Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

Η γαλαξιακή μας «γειτονιά»

Ο γαλαξίας στον οποίο ανήκει το ηλιακό μας σύστημα, ο επονομαζόμενος και Milky Way, βρίσκεται στο μέσο ενός δακτυλίου δώδεκα τεραστίων γαλαξιών, που έλαβε το όνομα «Συμβούλιο Γιγάντων» από τους αστρονόμους.

Ο Milky Way αποτελείται από 300 δισεκατομμύρια άστρα μεταξύ των οποίων και ο δικός μας, ζωοδότης Ήλιος και υπολογίζεται ότι έχει διάμετρο 100.000 ετών φωτός.

Κριμαία: Το 93% υπέρ της ένωσης με τη Ρωσία

Ρεπορτάζ: Μουζακίτης Σπύρος

Έκλεισαν οι κάλπες στην χερσόνησο της Κριμαίας. Τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι τα πρώτα exit polls δείχνουν πως το 93% των ψηφοφόρων ψήφισε υπέρ της ένωσης της χερσονήσου με τη Ρωσία.

Παράλληλα, εξελίσσεται και ένα διπλωματικό θρίλερ ανάμεσα στη Ρωσία και τις δυνάμεις της Δύσης.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, στην οποία ξεκαθάρισε ότι το δημοψήφισμα συνάδει με το Διεθνές Δίκαιο.

Πέθανε ο ναύτης του πιο διάσημου φιλιού όλων των εποχών


Στις 14 Αυγούστου του 1945 ανακοινώθηκε επίσημα η λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Και ήταν τέτοια η χαρά ενός ναύτη του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ που άρπαξε μία άγνωστη νοσοκόμα και την φίλησε, στην μέση της Times Square, στη Νέα Υόρκη.

Ο φωτογράφος Άλφρεντ Άιζενστεντ βρισκόταν εκεί και αποθανάτισε με την κάμερα του την αυθόρμητη κίνηση. Μία εβδομάδα αργότερα η φωτογραφία δημοσιεύτηκε στο TIMEκαι από τότε έχει αναπαραχθεί άπειρες φορές και  προβάλλεται σε όλες τις πατριωτικές εκδηλώσεις ως σύμβολο της χαράς που ένοιωσαν όλοι οι Αμερικανοί για την λήξη του πολέμου.

Για πολλά χρόνια κανείς δεν γνώριζε με σιγουριά την ταυτότητα του ζευγαριού.

Δελτίο Τύπου της υποψήφιας Δημάρχου Χαϊδαρίου Ελένης Καμπόλη


Απεβίωσε ο αποκλειστικός κληρονόμος του Νίκου Καζαντζάκη, Πάτροκλος Σταύρου

Απεβίωσε στην Αθήνα, σε ηλικία 81 ετών, ο πρώην υφυπουργός παρά τω Προέδρω Πάτροκλος Σταύρου.

Συγγραφέας, εκδότης, ερευνητής, ιστορικός και αρθρογράφος, ο Πάτροκλος Σταύρου υπήρξε στενός συνεργάτης του αρχιεπισκόπου Μακαρίου και είχε εργαστεί στο πλευρό τεσσάρων προέδρων επί τριάντα χρόνια, περίπτωση μοναδική στα χρονικά της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών τον αναγόρευσε επίτιμο διδάκτορα.