο Ζάππειο

«Κάποια πράγματα είναι πιο προκλητικά και από προκλητικά»

Την έντονη αντίδραση του εκπροσώπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, κ. Τέρενς Κουίκ, προκάλεσε η είδηση ότι ο εορτασμός της 89ης επετείου από την ανακήρυξη της Τουρκικής Δημοκρατίας θα πραγματοποιηθεί φέτος στο Ζάππειο.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση ο κ. Κουίκ, το περιστύλιο του Ζαππείου μισθώθηκε από την τουρκική πρεσβεία προκειμένου να φιλοξενήσει την εν λόγω δεξίωση.

«Κάποια πράγματα είναι πιο προκλητικά και από προκλητικά» αναφέρει ο κ. Κουικ και αναρωτιέται: «Τι  θα έλεγε αν ζούσε ο εθνικός Ηπειρώτης ευεργέτης και αγωνιστής του '21 Ευάγγελος Ζάππας;

«Φοβάμαι για την ζωή μου» λέει ιμάμης που δέχεται ωμό εκβιασμό από το τουρκικό προξενείο Κομοτηνής

ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΗΜΕΙΑ ΚΑΙ ΤΕΡΑΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΑΡΧΩΝ

Περιγράφει καρέ καρέ περιστατικά ενώ καταγγέλλεται ως …υποστηρικτής
του ελληνικού κράτους και προδότης που δεν συστοιχίζεται με τον Τούρκο πρόξενο και τον ψευτομουφτή Κομοτηνής

«Θέτω στην διάθεση σας την παραίτηση μου η οποία γίνεται για λόγους αυτοπροστασίας, ανώτερους και ανεξάρτητους της θελήσεως μου και σας ζητώ να με τοποθετήσετε σε άλλη θέση ιμάμη της προτίμησης σας στο Ν. Ροδόπης ή στο Ν. Ξάνθης» γράφει ο θρησκευτικός λειτουργός που έχει στοχοποιηθεί απευθυνόμενος στο μουφτή Κομοτηνής Μέτσο Τζεμαλή ζητώντας την προστασία του.

Η αίτησή του δημοσιεύεται κατά 80%στο σημερινό φύλλο του «Χ» ενώ απαλείφονται για γνωστούς λόγους τα ονόματα προκειμένου να μην στοχοποιηθεί περισσότερο ο άνθρωπος αυτός που περνά τα πάνδεινα απλά γιατί δεν υποτάσσεται στα κελεύσματα του τουρκικού κράτους μέσω των λειτουργών του και δεν συμπορεύεται με το παρακράτος που ζει, δρα κι αναπτύσσεται κάτω από τα μάτια των αρχών.

Τα νέα ευρήματα στην ανασκαφή της Μεσσήνης

Στοά με εμπορικά καταστήματα και μία πλατεία

Θερμού Μαρία

Μία στοά και μία μικρή πλατεία αποκάλυψαν στην αρχαία Μεσσήνη οι αρχαιολογικές εργασίες, που διεξάγονται από τον υπεύθυνο των ανασκαφών καθηγητή κ. Πέτρο Θέμελη. Όπως λέει ο κ. Θέμελης, μιλώντας στο «Βήμα», πρόκειται για μία μικρή στοά της Αγοράς, η οποία για έναν αδιευκρίνιστο ακόμη λόγο έχει την κύρια είσοδό της προς την έξω πλευρά.

Όπως και η Αγορά ανάγεται στην Ελληνιστική εποχή και πιθανόν να στέγαζε καταστήματα πώλησης ενός συγκεκριμένου είδους αγαθών, όπως για παράδειγμα ήταν το Κρεωπώλιον ή το Παντοπώλιον.

Έκθεση-κόλαφος για την Άγκυρα

ΘΛΙΒΕΡΟ ΡΕΚΟΡ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ

Αποτροπιαστικό ρεκόρ σημειώνει η Τουρκία στον τομέα της ελευθερίας του Τύπου, της λογοκρισίας και της αυτολογοκρισίας, καθώς και σε φυλακίσεις δημοσιογράφων.

Η Διεθνής Επιτροπή για την Προστασία των Δημοσιογράφων (CPJ), σε έκθεσή της, μιλά για μια από τις μεγαλύτερες εκστρατείες φίμωσης του Τύπου στην πρόσφατη ιστορία, καθώς στην Τουρκία 61 δημοσιογράφοι βρίσκονται έγκλειστοι για λόγους σχετικούς με την άσκηση του επαγγέλματός τους.

Μεταξύ των κατηγοριών που προσάπτονται είναι εκείνες της «τρομοκρατίας», αλλά και της «δυσφήμησης της τουρκικής εθνικής ταυτότητας».

Θεσσαλονίκη: Προσπάθησαν να διαλύσουν γέφυρα του ΟΣΕ για να κλέψουν το μέταλλο

Μεταλλική γέφυρα του ΟΣΕ προσπάθησαν να διαλύσουν τρία άτομα, μέλη των λεγόμενων συμμοριών του σκραπ, προκειμένου να κλέψουν το μέταλλο. Συνελήφθησαν όμως επ' αυτοφώρω και οδηγούνται στη Δικαιοσύνη. Σύμφωνα με την Αστυνομία, το περιστατικό σημειώθηκε στο 'Αδενδρο Θεσσαλονίκης, όπου οι τρεις συλληφθέντες -αθίγγανοι- προσπαθούσαν να αποκολλήσουν μεταλλικά τμήματα της γέφυρας.

Όπως έγινε γνωστό, πρόκειται για έναν 36χρονο, μία 40χρονη και μία 36χρονη. Ακόμη αναζητείται 47χρονος συνεργός τους. Από την Αστυνομία κατασχέθηκαν τρία Ι.Χ. αυτοκίνητα κι ένα φορτηγό που ήταν φορτωμένα -μεταξύ άλλων- με φιάλες οξυγόνου και προπανίου, λάστιχα οξυγονοκόλλησης και συρματόσκοινα. Εξάλλου, στην κατοχή της 36χρονης βρέθηκε μικροποσότητα χασίς.

Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας «Πολιτών Ηρακλείου» την 28η Οκτώβριου την ώρα της παρέλασης


Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας «Πολιτών Ηρακλείου» την 28η Οκτώβριου στο Άγαλμα Βενιζέλου (πλατεία ελευθερίας) την ώρα της παρέλασης.

Καλούμε κάθε Ηρακλειώτη και Ηρακλειώτισσα να παρευρεθεί μαζί μας, για να αντισταθεί στα νέα μέτρα ξεπουλήματος της Ελλάδας και της φτωχοποίησης της κοινωνίας μας, στην -ειρηνική- συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί την 28η Οκτωβρίου στον χώρο που βρίσκεται  το Άγαλμα του Ελ. Βενιζέλου (πλατεία ελευθερίας), στις 11.00 π.μ και καθ' όλη την διάρκεια της παρέλασης της εθνικής μας επετείου, από ανεξάρτητους δημοκράτες νέους πολίτες του Ηρακλείου.

Ημαθία: Παράγοντας και πουλώντας ρεύμα από κοπριές γουρουνιών!

Παράγει και πουλάει ρεύμα στη ΔΕΗ αξιοποιώντας τις κοπριές των 10.000 γουρουνιών της μονάδας του! Ιδιοκτήτης χοιροτροφικής μονάδας στο Καμποχώρι Ημαθίας παράγει τα τελευταία δύο χρόνια ηλεκτρική ενέργεια από τα απόβλητα του χοιροστασίου και τα υποπροϊόντα φυτικής προέλευσης.

   «Ευελπιστώ σε 5 συνολικά χρόνια από την ημέρα λειτουργίας της μονάδας, να έχω κάνει απόσβεση του κόστους εγκατάστασής της που ανήλθε στα 1,3 εκατομμύρια ευρώ» αναφέρει ο ΑΜΠΕ ο ιδιοκτήτης της μονάδας, Αντώνης Γκασνάκης.

   Όπως εξηγεί, το χοιροτροφείο παράγει 250 KW/ώρα εκ των οποίων τα 80 με 110 KW χρησιμοποιούνται για να καλύψουν τις ανάγκες της μονάδας και τα υπόλοιπα πωλούνται στο δίκτυο της ΔΕΗ.