Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

18 χρόνια από τη θυσία των αξιωματικών στα Ίμια

Το χρονικό της κρίσης και τα αναπάντητα ερωτήματα της μοιραίας νύχτας.

Ιανουάριος του 1996. Ελλάδα και Τουρκία φτάνουν κοντά στην ένοπλη σύρραξη. Τρεις Έλληνες αξιωματικοί είναι νεκροί. Τι πραγματικά συνέβη όμως το μοιραίο εκείνο βράδυ που ξημέρωσε την 31η Ιανουαρίου;

Μετά τη λήξη του επεισοδίου ειπώθηκαν πολλά. Συνέβησαν πολλά περισσότερα στο Μέγαρο Μαξίμου, στο υπουργείο Εξωτερικών, σε διαβαθμισμένης προσπελάσεως υπόγεια του ελληνικού Πενταγώνου και σε άλλα κρίσιμα σημεία.

Πολλοί έκαναν λόγο για πολιτική ατολμία της τότε κυβέρνησης υπό την ηγεσία του κ. Κώστα Σημίτη ενώ κάποιοι απέδωσαν

Σαμαράς για Ίμια: Κάνουμε το αυτονόητο, τιμούμε τη μνήμη των τριών παλικαριών

«Πριν από 18 χρόνια έπεσαν για την πατρίδα»

Σπύρος Γκουτζάνης

Κλίμα συγκίνησης στη συνάντηση του πρωθυπουργού με τις οικογένειες των πεσόντων στα Ίμια, Παναγιώτη Βλαχάκου, Χριστόδουλου Καραθανάση και Έκτορα Γιαλοψού - Υιός Καραθανάση: Είναι ο πρώτος πρωθυπουργός που ασχολήθηκε με το θέμα

Με τους συγγενείς των πεσόντων ηρώων στα Ίμια (pρόκειται για τον υποπλοίαρχο Παναγιώτη Βλαχάκο, τον υποπλοίαρχο Χριστόδουλο Καραθανάση και τον αρχικελευστή Έκτορα Γιαλοψό) συναντήθηκε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στο Μέγαρο Μαξίμου.

Απόφαση του Ισπανού πρωθυπουργού, Μαριάνο Ραχόι για τους βουλευτές


Ο Μαριάνο Ραχόι, πρωθυπουργός της Ισπανίας πέρασε τον ακόλουθο νόμο που αφορά τους βουλευτές:

1. ο βουλευτής θα πληρώνεται μόνο κατά τη διάρκεια της θητείας του, και δεν θα έχει σύνταξη που θα προέρχεται μόνο από αυτήν .

2. θα πληρώνει την αντίστοιχη ασφάλεια του. όλοι ανεξαιρέτως (παρελθόν, παρόν, μέλλον) και το ταμείο σύνταξης της βουλής παίρνει στην ισχύουσα κοινωνική ασφάλιση άμεσα. ο βουλευτής θα απολαμβάνει των προνομιών της κοινωνικής ασφάλισης ακριβώς όπως και οι υπόλοιποι πολίτες. το ταμείο ασφάλισης δεν μπορεί να χρησιμοποιείται για κανέναν άλλο σκοπό.

Ανακοίνωση της ΝΔ για τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την είσοδο και τη νομιμοποίηση των παράνομων μεταναστών

Παρασκευή, 31 Ιανουαρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την είσοδο και τη νομιμοποίηση των παράνομων μεταναστών, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ για τη λαθρομετανάστευση – σύμφωνα και με το ψήφισμα της Νεολαίας του που “θυροκόλλησαν” κατά την εισβολή τους στο γραφείο του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας- είναι “η νομιμοποίηση όλων των μεταναστών και μεταναστριών που ζουν στη χώρα μας”.

Άλλωστε αυτή είναι και η θέση των περιθωριακών κομμάτων που στηρίζουν τον κ. Τσίπρα στην Ευρώπη

FYROM: Μέχρι τη Δευτέρα θα προκηρυχθούν προεδρικές εκλογές

Το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα ο πρόεδρος της Βουλής της ΠΓΔΜ, Τράικο Βελιάνοσκι αναμένεται να προκηρύξει τις προεδρικές εκλογές στη χώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες των μέσων ενημέρωσης των Σκοπίων, οι προεδρικές εκλογές θα προκηρυχθούν για τις 13 Απριλίου και σε περίπτωση που χρειαστεί δεύτερος γύρος, αυτός θα διεξαχθεί μετά από δύο εβδομάδες, στις 27 Απριλίου.

Μέχρι στιγμής κανένα κόμμα δεν έχει ορίσει υποψήφιο για τις προεδρικές εκλογές, ωστόσο στα μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων γίνονται εκτεταμένες αναφορές σχετικά με τα πρόσωπα που θεωρούνται πιθανά να λάβουν το χρίσμα των κομμάτων.

Χωριό κοντά στην Αρχαία Ολυμπία κόπηκε στα δύο

Το φαινόμενο των καθιζήσεων στην Καυκανιά πρωτοεμφανίστηκε τον Φεβρουάριο του 2013, επαναλήφθηκε την περασμένη Κυριακή και εντάθηκε ξημερώματα Τετάρτης.

ΗΛΙΑΣ ΚΑΝΙΣΤΡΑΣ

Με τον εφιάλτη των καθιζήσεων και των κατολισθήσεων ζουν οι κάτοικοι της Καυκανιάς, κοντά στην Αρχαία Ολυμπία, που βλέπουν το χωριό τους να κόβεται στα δύο και τη γη που υποχωρεί, να απειλεί περιουσίες. Οπως ανέφεραν κάτοικοι της Καυκανιάς, κατά τη διάρκεια των προχθεσινών κατολισθήσεων «όλος ο τόπος έτριζε, ακούγονταν κρότοι και στη συνέχεια άρχισαν να πέφτουν κεραμίδια». Το φαινόμενο των καθιζήσεων, σύμφωνα με τους κατοίκους, πρωτοεμφανίστηκε τον Φεβρουάριο του 2013, επαναλήφθηκε την περασμένη Κυριακή και εντάθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης. Επειτα από έντονες βροχοπτώσεις τρία σπίτια, ένα καφενείο και ο κεντρικός δρόμος υπέστησαν σοβαρές ζημιές.

Συγκέντρωση εργαζομένων της ΕΛΒΟ, τη Δευτέρα, στα διόδια Μαλγάρων

Στα διόδια των Μαλγάρων θα συγκεντρωθούν, το πρωί της Δευτέρας, εργαζόμενοι της ΕΛΒΟ για να διανείμουν ενημερωτικά φυλλάδια στους διερχόμενους οδηγούς, σχετικά με την απόφαση να τεθεί η εταιρεία σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης.

Οι εργαζόμενοι σκοπεύουν να παραμείνουν στο σημείο για ένα δίωρο, χωρίς να παρεμποδίζουν την κυκλοφορία.

Στο μεταξύ, αναμένουν την καθαρογραφή της δικαστικής απόφασης για να ενημερωθούν για το σκεπτικό της και για τους λόγους για τους οποίους έγινε δεκτό το αίτημα του δημοσίου για εκκαθάριση εν λειτουργία και απορρίφθηκαν τα επιχειρήματα που προέβαλαν κατά την κύρια παρέμβασή τους στο δικαστήριο.

Κεφαλονιά: 500 μη κατοικήσιμα σπίτια

Πεντακόσια από τα χίλια σπίτια που έχουν ελεγχθεί πρωτοβάθμια στο Αργοστόλι και το Ληξούρι έχουν χαρακτηριστεί ως μη κατοικήσιμα, λόγω των βλαβών που υπέστησαν από το σεισμό της περασμένης Κυριακής, σύμφωνα με στοιχεία από το υπουργείο Υποδομών και τον ΟΑΣΠ.

Το 60% των κτισμάτων αυτών βρίσκεται στο Ληξούρι. Όλα τα κτίσματα, πάντως, θα ελεγχθούν και σε δεύτερο βαθμό.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών, ελέγχθηκαν, επίσης, 53 σχολικές μονάδες της Κεφαλονιάς. Από αυτές, έξι μονάδες χρήζουν άμεσων επισκευών πριν την επαναλειτουργία τους, ενώ ζημιές παρουσιάζουν και το Γυμνάσιο Αγίας Θέκλας, το Γυμνάσιο Ληξουρίου και το ΕΠΑΛ Ληξουρίου. Οι υπόλοιπες σχολικές μονάδες κρίθηκαν κατάλληλες άμεσα για χρήση.